Packningens framfart

15.20 Jag har lagt ner handdukar och fem pocketböcker.



16.00 Spelat två omgångar
bubbels och bytt ut två av böckerna.



16.30 Packandet ligger på is. Telefonen ringer som en galning och det går bra program på tv.



17.40 Ett avsnitt ER har jag kikat på och passet ligger på bordet. Var är kameraladdaren?



18.50 Ännu fler meningslösa men roliga spel på hamsterpaj har spelats. Nu ska jag försöka ta tag i packandet. Måste hämta ut pengar också, men det kanske jag kan göra inatt. Ska höra med pappa.



21.15 Jag har vikt och lagt ner några par shorts, hämtat ut pengar, köpt batterier och ny tandborste och pratat med Pernilla. Nu börjar det röra lite på sig här hemma. Ska hinna med ett bad och ombyte också. Men packandet får gå före. Underkläder, tröjor och hygiengrejer ska ner i stora väskan. Sedan är det bara det viktigaste som ska ner i handbagaget. Pass, Försäkringspengar, Bikini, Fickpengar osv. Jag är fortfarande ute i relativt god tid jämfört med hur det brukar vara.



22.03 Helt klar! Allting är vackert nerslängt i väskan och jag känner mig redo att åka. Nu hinner jag med ett långt bad och några kapitel i min bok innan det är dags att väcka pappa 02.15


Nu ska jag berätta...

Kom precis hem från möte med Sanna (& Freddan lite halvt). Vi har bestämt när F91 börjar träna, har föräldramöten, målsättning, första matcherna och sådär. Kommer bli en kanonsäsong. Dock så blir det förbannat mycket innebandy iår. Såhär ser veckoschemat ut hittils och det är utan träningarna med skolan. 

Måndag. Träning Dam2
Tisdag. Träning F91
Onsdag. Träning Dam2+3
Torsdag. Träning F91
Fredag. Träning Dam2
Lördag. Matcher
Söndag. Matcher + Träning Dam3

Jag kommer få prioritera bort vissa träningar enbart för att inte tröttna och för att vila kroppen. Fredagspassen kommer inte ligga varje vecka utan då och då för att finslipa inför helgens match. Då är bara frågan vart jag ska få tid att jobba, plugga och umgås med mina vänner. Fast jag har bestämt att inte stressa ihjäl mig iår så jag kommer få lära mig att säga ifrån direkt.
Nu ska jag preliminärboka in alla matcher som kommit upp hittils så jag har dem i kalendern.

Och så var det det där med killsmak.

Inne i någon mysig fas då det ska vara män och inga småpojkar. Den fasen har jag befunnit mig i runt två år. Kräver egentligen inte så mycket, någon som klär förbannat bra i kostym räcker för mig.

Näe, men det skadar inte om människan är idrottsintresserad, smart och rolig. Har absolut inget emot dryghet, behöver någon att tjafsa med.

Å andra sidan så är det få av raggen genom åren som har stämt in på något av det jag skrivit nu, men det är dessa man kollar två gånger efter i nyktert tillstånd.

Nöjd? Diskussionen pågick länge, men detta är sammanfattningen.
Nu ska jag bestämma vad det blir för böcker som ska med på resan. Åker inte iväg två veckor utan någon form av litteratur.

Börjar dra ihop sig som smått.

Jag är skrämmande sugen på sockerdricka. Till min glädje så använde vi inte alla flaskor till drinkarna igår, tyvärr så hade jag lagt den på snabbkylning i frysen och glömt den där. Nu är det spännande att försöka få upp flaskan utan att hela tangentbordet och datorn dränks i kolsyrad läskeblask.
Självfallet skulle jag kunna öppna den någonannanstans, men det blir inte samma match på det viset.

Packandet inför Bulgarienresan går ganska dåligt, har dock lyckats låna till mig en resväska storlek Extra Large. I den ska jag förhoppningsvis få plats med allt jag vill ha med mig.

Nu har jag glömt att äta mat idag igen, förstår inte varför inte min kropp kan reagera som vanliga människors. Är jag helt oförmögen att känna hunger?

Träningsångest och motivations-svårigheter finns det gott om

Fan vilken dag, jag är knappt mig själv just nu. Kom fram till att jag absolut måste träna på något vis i Bulgarien, annars är det kört inför skolstart och innebanyn, åker på turnering med laget en vecka efter och då vill man ju orka spela en hel match. Därför tänker jag bada nu och sen blir det först en snabb promenad på 10km som avslutas med en springtur på 5km. Kan verka dumt att bada innan man tränar, men jag måste få bort sminkrester och alla tolv kilo hårspray som jag envisades med att ha i håret igår. Det vart dock riktigt snyggt, fram tills det började regna.

Halvkomiskt igår var outfit-bytet under förfesten, slutade med att jag hade Bjuris skjorta och en vit cardigan från Thess. Skjortan för att Elin inte kände sig riktigt bekväm i den, cardiganen för att jag inte kände mig bekväm utan den.

Ska packa som en häst idag också. Listan är kriven och den är galet lång. Får se hur jag ska få plats med allt. Hur många väskor har
Pernilla? En stor och ett handbagage?

"imorgon börjar stressen"

Så skrev jag igår, vet inte riktigt hur jag hade tänkt mig där. Idag blir det nog dåligt med stress, åtminstone första halvan av dagen. Baksmälla är en lustig reaktion av kropppen, den beter sig annorlunda nästan varje gång. Ibland har man bara ont i huvudet, man kan även må illa, spy, trötthet, dålig i magen osv.
Min känns relativt lindrig endå, jag är trött som en get och har lite svårt att koncentrera mig på en sak. 
Film och vatten blir det nu, sen får jag dra igång.  

Humör?

Det är dumt att skriva inlägg på fyllan men nu gör jag det endå. Därför är jag gravt koncentrerad på att inte göra några missar och kommer att kolla sjukt många gånger. Imorgon ångrar jag mig iallafall.

Skitsnack är det värsta jag vet och att få höra några väl valda ord på en tjejtoalett om en själv gör en på förbannnat dåligt humör. Men jag tänker inte konfrontera, han är min vän och det kan förstöra så mycket.

Jag är nog lite svag för Den där men idag valde jag att vara smått onåbar, några leenden och ett par charmiga meningar var allt han fick. Så kan det gå. Jag är som vanligt svag för jakten, själva fångsten är i och för sig förbannat läcker men jag tycker det är ganska roligt på det här viset. (Nu ska jag dricka lite vatten och fundera över hur jävla dum jag egentligen är)

Jag försöker inte sno folks pojkvänner, jag lever för fan nästan i celibat för att slippa sånt skitsnack.
Jag är inte för full jämt, då hade jag inte kunnat stava.
Och sist men inte minst, jag är inte någon jävla slampa som tar allt jag får.

Förstår inte varför jag tar åt mig, jag är aldrig på folks pojkvänner och jag tar inte allt jag får. I ärlighetens namn så hade jag haft fullt upp isåfall och knappast haft tid att ens reflektera över den här brudens svartsjuka uttalanden. Fan så meningslöst. Var du tvungen att förstöra min kväll?

Vatten, sminkborttagning och en god natts sömn. Imorgon börjar stressen.

Tio i tolv-planeringen

Nu är det så att kommande dagar kan bli ganska stressiga. Framförallt morgondagen.
Imorgon ska jag jobba med laget klockan halv åtta, pappa åker sju så jag får vackert traska ner om jag inte vill gå upp i ottan. Hela dagen ska vi stå där och sälja korv till halvtjuriga loppisgubbar. Efter det måste jag fort hem och städa, har bjudit in några lagkompisar på drinkar och göra-sig-iordning-stund hemma hos mig vid fyra och då kan det inte se ut hur som helst. Sen är det dags för grillande med laget, PG som vår tränare (nästan) heter lyckades bjuda in hela laget på mat när vi var ute till sjöss på turnering (Läs: Åland). Sen ska vi snabbt vidare till Amazon för kalasande och framåt småtimmarna ska jag lungt och stilla gå hem, jag tror faktist inte att jag kommer orka med någon efterfest så jag kryper gärna ner i sängen hemma efter ett par liter vatten.

Söndagen får jag ägna åt att tvätta, packa och hämta/lämna saker hos folk. Jag vill gärna har Måndagen fri att göra saker jag glömt och ta det lite lungt innan resan.

För att detta ska gå ihop sig så kräver det att jag tar en snabbdusch nu eller imorgon på morgonen. Det får bli imorgon eftersom jag helt enkelt är för slö för att gå ner just nu.

Riktig semester, äntligen!

Två och en halv veckas ledighet väntar. Rena drömmen att idag släpa hem alla jobbplagg för tvätt och veta att man inte behöver använda dem på ett bra tag.


Nu ska jag bege mig. Adjöken adjö

Det skär i hjärtat.

Min lilla Larson* har skadat tassen och fått den fint omlindad av veterinären. Det är riktigt smärsamt att se honom halta runt och smågnälla när han inte kan ta sig ner för trappen eller när det kliar.

Ont gör det.



*Larson är hunden med stort H. Coolast av alla Jack Russel-Terriers som sprungit på denna jord.

En materiell dag.

Mina föräldrar kom hem idag med ett nytt linne åt mig och en parfym. Även en godispåse fick jag, men den tar väl snart slut antar jag. Burberry London hade de lyckats välja ut och jag är mer än nöjd.

Mitt H&M paket har även det anlänt och jag fick en hel del sköna grejer.

Blir det bättre? Svårt att tro.

Ensam hemma 1

Klockan börjar bli relativt mycket och för att jag ska slippa stressa innan jobbet imorgon så ska jag ställa ordning huset som det såg ut innan föräldrarna åkte. De har varit iväg på kryssning nu under tre dagar och jag har levt livet hemma. Det har till största del inneburit att jag sovit diagonalt i mina föräldrars dubbelsäng, lyckats förstöra tv-boxen, kylt massvis med öl, har en god drinkmix som jag ska bjuda dem på i kylen, inte diskat så mycket och lånat bilen. Som tur är så var Franzens förbi under tiden jag jobbade idag och diskade undan lite så jag har inte mycket att göra alls kvar. Det har varit riktigt skönt att slippa familjen och det är synd att de inte var borta längre. Jag tycker om att kunna ta hem folk utan att det springer massvis med folk och stör hela tiden.

Jag skulle behöva parkera om bilen, men eftersom körkort är ett av få saker jag vill ha men inte äger så får den gott stå där den gör.

Nu ska jag snabbstäda och sedan plöja ännu en bok.

(Visst var de första två filmerna bättre än uppföljarna?)

Att dricka till maten..

Står redan i frysen, det behöver du inte oroa dig för.

Att lägga till på inköpslistan: Sockerdricka.

(Detta inlägg är endast för Negern, ni andra kan blunda)


Kommande innebandysäsongen..

Den lär bli allt annat än lysande kom jag precis fram till. Det är nu i veckan som jag absolut borde ta tag i försäsongen och köra stenhårt, det skulle jag kunna tänka mig att göra. Dock så vore det helt i onödan, näta vecka åker jag till utlandet för att slappa och dricka i två veckor och då är allt endå helt åt skogen.
När jag kommer hem så får jag ta tag i det och då hinner jag köra stenhårt i två månader, sen åker jag iväg igen för att förpesta konditionen i ytterligare två veckor. Då är vi framme i november. Slutet av säsongen kan tänkas gå ganska bra.

Nästa år ska jag se till att inte planera in några längre utflykter som kan förstöra allt. Jag missar fan tillochmed DM-slutspelet detta år.


Och så var det den där med pandan och knyttet

Klockan är sex och jag vet inte riktigt vart dagen har tagit vägen, det har varit molnigt hela dagen så jag följde inte med ut till stugan utan stannade istället hemma i min säkra lilla vrå. Jag har hunnit med lite smått och gott, har sett hela veckans avsnitt av Top model vilket kan ha vart det största löseri med tid någonsin. Jag har även badat och läst bok. Nu ska jag byta om till en anständig outfit och sen läsa vidare tills det ringer någon som vill gå och köpa melon. Det är 23e idag och efter lite beräkningar på hur mycket lön jag kan tänkas få så förväntar jag mig en rekordhög summa pengar på kontot på tisdag. Sådant är farligt, man kan lätt bli besviken. Om exakt en vecka är jag formodligen bakfull och jävlig efter lördagens lagfest, samtidigt om jag börjar bli uppspelt över den kommande bulgarien-resan. Sol, bad och goda drinkar allt Sverige inte har.
Visst, man kan bada. Svinkallt.
Visst, man kan sola. Tre dagar om året.
Visst, man kan dricka goda drinkar. För en halv förmögenhet.

Hur man slår ihjäl en solig dag.

Jag mår ganska illa just nu så jag ska ta ett stort glas vatten och sedan krypa ner i badkaret med en trevlig bok, eftersom det enda jag ska göra imorgon är att ligga och lata mig vid sommarstugan så gör det inget om jag är lite trött. Har jag energi över så ska jag åka vattenskidor och gummiring också, lättroad som jag är så lär jag tvinga H att köra runt runt på sjön i flera timmar.
Min yngsta kusin har en ny hobby, den kallas bomben. Det går helt enkelt ut på att jag ligger på hans badleksak som är formad som en krokodil, under tiden så ska han hoppa som en kanonkula brevid och se till så att jag aldrig hinner bli helt torr. Eftersom min del av den hobbyn är ganska lätt avverkad så låter jag honom hållas en stund, förra gången gick jag upp efter en timme och då valde han att istället träna på sitt tjuvalarmljud. Han börjar bli tämligen duktig på det.

Regnar det imorgon så får jag krupp.


Till viss mån en förebild.

Diskuterade Tsunamikatastrofen med min käre moster idag, det är alltid lika spännande. Hon har aldrig varit utomlands utöver norden, men är endå enormt insatt i allt som hände. Hon hjälpte till att identifiera avlidna och hade kontakt med människor över hela jorden efter det som inträffade. Hade alla vart som henne så hade jorden varit en bättre plats att leva på. Maken till omsorg för medmänniskor får man leta efter och det beundrar jag henne starkt för.


Congratulationes and celebritationes som två ytterst duktiga musikskapare en gång skrålade i kör

Emil


Får inte glömma det tredje födelsedagsbarnet denna vecka, unge herr Dahl fyller även han 18.

Ett helt outstandig liv i vardagen

När jag sitter här med colaglaset i högsta hugg så slår det mig plötsligt att jag aldrig varit mer nöjd med mig själv än vad jag är nu. Det känns så iallafall. Jag är inte så stressad längre och börjar bli duktig på att säga ifrån när jag inte orkar hitta på saker. Dessutom börjar jag bli smått förälskad i mitt numer långa bruna hårsvall och har helt lagt ner planerna på att kapa det mer än nödvändigt. Det är lite svårt att tänka sig att jag för ett halvår sen hade en knallröd kalufs med vågad klippning. Alla går vi igenom våra faser.
Jobbet går riktigt bra nu, trots att jag kanske inte tycker att plocka upp frukt är det mest tillfredställande jag gjort så trivs jag riktigt bra. Jag har tappat ett par kilon eftersom jag såhär på sommaren hellre äter frukt än sötsaker, även om det inte var planerat eller efterlängtat så ska man väl inte klaga. Det som är lite negativt med det är att ett gäng av mina byxor inte längre går att använda, men de var endå urtvättade. Jag har dessutom hunnit läsa en hel del på senaste tiden och bättre än så blir det knappast.

Frisyr?

Om nio dagar åker Jag och Pernilla till Bulgarien och jag börjar bli halvt uppspelt, dessutom händer det en hel del under dessa nio dagar som gör att de kommer gå fort. Jag är ensam hemma Måndag-Onsdag då familjen åker på kryssning med övriga släkten och framåt helgen så ska det jobbas med innebandylaget.
Efter vi har slitit så är det dags för grillkväll och sen ska vi ut allihop. Det ska bli ruggigt roligt.

Livet leker helt enkelt och jag hoppas ni har det lika bra som jag i sommarvärmen!

Fly förbannad på mig själv.

"Jag ska inte beställa några höstkläder iår, måste spara pengarna"

In my ass. Jag är så förbannat jävla skitdålig.

Konsten att hitta saker

Den här kursen är busenkel. Det enda du behöver göra är att hitta på allt annat utom att leta.
Du får gärna glömma bort den tappade saken helt. Förr eller senare hittar saken dig och då blir det en glad överraskning.

Med andra ord, läs en god bok och var nöjd med livet så dyker din försvunne kompanjon upp.

100 saker om mig.

Jag är inte sen att haka på roliga ideer, men det tog ett tag att få ihop hundra olika saker.

1. Jag är rädd för katter
2. Mitt längsta förhållande är tre veckor
3. Böcker är ett av mina största intressen
4. The Ark är ett band jag avgudar
5. Mitt turnummer, har det även på ryggen när jag spelar innebandy.
6. Myggorna älskar mig
7. Jag har rätt stora fötter
8. Har gått tre olika gymnasielinjer
9. Är dålig på att visa känslor
10. Dansar aldrig nykter
11. Är otroligt svag för stora glasögon
12. Lider av telefonfobi
13. Äger en ljusgrå tresits-soffa som är urskön
14. Tycker om att bestämma
15. ICA-arbetare
16. Föredrar solsemestrar framför camping
17. Har lättare att starta en bil i uppförsbacke än på plan mark
18. Kan bolla med en fotboll 547ggr men inte slå en rak passning
19. Skriver listor till allt, även om jag bara ska städa eller packa handväskan
20. Är långt ifrån lättpåverkad
21. Tarvligt dåligt insatt i politik
22. Drömmer om att starta eget
23. Har otroligt lätt att störa mig på småsaker
24. Allergisk mot det mesta men äter allt endå. Resulterar i utslag.
25. Har börjat få sömnsvårigheter
26. Avskyr vin
27. Kan inte hålla ordning på någonting
28. Rätt duktig på att låtsas veta saker fast Jag inte har en susning. (Användbart på jobbet)
29. Just nu rinner det en strimma blod på mitt ben
30. Har en hund som heter Larson
31. Överväger fortfarande att göra lumpen
32. Illustrerad vetenskap är favoriten i tidningstället
33. Har en gång hånglat upp en kille i björndräkt
34. Äger en matta som jag köpr för 3000kr
35. Inredningsprogram är det bästa man kan se på tv
36. Vill ta bort håren på benen med laser
37. Oförmögen att äta när det är varmt ute
38. Stark rädsla för ormar
39. Kuggade en gång på trafikteorin
40. Tycker inte att krogen är någon höjdare
41. Ärligt talat så har jag redan problem med vad jag ska skriva
42. Vet med mig att min telefon snart kommer ringa
43. Anser att enda likheten med familjen jag har är utseendet
44. Kan inte se skillnad på en maskros och en solros, men ville en gång bli florist
45. Övermogen vattenmelon luktar vidrigare än allt annat
46. Jag är ganska dålig med människor
47. Rock city wankers är en ruggigt bra låt.
48. Dock inte bättre än Hey Kwanongoma
49. Har sett Lars Winnerbäck live åtta gånger
50. Äger en riktigt bra ögonkräm som motverkar mörka ringar
51. Mitt spanskalexikon börjar bli utnött
52. Jag har ännu inte kunnat sluta snusa
53. Det gör ont att klippa naglarna
54. Jag snodde alla skolböcker vi fick förra terminen
55. Klarade Geografin över en natt, gjorde alla uppgifter vi fick på en gång.
56. Min familj har aldrig ägt en diskmaskin
57. Jag ska få en bil när jag tar körkort
58. Någongång ska jag äga en Rolex
59. BananArne är en av mina barndomsidoler som jag har träffat
60. Morgontrött är bara förnamnet
61. Nattuggla är efternamnet
62. Magdalena heter jag i efternamn och jag hatar det (Japp, namnsdag imorgon)
63. Jag har alltid en mindre vinterdepression
64. Ringde precis och tackade nej till kvällens spektakel
65. Har en hosta som förföljer mig
66. Är osäker på om jag någonsin varit kär
67. Avgudar för- & efterfester
68. Tycker det är lite svårt att vara en bra förebild
69. Hade förut en väggmålning med fiskar och ankor
70. Förstår inte dialekter
71. Kan inte gå i högklackat
72. Var många år sedan jag inte hade någonting att göra
73. Får spatt på kollektivtrafiken
74. Kan ha långa diskussioner om växthuseffekten
75. Har enorma benmuskler men är svag i armarna
76. Avskyr att plocka ögonbrynen
77. Tycker om lakrits
78. Godaste pålägget är rå falukorv
79. Har supit mig full med en nappflaska som glas
80. Mitt immunförsvar är sämre än medel
81. hade halvrasistiska åsikter som ung
82. Hanlederna är mitt största komplex
83. Jag får blåmärken av allting
84. Avskyr när folk spelar dumma
85. Dricker litervis med kaffe
86. Kan inte ta en ton rätt, men sjunger/nynnar alltid iallafall
87. Tycker att Ice Age är ett mästerverk
88. Likaså Kenny Starfighter
89. Mer lättskrämd människa får man leta efter
90. Har en bild på Pavel Nedved på insidan av gaderobsdörren
91. Är döpt och konfirmerad
92. Orkar aldrig bry mig om att ångra saker jag gjort
93. Är övertygad om att  jag kommer hinna med en hel del framöver
94. Har genomgått 5 olika ledarskapskurser
95. Driver gärna med mig själv
96. Tröttnar fort på saker
97. Skriver mycket som aldrig publiceras
98. Har fått fylleskjuts med en golfbil
99. Tycker om när jag lyckas genomföra och förändra saker
100. Är sällan nöjd med något jag själv åstakommit

Det finns två typer av födelsedagar.

Den maskulina.
Ett gäng fulla grabbar i en bastu, 80%ig dricka och allmänt röj.

Albinsalbin

Den feminina.
Överasskad med champangefrukost, lugn och mysig start på den stora dagen.


JosefinasJosefina


Jag och ansvar.

Jag trodde mitt ansvarstagande hade blivit bättre, under senaste månaderna har jag tagit reda på allt från konsertbiljetter, pass, biljetter till tysklandsbåtar, digitalkameror och så vidare.

Nu kan jag verkligen inte hitta dosan till internetbanken. Hur länge har jag ägt den? Max tre veckor.

Modeblogg hos Whoppe


Banantröja


Morgondagens klädesplagg.



Den spännande fortsättningen på förgående inlägg.

Min käre mor har jag inte träffat sen tvätt-incidenten, men hon hade vikt ihop kläderna som inte går att använda och lagt dem i en fin hög på tv-bordet uppe hos mig. Jag slängde ner hela högen för trappan.

Vilken tur att jag är så mogen.


Vet inte om jag är arg, ledsen eller bara hamnat i en lite väl hastig situation.

I vintras förklarade jag snällt och försiktigt för mina föräldrar hur man sorterar, tvättar och hänger tvätt. Tre gånger för att de skulle förstå. Samtliga tre gånger hade de förstört massa av mina kläder som aldrig blev ersatta eller kunde användas igen.

Tolv dagar innan vi åker till Bulgarien har de där två inkompetenta människorna vart i farten igen. Jag har tvättat mina kläder själv sen jag var 12, varför kan jag inte få fortsätta med det? När de har semester envisas de med att blint slänga in tvätten i maskinen, formligen dra upp plaggen på ställningen och glömma allt vad sortering heter.

När jag kom hem från jobbet idag efter att ha varit vaken i över 27h i sträck (annan historia, ni får ge er till tåls) så var huset helt tomt. När jag nu skulle hänga mina jobbarkläder efter det har varit på rundtur i centrifugen så förstördes hela den här dagen. Folket har helt enkelt förstört en hel maskin med mina sommarkläder, det går inte att använda igen. Förjävligt ser det ut.

Jag är glad att de inte är hemma för mitt humör nu är inte att leka med.

Kul att man sliter häcken av sig på jobbet (som man kan säga både det ena och det andra om) för att kunna unna sig saker och sedan inte kan se fram emot något annat än att försöka få ännu fler tider nästa månad för att kunna räta ut deras ständiga misstag.

Antingen gör de det med vilje eller så blev det fel på bb. Jag vet inte vad jag vill tro just nu.
Nu ska jag försöka lugna ner mig lite och istället se fram emot att jag absolut inte tänker laga den här veckans middagar. De fick god mat förra veckan, nu kan de äta sina makaroner. Jag får väl äta pulver eller nåt.

Eskilstuna

Idag blri det inte riktigt nåt


Kurser på internet?

Jag har på senaste tiden provat på en gratis internetkurs som heter Skriv dig hel.
Lite lattjo var min spontana tanke när jag surrade in på sidan av misstag. Ett delmoment är att man ska skriva två A4 varje dag, utan att tänka. Alltså bara printa ner det första som dyker upp.
Det var lärorikt kan jag tala om, men lär sig en hel del om sig själv som man blundat för. Jag vet numer att jag är ruggigt besviken på mig själv av olika anledningar och det är väl bara att börja beta av listan med saker jag bör ta tag i eller ge upp. Här är en kort sammanfattning av några punkter som jag ogillar hos mig själv.

- Jag är inte vältränad, trots mitt brinnande idrottsintresse.
- Jag är inte välklädd, trots min överfyllda gaderob.
- Jag är alltid pank, trots mitt extraknäck.
- Jag är oengagerad i skolan, trots att ämnena är lätta.
- Jag är ofta full, trots att jag sällan är festsugen.
- Jag är utan självdiciplin, utan trots.
- Jag är lat, trots att jag borde bry mig om saker.
- Jag är ofta sur, trots kanonvänner.
- Jag är jämt trött, trots långa sömnperioder.

Listan skulle kunna bli bra mycket längre, men man ska inte bli för negativ. Kom ihåg det folks!
Nu är det bara att börja beta av denna så den krymper. Jag hör av mig i framtiden om hur det går. Om någon ids bry sig vill säga, jag är knappt intresserad själv.

Konsten att tappa bort saker.

Den här är lite klurig, för att klara denna kurs gäller det att förutsättningarna stämmer. Se nedan om du passar i profilen.

- Det kräver att du ska utomlands inom närmaste framtiden.
- Att du beställt försäkringspapper är ett krav.
- En tidig förmiddag och otroligt sömndrucken hjärna är ytterst väsentligt.
- För bästa resultat ska du även ha en mor som tjoar varje gång du fått post för att hon själv är nyfiken.

Vi döper om kursen.
Från och med denna rad heter den - Konsten att tappa bort viktiga papper.

Har du alla förutsättningar klara så är det bara att slumra en stund så fixar sig resten automatiskt. (Glöm ej att läsa det finstilta i slutet av detta inlägg). Är du en riktig talang så dyker dina viktiga papper aldrig upp. Vet du inte riktigt om du har den där yttersta spetskompetensen för att klara denna kurs så går det att kolla inom ett dygn genom att gå morgondagens - Konsten att hitta saker. Hittar du inte arken då så kan du räkna dig som expert.

Det finstilta: Jag ansvarar inte för förlorat kursmatrial eller dylikt. All medverkan sker på egen risk.

Man fyller bara 18 en gång Albin.

Gårdagen var den bästa på mycket länge. Först en heldag i solen ute vid sommarstugan, lyckades få lite färg och brände mig skapligt (Jag lär mig aldrig, likadant varje gång). Under hela dagen sprang pappa och min mosters man runt och hämtade olika saker till oss, utan att vi ens bad om det. Kan det bli bättre än när man ligger och steker, det är lagom varmt och någon håller vänligt fram en glass/kall cider?

Albin var födelsedagsbarnet igår och det bjöds på mycket god mat, dessutom hade vi själva grillspett med oss så det fanns föda i mängder. Lite kubb och frågesport förderev också denna kväll där alla var med.
Kul att även vänner som inte tilltalat varandra eller uppehållit sig i samma rum under senaste året var under samma tak.




Sverige

Sverige

VM blev ingen lång historia för Sveriges del, men under matchen som sändes på Hultsfred så var stämningen på topp.


Sunes sommar

"Sol i sinne, brun inne"
//Rudolf

Idag, Innebandy, Bok.

Jag somnade direkt efter jobbet igår. Som följd av det så vaknade jag upp för en timme sen och var hur pigg som helst. Passade på att springa en sväng och nu ska jag packa ihop dagens väska.
Ledig är jag och Albin fyller 18 idag, i mina planer så ingår en sväng till sommarstugan för lite sol och bok. Eftersom jag känner mig själv så bytte jag ut bad mot bok. Efter det så ka det sjungas sånger, grillas och tömmas några burkar hemma hos Ottoson. 

Fick en fråga om vilken nivå jag spelar innebandy på och det kan jag ju tala om utan att skryta alltför mycket.
Dam Div2 är serien där jag lever rövare med nr 5 på ryggen och laget är Flens IB . I övrigt så är jag tränare för ett F91-lag i samma förening och går innebandygymnasium på BildningsCentrumPrinsWilhelm.

Nej nu ska jag försöka avgöra vilken bok som är mest läsvärd och sen ska jag begrava mig en stund.

Jag måste övningsköra idag också, det där körkortet är ganska eftertraktat.

Kaninöron i tomatsås.

Vad är det för idiot som ordnar en överasskningfest för en kompis och glömmer att bjuda in alla närmaste? Jag är inte ett dugg upplagd för att byta om och dra mig iväg nu.

Tjurig är vad jag är.

Tjurig och trött.



 Okej, jag har dragit på mig en cardigan och släpat bak håret i ett pannband.
Nu blir det kalas!

Weho. Eller nåt.

Återkommer med bilder.

Ibland ser bloggen för tråkig ut och då är det dags för en bild...

Bajamaja

Brända bajamajor och Albin, som förövrigt fyller 18 på söndag.


Glad och fin bild. Tur att man är så estetiskt begåvad

Det rycker i benen.

Jag vill spela innebandy nu eller fotboll. Helst innebandy.
Man blir galet seg under uppehållen. Jag är helt emot så här långa vilopauser.
Om en månad åker vi på turnering i Norrköping och då bör man ha återfunnit formen och tekniken.
Snälla, den lilla teknik jag har brukar leta sig fram lagom till sista matchen och formen har aldrig funnits. Det kan bli en mycket rolig säsong det här.

Får allt bli en springtur ikväll.


Ett spån kommer alltid vara ett spån.

Jag stressar till jobbet varje gång, därför tänkte jag idag gå upp i god tid för att hinna med att ta det lite lungt och slippa dricka kaffet på vägen. Det hjälptes inte. Jag gick upp vid tolv, tre timmar innan jag börjar jobba och sen dess har jag i princip bara suttit och glott. Ett halvt kilo körsbär har jag smällt i mig, iklädd min handduksoutfit, på altanen. Det är inte så att jag har funderat på vettiga saker eller ens brytt mig om att hälsa på familjen, halvliggande där i stolen funderade jag på hur altanen skulle se ut om vi inte hade haft diskmedelskrig på den, ifall det inte hade brunnit på den och om det inte var barnoljefläckar på den efter otaliga solningar.

Nu börjar jag om ungefär en timme och har än en gång relativt bråttom. Skulle verkligen behöva plocka ögonbrynen idag, men det kanske får vänta.

Frågan är om man kan lura familjen att äta tonfisksallad idag, det vore gott.

Kunden har inte alltid rätt.

Imorse kunde jag bara inte låta bli.

"Prisuppgifter är en bra grej vet du"  Kund med ytterst bitsk röst som uppenbarligen tyckte att informationen i butiken var bristfällig.

"Japp, glasögon också" Något bekäftigt svar, men hon hade trotsallt en stor skylt rakt framför sig där det stod vad kvisttomater kostade.


Vad händer en torsdagskväll hos Petra?

Jag  tycker det är smärtsamt tråkigt att tvätta kläder och städa. Därför drar jag alltid ut på det tills rummet ser hemskt ut. Man lär av sina misstag som björnen säger, nu tänker jag göra en röjning och slänga in en omgång kläder i tvättmaskinen.

Överväger att stänga av datorn och ägna kvällen åt ett långt bad, frukt, bok och sömn. Det vore nästan spännande att för en gångs skull inte vara vaken framåt småtimmarna.

Jag ogillar när småtjejerna ser festbilder jag är med på. Förebild in my ass.

Klockan tre börjar jag imorgon, det ska bli riktigt skönt. Då hinner jag springa en sväng på morgonen, äta lunch och sedan jobba i exakt fem timmar. Det blir inte bättre än så. Eller jo, det hade kunnat vara något annat än kassatid.


20 minuter rosa.

Hilton

Jag klarar av att läsa det mesta, men Paris Hiltons bok låg under min gräns. Den bestod i princip av att hon berättade för omvärlden hur bra hon själv tycker att hon är och hur mycket pengar man måste ha för att vara som henne. Fullkomligt meningslöst. Mest intressant var i sista kapitlet då hon kom med ett senastionellt erkännande - Hon är ganska duktig på att laga pasta.

Duktig blondin.




Veckans Elle-prenumerant.

Att folk tycker om att anmäla mig till gratis-grejer är ett relativt välkänt fenomen. För ett par månader sedan fick jag ett gäng kattmatsförpackningar hem och tidigare fick jag nakenbilder skickade till min telefon i tid och otid. Det senaste var ett gratisnummer av tidningen ELLE. Med i den tidningen låg det ett inbetalningskort ifall man ville fortsätta att få blaskan även framöver. Jag hade inte en tanke på att betala den summa pengar för en tidning som jag tycker är helt ointressant.
Mamma fick iallafall syn på det där inbetalningskortet och trodde att det var till någon av hennes tidningar.
Sagt och gjort, nu kommer det en tidning nerdimpande i min brevlåda titt som tätt.

Hittils har jag inte hittat något av värde i en enda upplaga. Jag tror inte mina intressen är på rätt köl för att uppskatta det hela.

Hallondricka

Det har blivit mycket snack om festivaler och alkohol nu ett tag. Jag kan villigt erkänna att det är ett antal centiliter som runnit genom min strupe under både Hultsfred och nu senast Peace & Love. Men av någon anledning så har jag helt tappat suget till att festa utöver just festivaler. Det är ytterst sällan jag föredrar en utekväll framför en god bok, varmt kaffe eller en hemmakväll med vännerna.

Jag tycker det är lite konstigt. Varför lockas jag mer till flera dagarns fylla med följden att man mår skit i flera veckor i efterhand än en ganska oskyldig kväll på krogen då man mår bra eftermiddagen efter?



Nykterist är en tanke.

Festivalmotto utan grunder.

Motto




Torr bakom öronen och besviken.

Jag ligger i mitt badkar. Vattnet är varmt. Min bok är inne i ett spännande skede.

Pappa knackar. Albin & Linus har ringt. De är på väg.

Flyger upp.

Pojkarna anländer efter en timme.

Min otroligt sköna stund är helt förstörd. I onödan.

Konserter.

Tilda tyckte det var komiskt att jag lyckades att inte nämna någon konsert under förra inlägget. Det ska jag därför göra nu. Inte The Sounds eller Lena PH som jag såg på festivalen dock.

Jag och Pernilla var på Lars Winnerbäcks turnepremiär i Linköping i torsdags. Vi valde att sitta en bit bak, där man såg hela scenen, och bara njuta av stämningen och musiken. Folk i alla åldrar var där och alla kunde varenda textrad. Extas blev det när han spelade Stort Liv, som är en av de nyare låtarna.
Riktig kanondag och suverän konsert.

Den dagens idiot var helt klart den överförfriskade mor som hade med sig sitt barn.
All heder åt den fenomenale nyktre mamman som tog hand om både sin egen och den andres unge.


Peace & Love.

Som vanligt så vill jag inte rabbla upp allt, denna gång skriver jag adjektiv som beskriver helgen bra med liten förklaring efter.

Längtan.
Tågresan var till stor del en enda pina. Värmeslag och en vilja att komma fram och dra igång härjade.

Glädje.
Självfallet. Alla var glada, fulla och otroligt taggade. Glädje var den starkaste drogen som förekom.

Rädsla.
Att sitta som små fjantar i ett litet tält medans fullvuxna män far runt utanför som idioter och sparkar på samma tält man sitter i gör att man känner sig rätt liten.

Ostadig.
Det var inte alla stunder gången var helt perfekt, ofta vinglade man runt och gjorde sitt yttersta för att missa tältsnören.

Vackert.
Williams konstverk bestående av enormt mycket toapapper och ett lagom stort träd var vackert. Även funktionellt innan regnet kom. Toapapper som inte legat på marken var annars en bristvara fick vi veta.

Irriterande.
Mycket jobbigt folk. Tjejer som inte kunde bygga en mening utan att använda könsord och kineser som trodde de ägde världen.

Finurlig.
Min och Elins sång-konversation var minst sagt vacker.

Sist men absolut inte minst så vill jag tacka alla i vårt Camp för en rysligt rolig helg!

festivalstol

Jag höll på att glömma alkoholen.

Kors i taket.

Jag har inte börjat packa än. Snart panik.

Måste gå om en timme och 45 minuter senast och då ska jag ha dushat också. Jag kommer glömma hälften.

Säger som en gammal klasskompis med knagglig engelska alltid lespade fram.
"aim adda hei" (Mer korrekt "I'm out of here")

Sista lediga dagen på hemmaplan.

Jag har lyckats få lite färg idag, men jag har även lyckats bränna hårbotten. Det är inte alltför skönt.
Tillsammans med en fjuttig glasbit i foten, lite blåsor på handen efter ett kaffe-missöde, skoskav och nu hårbotten så skulle man kunna tro att detta inlägg bara skulle bli gnäll, men det ska vi väl försöka undvika.

Dagen har varit perfekt, solen skiner och då är det svårt att få mitt humör att sjunka. Större delen av dagen har jag legat på studsmattan och läst. Men jag har också hunnit laga god mat, tagit promenad och hämtat ut mitt paket från CDON. Mina efterlängtade böcker är här, förmodligen blir det Manson eller Paris självbiografi efter jag läst klart HP. Det var förövrigt på tiden att jag köpte Marilyn Mansons bok, har haft tankar på det enda sen den släpptes. Jag hade en period då jag bara lyssnade på den mannens musik och har sett honom två gånger live. Nyfikenheten tog överhand och jag kände att det var dags.
Varför jag köpte Paris biografi kan jag inte riktigt svara på, men jag räknar med att den ska vara läsvärd eller åtminstone komisk.

Nu ska jag slänga in mina nytvättade kläder i gaderoben och sedan ta ännu en promenad. Efter det bör jag överväga att packa väskorna inför Linköping (Winnerbäck) & Borlänge (Peace & Love). Jag hatar att packa.

Jag ger dig soolen.

Lysande väder, ägnade första halvan av dagen åt att sola. Sen tog jag och Elin en långpromenad och efter det har jag legat på studsmattan i skuggan och läst. Avkoppling på hög nivå. Nu är jag inne för att sätta igång lite musik. Misstänker tyvärr att jag kommer vara tvungen att fortsätta vara inne för att få iordning maten till klockan fyra. Måste diska innan också.

Lika bra. Kan inte låta värmen ta alla mina krafter. Fysträning ikväll också och då lär det bli varmt så det räcker och blir över. Man kan bara hoppas på styrka, kör vi kondition lär jag kollapsa.

Får bli en snabbdusch och sedan matlagning. Idag bjuds familjen på salsakyckling. Hade passat bättre med en sval sallad, men jag hinner inte gå och handla.

Varför kollar inte jag på fotboll?

Rysligt bra fråga, kan vara för att min dag vändes upp och ner tidigare. På det viset så kom jag aldrig in i det vanliga stabila läget igen. Eftersom jag är duktig på att överdriva så låter det ungefär som att ett flyplan störtat in genom mitt sovrumsfönster, men riktigt så illa är det inte. Bara nästan.

Kvällen var inrutad och vi skulle äntligen spela en omgång TP. Förmodligen är det bara jag som lyckas se fram emot en sådan sak så rysligt mycket att det är det första jag tänker på när jag vaknar. Men olika typer av frågespel är en av mina favorit-sysselsättningar. Man lär sig saker samtidigt som man umgås med sina vänner och har riktigt roligt. Egentligen var vår spelkväll bestämd till i söndags (eller när i helgen det nu var), men då var E sjuk så vi fick ställa in och nöja oss med att se på vänner istället. Inte mycket att säga om det. Idag bangade samma E för att vara med en annan kamrat. Mitt humör sjönk som en sten och jag kände mig återigen som en tjurig bortskämd snorunge som inte fick sitt godis när familjen var och handlade. Att försöka hålla minen gick en stund, sen brast det och jag tog ut mina aggressioner på disken som stod och väntade.

För att vrida ännu lite till på min stabila tillvaro så fick jag en chock när jag skulle hämta ut mitt paket bestående av böcker från CDON. Det som hade kommit var ett H&M-paket. Vilken annan dag som helst hade det varit snäppet bättre, idag var jag i grymt behov av ny läsning.


Dagens I-landsproblem är förbannat besvärliga.

Folk borde lära sig att säga ifrån redan från början (Jag vet att du börjar bli bättre E, men det är lite kvar) så mina få lediga dagar inte behöver bestå av att omplanera och arrangera.

Pernilla räddade dock min kväll helt och mitt griniga humör är som bortblåst. Med mycket att göra jämt så blir man ett kontrollfreak förr eller senare. Jag har alltid varit det.


Lillebror blir precis som jag när han blir stor.

Det har försvunnit nästan oroväckande mycket sprit från mitt lager och dessutom försvinner det snusdosor hela tiden. Ska jag behöva skaffa lås på dörren bara för att barnet ska låta bli mina grejer?
Femton år, minns inte jag fel så började vi någongång då. Det finns dock viss skillnad, vi kunde ta vara på oss själva och hade lyckats mogna något (även om vi fortfarande var små och fjantiga). Den här ungen springer fortfarande runt och leker med svärd titt som tätt, kan inte formulera en korrekt svensk mening, umgås med delvis fel människor och tror dessutom att han äger världen.

Som ni hör, en odräglig människa att bo ihop med. Jag kan bara hoppas att 15 är den värsta åldern för killar.

Själv var jag nog värst vid 13 tror jag. Mamma klagar alltid om det iallafall.

En tråkig men ack så nödvändig måndag.

Resten av dagen ska jag ägna åt mindre roliga saker. Jag tänker börja med att hänga tvätt och sen demmsuga hela huset.

Har lite att pyssla med i gaderoben jag helt ärligt snott åt mig i huset också. Behöver mer utrymme för alla grejer jag lyckas samla på mig hela tiden. Pappa blev galen på alla skor i hallen så jag tvingas flytta på dem och kläderna får inte plats i den gaderob jag har nu. Dessutom behöver jag flytta undan alla prylar jag fått till kommande flyttahemifrån-tider. 

Galet mycket.  

Då kör vi.

Måndag idag va.

Jag vaknade imorse av Godzillas gormande på undervåningen. Valde att somna om trots att jag kände mig ganska utvilad. Det är den av min brors kompisar som jag abolut inte står ut med, han är högljudd och otroligt irriterande. Känns bättre att somna om och låta barnen leka en stund, vet trotsallt att den grabben inte har det alltför lätt hemma.

Hörde att de lämnade huset för ungefär en timme sen så nu kan jag i lugn och ro gå ner och göra mig iordning.

Funderar lite på vad man ska välja för skor idag, lyckades dra på mig skapliga skavsår av de nya igår. Dessutom misstänker jag att jag fick en glabit i tån när jag städade. Smärtsamt var det och resten av rummet fick städas iförd mina rosa kalas-skor.

Fika med Pernilla om 45 minuter, dags att göra en röresle.

Ikväll är det fysträning. Jag vill träna, men borde inte.

Semesterveckan har tagit sin början.

Det kan mycket väl hända att det blir stiltje här några dagar, men det kan också gå åt motsatt håll. Hur det blir får tiden utvisa.

Jag är en klyschornas kvinna. Sitter inne med varenda en och använder dem gärna som humoristiskt inslag då och då, vad bättrar på stämningen mer än en ironisk klyscha?
Svårt ord att stava till, osäker på om jag fick till det som sig bör.

Nu ska jag plöja igenom ett par kapitel till i min HP bok, i veckan kommer ett lass nya böcker. Av någon anledning så kände jag mig manad att bara köpa engelsk litteratur, det känns vettigast att läsa endel på origialspråk och dessutom så behöver mina språk-kunskaper absolut ingen vila.

Nattmacka kan vara bland det godaste.
Veckans planering i korta drag följer för dig som undrar vad jag gör på lediga dagar.

Måndag. Fika med
P, bankärenden, fyrsträning och tågbiljett-shopping.
Tisdag. Organisera om en gaderob, sola, jogging, TP-spelande.
Onsdag. Springa, laga mat.
Torsdag. Winnerbäck-konsert i Linköping.
Resten av veckan. Peace & Love-festival i Borlänge.

Hoppas på sol nu när Jag är ledig så ska jag hoppas på sol när du är ledig!


PS2

Måste få utöka tidigare inlägg angående intressen som ändras med tiden. Inte alla intressen försvinner tack och lov. Igår ägnade jag och Elin oss åt timtal av tv-spelande i form av Ty the Tasmainan tiger (eller något åt det hållet). Det var som en flashback tillbaka ett par år då vi ägnade en hel sommar åt Super Mario-spel dygnet runt. Jag snabbkikade på fodralet till detta spel och såg att det var från 3år. Lagom svårt tänkte jag. Men så fel jag hade. Övertygad om att det där inte kan vara ett barnspel och är det det så har inget barn någonsin klarat det.

Tecknat? Javisst.
Svårt att dö? Japp.

Men i övrigt. Jag var fast på samma ställe, i sjön, i över en timme.

hits