Valborg på landet.

Nej nu är lyktstolpen igång och skakar igen. Den gör mig stum.

Dags för årets valborgsmässoafton. Den kommer bestå av grillande och spel ute hos familjen Lantz. Förmodligen kommer det komma upp bilder här så småningom. Kan bli en helmysig afton.

Valborg

Känns det inte väldigt påtvingat att festa under valborg?
Jag har egentligen ingen lust, så förmodligen bojkottar jag hela evenemanget. Lite eventuellt kan jag tänka mig att grilla och spela lite spel. Det blåser en aning för mycket utomhus för att jag ska trivas och plånboken är en aning för tom för att lägga pengar på inträden, taxi och alkohol. Med andra ord, helt värdelös dag. Sitter dock och överväger om jag bör göra mig iordning och ta tag i lite andra saker. Exempelvis städning, skolarbeten och den där eventuella grillningen. Ska höra med mina kära föräldrar om vi inte kan få slå ihjäl tid på vår altan, det vore ju det absolut skönaste.
Så alla små, och stora, barn därute... Valborg är ungdomsfyllans dag, många gånger har det potential att bli riktigt roligt, men de flesta gånger spårar det bara ur. Ta det lungt! 

Älskade Jag.

Jag kom precis fram till att jag är ruskigt nöjd med mig själv.
Visst har jag laster som borde brytas ner och minskas (gör en liten lista för allas trevnad, kommer längre ner i inlägget). Idag kan vi rikta in oss på det mer utseendemässiga eftersom klockan är mycket och jag inte orkar berätta allt bra och mindre bra som finns inombords.

Mitt hår växer ständigt och mycket. Det är tjockt som få och går att ändra i all oändlighet. (Har Du ett bra tips på frisyr så kom gärna med förslaget, jag är trött på skiten som det är nu).
Ansiktet går inte att klaga på, jag inbillar mig själv att jag har drag som gör att jag inte ser alltför alldaglig ut. Med mina 173 är jag inte kort, men inte heller överdrivet lång. Jag är inte pinnsmal och kommer förmodligen aldrig att bli det heller. Just för att den sanna viljan inte finns. De kilo jag har har jag fått genom njutning. Vad vore livet utan choklad?

Det jag är riktigt missnöjd med är den halvtaskiga hyn, antingen är den skrämmande torr eller på tok för oljig. Trumpinnarna till hanleder, de är ett ständigt problem. Armhävningar är inte att tänka på, de håller inte. Men det värsta jag vet på mig själv är dock alla blåmärken, de är överallt och jag får nya hela tiden.
De gör inte ont, men fula är dem. Måste bero på känslig hud eller något.

Jag är helt enkelt nöjd och orkar inte riktigt bry mig om alla skönhetsidel för stunden.
Tyvärr så inträffar dagar som denna sällan, oftast är jag en helt vanlig tonårsbrud som hatar på tok för många saker med mitt utseende och som aldrig skulle sticka ut hakan och berätta för omvärlden att jag faktist själv tycker att jag duger. Det är synd. Förbannat synd.

Listan på några av lasterna
- Choklad. Fullständigt underbart.
- Sömn. Är en hejare på att sova länge. Sjukligt länge.
- Lathet. Smink går bort så gott som helt och bli inte förvånad om jag inte orkat raka benen när det är vinter.

Åland tournament.

Vi gav oss iväg på fredag morgon. Först blev det en tur till Valla för att hämta upp Mickan, och sedan körde vi mot Enköping. Där sammanstrålade vi med resten av laget och åt varsin hamburgare med drypande feta pommes. Efter maten så bar det av igen, trötta, hungriga och nu även stressade, det var ungefär här allt spårade ur fullkomligt. .
Precis som vanligt när jag är med så åkte vi fullkomligt fel och kom ganska snart fram till att vi faktist skulle missa båten. I samma veva så kom vi även fram till att kartorna, som var prydligt utskrivna från Eniro, visade oss vägen till Kapellskär och inte till Grisslehamn, dit vi egentligen skulle. Vi hade dock inte hunnit till båten även om den gick från förstnämnda.

Det blev fem timmar i Norrtälje (förövrigt en väldigt fin, men tråkig plats) En fotboll inhandlades och många hann med att visa upp tekniken.


Matcherna vi spelade gick faktist riktigt bra, åtminstone de flesta.
Den första var ingen höjdare dock, efter två byten hade jag fortfarande inte rört bollen och resten av matchen var ett enda stort grötande. Inte speciellt bra. Trots detta vann vi.

Andra matchen vann vi relativt lätt. Jag spelade ett byte och satt på bänken och ylade resterande matchminuter. Vi vilade spelare*

Lördagens sista match var mot Väsby som spöat Telge i kvalspelet till div1 för inte så länge sedan. (Vi får alltid enormt med stryk av Telge) 7-3 blev slutresultatet, men vi spelade jämnt en bra bit in på andra perioden. Sen svek orken och de fick göra ett par mer eller mindre lätta mål. Vi var förövrigt de första som gjorde mål på dessa brudar i turneringen. Jag lyckades under denna match göra mål från halvplan, precis som vanligt (Jag kan inte göra vanliga mål, men från halvplan slår jag in ett par per år). Har en jävla tur helt enkelt.

Tvåa i gruppen innebar match 8.20 dagen efter. Kom vi i säng tidigt? Tyvärr inte, framåt tretiden somnade vi. Blev riktigt tungt att gå upp på morgonen sen. Men den matchen som följde var det bästa innebandyspel jag sett vårt lag prestera. Det stämde för alla denna match och segern med 4-0 var ett faktum.

Sista matchen för helgen spelades mot Riksinnebandygymnasiet från Umeå, riktigt duktiga tjejer rent individuellt. Jag hade dock trott att de skulle vara ett riktigt grymt lag, så lite besviken blev jag allt.
De kunde trolla till det ordentligt själva, men något riktigt spel hade de egentligen inte. Deras teknik räckte dock, efter 16 minuter in på första perioden tog de ledningen och matchen slutade tillslut 0-4.

Det var matcherna, utöver dem så hände det en hel del roliga saker. Mestadels i form av skumma kommentarer.
I sådana lägen måste man nästan ha vart med för att uppskatta det roliga, det vet vi alla. Därför väljer jag att endast ta med några få uttalanden här nedan så inte alla blir uttråkade och hatar mig för evigt.


"Går det bra där nere?" - Negern i sängen.
"Nej jag orkar inte!" - Mickan när Negern fick igång en porrkanal.
"Och så hette han Markus.." - Thess fick in en ytterst meningslös mening i sin berättelse.

* Som jordens lataste lagkapten så måste jag ibland få vila lite för att orka med.


Ännu ett litet tips.

Jag har alltid vart en skadeglad jävel, därför tycker jag att ni ska klicka in på denna länk.

Dagens "att-göra-lista"

Hämta ut Hultsfredbiljetterna & Winnerbäckbiljetterna.
Städa rummet. (Ingår även dammsuga och damma i den punkten)
Göra geografi. (Har enormt många restuppgifter som jag ska bli klar med denna vecka)
Skriva protokoll. (Sekreterare i elevrådet)
Renskriva insändaren till Einar. (elevrådets tidning, självklart ska jag vara med och tycka)
Promenera/jogga. (Lite beroende på vad allergin tillåter)
Elevdemokrati-uppgiften. (trotsallt ett roligt ämne)
Idrottsteoriuppgiften.
Planera inför torsdagen. (Djurgården-Aik, Råsunda)

Det var allt tror jag. Tyvärr är det ganska tidskrävande uppgifter så jag vet inte hur detta slutar, men jag får väl göra det övriga imorgon.


Dagens tips.

Jag vill bara göra er uppmärksamma på att modegrisen är en oerhört charmig blogg.

Tv-shop

Sömnsvårigheterna höll i sig och jag somnade inte förrän jag hunnit se ett antal produkter på Tv-shop. Jag litar helt blindt på allt de säger, nu i efterhand kommer jag på mig med att vilja ha allting uton en studsmatta. Känns som om jag ska låta bli att kika på skräp på tv framöver.

Packningen är relativt klar, sitter och funderar på om det är något mer jag behöver ha med mig. Förmodligen kommer jag på det när vi är i Enköping någonstans. Ingen återvändo.

Ruskigt härligt väder idag, solglajjerna åker på i bilen minsann.


Liten miss.

Oj, jag somnade. Klockan är snart tio över två och jag är klarvaken, har inte packat en enda pinal och har en lista som består av;

Astmamedicin
Bikini
Innebandyklubba

Tror ni jag klarar mig länge på Åland?
Får försöka somna om och gå upp tidigt för att packa. Alltid allting i sista minuten. Har dessutom lovat Mickan att följa med och hämta upp henne i Valla och sedan åka tillbaka till Flen. Det innebär att jag måste vara klar ännu tidigare.

Säger ju det, värdelös!

Packa packa packa.

Fick lite energi till att packa nu när Elin var så snäll och uppmundtrade mig, för en gångs skull ska jag försöka att inte slänga ner allt en timme innan avfärd. Men jag börjar som vanligt med att skriva en lista och ta det lite lungt framför Tv'n.

Min och Elins tradition att glömma tandborsten kommer jag nog hoppa över, den ska jag försöka komma ihåg. Har, pinsamt nog, inte råd att köpa en ny. De pengarna får läggas på lite taxfree shopping.

Jordens tröttaste människa?

Finns det någon som, med mig, kan berätta för omvärlden hur trött man blir av dåliga blodvärden kombinerat med pollenmedicin?

Slöt mina ögon och somnade innan tolv igår och vaknade upp klockan två idag. Väckarklockan? Det är min mobil och min bärbara telefon (Med min morgontrötthet räcker det inte med en) De ringde var 10e minut hela morgonen utan att jag vaknade, då är man inte pigg kan jag tala om.

Nu ska jag iallafall släpa mig iväg till jobbet några timmar. Måste packa sen ikväll också. Jag hatar att packa!

3 önskningar.

Fick jag tre önskningar som inte fick vara alltför omfattande så skulle det bli dessa:

- Mer tid, gärna 30h på ett dygn. (är omöjligt lika omfattande som världsfred va?)
-
Motivation till att göra något vettigt.
- Mindre fysiska problem ex ingen pollenallergi, inga onda knän, inga dåliga blodvärden.

Tar förgivet att du nu gör allt för att ordna dessa saker till mig, ingen skulle bli gladare än jag.


Motivation in my ass.

Snart är det dags för Åland tournament tillsammans med laget och det kan bli riktigt roligt. Åker 8.30 fredagmorgon och är hemma igen söndag kväll/natt. I en svag stund lyckades jag vara sådär extremt kaxig som bara jag kan vara och fick priset att simma över. Känns i dagsläget som om jag nöjer mig med att skvätta lite vatten från poolen på hotellet.

Försäsongen börjar på måndag 8.00 med eljuspåret på tid, framåt eftermiddagen ska vi springa Lida* ihop med hockeylirarna och jag ber till gud att träningen på kvällen är inställd, annars är det en hallträning på kvällen också. Jag kan med andra ord komma att vara skapligt mör i både huvud och ben i början på nästa vecka. När jag talar om Vi så menar jag givetvis klassen och då främst innebandydelen.

Någon frivillig som sparkar av mig benen sista matchen på söndag eftermiddag?
Jag utlovar en saftig belöning.

*Lida är vår mil-runda. Tyvärr är hela Flen belagt i ytterst kuperad terräng så den är inte bara tråkig, den är jobbig också.


Ironi i högklass.

Är det inte ironiskt att Top Model- sändningarna sponsras av Magnum?


Top Model


Finns det någon som tror dessa flickor ätit en glass utan att i efterhand sticka fingrarna i halsen?
Inte jag.

Frågorna en singel ständigt får besvara.

Senaste veckan har jag fått svarat på frågorna "Varför är du så rädd för förhållanden?"  & "Varför skaffar inte du en pojkvän?" skrämmande många gånger. När blev folk så otroligt intresserade av mitt privatliv? Jag vill ha mitt eget utrymme och helst ska ingen, eller endast de få utvalda, bry sig. Helt plötsligt blev man 18 och alla tycker att det är dags att kasta sig in i något. Jag är av en helt annan åsikt.

Just nu händer det en hel del i mitt liv och jag får redan nu planera arslet av mig för att hinna med allt, endå slutar det med att jag missar något/glömmer något. Hur ska jag ha tid över att bry mig om någon annan människa? Jag har skurit ner på vänner och bekanta och umgås nu endast med de som är allra närmast. Detta för att det helt enkelt är dem jag älskar och inte vill tappa bort på vägen. Jag hinner dock sällan göra något mer än att ta en promenad eller ta det lungt hemma. (Jag är annars ett stort fan av heldagar med vännerna)
Finns ingen möjlighet i världen att jag skulle kunna lägga någon avsevärd energi på ett förhållande.

Dessutom spelar min egoism in en hel del. Jag avskyr att såra folk som jag tycker om och det vet jag med säkerhet att jag skulle göra.

Det kommer en dag då även jag kommer falla som en sten, när det blir vet ingen..
Men jag kan inte påstå att jag letar potentiell pojkvän just nu iallafall.
Förhoppningsvis så kommer jag inte behöva besvara dessa frågor på ett tag, de får mig att känna mig liten som människa. Att ständigt behöva påpeka för folk att jag är såpass isolerad i allt jag gör så att jag inte ens hinner med lite kärlek. Om 10 år lovar jag er att lägga ner min själ och skapa min egen lovestory.

Smått och gott.

Geografi var det ja, tänker börja med att städa lite i rummet. Det ser för taskigt ut just nu.

Fick Aftonbladet med alla bilagor av pappa idag, han vet att jag tycker det är lite lagom läsning under tiden man springer runt och donar i köket eller tar en kopp kaffe. På lotten man fick med i Kryss-bilagan vann jag 10kr. Pernillas och min första lott-vinst. Det är grejer det.

Har hört att det är en Roadtrip på gång i sommar också. Inte helt fel.

Har dessutom bestämt mig för att faktist åka på Hultsfred även iår. Får helt enkelt jobba lite mer, både på Ica och hemma.

Nej, Dammsugaren. Here I come!


Matlagning.

Har lagat en fullkomligt undebar indisk kycklingrätt idag. Rysligt god var den och dessutom färgglad. Tycker om när maten är full av färger och smakar mycket.
Att den var nyttig var ju inte direkt ett minus heller.

Jag är en riktig fena i köket bara jag vill, det händer dock sällan.

Sovmorgon med ny innebörd

Inlägget sömnfunderingar kan dra sig i backen. Jag vaknade upp för cirka en kvart sen trött som ett as och på dåligt humör. För vad är det som väntar idag? Ruggigt mycket Geografi. Känns tråkigt. Dessutom lär jag ju inte kunna sova inatt igen och jag lär absolut vara helt förstörd imorgon.
Om jag är nöjd med mig själv?
Nej, dagar som denna finns det ingen människa på jorden jag hatar mer än mig själv.

Måste ta tag i körkortet i dagarna också, börjar få krav på mig utifrån angående när det måste innehas. Kul. Nope. Nu tänker jag iallafall dusha och dra på mig lite sköna kläder, sen får jag väl köra igång antar jag.

Sömnfunderingar.

Klockan är nu fyra, jag funderar på om det är värt att sova några timmar nu eller om jag ska satsa på att vara vaken och somna gott imorgon kväll istället. Sover jag nu så lär jag inte komma upp innan fyrasnåret imorgon, jag sover utan problem 12-13 timmar. Sista lovdagen imorgon och jag har massor att göra.
Inte bara skolarbetet, vill hinna med middagen hos Emelie också. Trerätters är inget jag säger nej till.

Bättre lite sömn än ingen tror jag nog endå. Ställer klockan och sover ett par timmar nu, sen får jag vara trött imorgon och endå somna gott på kvällen. Måste vara det bästa alternativet.

Oboy!

Vilket vackert väder, solen skiner idag.

Ska snart ge mig ut i vårsolen för en promenad, den lär väl försvinna precis lagom tills jag satt min fot utanför dörren tyvärr. Halft handikappad som jag för tillfället är  (mp3n ligger batterilös hemma hos familjen Karlsson) så måste jag dock vänta in
Negern innan jag ger mig iväg. Det är ju ofantligt tråkigt att vandra ensam.

Skrev en veckoplanering för ett par dagar sen, det jag har kvar att göra är: Allt som är förbannat tråkigt.
Skoljobben med andra ord.

Spanska - Spaniens språk och folkslag, med en sammanfattning på spanska.
Geografi - Min betraktelse av södermanland
                 - Frostsprängning  
                 - 2 stenciler
Engelska - Valfri inlämningsuppgift från boken
Projektarb.- Pappret som ska in.

Känner mig småstressad, men en promenad jinner man alltid med och eventuellt poker senare.

Spel!

crazyeye

Att jag är skrämmande förtjust i sällskapspel har jag kanske inte poängterat tidigare?
Det spelar egentligen ingen roll om det rör sig om Alfapet, Så det kan låta eller TP.
Bilderna här i överkant är tagna hemma hos Matilda under en spelkväll förra veckan.
Cranium var spelet för kvällen och det passar mig utmärkt, en salig blandning av alla roliga spel man kan komma på. Första omgången vann tjejerna (Jag, Tilda och Josefina) en krossande seger över grabbarna (Kvarnan, Sebbe och Forss).
Andra omgången blev efter lottning av lag något mer spännande. Jag vann inte och jag är fortfarande bitter!

Half updated.

Solen skiner! Jag hoppas den gör det även imorgon för en långrpomenad vore underbart, tyvärr tillåter inte min något bakfulla skalle detta.

Nu tänker jag krypa ner i sängen med en god bok och ta det lungt fram tills Pernilla ringer. Ska rota igenom hennes kläder som hon aldrig använder för att se om det finns något som faller mig i smaken.


Under tiden detta skrevs så fick jag ett telefonsamtal. Får skjuta upp sömnen lite, Albin ville komma förbi och snusa.

Innebandyfesten

För att beskriva min gårdag behöver man nästan börja redan kvällen innan. Jag skrev att jag skulle färga håret. Då var klockan halv tolv. Klockan ett började jag med det och sen låg jag och läste en bra stund så jag landade på fem timmars sömn natten till igår. Jag flög upp som Aladdins matta* klockan sju, tog ett snabbt bad och släpade mig iväg till jobbet. Väl på Ica hände det inte mycket som var spännande. Jag slutade fyra.

Då var det dags, hem till Holm för förfest. Ölspel. (Jag hoppas ni lagt märke till den något bristfälliga kosten under detta dygn.. Det behövdes inte mycket för att få mig berusad igår kan jag tala om)
Lite fullare och lite senare släpar sig hela damlaget iväg till Amazon, det är dags för middag.
Att låta maten tysta mun är ett begrepp som jag aldrig tagit speciellt hårt på. Pratade mer än vad jag åt tror jag.
Direkt efter maten styrde vi av mot Angelica för mellanfest . Den bestod av ännu fler omgångar ölspel och inte så mycket mer.
Tillbaka till Amazon, vid det här laget skapligt rund om fötterna.

- Här blev det en liten paus i skrivandet, valde att ligga som en död fågel i badkaret en stund. En bakfull, död fågel.

Amazon är som en enorm hemmafest, det är det som gör stället roligare än krogen. Man träffar folk man känner i alla möjliga åldrar (och utstyrslar?) Pappa var där, men det var helt okej. Han bjöd på lite i baren och sen traskade han hemåt. Det var då i efterhand alla andra kom igång ordentligt. Tjatet om pappa kommer av någon anledning alltid när man är ute. Igår ansåg en man**, som måste ha vart nästan lika full som jag, att det var hans uppgift att hålla koll på mig när pappa Urban lämnat stället. Man skulle kunna säga att jag fick en extra far. Han hindrade mig från att köpa den där sista drinken i baren, dansa och prata med folk han själv inte kände. Lite småkomiskt.

Efterfest hos Sanna (Hennes mission för kvällen var tydligen att para ihop mig med alla möjliga). Det var Jag, Sanna, Cilan, Freddan och ett gäng av människor som jag aldrig sett förut. (Räknar inte med Albin & Anton som kikade in en snabbsväng och inte heller Foppa som snyltade på maten och sen gick) Buzz***, ett ruggigt roligt tv-spel som går ut på att man tävlar i musikfrågor, stod på tapeten. Man fastnade helt. När det var dags för hemgång så ringde Elin.

Hon var ute och traskade ihop med David & Johan. De, ungefär lika stadiga som jag, hon ungefär lika stadig som Big Ben. Kan tänka mig att hon fick sig några skratt iallafall. Stod och snackde en stund och sedan följde födelsedagsbarnet Karlsson mig hem för att få höra kvällens detaljer.

Ungefär klockan fem fick jag tillslut sova. Då efter att, precis som vanligt, hinkat en himla massa vatten för att lindra bakfyllan lite så slocknade jag nästan omedelbart.

Att vara bakfull är inget kul tillstånd, framförallt inte när man ska iväg och jobba. Därför kurerar jag som bäst nu och kommer traska (Pappa sa, väldigt generöst, att han kunde skjutsa mig till jobbet****, men frisk luft är alltid bra!) iväg som en helt ny människa. Eller nåt sånt.

* Jag flyger aldrig upp ur sängen klockan sju på morgonen, men jag är en jävel på att överdriva.
** Nämner inga namn denna gång.
*** Minns namnet
**** Ska bli ganska roligt att se hur mina kära arbetskamrater mår, det var full fart på även dem igår.

Sömn är en lyxvara.

Klockan har nu slagit 23.27 och det är egentligen dags för mig att sova, börjar trots allt jobba 08.30 imorgon. Men för att hinna med allt som skall göras under morgondagen så måste jag färga håret. Passar på att noppa ögonbryn och läsa Leonardo Da Vinci en biografi - Serge Bramly under tiden, sedan kommer jag förhoppningsvis somna gott. Det är trotsallt den värsta dagen på hela året på jobbet imorgon. Känns det lockande? Näe, det kan jag knappast påstå, men å andra sidan så har vi packhjälp i kassan halva dagen så det bör flyta på bra.

Lyktstolpar med mystiska skakningar.

Alla som någongång suttit i min lilla datagaderob* vet att det finns en lyktstolpe precis utanför.

Satt förundrad och kollade på den för en stund sedan. Helt otroligt hur en stolpe kan skaka så mycket utan speciellt mycket vind.

En minut gick. Stolpen skakade.

Två minuter gick. Stolpskakandet nådde oanade höjder.

Tre minuter gick. Det avtog lite, men skakade fortfarande.

Fjärde minuten började jag ana ugglor i mossen och var tvungen att sticka ut huvudet genom fönstret och se efter vad som orsakade allt detta skakande.

Längst nere stod ett litet barn på 4-5** år som absolut ville ha glödlampan i stolpen eftersom man inte behövde använda lysknappen för att den skulle tändas.* Datagaderob låter inte fullkomligt, jag tar emot alla förslag på vad jag ska kalla stället. Bild kommer.
** Att barnet var 4-5år är osäkert, jag har väldigt svårt att gissa ålder på människor.

Bloggar.

Jag har lovat Elin att göra en lista på de bloggar jag alltid kikar in på när jag har en stund över. Detta innebär inte att de är överdrivet bra eller en blir ofta uppdaterade, det har bara blivit så.

-
Englas showroom
- Kimpas blogg.
- Allas vår Tobias blogg.
- Dagens Agnes.
- Självfallet också Pernillas blogg.
- Silverfiskens blogg är en klassiker.
- Emmas Gaderob tittar man också in på titt som tätt.


Det var några iallafall, nu måste jag rusa till jobbet.

Veckoplanering.

Kort vad jag måste hinna göra varje dag för att hinna med allt medans årets påsklov fortfarande existerar.

Onsdag
Springa en runda.
Jobba 15-20.
Städa rummet. (& resten av huset ifall jag bestämmer mig för att släpa hit folk på torsdagen) 
Umgås med Emelie.

Torsdag
Jobba 8.30-16.
Förfest hos Holm 16-18.
Innebandymiddag 18-20.
"Mellanfest"
Innebandyfesten 22-

Fredag
Skriva spanskauppsats
Jobba 14-21.15
Fira Elin 21.15 -

Lördag
Jobba 10-15
Plugga geografi
Krogen med Karlsson

Söndag
Mer geografi, restuppgifter.
Engelskan
Träna F91
Springa en runda.

Måndag
Allt överblivet skolarbete.

Måste med andra ord upp skapligt imorgon. Får knata mig upp innan klockan slagit tio. Kommer vara trött som en gås, men det går över. Som ni säkert lagt märe till finns inga luckor över till bakfylla förrän på söndagen. Denna helg kommer med andra ord bli brutal.


Snuskastning.

Ja här far dosorna genom luften.
Negern kom förbi för att hämta sin göteborgdosa, lata som vi är så stannade hon med bilen under mitt fönster och jag skulle bara kasta ner snuset. Dock så slängde jag ner en generaldosa istället vilket innebar att hon fick använda sin starka arm för att slunga tillbaka denna till mig som satt i fönstret. Efter några försök så löste det hela sig. 


Sensmoralen i denna historia är; Det är inte alltid mindre jobbigt att försöka välja den lataste utvägen.  

Konsten att länka

Jag ska villigt erkänna att anledningen till varför det aldrig har figuerat några länkar i denna blogg är för att jag inte fattat hur man gör. Sorgligt men sant.

Men idag så var
Pernilla vänligheten själv och lärde mig hur det går till.


(Jag hoppas ni lade märke till beviset för detta!)


Soldyrkan.

Detta inlägg faller in under kategorin minnen, men eftersom jag gillar "allmänt" rent generellt så tänker jag inte ändra.

Detta var en vår, kan möjligtvis ha handlat om två vårar. Jag och Elin var 12-13 år på sin höjd.
För att komma till vårt "älskade" Lillprinsen, alltså skolan, så var vi tvugna att korsa en fullkomligt livsfarlig väg*.
Om man lade sig ner på rygg på denna väg och räknade till minst tio.

Helst mycket längre, det var en fråga om mod. Så innebar det att vi skulle få mer sol dagen därpå. Allt berodde på hur länge man låg där.
Detta gjorde vi varje dag i ett antal månader...

Resultatet får ni räkna ut själva. Men se noga till så inte era barn i framtiden kommer på en sådan otroligt korkad idé.* Att kalla vägen livsfarlig är dagen överdrift, men det låter mer dramatiskt på detta vis. Inte sant?

Suveräna söndag here I come.

Har precis vaknat till, det blev relativt sent igår. Somnade runt femtiden. Känner mig faktist riktigt utvilad.
Den här dagen tänker jag vara rysligt effektiv. Först ska jag iväg till Strägnäs och se Torshälla- Södertälje, sen ska jag träna F91. Efter det börjar det riktigt ansträngande. Jag tänker tvätta alla mina kläder, göra ett par geografiuppgifter och städa mitt rum. Vill ha full möjlighet att koppla av de dagar under lovet jag inte jobbar.

Men som sagt, innebandy först!

Uppdateringen om middagen igår kommer senare, vill se om det dyker upp några hemska bilder jag kan bifoga först.  

Size enorm.

Hämtade ut mitt H&M paket idag och jag tror att jag har blivit galen. Någon bättre förklaring till varför jag köpt en förbenat snygg tröja i storlek jättestor kan jag inte förstå. Förmodligen så är jag inte riktigt så rund som jag vill vara och har tänkt att äta upp mig...

Någon annan lösning existerar nog inte.

Mitt tankesätt är ruskigt sött ibland. Jag är nog lite småkär i mig själv trotsallt.


Nattligt samtal.

Fredagskvällar brukar vara full av samtal från festande vänner, de gånger man inte själv är ute och härjar vill säga. Men nattens samtal tog nog priset..

"Hej, vi har knäppt en kille, kan du skjutsa oss till Malmö?..."

Där lade jag på, hade inget bra svar på den frågan. Dock fick både Jag och Elin oss ett gott skratt.

Gnällspik?

Efter ett par timmars sömn vaknade jag upp och var enormt lycklig över att känna mig fullt frisk igen. Sen gäspade jag och det knakade som aldrig förr i halva munnen. Är inte käken bättre framåt måndag ser det inte bättre ut än att jag får göra ett tandläkarbesök. Känns lite halvdant, jag har bättre saker för mig på lov.

Huvudvärken har gått ner något, det känns inte längre som om en bulldozer kör över hjärnan inombords. Men den existerar tyvärr. Är dessutom täppt i näsan fortfarande.

Så nu är det dags att kurera lite och sedan byta om. Vad det blev för outfit för dagens middag? Det måste jag erkänna att jag ännu inte spikat. Ser ut att bli mörka jeans, skjorta och en tröja över. Enkelt, klassiskt och skönt. Vore dumt att ge sig iväg och inte ha sköna kläder på sig, förmodligen kan jag komma att känna mig lite obekväm endå.

DM slutspel.

Som jag tidigare nämnt så har jag varit enormt risig hela veckan och har inte haft den fullkomliga uppladdningen inför dagens match, förmodligen hade det inte gjort någon större skillnad för laget i sig, men jag hade kanske kunnat gå av planen med värdigheten i behåll. Fullkomligt sämst var jag enda fram tills jag fick en smäll på käken och var tvungen att gå av.

Nu tre timmar efter matchen börjar jag kunna bita ihop och tugga igen, spelade några byten med käften öppen innan huvudvärken uppenbarade sig och tog över hela salen.

Möjligtvis en hjärnskakning, det kan man aldrig riktigt veta. Förhoppningsvis inte, måste kunna träna på måndag.

Utmaning!

Matta

Härmed utmanar jag alla till "Vad finns på din matta".

- En vit hatt i modell tant
- Liten hög med tidningar, främst illustrerad vetenskap men även någon modeblaska.
- TV-kontroll, den med batterier. ( Har en utan också, men den används ytterst sällan av vissa logiska anledningar)
- Ett papper med geografiuppgifter.
- Pringels lock
- Nagelsax
- Innebandyboll som Larson tuggat sönder.

Ser man inte ironin i detta inlägg har man antagligen inte läst speciellt mycket bloggar på senaste tiden.

Español por favor.

Imorgon ska min uppsats om Spaniens länder och folkslag in. Som vanligt är jag helt värdelös på att planera, men denna gång tar jag upp kampen. Vill inte ha mera på hög nu. Den skall skrivas innan jag går och lägger mig om det så innebär att jag inte kommer få sova något inatt.

Sammanfattningen kan det bli lite mer problem med, den ska vara skriven på spanska och det kan ju ta lite för lång tid, men förhoppningsvis så kan jag slänga ihop även den.

Dags att börja, ser fram emot att hitta jordens bästa hemsida om det spanska folket.

Modeblogg?

Jag avskyr. Avskyr. Alla dessa modebloggar som figurerar överallt. Det är samma stil på alla, inget eget och inget vågat. Någon kanske har ett lite bredare skärp i midjan eller har budget-shoppat en väska istället för att köpa en svindyr märkestrunk, det är all spänning man får.

Skrev rubriken först och sen gick det utför, det var inte detta jag skulle skriva om...

Retade jag upp alla flickor med stil nu?

Hoppas inte det. Jag behöver nämligen hjälp.

På lördag skall jag, tillsammans med ordföranden, vara föreningens ansikte utåt och ta emot en summa pengar som vi fått för att utveckla damverksamheten. Massor av höga höns kommer att vara där och vi kommer även att äta en fin middag.

Vad tar man på sig? Jag vill göra ett gott intryck utan att vara alltför uppklädd.Som en kråka.

Precis som varje år så har jag lagom till DM-slutspelet lyckas dra på mig en skaplig förkylning med tillhörande feber, huvudvärk och halsont. Vi spelar på fredag och då ska jag förhoppningsvis må något bättre än vad jag gör idag. Min hals & näsa gör att rösten påminner mer om en liten finnig pojke i målbrottet än om mig. Det är rätt komiskt och lär höjas ännu några grader under den tid jag idag kommer att jobba. Slutar 20.30 & det kan vara den, utan konkurrens, konstigaste tiden jag någonsin slutat. Men man ska inte klaga. Jag hinner ner och växla några ord med småtjejerna och jag hinner snacka lite skit med damlaget. Nä nu ska jag snyta mig och sedan kolla vidare på Liftarens Guide till galaxen innan det är dags för projektarbetsmöte.  


Biggan.

"Barn, nu går ni ut och kickar läderkick"
- singerat en gammal lågstadielärare. -

" Nej det uttalas MRRRRR"
- Samma lärare angående hur ordet mirror uttalas. -Tre gringos.

Konsten att plugga är något jag inte behärskar och man får vara tacksam över att ha såpass lätt för sig att det inte infekterar på betygen. Idag ägnade Albin och jag större tid åt att spela " gringos " än att läsa in spanska ( Vilket förövrigt är ett löjligt lätt språk fram tills man tvingas lära sig alla tempus-former, nu är man snarare förvirrad ). iallafall.. denna lilla lek, som snabbt blev uppfunnen, innebär först och främst att låten Tre gringos med Just D och Thorleifs måste ljuda i högtalarna och att man har en tom pet-flaska á 2 liter.
Sedan fungerar det ungefär som gris* men med skillnaden att flaskan ska kastas så den viner** genom luften i sidled och den ska fångas med en hand. Man räknar sedan antal missar och bildar ordet gringos.
En liten extraregel som kan vara bra att nyttja är att även vid dåliga kast så får man bokstäver, bilda då istellet "spanjor". Får man hela ordet så är man automatiskt gringo.

På nåt jävla vänster så har jag för mycket fritid tror jag.


Nu ska jag försöka slänga ihop några kloka ord om Cristobal Colon och detta skall ske i Preteritum.
Kan säga att det är tur att jag kan det på spanska, för vad preteritum innebär i det svenska språket är jag den första att erkänna att jag inte har den blekaste om.

*Dagisbarns favoritlek. Kasta en boll fram och tillbaka, missar man tilldelas man en bokstav och förr eller senare blir någon gris.
** Viner är att vara optimistisk kan jag tala om, men det var ett himla fint ordval.Att unna sig något gott en måndag.

Uppdateringen om cupen kommer så småningom, jag måste få smälta det hela lite.

Trött som en bäver är jag, men har endå vart relativt pigg idag. Ett plötsligt prov i naturkunskap fick igång hjärnan. Sånt är spännande. Traskade iväg på en håltimme och köpte en scrub på apoteket. Detta innebär att ikväll efter träningen kommer jag ägna en lång stund i badkaret. Har planerat in en riktigt lugn stund med allt från god lektyr till mysbelysning. Halvkrassligt är att detta kommer bli efter klcokan 22 och att jag förmodligen kommer vara lika slut imorgon som idag. Men det får man ta, jag är ju endå aldrig pigg om dagarna, det handlar bara om mer eller mindre trött. Uttråkad kanske?
Börjar bli aningen förväntansfull inför allt mer eller mindre roliga saker som kommer framöver iår.

Några datum att se fram emot i April:
10 April - DIF
13 April - Amazon, innebandyfest
14 April - Utgång, Elin 18
21 April - Åland, cup.hits