Konsten att bränna pengar.

1800kronor har raskt försvunnit från mitt konto.
Jag har uppdaterat sminkväskan så jag inte behöver låna av folk när vi ska ut, mer hygieniskt på det viset och dessutom så är större delen av produkterna från Body Shop vilket innebär att de inte är testade på djur. Alltid bra. Köpte ett par skor på Nilsons, en tröja och ett par strumpbyxor på Lindex och en nachotallrik på Coffe House. Sen var pengarna helt borta.

Men jag är nöjd. Nu ska vi vandra Nyfors över och hälsa på Lovisa. Hon ska få bjuda på kaffe. Svänger kanske förbi och hälsar på Elin på vägen hem. Den som lever får se.


Inventering och min idiotiska familj.

Kom hem för fem minuter sedan. Självfallet lyckas Jag och Pernilla få varsin dosa, eller blipgrej som vi föredrar att kalla dem, och blir därför kvar till slutet. Varenda ungdom gick över en timme tidigare än oss.
Men det blir några kronor extra i slutet av månaden så klaga ska man låta bli.

Väl hemma möts jag av en lagom fyndig lapp.

Petra
Gå ut med hunden
Vi är på akuten.

Jaha?
Hjärtsnörp.

Kan man inte krafsa ner vad det är som har hänt eller åtminstone ett "oroa dig inte" ?

Tack vare intelligensnivån hos föräldrarna så slapp jag iallafall vara orolig alltför länge. Drog en chans på att de inte stängt av mobiltelefonen och då hade jag helt rätt. Min käre bror har blivit getingstucken i tungan. Ingen fara på taket.

Jag ska nu sova och drömma onda drömmar om post-it lappar på varor och oändligt många barnmatsburkar.

Som en kanin i ett råtthål.

Solen skiner och jag har kännt mig ovanligt trött och hängig idag, som tur är så har jag slutat redan och tänker ägna resten av dagen åt att göra skolarbeten, ta promenad och träna F91. Eftersom jag bestämt mig för att sköta skolan iår så är det lika bra att göra grejerna å fort man får dem.
Att jag känner mig seg är inte så konstigt, har inte ätit lunch än, det är varmt ute, jag har stressat mycket och det är en röd vecka (vilket sänker mina annars urusla järnvärden till ett minimum)
Däremot ska jag inte klaga, att mensen kommit tillbaka gör mig lugn. Inte för att jag tidigare ens hade övervägt om jag var gravid utan för att jag inte skött träning, mat, sömn och stressnivån som sig bör.
Andra gångend det här året. Får se om den behagar komma kontinuerligt framöver.

Japp, mer upplysningar än vad världen behöver, men vem bryr sig?

Nu blir det korsord.

Kungen av internetbanken

Igår lyckades jag snurra till varenda överföring jag skulle göra så nu får jag gott försöka lista ut vad jag lyckats med. Något klåpig känner jag mig.

Finns det ingen kurs i hur man betalar räkningar, fakturor och gör övriga bankärenden?

Ordet är träningsvärk.

Tilda gav mig en re-utmaning när jag sa åt henne att skriva minst tvåhundra ord om träningsvärk. Därför får jag gott ta och knåpa ihop en liten text.

Vi börjar med lite gnäll och sedan fortsätter vi med annat dravel

Jag har haft träningsvärk konstant i över en vecka nu, för varje pass jag kör så byggs det bara på och snart lär det hela vara olidligt. Dessutom så sitter skorna inte längre som de en gång gjorde, blåsor på varenda tå utom en. För mig är träningsvärk smärta, men det kan även kännas som en belöning. De dagar jag har riktigt värk i mina muskler så blir man ständigt påmind om att man faktiskt släpat sig igenom ett, aningen för tungt, träningspass.
Anledningen till att man får ont är ju för att man överbelastat musklerna och det är väl egentligen inget att sträva efter. Endå kan jag inte låta bli att känna mig lite nöjd. Fast att behöva använda handikapphissen på jobbet för att man inte klarar av trappen känns mer förnedrande än bra.

En del saker ändras aldrig.

Anledningen till varför jag har extremt mycket att skriva om just nu är förmodligen att jag egentligen ska packa. För er som vart med ett tag här så vet ni att jag avskyr det och skjuter upp sådant så länge som möjligt.

Samlingen är 8.45 imorgon, förhoppningsvis har jag hunnit få i det viktigaste i väskan iallafall.

Skor, Klubba, Matchställ, Kort och Kaptensbindel. Det är det viktigaste. Borde gå att klara av tycker man.

Betygskriterier.

För att få VG i Historia A måste man bland annat uppfylla detta mål:

"Är duktig på att söka sitt eget material, bearbeta det och presentera det"

Kan mycket väl vara det löjligaste jag hört. Den som inte lärt sig sådant tidigare är förmodligen redan förlorad och kan lika gärna hoppa av.

Jag är fortfarande lite skrämd över att min klass inte vet varför vi firar Sveriges nationaldag. Var är människornas nyfikenhet?

Vad är väl en dag vid poolen?

badar


Jag är medveten om att det inte dykt upp något Bulgarien-inlägg ännu, men jag har tänkt att det får dyka upp bilder titt som tätt när det börjar se grått ut här. Här er vi mig och Cilan med vår nyinköpta melonboll i hotellpoolen. Jag längtar tillbaka.

Träning och middag

Konditionen är under all kritik det måste erkännas. Våran träning på två timmar idag var en ren plåga. Lyckades sträcka baksida-lår redan på uppvärmningen. Bara en lätt sträckning dock så det var inte värre än att det gick att fortsätta. Trött som en bäver redan efter 45 minuter.

Middagen var mys. Tacos är alltid gott och bland trevliga människor så kan det inte slå fel.

Thessjäveln ska flytta till Borås. Jag är sur. Min back-kompanjon sviker. Dessutom har man få att snacka skit med kvar nu.

Cupen i Norrköping kan inte bli annat än katastrof. Så otränad som jag är nu har jag aldrig spelat en match förut och nu är det tre på en helg som gäller. Man får se det som grov konditionsträning.

Fredagar är min dag

Min skolgång under fredagar ser ut att bli fullkomligt överkomlig. Jag har en lektion på morgonen (Idrottsledarskap i 40min) och efter det slutar jag. Dessutom kör vi mycket praktiskt i det ämnet och det gör att jag kommer vara helt ledig många fredagar. Perfekt för att hinna med saker man bara lagt på hög.
Nu ska jag städa iordning rummet, göra upp planer med Negern och framåt tolv så har vi projektarbetsmöte på kontoret. Kontoret råkar dessutom vara mitt rum så den här dagen kan bli ganska smidig.

Fredag!


Bokmalen har vaknat.

Min mor älskar att jag läser böcker och tycker att jag väljer bra titlar när jag beställer, därför erbjöd hon sig att betala en beställning på 600kronor när cdon hade rea.
Idag fick jag hem 14. Fjorton. Böcker som jag väntat på och hela min höst är räddad. Fler än så lär jag tyvärr inte hinna läsa. Jag återkommer om vilken jag väljer att börja med när jag bestämt mig och läst ut den jag håller på med (Stalingrad).


In heaven.

HLR

Hela eftermiddagen har ägnats åt hjärt & lung-räddning. Ska jag vara helt korrekt så heter det väl snarare Hjärt lung-räddning, eller nåt åt det hållet. Men jag råkar gilla det lilla "och" tecknet om jag smög in emellan de båda orden. Viktig grej att kunna och bra att ha med sig, däremot var det riktigt längeen jag hade en såpass långrandig eftermiddag. Tiden stod i princip stilla.

Nåja, nu kan man det och har papper på att man kan det så det är väl bara att le och se glad ut.

Det tänker jag göra, men först ska jag äta.

Det som inte fungerade igår får man prova igen idag.

Att ligga på latsidan en hel sommar och sen slänga sig in i en tvåtimmars-träning med tillhörande fys ger bestående men. Alla vet väl dessutom att värken alltid är värst två dagar efter.  Det är idag det.

När det  visade sig att "det roliga" vi skulle göra på idrottstimmen idag innebar styrketräning så var det bara att le.

Nu kan jag inte le längre.
Jag kan inte röra en muskel utan ett grin av smärta far över ansiktet.

Jag har hjul på min skrivbordsstol. Det är tur.

Jag har även en tröskel som hinder mellan mig och sängen. Det är otur.


Två dagar bakom låsta dörrar.

Allting har rullat igång snabbare än någonsin. När man sitter i skolcafeterian med sin kopp kaffe så känns det nästan som om man aldrig gått därifrån. Jag hade uppskattat några veckors ledighet till, men nu får man ta det för vad det är.

Projektarbetet har börjat rulla igång och det känns redan som om vi kommit en liten bit på väg. När vi tagit bilderna på styrelsen i vårt företag så länkar jag till vår blogg. Eftersom man numer inte behöver skriva loggbok för hand så är det där som all fakta kommer dyka upp.

Nya naturkunskapsläraren vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om, måste låta det gå några lektioner. Nyexaminerad och smått förvirrad är hon iallafall. Under presentationen glömde hon tala om vad hon hette. Fast jag tror faktist att jag kan uppskatta den här människan, idag var hon förmodligen bara nervös. Det är inte omöjligt att hon hört vad min klass kan åstakomma för rabalder.

Börjar jobba om 50 minuter så det är dags att lokalisera utmunderingen och städa undan lite disk.


Vad gör man den sista lediga dagen?

Sista dagen på sommarlovet och allt börjar ta form för ännu ett år av hektiskt men roligt stressande.
Idag så käkas det tacos hos Emelie och David och efter det så är det dags för fysträning+hall. Den träningen ger mig lite ångest, samtidigt som det ska bli ruggigt roligt att äntligen få stänka upp ett par skott i nättaket, sätta in en tackling och springa tills man är halvt medvetslös.
Tre matcher i helgen som kommer och fem olika träningar den här veckan, vi slänger oss huvudstupa in i allvaret.

I övrigt så har Albin lyckats dra på sig salmonella och får försöka överleva diverse äckliga läkarundersökningar. Hoppas han blir kry snart.

Nu ska jag ägna någon timme åt seriöst degande.
Har förövrigt inte varit hemma på snart två dygn, bor halvt hos Franzens just nu. Skapligt skönt.

Tung början

Redan dagen efter upptakten har mina småtjejer lyckats börja tjafsa riktigt ordentligt och den här säsongen kommer bli fullkomligt kaos. Allting är just nu jävligt oklart tack vare ett fåtal människor och jag kan inte låta bli att undra hur fan det här ska sluta.

Jag har ett jobb och en utbildning att sköta, hur fan kan ni tro att jag ska kunna hålla i allting ensam?

Utförligare kommer när det är utrett (förhoppningsvis) eller åtminstone när alla parter har fått sagt sitt.

Upptakter och nya uppgifter

Nu har innebandysäsongen dragit igång och jag har fortfarande inte rört en klubba, ens kollat på en boll eller sprungit en meter. Det kan låta som om intresset hos mig är lågt och ligger på is, men det är många omständigheter som spelat in och hallträningarna börjar nu i veckan som kommer. Dock så hade vi upptakt med damlaget igår och F91 idag. Många kloka ord blev sagda och ett antal koppar kaffe har sörplats. Imorgon är det tränarmöte och sen följer två fulla veckor av praktiskt utförande.

Min kropp kommer vara död och det är korkat att inte ha tränat något avsevärt. Anledningen till varför jag inte är överdrivet skärrad är för att jag vet att jag tyckte det var sjukt mycket innebandy redan förra året och det kommer bli ännu mer iår. Det är olika träningar varenda dag och ofta så är det någon form av ansträngande fysisk aktivitet två gånger om dagen. Ska jag klara av denna säsong så gäller det att planera väl och för att inte tröttna så hoppas jag på att kunna ta bort specialidrotten från mitt schema.

Innebandy är något jag brinner för och jag är livrädd att tappa det intresse som jag byggt upp.
Dock så kan ni räkna med att det framöver lär stå något om idrotten varje gång jag skriver.

Förövrigt så har jag fått beröm av en av mina gamla tränare. Enligt honom så är jag den person som är bäst på att skapa ett lag och god sammanhållning. Jag vet inte hur rätt han har, men sådant är alltid kul att höra.

Slapp lördag

Hängig och ofräsh som aset. Om lite mer än en timme kommer Sanna och hämtar upp mig, dags för upptakt med barnen. Jag har grova bekymmer med vad ja gska ha på mig. Dags att tvätta lite kläder.

Mitt nästa grova bekymmer är pengar, vet inte riktigt hur jag ska få ihop allt. Det jag däremot vet är att Cypern kommer det räcka till och även Jonsa ska få en liten slant.

Måste köra en sväng idag också. Jag hatar att köra bil, blir så hispig när jag har bilar bakom mig. Dessutom har jag svårt att hålla hastighetsgränserna.

Badet, here I come!


Snorkfröken har blivit gammal

Jag har varit en sväng på vårdcentralen och myst med alla sjuklingar. Receptionisten var en hagga. Som vanligt när det gäller sjukdomar, tänderna, skador osv så väljer de helt enkelt om de ska behandla en som ett bortskämt barn eller som en vuxen medmänniska. Trots att jag är över 18 och ser ut att vara ett par år därtill så lyckas de alltid reta mig till vansinne. Dagens konversation löd såhär.

"Hej, Jag hade bokat tid till 10.20... Petra Åbrink"
"Hej Lilla vän, nu är det så att det blev nåt fel med bokningen så du har tyvärr inte fått den tiden"
"Jaha, men Jag måste ha en tid. Kan du boka in mig så fort som möjligt då?"
"Jag sköter inte bokningar, du får gå hem och ringa därifrån"
"Men det är inte jag som gjort nåt fel, det måste gå att lösas här. Jag vill träffa en doktor eller åtminstone sköterska så fort som möjligt"
"Jaha, vad är det för fel på dig då?"
[---]

Jag fick snällt gå hem och ringa, någon tid gick inte att boka genom receptionen eller någonannanstans där nere och den inkompetenta frågan om vad det är för fel på mig gjorde mig rysligt förbannad.
Halva ansiktet är uppsvullet, jag svettas som en maratonlöpare på upploppet och har äckliga utslag i ansiktet. Man behöver inte vara utbildad för att dra paralellerna till svinkoppor efter bara en blick på dem och hon borde ha bokat en tid till mig på direkten.
Nu får jag gå runt och vara orolig för att smitta allt och alla ett par timmar till. Räcker med att jag petar i ansiktet och sen på exempelvis ett handtag för att nästa nisse som öppnar just den dörren blir smittad.


LILLA VÄN? idiot.

Nyförvärvet till laget

Ida
Ida har tagit sitt förnuft till fånga och är tillbaka på Hammarvallen nu till hösten.

För er som inte är helt insatta i Flens Innebandy kan jag upplysa om att Ida är en av Södermanlands största talanger och blev förra året värvad till Eskilstunalaget Torshälla.
Nu spelar hon med oss, dock så vet man aldrig hur länge.

Märkt för livet

Har jag upplyst världen om att jag gjort en tatuering?

Fullkomlig redogörelse när jag har full tillgång till datorn. Nu leker jag på lånad tid.  

Smått idag.

Jag har lånat ut min nätverksanslutning till min bror och hans vän så båda kan sitta uppkopplade, därför händer det inte mycket här idag.
Nu ska jag återgå till tv'n och sen boken som läses för tillfället. Är inne på klassiker just nu så Mr. Dorian är min bäste än.  

Kanske vågar Albin sig förbi, kanske inte. Det visar sig helt enkelt.

Ciao

Är man utmanad så är man

Tio första:
Första bästa kompis: 
Josefina Nordin helt klart, vi har alltid hängt ihop Första bil: Återkommer när jag fått körkort. Första kärlek: En gul stor anka med hjul som jag åkte runt på, hade den med mig när jag reste,lekte,sov osv. Första husdjur: Dags att chocka världen. Måste erkänna att det första husdjuret vi hade var en katt. Min rädsla har uppkommit efteråt. Mitt första helt egna husdjur var en vandradepinne som farmor slängde ut när hon skulle mata den. Första semester: I man batmantröja på Gotland levde jag rövare och härjade runt som litet barn. Första jobb: ICA Kvantum i Flen, fortfarande kvar. Första köpta skiva: Förmodligen nåt i stil med Aqua eller Hjalle och Heavy. Eller Arvingarna. Första riktiga kärlek: Precis som med bilen så ber jag att få återkomma på den punkten. Första piercing: Gjorde motvilligt hål i öronen nu i februari, har inte ångrat mig en enda gång. Första konsert: Pandora på Amazon.

Nio sista:
Sista alkoholdrycken:
 En gratis-snaps på vårt matställe i Bulgarien. Sista bilfärd: Tillsammans med Negern och Cri igår, till skolan. Sista filmen du såg: Strul. Kan inte låta bli att kolla på den ibland. Sista bubbelbadet: Under min Spa-dag i Mars. Sista spelade cd: State of The Ark. Sista gången du grät: När jag hade sololja i ögat vid poolen en dag rann ögonen, men det kanske inte räknas? Sista måltiden: Kycklingsallad på venezia.

Åtta har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar?
 Jag har vart tillsammans med Albin, men då var vi 10-11 år Blivit arresterad? Verkligen inte. Blivit kär vid första ögonkastet? Definitivt inte. Varit på tv? Jag sparar på mina 15minuter i etern tills det passar mig. Fått ditt hjärta krossat? Aldrig av en grabb, men jag har fortfarande svårt att acceptera att farfar är borta. Sagt att du älskar någon utan att mena det? Hell no. De orden är heliga och lär ta ett tag innan jag yttrar i ett förhållande.  Haft ett one night stand? Javisst. Busringt till nån? Självklart, det var ett av mina största nöjen som barn

Sju saker du har på dig:
1.
Byxor. 2. T-shirt. 4. Sport-top 5. Trosor 6. Diadem 7. Helosansalva

Fyra personer du kan berätta allt för:

1. Elin 2. Pernilla 3. Albin 4. Negern  (Josefina träffar jag tyvärr för sällan för att ens hinna berätta allt)

Tre val:
Svart eller vit? Svart. Sommar eller vinter? Sommar. Choklad eller chips? Choklad, utan tvekan.

Två saker att göra innan du dör:
1. Hoppa Bungyjump. 2. Stå på Kinamuren.

En sak du ångrar:
1. Alla mina gymnasieval, mer eller mindre.

No work for me today.

Jahaja, var illa tvungen att sjukanmäla mig och jag bör också traska iväg till en doktor.
Utslag i ansiktet, eller ja det ser snarare ut som blåsor. Inte direkt vad man ville ha. Misstänker dock att det inte är så allvarligt. Drog på mig ett munsår tack vare all sol och fömodligen har jag bara petat på det för mycket och lyckats föra vidare det. Galet fult och hemskt obehagligt är det iallafall, det ska man inte sticka under stolen med.

Jag hade lust att jobba idag. Det är en grym värld.

Å ärade onsdagmorgon

Om tre timmar ska jag vara i skolan på elevrådstjohej och om exakt tre minuter ska jag ringa och väcka Negern. Jag hade helst sovit idag, men nu blir det inget med det.


Måste det regna? Jag vet inte om jag kan ha andra skor än tofflor på mig.

Back on track

Någon längre resume av resan får ni vänta lite på, känner att orken tryter och jag har ännu inte fått upp kameran ur väskan (föga konstigt, kom hem för ungefär en timme sedan)

Några saker i vardagen som vi kan skatta oss lyckliga över:
1. Gott kaffe
2. God Mjölk
3. "Riktigt" Alfabet
4. Mysigt toapapper
5. Drickbart rinnande vatten
6. Lösviktsgodis
7. Bristen på inkastare

Däremot så kan man gråta en tår över:
1. Klimatet
2. Svenskars kyliga sätt
3. Sourcream & cheeschipsen som gått ur det svenska sortimentet
4. Min uppsvullna vrist (kanske inte passar in riktigt, men ska du endå vara negativ och nere så kan du likagärna lida lite med mig tycker jag)

hits