I ett nötskal.

Här har jag suttit och skrivit 76 inlägg - långa, korta, meningslösa, tråkiga, roande, elaka och så vidare..
Det har dock aldrig slagit mig förut att endast de i min bekantskapskrets som läser allt mitt dravel vet vad jag är för en människa, så det känns som om det är dags att upplysa de övriga. Jag är tämligen säker på att detta inlägg senare kommer klassas som ett av de meningslösa.

Petra heter jag iallafall, fyllde 18 så sen som för 2-3 veckor sen. Har en ful ovana att alltid räkna mig själv som äldre än vad jag egentligen är*, detta förbryllar mig lite måste jag säga men jag antar att det kan kallas önsketänkande eller idioti. Jag är ingen större fantast av städning och ordning, snarare tvärtom. 
All den tid jag har till mitt förfogande fyller jag med innebandy, jobb, skola och vänner. Med andra ord så ligger kärleken på is för tillfället, den anser jag att jag hinner med endå någongång framöver. 
Lättlärd om få, dock väldigt bra att stänga av och helt falla in i min egen värld när det är något ointressant som man försöker pocka på mig. Ingen lysande egenskap i skolan alltså.
Planerar sällan något utan kör hellre på impuls, detta är något som jag själv gillar men om min plånbok lider av. Har ett enromt sötsug och älskar allt från smågodis till skräpmat, skattar mig lycklig som är såpass intresserad av idrott att jag inte behöver tvinga mig själv att träna utan kan kliva upp en söndagmorgon bara för att åka 10 mil och springa efter en boll i en timme för att sedan åka hem. hade inte detta intresse funnits så hade jag rullat fram. 
Utseendet jag föddes med går inte att klaga på, de skavanker som finns kan jag själv påverka utan några ingrepp eller liknande. Dock så finns inte den viljan, jag är nöjd och tänker förbli som jag är ifall inte något oväntat inträffar (typ en plöstlig lust att elitsatsa eller att sötsuget försvinner). Är inget stort fan av smink, har aldrig riktigt lärt mig att se det roliga i det hela. Hårfärger är däremot enormt rolig och jag har hunnit med de flesta lustiga kombinationer och färgval. 
En fredagkväll på hemmaplan betsår oftast av film och jag har aldrig riktigt vuxit ifrån min svaghet för tecknat. Jag har hunnit med ett antal felsteg, tragedier och personliga kriser, men jag har också hunnit med ett ännu större antal löjligt roliga tillställningar, resor och saker i vardagen som överglänser detta. 
Erfarenheterna bygg hela tiden på och jag strävar efter att hinna med så mycket som möjligt under mitt korta liv. 

Sammanfattning - Jag är en helt vanlig människa med inte helt ovanliga egenskaper.


*kommer jag alltid göra så eller ändras det när man inte vill bli äldre längre? Kanske sitter jag här om 10 år och tror att jag fortfarande är 18


Slut på de gamla undanflykterna? Part 1

Här kommer första delen av en liten lista på både bra & dåliga, kända & okända.
Först kommer anledningar man kan ha för att slippa lektioner/hela skoldagar.


 • Jag ska till tandläkaren.
 • Måste iväg till ungdomsmottagningen.
 • Har en läkartid.
 • Väckarklockan ringde inte.
 • Det känns som om det åker en bulldozer i min mage.
 • Min nära släkting har dött.
 • Det är lite struligt hemma just nu.
 • Min pojkvän dumpade mig igår och det känns tungt.
 • Det är elevrådsmöte nu.
 • Bussen var inställd.
 • Jag var inlåst.
 • Uppskrivningen är idag.
 • Min bror ligger på sjukhus.


Nästa del som kommer är "Hur man bortförklarar en uppgift som inte blivit gjord/material som inte är med".
Har du några tips ideer eller erfarenheter som du känner att du vill dela med dig av är det bara att stämlpa.

Den historiska säsongen är över...

Sista seriematchen för den här säsongen är avklarad och vi får helt enkelt vara nöjda och glada med det vi presterat iår. Målsättningen uppfylldes, topp 5 och det var ju inga problem. Det är ännu osäkert ifall vi slutar på en 4e eller 5e plats, men för min del spelar det faktist ingen roll. Jag har haft ruggigt roligt stundtals och faktist så är det bra mycket bättre än vår förnedrande sistaplats från förra året.
Ska vi se framåt så återstår en turnering om ungefär en månad (eller två, minns inte om det var i mars eller April) i övrigt så är det bara ett antal träningar och lite mindre seriösa tillställningar som ska genomföras, sen är det slut än en gång. Enbart kondition och styrka som gäller sen, har satt ett mål att klara 12 på bip-test och då har jag lite att jobba på. 
Själva innebandyn kommer jag nog inte sakna överdrivet mycket, träningarna med skolan fortsätter ju enda fram till Juni. 
Hur länge vi kör med F91 är ännu inte bestämt och sen får jag överväga om det är hållbart att fortsätta till hösten. Har blivit rätt mycket stress senaste året, jag skulle vilja ha tid över till både ett socialt liv och en stunds ensamhet ibland. 

Hemligheten med att klara av allt man vill göra är ta lite i taget och inte allt på samma gång.  

Vad är väl en kväll på slottet?

Den efterlängtade personalfesten för oss Ica-arbetare gick av stapeln igår och det blev en nästan fullkomligt lyckad kväll. Maten var kanon, även om en trevlig bordsgranne var snäll nog att upplysa oss om att det var mjälte vi åt. Middagsunderhållningen var till största del Enver, My - Rickard & Eva.
När trollkarlen entrade scenen så var det dags att bli förvirrad, vart fan fick han alla fåglarna ifrån & hur flög bordet?
Lotteriet vann de flesta på, den mest lyckosamma var Jossan som fick gå hem med Ahlgrens-pulkan*. Själv blev jag den nya lyckliga ägaren av en signerad kokbok.
Dansen drog igång som smått och My ägde dansgolvet. Kerrans man är dock den man som för kvällen får all respekt, Han kan dansa!
Enver åkte hem efter att ha fått vetskap om att han inte fick handla mer i baren, Josefina fick spatt när hon fick se Ralles tatuering, Ström vägrade att stöta på Maggan, Negern fick ett telefonsamtal osv. Händelserna var många. När kvällen led mot sitt slut hamnade jag och Rickard i en diskussion om innebandy och man kan inte direkt påstå att vi var överens. Såhär dagen efter så kan jag dock säga att bådas åsikter var sågott som samma.
Efter att ha ägnat en stund åt att byta örhängen när jag kom hem så var det dags för vatten och sömn.
Somnade med förhoppningar om att slippa bakfyllan, det är trotsallt aldrig roligt att spela match bakfull.*Denna pulka tog Enver på jungfrufärd nedför trappan utanför Yxtaholm.


Sportlov

För tillfället har jag ett antal nya, enormt snygga linnen och topar. Hjälper detta inför klädvalet imorgon? Nej. Min hy är för tillfället i uppror och jag är nästan på väg att bli frustrerad. Men det problemet löser sig alltid. Lovet hittils har bestått av en stor del sport och vänner, imorgon kommer även alkoholen in på ett hörn. Dags för firmafest och förhoppningsvis en riktigt rolig kväll.
En stor hög av kvarvarande plugg ligger fortfarande och väntar. Jag har lite svårt att bestämma mig ifall jag ska göra något nu när jag endå är relativt pigg eller om jag ska stå över min sovmorgon imorgon och ta tag i det hela. Antagligen blir det något mellanting.

Största delen av min tid som förflutit otroligt fort får jag lov att tacka boysen för deras sällskap.
Albin, Emil, Albert, Anton, Skoog, Joonatan... härligt att bara ta det lungt utan krav på en att ge sig in i diskussioner/vara psykolog/hitta på massa speciella saker. Inte för att jag annars ogillar något av dessa, jag är mer än gärna med på det, men ibland är det skönt att bara koppla ifrån allting.

Sista seriematchen på söndag och det är faktist riktigt skönt. Innebandy är som roligast då jag får spela ihop med Thess, vi kan hur vi spelar och vi vet var den andra är hela tiden. Senaste tiden så har jag hamnat med en massa andra och jag kan inte påstå att innebandy är lika kul när man tvingas tänka och vara uppmärksam, inte bara på motståndaren utan även på medspelaren. Inte alls lika kul är en underdrift.. Jag avskyr det. Helt plötsligt tycker jag träningarna är roligare än matcherna och så har det aldrig vart förut.

Sverige-Finland i OS-final, kan bli veckans höjdpunkt. Missa inte matchen!

Tant röd och farbror blå.

Sen natt/tidig morgon under hultsfred 2005 vinglar jag och min ständige vapendragare Albin runt i varsin sovsäck, han i en röd och jag i en blå. Kommentaren "vi är som tant röd och farbror blå" räcker och blir över.. det spelar ingen roll vilken tid på dygnet det är, vilka andra vi umgås med, vad vi pysslar med, vilka drycker som svalts osv. Vi har alltid roligt.

www.festisarna.tk

Detta lilla fenomen som två små Flenspojkar lyckats slänga ihop har på senare dagar blivit platsen där alla delar med sig av sina (o)relevanta åsikter. Senaste diskussionen handlar om stil och mode, för att krydda denna konversation mellan människor så har det förekommit personliga påhopp utan grund och stora mängder av dålig självkännedom.
Det absolut roligaste är denna människa som anser att det är "fel" att läsa modetidningar. Hennes åsikt respekterar jag, hon får tycka och tro vad hon vill. Däremot så bör hon kanske börja läsa något överhuvudtaget, det svenska språket som används är fullkomligt skrattretande.

Men själva poängen med detta inlägget är att jag ändrat åsikt totalt angående festisarna.tk, Jag tyckte det var den mest omogna och meningslösa idé som någonsin genomförts. Nu är det dock så att den underhållning denna sida bjuder på är svår att slå... Flens dokusåpa över nätet!


Krigsföring.

Jag har gått till uppror mot mina finnar. Är så trött på dem att jag skulle kunna skära bort dem. antagligen skulle resultatet bli helt värdelöst så jag har valt att sköta angreppen något mindre våldsamt. Antal finnar i ansiktet är för tillfället en och den sitter väl dold så det kan man väl vara nöjd med. Problemområdena är där sport-topen allt som oftast är placerad, detta på grund av att dessa inte direkt andas utan istället stänger in all värme. Har du någon gång försökt att smörja in något på enbart vissa ställen på ryggen så kan du tänka dig vilka problem jag har just nu.

Nä, detta ämnet var fullkomligt tröttsamt. Dags för frukost, dusch och sedan Ica.

Hur man vårdar en talang.

Jag har hört att har man en talang ska man ta väl hand om den och det är precis vad jag gjort idag.

Mina två absolut största talanger är sömn och impulsköp. Första dagen på lovet ägnades därför åt att halvsova i soffan fram till klockan tre. Enda gångerna jag masade mig upp var då sex and the city avsnitten tog slut och jag var tvungen att slänga ihop en ny playlist.
För att klara av impulsinköpen så var jag illa tvungen att ta mig till Pernilla en sväng och slänga ihop en H&M- beställning, det är ju såpass illa att jag varken har energi eller tid nog att handla i affär längre. Ett stort tack (eller en kraftig spark där solen inte skiner) till människan som kom på idén med postorder.
Närmare 1500 kronor gick dagen inköp på. Sorgligt nog så kommer första paketet redan nästa vecka, jag hade räknat med ett par veckors väntetid. Nästa lön var redan kraftigt utnyttjad, nu kommer jag få slavjobba för att ens ha pengar att dricka kaffe för i skolan den här månad. Dock kan jag inte påstå att jag ångrar mig, men däremot är jag förundrad över hur man lyckas handla lika mycket varje gång man beställer något. Billigt är det dessutom, ett under att man ens hittar saker i den mängden.

Nej, nu ska jag köra lite styrka, kolla klart på idol och möjligtvis plugga lite.


Träningsvärk i armen? Här är räddningen.

Hur kan det finnas en såpass omfattande ovilja att röra på sig?
Det finns så många sätt att göra det på. En promenad klarar alla av utan problem och den kan lätt livas upp med hjälp av bra musik eller någon att diskutera saker ihop med.
Personligen så har jag extremt svårt att förstå hur man kan ogilla alla idrotter och välja att inte göra någonting annat än att sitta hemma hela dagarna. Men sen är jag väl lite insnöad på alla former av sport så någon åsikt om hur sådana människor tänker kan jag inte riktigt ge. Anledningen till varför dessa tankar går runt i mitt huvud 01.15 en fredagkväll är för att jag, efter en god middag & spel med vännerna, hittade en Illustrerad vetenskap, som jag inte hunnit läst, under en hög av kläder i mitt rum och fastnade för en kort text..
Ett Engelsk företag har uppfunnit en kopp med propeller som gör att man inte behöver röra om i kaffet, eller vad man nu föredrar att dricka, själv.
Vart är världen på väg?
Att någon ens kommer på en sådan tanke och genomför idén bevisar hur otroligt lata människor kan vara. Jag tror knappast att de uppfunnit denna kopp utan att tro att de kunde tjäna något på den.
Nu orkar vi inte ens lyfta handen och röra om i vår egen kaffekopp längre.. Vad blir nästa steg?

Förövrigt måste jag passa på att prata lite för Curling. Otroligt underskattat och väldigt roligt att kolla på.
Lär dig reglerna, planera hur du själv skulle göra och mys när Sveriges damlandslag* sätter stenen precis där den ska.

* Herrarna kan man säga mycket om, men Peja - Swartling och gänget går inte riktigt så bra så de är högaktuella. Därför föredrar jag för tillfället damerna. (Som vanligt så är jag partisk som aset, men just curling är en av få damidrotter som faktist är rolig att baskåda och då måste man passa på)


Uran

Uran har 16 isotoper och alla är radioaktiva.
Nu har jag bara frågan om potatismoset kvar...

Gul och Blå

Min käre gud, jag är åtta igen!
På halsen har jag nu en stor röd fläck som varenda människa kommer anse vara ett sugmärke. Hur jag ska hinna upplysa alla om att så icke är fallet vet jag inte, så jag väljer att strunta i det.
Hur jag lyckats få detta märke?
Innebandy, svaret är allt som oftast innebandy. Fick en klubba på detta ställe, inte bladet utan änden på skaftet. Hur detta gick till är jag inte helt säker på, men matchen blev bandad så förhoppningsvis kan jag få svar. Det gjorde iallafall nästan lika ont som att slå en tå i tröskeln*, men efter en tidigare incident där jag vek ner mig totalt** så kunde jag helt enkelt inte göra annat än att ta ett andetag och spela vidare.

Att jag gillar förändringar när det gäller hårfärg är ett faktum och Pernilla fick idag genomföra sin senaste idé. I mitt brun-svarta hår finns nu ett antal nya nyanser. Slingor med någon form av vitt/blondt/orange resultat. Hur lustigt det än låter så är resultatet faktist rätt häftigt.

* Antagligen fullt vetenskapligt bevisat så är detta det mest smärtsamma man kan göra utan att ha en pung.
** I denna incident ingår en armbåge, min akilleshäl (magen), en stund på golvet och ett några hopp av från planen.

Ett litet steg för mänskligheten, ett enormt för Mig.

"Fridens mina vänner, Fridens!" - Kommer helt klart bli det stående skämtet bland de närmsta.

Idag har jag övervunnit min största fobi. Mina öron har blivit torterade och sönderskjutna av någon form av pistol. Resultatet? Två kliande hål med smycken i. Jag vet ännu inte om det är värt det, men det jag vet är att detta kommer innebära att jag måste inhandla ett antal fler accesoarer framöver. Tänkte gå ut starkt idag, men det slutade i två halsband och ett armband. Litet snedsteg, men det är ju sällan man kommer hem med det man ursprungligen tänkt köpa. Har någon ett underbart bra svar på varför så dela det gärna med mig.

Jag och Emelie gjorde en halv David* idag när vi åkte hit till Eskilstuna. Vi tankade bilen med 20kronor och hoppades att vi skulle klara hela vägen fram till Uno-X (Där bensinen är bra mycket billigare) väl framme vid denna bensinstation (eller bensin-kiosk som Jag så klyftigt kläckte ur mig) så märker vi att alla automaterna var avstängda. Smått stressade så åkte vi vidare mot Elins residens och hoppades på tur. Det gick vägen och vi kom fram.

* En hel David hade inneburit bensinstopp.

Man ska ju prova något nytt så ofta som möjligt, imorgon hoppas jag att tjejernas överraskning innebär något nytt, annars tänker jag träna på att stå på huvudet.

klädsel.

Kriminella i finkan är ofta avtecknade i randiga kläder. Det ska vara svart - vitt, vatten - bröd. Hur vore det om vi istället slängde på bovarna en rutig utstyrsel, gärna i några halvlarviga färger som skär sig helt mot varandra. Skulle man inte tappa all rädlsa/respekt mot fångarna? Tänk dig Dunderkarlsson och Blom i rosa och orange rutiga kläder, med en solros-hatt på huvudet... Finns ingen möjlighet att man skulle kunna tro att de skulle stjäla från barn. Jag tror, helt ovetenskapligt bevisat, att till och med Prusiluskan skulle tycka synd om dem.


Denna teori är framtagen efter en väldigt seriös msn-konversation mellan mig och Adolf.

880208

Riktigt lyckad födelsedag igår faktist. Tyvärr så tenderar dagen efter en livfull dag alltid till att bli hemsk och så är fallet även idag.

Gårdagen började med spansk födelsedags-sång, fortsatte med sång från klassen och övrig musikalisk underhållning under dagen (bland annat ett halft stycke trumpet-solo). Presenter fanns även det med på ett hörn och jag är enormt nöjd. Dator av föräldrarna, Pengar av moster/mormor/moster2/farmor, blommor i mängder från alla möjliga, Syphink och spel från Franzens, hål och örhängen av Pernilla, två twix från Sannas barn, 2kg godis av natta och jasse, porslin (och en jävla masa tejp) av farbror &co, champange av Sisko och Peter osv. Utgång på kvällen och alkoholen flödade. Kung i baren på 18-årsdagen, det är så det ska vara. Känns en aning tungt idag dock.

Smörgåstårtan tog inte slut och jag äter så fort det finns lite plats över. Nu ska jag vila en stund, sen är det dags att dra sig iväg till jobbet.

Tack till alla er som gjorde min gårdag minnesvärd!

Onödigt kunnande 1

Jag har ett rätt häftigt ansikte, det går att göra enormt mycket roliga saker med det. Alla (enligt mig själv) ruskigt roliga och användbara grimaser är något jag ständigt använder mitt ansikte till.
Nyss när jag satt och kikade lite i spegeln bredvid datorn hittade jag ännu ett användingsområde..
Jag kan göra ett felvänt Harry Potter- ärr i min panna med hjälp av händerna och lite styrka.  
Snabbgudie "Hurmangörettharrypotterärrutanattdetgöront" :

1. Placera högerhanden ovanför ditt högra ögonbryn
2. Placera vänsterhanden ovanför ditt vänsta ögonbryn
3. Sätt ner fingertopparna mot huden, så att det är ca 1 cm mellanrum mellan de båda händernas fingrar
4. Tryck ner huden och pressa fingrarna mot varandra.

TADAAA!


Mindrevärdeskomplex.

Har precis ägnat en kvart åt att sitta och dumglo ut genom mitt lilla fönster i min, på tok för kyliga, datagaderob. Slutade träna tio vilket även innebär att jag är svettig och äcklig som ett as.
Så fort man sätter sig still och låter tankarna flyta fritt så kommer alla negativa funderingar smygande. Tänker inte dra upp allt, men jag måste säga att jag lider av enorma mindrevärdeskomplex för tillfället. Självförtroendet som jag ibland visar upp är inte mycket annat än en falsk fasad i de allra flesta fall. Innebandyn är väl det värsta. Jag vet mycket väl att man inte kan jämföra en damspelare som spelar enbart för skojs skull med grabbar som elitsatsar, men självfallet finns endå de negativa tankarna någonstans långt inne i bakhuvudet. Träningarna i skolan är roliga och killarna är störtsköna, det är efteråt.. när man snörat på sig uteskorna, packat ner alla träningsgrejer och går hem som skiten kommer. Skolgången är ett annat roligt kapitel som även den går rätt åt helvete just nu, helt fel timeat som vanligt, massor av prov på ingång och en hel del inlämningar. Spanska, som annars är ett av mina bättre ämnen känns mer som någon form av kinesiska just nu. Engelska är som vanligt skitsvårt. Geografin är ruggigt ointressant och Naturkunskapen är så löjligt lätt att den mest blir ett tillfälle till att rita fula teckningar på. (dessa kan komma att dyka upp här så småningom, har ett par som är skrattretande)
Motivationen är just nu så gott som bortblåst och dagarna går ungefär lika fort som undertecknad åker längdskidor i uppförsbacke.


Konsten att vara dödligt läcker i ett par rosa skor.

Skor


Desnutrición

Ett oväntat infall inträffade idag, Albin och jag hårdpluggade in 23st spanskaglosor.
Vi slog våra kloka hjärnor ihop, skrev ner alla i mitt häfte och förhörde varandra tills de satt ända inne i benhinnorna. Fördelen med spanska är att alla ord stavas som de låter och skulle det någongång komma ett undantag så får folk leva med det.

I övrigt så har jag läst trafikteori, börjar dock bli lite stressad.. det är dåligt med tid kvar och jag har massor att läsa.

Håret färgas i just denna stund, utväxten började gå mig på nerverna så det var på tiden att jag investerade i ny hårfärg. Ska även passa på att lägga i lite nya svarta slingor här och var. Eller om jag helt sonika gör en liten sjö mitt på huvet och bara smetar ner det åt sidorna. Det brukar bli ett rätt kul resultat av det, risken är dock att för mycket av håret ser svart ut. Får allt se vart detta slutar.

Konsten att skriva ett inlägg som bara handlar om en sak har jag aldrig förstått mig på, men en dag mina kära vänner så kommer detta inträffa.


Plastkasse.

Tre saker har jag stört mig på angående plastkassarna på Ica idag:

1. Invandrartanterna som traskar iväg till en tom kassa för att helt enkelt sno en påse.
2. Människorna som uttalar påse "Paaose".
3. Folk som ger mig ansvaret för att påsarna är trasiga.

hits