Planera smärtsamt

Just nu sitter jag hos Albin och försöker planera klart morgondagen. Jag är ett stort fan av att saker ska gå lätt och smidigt när man gör sådant, men här har det spårat ur hela tiden. Därför har det tagit en ivinnerlig tid och mitt humör har sjunkit fort som satan. Jag är för trött för att orka hålla skenet uppe idag.

Nu ska jag slänga ihop en paj och sedan gå hem och sova.
Jobb åtta timmar imorgon och sedan är det full fart!

Julfix!

Här kan ni njuta av mina speciella talanger...

Behöver jag påpeka att jag är glad för att julhelvetet är över?

Vissa lär av sina misstag, andra gör om dem gång på gång..

Pappa fyller 45 imorgon, av mig får han, som vanligt, en sista minuten lösning till present. När julen är över och alla klappar är inhandlade så är det så ruggigt enkelt att skjuta på handlingen till hans födelsedag.
Imorgon får han, helt fantasilöst, en skjorta och en stickad tröja.
Jag vill helst inte vara med när vi ger honom paketet. Det känns inte som en bra present för fem öre.

Dessutom är det inte inslaget. Kan man kräva att lillebror gör det måntro?
Så får det bli, jag måste sova ett par timmar. Jobbdag även imorgon och sedan kommer släkten.

My beloved monster

Nyckelpigan
Fotograf blir jag aldrig, men det går
nästan att urskilja mitt nya lilla husdjur.
Titt som tätt så dyker han upp,
Jens som jag kallar den lilla nyckelpigan.
Det kan inte vara alltför vanligt att ha en
sådan som kompis såhär i slutet av året?

Småfel och brister.

På tåget på vägen hem kom jag fram till att jag faktiskt uppskattar de småfel och brister jag har, inte alla kanske, men många. Vad skulle man annars jobba för, och framförallt, skylla på?
Även om jag uppskattar perfekt nyplockade ögonbryn så är jag för lat för att lägga ner tid på det alltför ofta. 
Jag är helt oförmögen att fixa mitt hår så det inte er ut som en risbuske. Mitt fanatiska användande av sporttop ger mig finnar på ryggen. Ordningssinnet gör så rummet ser upp och nervänt ut allt som oftast. Småtimmarna på natten är de absolut mysigaste och lugnaste på dagen, morgonen blir därför hemsk. Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst... 

När jag satt på vägen hem från Eskilstuna och kollade ner på mina döskallemönstrade sommarskor, som är de överlägset skönaste, kallaste och bland de fulaste jag äger, så kom jag fram till att min personlighet inte tillåter mig att lägga överdrivet med tid på mitt utseende. 
Det vore hyckleri av mig att stå och rycka hårstrån när jag egentligen bara vill spela tv-spel eller träna. 
Det vore ren bluff av mig att ha allting kliniskt rent jämt. 
Och framförallt så skulle allt detta göra mig obekväm. Det är skönt att vara avslappnad och mitt största nyårslöfte är att fortsätta känna efter och göra som jag själv önskar, inte som alla andra tycker. 
Sen vet inte jag hur mitt år framöver kommer att bli, för varje år som går så ändras min personlighet något och jag blir bara mer och mer nöjd med mig själv.  

Framtidshusdjur eller bara svartmålade lådor?

SladdarDet ni här ser är mitt så kallade högtalarsystem. Enligt många så ska det gå att få bra ljud om man installerar och placerar dem rätt. Fram tills någon hjälper mig med detta så fyller de endast några få funktioner. Närmare bestämt två;

1. Det går ypperligt att snubbla på alla sladdar överallt.
2. Baslådan fungerar utmärkt som fotpall.

Vad mer kan man begära?

Upplysningarnas tid...

JAG ÄR LEDIG IMORGON !!



Efter två stängningar i rad så känns det über. Återstår att se om man rings in eller om jag faktiskt ska få vara ledig på riktigt. Håller tummarna för det sistnämnda. Det vore kalas att få drälla en dag nu utan att göra något riktigt av värde.


Eskilstuna imorgon eller inte?

Rubriken är en av mina funderingar just nu. Elin kommer till Flen, hon eller Josefina är mina ständiga anledningar till att åka in och spendera pengar. Jag saknar tiden när de bodde hemma, samtidigt så är det ruggigt skönt att komma härifrån precis när man känner för det. Kanske ska hon tillbaka till stan framåt kvällen? Nåja. Det löser sig. Måste kolla kontot också. Misstänker att det inte ser speciellt lysande ut.

Andra funderingen handlar enabrt om pengar. Hur mycket kan jag tänkas ha jobbat ihop den här månaden? Jagska nog räkna lite på det snart.

Tredje och den enda egentligen väsentliga funderingen. Har vi varmvatten nog till ett långbad?
Det skulle behövas. Inpackning, musik, ljus, bok, badolja.. Hela köret. Har ni missat att jag är ett stort fan av badkar så vet ni det nu, finns det något bättre?

Endel påstår att jag är ganska bright, jag hävdar att de har fel.

Min slötid idag förlängdes med två timmar eftersom hälften av alla på jobbet är sjuka. Vad vet jag, men det är ungefär samma visa nyårsdagen, dagen efter missomarafton och efter valborg.. Sammanträffande?
Imorgon hade jag redan innan en mammut-tid, 11-19, även den förlängs till stängning.
Så vad gör jag? Köper hamburgare och åker hem till Franzéns. Kom hem precis och lär väl inte få någon avsevärd skönhetssömn innan det är dags att släpa sig iväg igen. Way to go hoe.

Juldagen och allt vad det innebär.

Idag är ännu en påtvingad fetdag, ungefär som valborg, dessa har jag aldrig uppkattat. Eftersom det aldrig är så folktätt på krogen som under juldagen så valde jag att ägna kvällen åt film och skinkmackor tillsammans med Emelie. Himla trevligt. Jag har kommit på att jag faktiskt är ledig en av dagarna i veckan. Minns inte vilken, men under den dagen så ska jag ta mig till Eskilstuna och handla nyårsoutfit.
Egentligen så är syftet att jag ska växla till mig några pund på Forex, men det låter roligare med shopping.
Eventuellt så ställer jag in även denna del och lägger julklappspengarna på gymkort, jag har ett par leder i kroppen som skulle må bra av att stärkas lite. Bollsporter kräver mestadels kondition och benmuskler, därav min något skumma byggning.

Just David var här förut och kikade på min dator litegrann, han installerade bra saker och tog bort dåliga. Dessutom så gjorde han ett försök till att intallera min nya ljudanläggning. Två högtalare och baslådan är igång än så länge. Det är en mer än Bror fick fart på så jag är nöjd i ett par dagar, Misstänker att det krävs ett nytt ljudkort. Avancerade grejer.

Imorgon ska jag ta en välförtjänt sovmorgon och sedan bär det av till jobbet ännu en gång. Sista sköna tiden iår. Fyra timmar står på schemat och jag ber till högre makter om att ingen får för sig att börja handla inför nyår redan.

Att träffa släkten bättrar på ångesten.

Julafton är över och jag är helt slut.
Jag har kommit på ett par nyårslöften som jag ska hålla. Fullständig lista kommer framöver.

Vi avslutade kvällen hemma hos Jonsson där det blev sällskapsspel och kaffe. TeamYoung vann överlägset. Jag, Albin & Sara var oslagbara idag.

Nu ska jag försöka sova utan att dra mig själv under jorden.
Av någon anledning så har några i min släkt en tendens till att dra ner mitt humör avsevärt.
Andra är kanontrevliga och dem räddar mitt psyke helt under högtider som denna. Kvällens värdar, moster med familj, är det synd att vi inte umgås mer med.

Jag anar viss rivalitet mellan familjerna på mammas sida. Pågår det en tävling?
Det känns som om de ständigt jämför mig och Sara. Ledsen mamma, men kusinvitamin är den som kan beräknas som mest lyckade barnbarnet. Hon har drömmar, är ambitiös, duktig i skolan och vet vad hon vill. Vi är varandras motsatser. Jag har på inga sätt en dålig framtid utan möjligheter som utsikt, det är snarare så att jag förmodligen kommer att ägna ett antal år till på mig innan jag bestämmer mig för vad jag vill med mitt liv. Framförallt så råkar jag avguda att resa och lär ägna en smärre förmögenhet, och stor del av min tid, åt detta innan jag gör något vettigt. Min kommande bok ska skrivas i en hängmatta någonstans långt borta. Bara den delen av mina drömmar är rätt utsvävande.
 
30 Länder, det ser jag som en utmaning.

Para-O-normal

Sitter här och försöker få ordning på min iPod som jag fått i julklapp (det tackar vi för päron!) det gick bra fram tills jag var tvungen att hjälpa Putte med den han fick då ställde han till det. Nu är jag snurrigare än medel. Eftersom ingen avundsjuka ska uppstå så får vi alltid likadana tekniska prylar under julen. Därav så är jag numer också ägare till baslåda och ett antal till högtalare, det ska sitta i datorn och ljudet ska bli splendid sägs det. Man upphör aldrig att förvånas. Jag som var så nöjd med mina två små söta lådor som spottar ut ljud så länge datorn samarbetar. Det är väl bara att tacka och ta emot. Eller bör man lämna tillbaka dem och få pengarna? Vad vet jag.

Nu går julfirandet vidare och det är dags att åka iväg till släkten på mammas sida för K. Anka och julbord.
Frukosten hos farmor var dunder. Prinskorv i långa rader. Halsen trälar dock så jag får tugga allt i minimala bitar. Jaja bra dag såhär långt och det är ruggigt skönt att vara ledig!

God Jul gott folk!
PUSS

Julpyntad? Nope.

Jag hade tänkt att jag skulle fixa till mig lite inför jobbet idag eftersom det faktiskt är julafton imorgon. Men det blir ingenting med det. Annars brukar jag slänga på mig en träningsoverall, dra upp håret i en tofs och gå dit. Ungefär så blir det idag också.


Ska ni handla något gott till kvällen idag, så gör det innan åtta och efter fem. Då bör det vara relativt lungt i de flesta matbutiker.

Länktips.

Fick idag nys om att alla Flenares favoritställe Amazon har en hemsida med gästbok. Kan vara värt en titt.
Det som skiljer Amazon från att gå ut på krogen någonannanstans är stämningen. Det är mer som att gå på en enorm hemmafest med alkoholförsäljning än att gå ut. Det gillar vi!



Hett tips är att också kolla in PP, under länken lyssna har de spelat in en video där man kan skåda halva Flens danstalanger. Ett gott skratt får man titt som tätt iallafall. fast det är förmodligen roligare om man känner folket som skakar rumpa.

Halsen är död

Min hals är genomsvullen och gör hemskt ont. Varför just nu? Jag har en halv miljon bra jobbtider framför mig, nårsafton och en hel del andra roliga saker. Det finns ingen tid till att bli sjuk. Hoppas det ger med sig illa kvickt. Morgondagens jobbtid är riktigt skön, mestadels självscan och dessutom är innebandyfolket där halva dagen för att packa kassar. Med andra ord så räcker det med att svischa förbi varorna utan att tänka på vad som krossas och inte krossas. Dunder.

Nu ska jag ova och imorgon ska jag vakna upp med toppenhumör och en smooth hals.

David och gang hade förövrigt spelning på Mozz idag och den halvan jag hörde var bra. Uppskattade dock deras egna låtar mer än de covers som spelades.

Lite jul och massa annat.

Var gårdagen trälig så kan denna torsdag bara bli bra. Eller hur!?
Vaknade upp för ungefär en halvtimme sedan, riktigt utvilad och på gott humör. Sov närmare 14 timmar så det vore väl jävligt om jag inte var pigg. Jobbar ännu endag ihop med Pernilla, det är väldigt ovanligt eftersom vi råkar vara de enda på bygget som aldrig får tider ihop. Anledningen? Vi pratar för mycket sägs det. Jag kan inte riktigt hålla med, de gånger vi ens pratar med varandra så gör vi alltid något av värde samtidigt. Eller ja, vi plockar iallafall upp godis.

Grannen sätter upp sin julbelysning nu, vi brukade ha en på altanen. I år är den borta. Pappa påstår att jag har gett bort den, men det har jag inget minne av faktiskt.

Julafton kommer springande, det känns halvdant. Vi har uppesittarkväll med vännerna på lördag och det lär bli sent. Sen på morgonen brukar alltid min käre bror jaga upp mig i ottan för att se vad tomten har kommit med. Jag föredrar sovmorgon. Men icke. Klockan nio ska vi vara ute hos farmor och äta frukost. Förra året var vi där redan vid sju, enbart för att jag skulle iväg till jobbet efteråt.
Jaja, det blir nog bra det där.

Nu ska jag äta och föna håret. Misstänker att det är kallt som aset ute och då vill man inte ha blött hår.
Just nu missar jag vår julavslutning i skolan. Det innebär att min jacka kommer ligga i tryggt förvar på elevrådsrummet hela lovet. Kan den gott göra, jag orkar iallafall inte sy i några knappar i den.


Den bästa dagen i mitt liv. Ever.

Matteprov.
Snoozar alldeles för länge och får halvspringa upp på stan, i halkan, klockan åtta på morgonen. När jag slänger mig ner på stolen ungefär två minuter försenad så kollar jag runt i rummet.. Fem andra ska skriva provet. Alla har prydligt radat upp stiftpennor, radergummi, linjal, klocka och miniräknare. Jag lägger upp min halvt vässade penna på bordet och funderar i god ro på om det kanske hade vart en god idé att ha en liten kalkylator med sig. Lite huvudräkning och tre kladdpapper senare så halvspringer jag ut från byggnaden.

Jobbet.
Börjar så fort jag slängt på mig jobbkläderna och sitter i kassan första fem timmarna. Ibland funderar jag på vad alla andra egentligen gör för något på det där bygget. Julruschen har satt igång som smått, för fullt om man kör helvetespass utan raster när de bör ligga. Under den rast jag fick så slocknade jag till i lunchrummet. Träffade Emelies mamma preci när det var dags att sluta så jag snålåkte med hem till dem och åt pytt.

Matchen.
Hade inte jag varit på planen idag så hade vi förmodligen vunnit. Men jag väljer iallafall rätt matcher att vara sämst i, en träningsmatch har ingen dött av att vara dålig i. Träligt att det skulle vara på hemmaplan kanske, men jag bjuder på den.

Gårdagens natt resulterade i tre timmar sömn, mina sömnsvårigheter hänger i och nu är jag så slut i huvudet att jag skulle kunna äta en bäver (och tro att det är en kyckling!)
Så sliten att jag inte ens orkar bli irriterad på mig själv för att jag spelade som en full, rullstolsbunden, prostituerad kanin med ett amputerat ben idag.

Bättre dagar har existerat, men med några timmars sömn så är jag återigen redo att möta alla köpgalningar som har letat sig fram i Svenssonvardagen. Hoppas jag.


14-21.15 är tiden som gäller imorgon,mys med en sovmorgon mitt i veckan. Sedan han jag bara två stycken 12 - 21.15 tider kvar att brottas med denna vecka. Under mellandagarna går jag ut lugnt, har fått Kerrans pass och hon  har slapptider.

M*A*S*H

M*A*S*H

Kan man tycka att denna serie är dålig? Jag tror inte det, man kan bara tänka fel.
Fullkomlig!

Snöväder.

Jag och Pernilla är ruggigt överens. Snön är bland det värsta som kunde inträffa just nu.
Vi hade satt all vår tilltro och allt vårat hopp till växthuseffekten iår. Kunde vi inte ha fått en snöfri jul?
När man har jobbat såpass hårt för ozonhål som jordens befolkning faktiskt har gjort så är det inte ett stort krav...

Just nu borde jag plocka upp mina rentvättade kläder och lägga in dem i gaderoben, men det känns ju så meningslöst när de endå ska bli använda närmaste tre veckorna. Därför la jag ner allt rent i tvättkorgen igen och ställde in alltihop i gaderoben. Jag får lösa det där efter matchen imorgon, just nu borde jag endå sova. Morgondagen kan bli lång.

Jag börjar med att skriva Matteprov för att höja mitt betyg i A-kursen. Det ska inte vara några större problem förhoppningsvis. Vad jag minns så fanns det inget klurigt i den kursen som jag kan ha glömt bort. Visar sig med andra ord. Synd att man är dum nog att inte förbereda sig något.
Efter det kilar jag till jobbet. Arbetstiden sträcker sig från "så fort som möjligt" till "så länge du behövs".
Jag räknar iskallt med att iallafall kunna spela matchen framåt kvällen, den är mot F15 distriktslaget. Jag kommer lite nostalgiskt ihåg när man själv stod där i Södermanlandsdressen. Däremot så tyckte jag aldrig att det var överdrivet roligt och efter SM i Sundsvall så försökte jag undvika att följa med på diverse uttagningar.

Idag var det exakt tre år sedan gänget var på Hovet och såg Marilyn Manson, det däremot är glada minnen. Helt galet vad fort tiden går.

Mormor kom in på jobbet idag och gav mig en redig utskällning, hon fick med alla möjliga lustiga saker. Förmodligen är hon ruggigt orolig för mig. Jag skulle absolut sluta ränna till utlandet hela tiden, jag fick lägga av med att träna och banta för snart är jag starkare än pappa och jag får allt lov att sluta pierca mig överallt med mera...
Hon är rolig hon. Utomlands är jag förvisso då och då, men det tänker jag fortsätta att vara de gånger ekonomin tillåter. Tränar gör jag, men enbart för att det är roligt. Banta har jag aldrig haft en tanke på att göra och att jag skulle vara starkare än pappa är rätt skrattretande. Sålänge karln jobbar och mina gener inte muterar så är det omöjligt. Piercing-grejen är mest finurlig, jag har tagit hål i öronen iår. Det är alla piercings jag har. Just för att jag har fobi för att få nålar genom huden, höll på att svimma när de gjorde mina öron ihåliga. Så överdrivet rebellisk är jag inte.

Jag ska nog vara lite glad att hon inte vet att jag har tatuerat mig. Stackarn.

Snabbast i världen.

Jag är så snabb, så otroligt jättesnabb. Dusch, hårfix och packning på sju minuter. Det kan ni försöka slå om ni vill. Oanade superkrafter i Petra.


NÄMLIGEN!

Tack för mig, nu blir det tv-spelsnatt och jag ska spöa Albin, Skoog & David i Soul Caliber. Emelie ingår i mitt lag. Kilik is the man.

Tjejsnack

Jag kopierade frågorna från Tilda denna vecka så layouten blir ungefär densamma. Håll till godo, för den är finare än vanligt.
Vecka 5186224-356
Jul
· Vem firar du jul med?
Vi far runt som skållade bävrar under julafton. Börjar med frukost hos farmor, där är också farbror Hasse och hans Anette, Kusin Mattias och hans Cecilia eventuellt också Faster Kerstin med man & barn.
 Efter detta åker vi hem en sväng och tar det lite lungt, jag brukar passa på att bada. Sedan bär det av till moster Helena med familj. Där finns också min andra moster Monika med Håkan och småkusinerna.
Har man tur så dyker mormor upp en stund och äter. Vissa år kommer även morbror Kim hem till Sverige, hur det är med den biten i år vet jag faktiskt inte. Ska fråga mamma senare.
Runt åtta-nio på kvällen brukar jag smita och träffa folk, Elin, Albin och kanske Emelie blir det iår. 

· Vad önskar du dig i julklapp?
Massor av saker, allting som jag inte vill lägga pengar på själv. Gymkort, mobiltelefon, iPod, säng, dvd-boxar.

· Tror du på tomten?
Det har jag aldrig gjort, minns inte vem som först talade om för mig att tomten var bluff, men jag och kusin Sara har så länge jag kan minnas försökt lista ut vem som är tomte. Senaste åren har det dock varit jag eller Albin så det har inte varit så spännande

· Hur ser din julafton ut hemma hos dig/i din familj?
Finskt julbord, halventusiastisk Kalle Anka titt, kan du vissla Johanna och så brukar det sluta med att jag utses till barnvakt. Den biten har jag inga större problem med. Ungarna brukar få så roliga paket och då vill man ju vara med och leka. Favoriten är när de får kluriga spel!

· Brukar du julbaka? Om ja, vad?
Javisst, jag har bakat fem omgångar pepparkakor iår, marsipanfigurer, kanelbullar, mjuk pepparkaka och lite sådär. Dock så är det sällan jag äter av grejerna själv. Det mesta tillfaller andra.

Mat, hunger, jobb och lite kärlek.

Något badkar blev det inte tal om, istället hjälpte jag mamma att göra varma mackor och slog mig ner tillsammans med dem framför tv'n för en stunds Pirates. Lite tråkigt att jag lyckades somna innan mackorna var klara och nu när jag vaknade upp visar det sig att min käre bror klämt i sig tolv stycken och alla är slut. Ibland undrar man ifall han äter som en häst bara för att jävlas med mig.

Känner mig aningen hungrig efter att idag ha levt på ett äpple och fyra koppar kaffe, förvisso så har hunger aldrig varit något problem för min del. Oftast har jag för mycket att göra för att känna mig hungrig. Men efter Cypernresan, då vi faktiskt åt så gott som hela tiden, så har jag blivit väldigt medveten om när jag missar för många mål mat. Fast jag är bara positiv till det, tyckte förr att det var smått skrämmande de dagar jag kom på att jag inte ätit på nästan två dygn och förtfarande inte kände någon avsevärd hunger.
 
Bäst kommande veckan är att jag och R ändrade om i mitt schema lite så jag inte stänger fyra dagar i rad innan julafton, utan bara tre. Jobbar dagtid på onsdag istället. Macho. Är fortfarande besviken över att ingen som jobbar julafton har velat byta bort den än så länge, jag jobbar gärna jul och det skulle göra dagen lättare att ta sig igenom eftersom man inte behöver vara med på alla skenheliga traditioner.

Hittade tonvis med roliga bilder från företagets alla strapatser. Det är dags att vi gör något snart känner jag, får styra upp det lite i veckan. Vi måste iallafall boka några datum och ringa ett och annat telefonsamtal.

Usch, jag hittade precis en faktura på 1500kronor som ska vara inbetald på fredag. En eloge till mig för att jag iallafall planerat mina inköp så de sammanfaller snyggt med löningen.


Färdigjobbad och munter

Första timmen imorse var en pina, det var halvklurigt att pricka siffrorna i kassan, det slutade med att jag tog på mig att ordna tidningarna. Genialiskt drag, stod ute i fem minuter och hjälpte grabben som kör tidningsbilen. Eller ja, jag kollade mest på. Förmodligen så blev han stressad, vi fick nämligen fler aftonbladet än beräknat och några ortsbor 15 minuters bilväg härifrån fick idag nöja sig med Expressen.
Resten av dagen har gått i ilfart och jag har till och med haft roligt på jobbet.

Det stora frågetecknet är vart alla mina pengar tog vägen igår, jag har inte en aning. Men så kan det vara.

Nu väntar badkaret och sedan överväger jag om jag ska se någon lättsmält och halvfånig film eller om jag ska umgås med familjen framför nya tv'n. Förmodligen alternativ ett.  

Var det bra så?

Det kan knappast räknas som ett genidrag att inte avboka krogbesök och dylikt när man i sista tund får veta att man ska jobba nio och en halv timme, med start söndagmorgon.
Den lilla missen gjorde jag igår och det känns ganska motigt att börja jobba om 25 minuter.
Inte bara tungt, min skalle snurrar fortfarande. Fast jag hade riktigt roligt igår!

Frågan är hur pass bra man klarar julrushen i det här tillståndet.. kanske bättre än vanligt




Nu kör vi. Jag hinner dricka kaffe i lunchrummet innan det är dags att stämpla in idag.. Innan. Det har inte hänt senaste året tror jag.

Snabba rader

Jag har tappat bort fyra linementplåster. Dyrt.

Lyckades somna på dunkudden. Näsan rinner.

Mamma vill att jag ska krångla till min tillvaro ytterligare.

Skolan bråkar med mig.

Boken jag läser just nu är nästan för bra.

Pernilla vill till Peace & Love-festivalen nästa år. Bra band, men jag hade tidigare inga planer på att åka.

Vet fortfarande inte vad det är som luktar från lillebrors rum.

Min mobil har ringt fyra gånger nu, jag orkar inte leta. Det är fredagkväll, då kan man strunta i att svara.

Imorgon är det DERBY!

Det är också jobb och julfest.

Lista ut och lista in.

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
(her boss liked having her around, perhaps worried that if she went out at [...]
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Min pärm med viktiga papper
3. Vad var det senaste du såg på TV?
En halv dokumentär om andra världskriget
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
18.07. Hade fel på 21 minuter
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Lillebrors datorspelande
6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
För en timme sedan, då satt jag utanför jobbet och väntade på skjuts
7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Lyktstolpen utanför. Det var längesedan det hände något med den.
8. Vad har du på dig?
Skoldressens mjukibyxor, söt mönstrad tröja från Gina och ett antal linementplåster.
9. Drömde du något i natt? I så fall - vad?
Att jag kom försent till jobbet
10. När skrattade du senast?
När jag såg mitt enskilda skolkort för en halvtimme sedan.
11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Jag sitter i datagaderoben. Det finns ett vykort från hultan och rosa hemska tapeter.
12. Har du sett något konstigt på sistone?
Jag jobbar i matvaruaffär, de flesta där är konstiga
13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Den tar upp min vilotid!
14. Vilken var den senaste film du såg?
Freaky Friday. haha
15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Australien?
16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Jag har lagat våran bil en gång (!)
17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Jag skulle göra alla människor lyhörda.
18. Tycker du om att dansa?
Verkligen inte.
19. George Bush?
Ibland har han kepsar, i övrigt är han galen.
20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Tyrone - kille.. Hmm tjejnamn har jag inte snubblat över något klockrent.. Tyrona?
22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
När skolan är klar kommer jag överväga om jag nånsin ska bo i sverige.
23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
"Du återföds som fågel"

Vad är motsatsen till skattjakt?

Det luktar konstigt från min brors rum. Jag har letat i en kvart efter vad det kan vara, det ligger förmodligen någon äcklig mat någonstans... Äventyret fortsätter. Jag ska hitta skiten och övervinna farorna på vägen.

Julstress i högsta grad.

Man känner en viss stress när man själv ska handla, men den biten är så gott som klar. Det är värre med jobbet. När alla andra handlar, är tjuriga och stressade så blir jag fullkomligt förstörd. Började 8.30 imorse och sedan dess har det varit full fart. Kom hem för en stund sedan och har ätit. Nu börjar jag känna mig lite lugn igen. Folk kommer med två fullpackade vagnar, lägger brödet först och sedan alla kuponger. Dessutom så säger de gärna till innan " Två kartor frimärken, en limpa marlborolights original, fyra påsar saffran och så vill jag ha 200 kronor extra. Det är väl lika bra jag säger det nu innan jag glömmer bort det"
Javisst, när varorna sedan är körda och jag ska börja ordna med alla extragrejer så står man i cigarettrummet och är vilsen i huvudet. Två limpor saffran, Fyra cigaretter marlboro, 200 kartor extra och en frimärken kronor. Det låter galet, men det var mitt huvud mot slutet idag också. Det som gick att blanda ihop, blandade jag ihop. Dessutom har jag snubblat på stegen i postrummet halva dagen.

TRÖTT!

Jag har 12 stycken papercut sår på händerna och underarmarna, hur lyckas man med det?

Nu tänker jag sova en stund, packa väskan inför imorgon, sova igen och sedan är det dags för jobbet igen.

Min favoritfarmor fyller år.

Det råkar också vara min enda farmor och det var längesedan jag såg till henne. Jag hade uppskattat om hon var född vilken dag som helst på året, men nej då. Dagen efter nyårsafton fyller hon 80 år.
Då ska hela stora släkten samlas, äta god mat, prata gamla minnen och fira med pompa och ståt.
Allvarligt talat, jag får rubba på min första-dagen-på-året-planering (vatten, inte gå upp ur sängen, alvedon, Ivanhoe, pizza). Det känns mustigt, men jag gör det så gärna!

Farmor har spelat en viktig roll i min uppväxt och jag hade nog inte varit den jag är idag utan henne.
All heder till henne.

Mormor och morfar som fyllde förra veckan respektive för två veckor sedan får ha överseende. Mormor för att hon inte fyllde jämt och morfar för att vi inte har samma relation.

Knöligt sa räven och tände eld på skosulan.

Stel stel stel. En liten knut högt uppe på ryggtavlan har utvecklas till en Quasimodoknöl. Hur det känns vill jag helst inte gå in på, men det är fritt fram för er att föreställa er detta. Jag föreslår dock att ni låter bli, förmodligen blir världen en roligare och mysigare plats på det viset. Det hela har resulterat i att högersidan (El knölo sitter på vänster sida) av kroppen används mer i alla lägen.

När man jobbar i kassan så finns det två nackdelar med att försöka använda sin bättre sida hela tiden;
1. Man belastar ryggen helt fel och får därför lika ont på andra sidan
2. Det ser förbannat lustigt ut när man vrider kroppen ett halvt varv varje gång man ska ta en vara, det tar dessutom längre tid och kunderna blir störda efter ett tag.
 
Anfall är bästa försvar sägs det och jag har gått till attack. Linementplåster, vanlig linement, zon-salva, massage och inga belastande plagg (Läs; BH/Linne/sport-top). Har du fler tips?

Heter det linement, liniment eller något helt annat?


Improvisationsdagen.

Vi har haft demokratidag i skolan och det var vi i elevrådsstyrelsen som anordnade den tillsammans med min projektarbetsgrupp PartyBridge. Vi hade alla studenter två pass och jag höll också i värderingsövningar med tvåor från två olika program, rektor och lite lärare. Jag passade på att träna den förmåga som jag är mest nöjd med och som jag också vill vidareutveckla, förmågan att improvisera.
Förberedd var jag inte, men jag tycker det gick hyfsat iallafall. Eller hyfsat, det gick nog bättre för mig än vad det skulle ha gjort för många andra. Av någon anledning så brukar folk lyssna när jag öppnar munnen. En stund iallafall, tills de kommer underfund med hur meningslöst allt mitt dravel egentligen är.

Som vanligt så tyckte jag att det var en givande dag, det tycker jag alla dagar då jag får vara med och styra.

Mysig tisdag

Kravlar mig upp och gör mig snabbt iordning för att ta en fika med Pernilla. Det visar sig att pappa har jobbat natt och är hemma hela dagen, han erbjuder sig frivilligt att skjutsa mig till skolan. Fullkomligt underbart, min fot är inte överens med mig och jag vill ha stövlar på mig idag. De vita gymnastikskorna som egentligen är det enda par skor som jag kan ha när hälen strular börjar bli riktigt äckliga och jag använder dem ogärna. Väl i skolan hinner jag med ett antal koppar kaffe, en himla massa planerande och så träffar jag J. Henne har jag inte sett sen hon slutade i laget jag tränar. Riktigt roligt, hoppas allt går bra framöver! Nu har jag lyckats få skjuts hem också och ska göra mig iordning för jobb senare, jag ser ut som ett vandrande uppsvällt lik. Halsen är genomsvullen och näsan rinner, resten av kroppen är också svullen eftersom det är månadens röda vecka. Kan inte påstå att jag uppskattar de här dagarna, de får mitt självförtroende att rinna ner i botten. Däremot så får det mig att inse hur fåfäng Jag egentligen har blivit.
Jag uppskattar att vara tillfixad och inte se ut som om jag precis har gått upp, jag har tillochmed börjat tycka det är kul att göra sig iordning. Det sistnämnda är förmodligen för att min gaderob börjar bli mer och mer vänligt inställd till att exprimentera med. Den fylls ständigt på och man kan alltid hitta nya kombinationer. Det är lite tomt på byxor och skor dock, men det planerar jag att åtgärda i London. Man kanske borde köpa ett par jeans? Det var närmare två år sedan jag använde ett par riktiga jeans. Skulle kunna bli roligt. Däremot är jag kräsen när det gäller jeans. Jag hatar när de inte sitter som de ska.
Efter jobbet idag ska jag göra en rörelse eller två, det lindrar smärtan och dessutom så börjar det behövas. All skräpmat senaste veckan syns. Kan hända att det är inbillning, men så är det.
Fåfänga tar man till när man inte har så mycket bättre saker för sig, därför ska jag nu plocka ögonbrynen och sedan göra något åt håret, idag kan det inte vara uppsatt.

Lugnet råder.

Är det någon som följer DN´s julkalender? Trodde väl inte det.
Kristina Lugn som läser dikter av våra stora författare och poeter. Det är så man vill gråta en stund. Hur kan man låta en kvinna som läser sämre än en 7årig förskoleelev läsa sådana mästerverk? Förvisso så är hon en hyllad poet och duktig pjäsförfattarinna, men räcker det inte med att ge henne en penna och ett papper?
För mig är det fortfarande årets största gåta att hon blev intagen till Svenska Akademien. 20e December tar hon plats och fram till dess kan man njuta/lida av ovansagda julkalender.

Att det råder brist på intressanta, och mysiga, julkalendrar märks tydlig. Ikväll tänker jag ge LasseMaja en ärlig chans.

Lucköppning i moderaternas julkalender.

Jag hamnade på nya moderaternas hemsida och där hade de vackert snickrat ihop en julkalender med rim om Sverige, deras politik och olika uppmaningar. Jag blir nyfiken på vem som får betalt för att rimma kvalitet med generositet, det jobbet skulle jag klara av med bravur. Får man bra lön? Finns det andra arbetsuppgifter eller räcker det med att slänga ihop halvtaskiga rim framåt jul?
Jag måste överväga att ta med några julklappsrim i mitt CV.

"Under julen blir det många bak, då är det bra att kunna sin sak
Men många barn idag kan inte stava till pepparkaka
Något som vi ska bevaka
Tanken med skolan var väl att man skulle bli lärd – det som vi kallar välfärd! "


"Att vara sjuk är inte kul
Speciellt inte när det är jul
 Vi vill att folk ska få vård i tid, för att sedan kunna njuta av en julefrid.
I Sverige håller sjukvården hög kvalitet
Det tycker vi är bra generositet. "

Vill du läsa övriga rim?
Här finns de.

1-0 Trelleborg.

Här kan man läsa om hur en skola i Trelleborg tagit in handbollsspelare från elitserien som rastvakter de hjälper barnen att sysselsätta sig och är med och motverkar mobbing på skolgården.
Jag tycker att det är en ypperlig lösning, barn behöver människor att se upp till och varför inte elitspelare som inte gör så mycket annat än att träna 2-3pass om dagen? De har tid över och är lysande föredömen i vår kultur där barn och vuxna tenderar till att bli mer och mer överviktiga. Dessutom är en lagidrottsman på elitnivå redan från unga år fostrad till att visa hänsyn, arbeta i grupp och acceptera olika sorters människor.  

När det är mörkt och tråkigt är det lätt att minnas..

hollyDIbland är det svårt att göra något vettigt.
Just nu sitter jag bara och dumglor på
Holly Dolly-videon som jag länkade till igår.
Den är mysig och den innebär minnen.
Vet inte hur många gånger man blev väckt av den låten,
skrikande ur en bergssprängare, på Hultsfred.
Dygnet runt gick de runt och på full volym.
Det är inte lång tid kvar till biljettsläpp nu.

Ibland går saker lättare än väntat.

Jag visste redan igår att jag har massor av saker att ta tag i idag och under resten av veckan. Främst för att jag är trött på att ha allt liggande och dra på tiden. Tillslut kommer den dagen då det är akut och då kan man räkna med att man har en halv miljon andra saker som måste göras just då.
Därför sitter jag och filar ihop veckans att-göra-lista. Den är ganska lång och kan se ganska oviktig ut för världen, men för min del så måste sakerna bli gjorda och det är snarast.
Punkt ett var att kontakta skolan och göra klart allt inför våren, men det löste sig självt eftersom det ringde någon trevlig karl imorse och hörde sig för/upplyste mig. Nu ser det hela riktigt bra ut, väntar bara på ett brev som ska trilla in. Nummer två, tre och fyra på listan är min nästa prioritet; lämna tillbaka biblioteksböcker, köpa halstabletter och köpa solkort.

Så fortsätter det hela i all oändlighet, listan är lång och det lär den här veckan också bli.

Nu ska jag kurera, mina halsmandlar går 1 majtåg.


Äppelblom å päronblom å plomblomblomblom..

Det slutade med en extra sväng till Nyköping igår iallafall och sent som tusan kom vi hem. Idag sov jag till 16.00 vilket inte var det smartaste i världshistorien. Nu är jag pigg som en lärka med huvudvärk och det kommer förmodligen ta åtskilliga timmar innan jag kan sova på nytt.

I övrigt så är det ganska komiskt att det sällan är folk utifrån som vågar sig på att lämna en kommentar, men igår när jag skrev om nätverkskabeln som jag lyckats få i datorn i fullt mörker och kände mig stolt, då damp det ner 6-7 dräpande kommentarer om hur oteknisk och fjantig jag är. Det är inte så att jag tar åt mig, tekniska prylar är absolut inte min starka sida och jag lider inte för det. Men är det inte halvskumt att medelsvensson rent generellt är bättre på att hacka än att berömma?
Jag kommer nog alltid ha svårt att förstå en viss typ av människor. Misstänker jag.

En av de skönare
musikvideor jag sett på mycket länge. Även en av få.

Nätvärkskabelns djungel.

Jag har lånat ut min till bror och hans vän som har något halvsporadiskt lan hemma.
Nu stal jag tillbaka den i en kvart och då fick jag vackert lista ut hur man sätter i den i datorn.
Det klarade jag med bravur.
Kanske ingen konst i dagsljus, men i min lilla datagaderob är det mörkt och dystert.
Aningen stolt är jag.

Nyköping drar mig till sig som en magnet

Det lyckades bli en andra tur till Nyköpingen idag, David fick för sig att han var tvungen att prata med någon människa och ta några öl. Eftersom syskonen Franzén (Emelie & David) har skjutsat runt på mig i snart två års tid så brukar jag försöka att ställa upp som trevligt sällskap till den som kör. Idag var jag snarare dödfisksällskap. Med andra ord ganska trött.
Än så länge så ser det ut som om han får annan skjuts hem, men kör det ihop sig så kan Jag se fram emot ännu en vända till storstaden.


Jag avskyr Nyköping. Har aldrig funnit något intresse i den staden. Otrevliga människor, dålig shopping och sunkiga matställen. Dessutom är det stört omöjligt att hitta någonstans, eller nu ljuger jag.. man hittar alltid någonstans. Men rätt? Inte en chans i världen. Jag var skapligt ute och cyklade imorse och då skulle jag till Sporthallen som ligger i slutet av den största gatan i hela staden. Försök er aldrig på genvägar gott folk!

Nu ka jag sova och hoppas på att inte få ett telefonsamtal inatt. Har förövrigt missat 11samtal under de två timmarna jag varit borta. Hur är det möjligt? Borde inte folk veta att jag aldrig har mobilen med mig? Fast det är lördag så jag förlåter er.

Krullig, Oekonomisk och trött

Josefina hade som skoluppgift att krulla håret på en "kund" . Sätta i spolar med andra ord. Jag fick glatt ställa upp som räddaren i nöden och låta henne mosa runt i håret en stund igår. Innan det hela var slutstylat så såg jag betydligt äldre ut. Som farmor ungefär. Men det ordnade upp sig och efteråt vågade jag mig till och med ut på stan.

Slängde mig på tåget till Stockholm och mötte upp gänget på centralen. Vi halvkikade lite i några second hand affärer och efter det avnjöt vi en superb nachotallrik. Eller ja, jag åt en superb nachotallrik, Tilda åt en Veggievariant och de andra åt kyckling/nudlar/nåt. Gott var det i vilket fall. Resten av kvällen ägnade vi åt mys på hög nivå.

Imorse roade jag mig med att gå upp omänskligt tidigt, åka tunnelbana, handla frukost, åka tåg, gå vilse i Nyköping osv. Tillslut kom jag fram till hallen iallafall. Där satt jag en timme och kollade på när P93 spelade match i väntan på mina brudar.

F91 spelade 2-2 och de gjorde riktigt bra ifrån sig, domarna var dock inga höjdare. Värre frustration har jag aldrig upplevt utan att spela själv.
Dam förlorade med 6-2 och var riktigt jäviga hela matchen igenom. Vi slog, stog och spelade som höns.
Någon gång ibland blixtrade vi till och fick till det framåt, men mer än så var det inte.

Sammanfattningsvis så hoppas jag Josefina vart nöjd med håret. Jag måste få påpeka att det var riktigt trevligt ute i Vällingby (nya, coola,  rymdfärjsliknande- Vällingby) och att jag trotsallt tycker att F91's insats idag förgyller dagen.


Inte utmanad, men uppmanad.

Sebbe, min krulliga vän, uppmanar folk att lista de 10 bästa konsertupplevelserna som man varit med om. Han kommer inte med lätta önskemål, det måste erkännas.

1. Marilyn Manson,19/12 2003, Hovet, Stockholm.
Min första riktiga konsert. Vi hade varit dödligt taggade i flera veckor och utöver att spelningen startade bra mycket senare än väntat så hade vi ruggigt roligt och det var en sån skön känsla när man helt glömde bort tid & rum.

2. Lars Winnerbäck, 4/9 2004, Cloetta center, Linköping.
Emelie var dum nog att sälja sin biljett till mig och jag tackade & tog emot. Magiskt att se Lasse och Hovet i Linköping. Alla kan varenda ord och alla är så gott som paralyserade. Underbart!

3. The Ark, 2005, Hultsfred.
Med nysläppt album och jordens publik sent på kvällen så kan det inte bli annat än sprudlande. Jag och Cilan levde livet den spelningen. Jag gillart!

4. Lars Winnerbäck, 26/11 2004, Konserhuset, Eskilstuna.
Inga ståplatser alls. En stor skolaula och Lasse på aukutisk gitarr, behöver jag säga att jag och Pernilla älskade läget den kvällen? När det är såpass lite folk så blir spelningen närmare och mer personlig. Inbillar man sig iallafall.

5. System of a down, 2005, Hultsfred.
En ända kommentar - Marken gungade under våra fötter.

6. Lars Winnerbäck, 2006, Linköping.
Den mannen kniper många av platserna på den här listan. Fullkomligt välförtjänt faktist. Detta var årets turnépremiär och det var en salig blandning av människor som såg honom.

7. Håkan Hellström, 2005, Hultsfred.
Jag lyssnade knappt på Håkan innan den här konserten. Riktigt bra live är han. Mitt bakfulla sinne lättades upp och jag var löjligt lycklig en mycket lång stund.

8. Millencolin, 2005, Hultsfred.
Den här konserten hade jag inte ens tänkt att se, det slutade med att folket drog mig dit efter att vi sett Snoop Dogg (den var ännu mer ofrivilig, de bar mig dit) men till skillnad från första pelningen så är jag glad över att inte ha missat Millencolin, de var riktigt riktigt bra och det var helt rätt människor runt omkring. Alla, med andra ord.

9. Marilyn Manson, 2005, Hultsfred.
Honom har jag lyssnat på så ofantligt länge att den lilla tid han faktist körde under hultan05 satt sig i minnet. Jag och Albin stod där och hoppades på en Flashback sen Hovet03 och det var inte långt ifrån att det blev så. Tyvärr så avbröt han det hela och vi fick roa oss med att skråla resten av favoritlåtarna själva.
Har ni missat självbiografin så bör ni läsa den, vad ni än tycker om mannen så är den värd det.

10. Gyllene Tider, 11/8 2004, Sundbyholm, Eskilstuna.
 
GT är glädje, mer än så behöver man kanske inte säga. De får mig att tro på sommar året runt, köp en grillad kyckling, dra för persiennerna och spela alla gamla uttjatade klassiker. Sommarkänla i december.

Yes, då var vi klara. I övrigt så finns det många fler konsertminnen som man skulle kunna dela med sig av. Lena Philipsson på Peace & Love iår, Cirqus Alfon på Jamobilen 05 & 06, Timbuktu i dimman, BAO jobbet osv osv,  många var dock inte poitiva minnen så jag sållade bort dem.

Fucking London

Jag och Pernilla har lyckats boka in vår resa till England samtidigt som personalfesten på jobbet är. 
Satan kan man bara säga, det är årets happening. 
Förra året hade man samtalsämnen i flera veckor efteråt. Eller vad sägs om E som åkte pulka ner för den fina herrgårdens trappa. Inomhus. Eller M som dansade porrdans på dansgolvet. Ensam. Eller alla som åt mjälte. Ovetande. Listan kan bli sjukligt lång och jag är ruggigt besviken över att missa kalaset. 

Det är det ända man ser framemot på jobbet under hela året. (Om vi vackert bortser från fikaraster, semester och lönedagar)  

Skolkatalogen

Lite senare än alla andra har jag fått tag på en skolkatalog och kunde äntligen kika på bilderna. Bara ett fåtal spännande saker i årets, personligen så blev jag bättre på Elevrådskortet är klassens kort.
Allas vår slagskämpe Joonatan har björndräkt på sig, Teknik har tintin-tema, Samhäll har någon form av raggare/grease-tema och Natur körde på den klassiska labbrock/molekyl/skyddsglasögon.

Personligen uppskattar jag tintin-temat, mellan SP & NV är det så gott som dött lopp, båda har detaljer som man kan garva åt eller åtminstone roas lite av.

Så var det med det.

Frågan är om man ska orka gå ner till Hammarvallen och kolla på när grabbarna i min klass (eller min fd. klass) spelar Skol-SM i innebandy.

Lite ångest men ändå nöjd.

Jag hittade så mycket saker idag, på tok för mycket. Byxor, stövlar, tröjor, smycken, julklappar, klänning, strumpbyxor, strumpor, tidning.. Jag får kramp i magen bara jag tänker på det.
Lillebrors julklapp gick på femhundra kronor bara den. Dyr, men trevlig, dag.
Mys med avslutning hemma hos Elin, lite Tv och apelsiner.

Tackar pappa för skjutsen från stationen också, med zon-salvan kvar i Eskilstuna så får vi se hur länge foten vill vara med.

Eskilstuna tur & retur

Sen igår kväll  har jag varit i Josefinas lägenhet och tagit det lungt. Snart ska vi släpa oss ut på stan och handla lite smått och gott. Jag är på jakt efter lite skor, tjocka strumbyxor och långa strumpor.
Prioritet ett är dock en kaffe för att vakna till. Josefina hade bara snabbkaffe och jag är sjukt sugen på en riktigt god varm kopp svart. I övrigt har jag hunnit bli uppretad över ett sms, lyckats blöta ner hela badrummet & glömt varenda medlemskort hemma. Det är väldigt smart av mig. Verkligen.

Ikväll är det fys+hall med damlaget som gäller.
Jag ska även försöka få någon klarhet över om det kommer ner någon och håller i F91 imorgon eller om jag ska göra det. Just nu är allt en gåta för mig.

Tjejsnack, vilken vecka det nu är. 49?

Denna vecka handlar det om inredning, det är ett roligt ämne - vilket jag och mina föräldrar har högst skilda meningar om.  

  • Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Enkel, funktionell och mysig. Jag är mycket för IKEAS förvarings idéer, ljus och enkel känsla.

tv & förvaring
Tv-bordet där jag rensat undan en
hel del.Tidigare stod alla filmer,
cd-skivor och böcker här. Överfullt.
Till höger ser man sopkorgen,
resväska, och min förvaringspryl
med allt småkrafs, den är outstanding
som förvaring. Inte det snyggaste
man kan hitta, men galet praktisk. 
                   



Soffa, hylla osv

Världens skönaste soffa, gardinstången
jag letade som en galning efter. Spegeln
jag fick av farfar är pricken över i.
Lägg märke till min trägubbe,
den är  en av mina käraste ägodelar. Underbar!
Lådorna på golvet innehåller utan
undantag böcker
och är riktigt smidiga
fram tills jag får tag på en vettig
plats att ha en bokhylla på.





 

  • Hur mycket pengar spenderar du varje månad på inredningsdetaljer?

Det skiljer sig väldigt mycket från månad till månad.
Allt från ingenting till ett par tusen.
Nästa mission är större säng, lite gardiner att dela av
sängområdet med och flatscreen-tv.

  • Ditt bästa inredningstips?

Föremål du tycker extra mycket om måste få ta viss plats även om de inte passar in till hundra procent.
Personlig prägel är det viktigaste. Jag är besatt i att köpa träföremål av olika former, det är min grej. Göm undan fula prylar såsom datorn och liknande. Min lösning är den eminenta datagaderoben.

  • Vilken är den värsta inredningstabben du gjort?

Måste ha varit när jag var liten och ansåg att fotbollsmedaljer och pokaler var det snyggaste man kunde ha framme. Det var diplom och liknande precis överallt. hemskt. Jag har även målat en vägg ljusblå med ankor och fiskar på, men då var jag inte gammal.

  • Vad vill du helst ha till ditt hem just nu?

Först och främst så vill jag ha ett eget hem, jag lever i mitt krypin på övervåningen, när det är klart så vill jag ha tonvis med saker. Först och främst det som jag skrev högre upp, men också bättre förvaringsgrejer till gaderoben.


gaderobJust nu fungerar det, men det är bara för
att alla grejer ligger travade nere i tvättstugan.
Det ogillar min mor ganska rejält
så jag måste göra något åt det hela snarast.










Lite krasslig och kall

Jag bäddade rent och städade hela rummet igår, inatt sov jag som ett litet barn. Det var längesen jag föll i sådan dvala. Riktigt skönt.

Nu ska jag hem till min käre vän Pernilla och baka pepparkakor, dricka kaffe och kolla på film. Mys!

Ikväll blir det F91 och sedan ännu mer film. Dunderdag.

Sorterar, planerar och strukturerar.

Eftersom mitt liv inte innehåller avsevärt mycket vettigt just nu så får man roa sig med andra saker.
Jag går upp tidigare än förut, äter tre mål mat om dagen, håller koll på räkningar, skriver oändligt mycket, läser tonvis med saker, finputsar texter, vilar upp mig, sorterar gaderoben, slänger onödiga saker.. Ja jag har till och med ställt mina böcker i bokstavsordning. Men det blev inge snyggt så jag la ner hälften av alla i kartonger istället. Snart finns det inte så mycket kvar för mig att göra om jag ska vara helt ärlig. Men det är också mindre än en månad kvar tills jag börjar plugga heltid igen och det är bara tre veckor kvar tills jag tentar upp mattebetygen. Fram tills dess måste jag försöka förklara för alla syomänniskor hur jag tänker och varför. Den ena är inget problem, den andra är det mer kärvt med.
På onsdag ska jag till Eskilstuna och småhandla lite. Jag är ute efter strumpbyxor, tjocka och heltäckande i olika färger och former. Men också lite oliak strumpor och en fräsh gul väska som jag såg i någon tidning häromdagen. Det kommer bli dunder. Till helgen blir det Stockholm och Nyköping också, det gillar vi.


Telefonen har gått varm så jag övergav den.

Jag har varit med i Aftonbladet sägs det, eller mitt namn iallafall. Kul att man själv missade den biten.
Någon lista över resultaten från högskoleprovet i respektive stad där jag tydligen låg rätt bra till.
Flen är litet så det är inte jordens största prestation, men ganska roligt.

Lagfest och allt därtill.

LekIgår hade innebandylaget hyrt lokal och beställt mat, lekar var förberedda och alkoholmängden enorm. Vi hann dock bara äta och börja på första leken innan några påtända idioter kände sig som gudar och ville förstöra vår kväll. De krossade två rutor och skrämde slag på 90% av laget. En polisanmälan, tonvis av människor och gråtande tjejer senare så bestämde vi oss för att göra det bästa möjliga av kvällen. Många hade då redan åkt hem och vi var en tunn skara som tog oss hem till Strömbergs för fortsatt fest. Väl där så var stämningen, trots omständigheterna, på topp och man hann bli rejält rund om foten innan det var dags att dra vidare. Jag, Emelie och B bestämmer oss för att Amazon är en god idé. En timme innan stängning snubblar vi in, vi hinner med några omgångar i baren och pratar med galet många trevliga människor. Efterfest på Orrö vart den sista anhalten för kvällen och på vägen dit så springer vi på Albin, Cilan, Sebbe och ett litet gäng med andra. Vi tar med dem som vill och sedan är det ölspel som gäller. Det blev tillslut en riktigt rolig kväll men man känner idag att det blev en och annan drink för mycket. Huvudet talar om för en att man lever och hela dagen har varit som en dimma. Städningen av lokalen som vi hyrde idag gick fort eftersom vi inte hann få det speciellt grisigt, vi fick också veta att vi förmodligen inte behöver stå för rutorna. David var vakt igår och hittade ett körkort, jag känner igen människan och ska på något smidigt sätt återlämna det utan att behöva vara alltför trevlig. Mestadels för att trevlig inte är riktigt min grej alla gånger.

Dagen efter lördag, det är idag det.

Idag leker inte livet fiskbulle. Eller så är det det gör. Svårt att säga.
Det hände mycket igår, skrämmande saker och roliga saker. Lite av varje. Redogörelse för det kommer när jag kan pricka tangenterna som folk igen.

Ibland leker livet utan anledning och då simmar jag gärna med.

Jag är löjligt lycklig men jag kan inte sätta fingret på varför. Helt plötsligt så känner jag för att klä mig i starka färger, sätta på hög skön 70talsmusik i öronen och ta en långpromenad i solskenet.
Det sistnämnda blir knepigt och jag har inte riktigt tid med en promenad, men muiken skrålar för fullt (just nu den galet undervärderade originalverisionen av popcorn*) Det har egentligen inte hänt så mycket bra saker idag, men det känns inte som om det spelar någon roll för att jag ska må bra just nu. Eller.. Jag låter inte det spela någon roll.

Nu ska jag planera vad jag ska shoppa i veckan, packa innebandytrunken tills imorgon och lägga fram allting till julmarknaden. Sedan är det bara att satsa på att inte försova sig. Önska mig lycka till!


LAGFEST IMORGON! Festfixarna ska under bordet!


I övrigt så hjälper det lite att min favorit Markus vann Idol framför R's favorit SnyggErik.
Jag är nöjd.

* Mitt musikaliska kunnande tillåter mig egentligen inte att säga att det är originalet, för det har jag inte en aning om det stämmer eller inte. Men låt mig gärna tro att det är det.

The ultimate dokusåpa

Här är den!
Se till så du är med från början, man vill inte missa något avsnitt!

dokusåpa

Fredag i ett nötskal.

Jag sitter här och är lagom flottig i håret, om en timme så måste jag ta mig till jobbet. Jag hoppas verkligen att det är någon trevlig människa som har jouren och att jag har mycket självscan. Trött som en varg är jag och imorgon är det julmarknad på skolan. Måste erkänna att jag inte är tvärsäker på när det hela börjar, vad vi ska bjuda på, när jag kan smita till innebandyn, hur allt så ska ihop efter innebandyn, hur jag ska orka med lagfesten, när jag ska hinna äta eller ens hur jag ska ta mig emellan allt imorgon.
Som vanligt så har allt kört ihop sig och jag är riktigt trött i hjärnan.

Nu ska jag vila. Håret får vara äckligt på jobbet idag. Ett diadem och ingen kommer se någon skillnad.

hits