Namedropping

Ibland väljer jag att bara sätta dit första bokstaven i mina vänner och bekantas namn när jag skriver, det har lite olika anledningar. Men nu har jag kommit fram till att två av mina vänner behöver jag absolut inte bemöda mig att göra något sådant för, de har så vanliga namn att det inte ens går att hitta deras adress även om man har både mellannamn, telefonnummer och stad som de bor i.

Försök att posta ett brev till ELIN KARLSSON, sambo med DAVID JANSSON om ni kan. Impossible.

Ni såg planeringen, detta följde..

Detta har jag hunnit med idag:

Gick upp
Spelade Wii
Duschade
Handlade mat
Städade
Åt mat
kollade på top model
Bar ner skräp
Pantade burkar
Kollade på top model igen
Postade brev
Försökte skicka paket
Åkte till familjen och tvättade
Kollade hockey
Hämtade grejer hos E

Vart tog skoljobbet vägen? Ingen som vet, ingen som vet.

What to do?

En sedvanlig lista med göromål för dagen:

Traska till apoteket.
Köpa mat + tandkräm.
Laga mat.
Röja bosätet.
Fixa skoljobben.
Duscha.
Diska.
Ringa mormor.

Hur är det i stugan?

Träningsvärken flödar, precis som jag misstänkte. Det skulle även kunna vara vanlig ren och skär värk i axlar och armar, men jag känner mig alltid så gammal närsånt inträffar så jag väljer att tro. Att sådan värk drabbar mig i snitt fem dagar i veckan numer får jag faktiskt ta och skylle på mitt helvetes skitjobb, som jag trivs utmärkt på för tillfället. Det känns inte så hemskt att gå iväg och jobba de långa passen när tiden bara rinner iväg. Strunt samma, vi byter ämne.

Idag är jag ledig, vilket innebär att sista skoluppgiften i Naturkunskapen bara ska in. As always så jobbar jag bättre under tidspress och det kan man absolut kalla dagens uppdrag för. 

Julen är över och det känns underbart. Nyårsafton är på intågande och det känns inte helt fel det heller. Något som känns lite jobbigt är att lägenheten ser ut som ett bombnedslag.

 

Wii

Jag kommer få både träningsvärk och en sönderslagen lägenhet. Men kul är det.
Julklappspengarna går till fler spel och en dosa till. Jobbtiden gick bra fram tills sista 25 som vi ägnade åt att fösa ut en gubbe som vägrade lämna butiken. Glatt!

Albin säger hej.

Glömde det viktigaste i förra inlägget.

Uppesittarkväll med bingolotto har varit underhållningen för en trogen skara vänner ikväll. P den jäveln vann 100kronor, vi andra fick nöja oss med att äta upp oss några kilo på ost & kex, bullar, glögg, flarn, godis osv. Trevligt var det i vilket fall som helst.

Jul och sådär.

Dagen innan julafton och jag är fruktansvärt trött, tänkte trots detta köra en snabb uppdatering om de senaste dagarna och de kommande. Ytterst hafsigt och koncist.

Det enda jag minns från fredagen är egentligen att min Beck-box anlände med posten, fruktansvärt härligt att se fakturan på 698kr istället för 1999 pix. Sist jag betalade in till cdon hade jag tydligen betalat 1300kr för mycket. Ibland känns det som att det lönar sig att vara fullkomligt ihjälsnurrad.

Lördagseftermiddagen tillbringades hos Jimmas mormor och morfar, julbord, släkt och klappar. Vi äger numer en brödrost som kan grilla fyra stycken mackor och det är guld värt när man ska fuska sig till räkmackor med rödlök och citronpeppar. Vackert.

Kvällen var det amazon som gällde. As always så blev det en hel del innebandyprat, trots att jag officiellt sett har slutat bry mig så går det inte att låta bli. Vi gjorde även slag i saken och bestämde oss för att handla upp företagets sista pengar. 15öl på rak arm och trots att vi bjöd frikostigt så har jag mått som jag förtjänar idag. Överjävligt.

Söndageftermiddag så var det julbord hos mamma och pappa. Julklappar lämnades över eftersom vi inte har någon möjlighet att vara på samma ställe under rätt tillfällen imorgon. Inget öppnat än, men jag har vridit och vändt på varenda klapp och är det inte ett nintendo wii i ett av dem så är jag fullkomligt lurad. Förmodligen kommer jag alltid vara ett stort barn innerst inne. Försökte få karln att ge mig hans julklapp till mig redan innan lucia. Gick åt skogen.

Imorgon ska väl människor doppa bröd i grytan och se glada ut halva dagen. Jag tänker ha en mysig ica-julfrukost ihop med Pernilla och Jocke runt elvasnåret och när jag sedan får gå hem någongång vid 15.15 så är det bara att svida om och ta sig till moster för ännu ett julbord. Förhoppningsvis så missar jag Kalle Anka helt iår också. Min yngsta kusin har för vana att somna på min mage under denna stund, nu börjar han bli en bjässe så jag ska undvika hela programmet tänkte jag. Fasansfullt duktig på att låta som ett brandlarm är han dock, det ska han ha cred för.

Sparreholm blir det till kvällen och hela juldagen, efter det så bör jag vara tillbaka på hemmaplan igen eftersom jag jobbar konstant fram till nyår. Men håll till godo och ha en lagom stressad jul!

Erkännande

Eftersom folk redan tycker att jag är fullkomligt blåst och felsnurrad så kan jag lika gärna erkänna vad jag har gjort. Nästa månads hyra är redan betald och klar så jag bestämde mig för att sätta ordentlig sprätt på de överflödiga slantar som trillar in på fredag. Inte lägga undan, eller något annat smart. Nope.

Men posten kommer inom några dagar Beck-boxen med alla 26 filmer i en finfin låda. 1999kr bara sådär. Tjipp.

Nu ska här tränas.

Skoldag

Börjar dagen med att vara lite upprörd över missförstånd pga brist på konst att formulera sig. Avslutar förhoppningsvis dagen med att vara ruggigt nöjd med mig själv. Alternativet är att jag vill gräva ner mig själv för alltid. Idag ska här pluggas, första uppdraget ska in i naturkunskapen. Det bör bli lätt. Jag har bara småfiffel kvar på det, utmaningen ligger i att få det andra klart.

Mitt nyårslöfte börjar utforma sig i min hjärna, sakta men säkert. Jag återkommer angående det när jag känner mig redo.

Nu kör vi.

Varför ändra layout?

Svaret är enkelt, jag var trött på att reklamrutorna var mycket större och störde helhetsintrycket varje gång man kikade in här och ännu värre var att man varje gång möttes av mitt snus/kaffe-gula leende. Något nytt lite piffigare dyker förmodligen upp så fort jag har kommit förbi julstressen och lärt mig hur man gör. Tålamod, mina vänner!


Emelie gillade att min blogg och tyckte att den påminde lite om Matrix, så nu får vi allt se om det händer något här, lite tveksamt. Jag skulle vilja springa lite på väggar och sådär...

Lovorda/berömma/prisa

Han sökte bara uppmärksamhet den jäveln.

Manson

Tänkte kika runt lite på Mansons hemsida inför morgondagens konsert, hoppades på en låtlista som kunde se till så mina förhoppningar låg på vettig nivå. Tråk att bli besviken. Först in på den amerikanska varianten, som var snygg men inte speciellt givande. Tänkte att såhär inför spelningarna här i Sverige bör väl hans svenska sida kunna visa något av värde, men det var bland det klåpigaste jag sett. Förstod mig inte ens på om det var någon seriös sida eller om det var någon juppe i södra Tierp som stod för innehållet. Får helt enkelt vänta och se vad som händer.

Tveksamt om det blir lika bra som första gången, 2003 om jag inte minns fel. Ska jag vara ärlig så är jag nöjd om det slår hans Hultsfredsframträdande där han gick av efter halva och vägrade komma tillbaka. Jag är trotsallt inget hängivet fan längre.

Kul ska det bli iallafall.

Nu ska jag googla på praise för att se vad min tamagotchi vill.

Fredagkväll

Magvärk skulle man kunna sammanfatta tankarna som ljuder i min hjärna just nu. Hur i all världen ska jag hinna bli klar med naturkunskapen, jobba ihop en mysig lön, träna, träffa släkt och vänner, handla sista julklappen, flytta över mina grejer från gamla lägenheten, ringa massa viktiga samtal och allt annat som jag inte kommer på nu, innan jul? Lite småstressad, trots att jag tidigare tyckt att jag låg så bra till i planeringen. Förläng det här satans året med en vecka, det vore kanonfint.

Frågan är om man ska slå på stort och satsa på någon form av nyårslöfte iår? Ett som man kan gå in för med själ och vilja. Det vore något. Får se till att komma på något riktigt bra och när jag har gjort det så låter jag er ta del av min idé.

Eftersom jag är så otroligt dålig förlorare och dessutom helt värdelös på poker så är jag överlycklig att jag även denna vecka hittade en bra anledning att dissa min käre pojkväns lilla pokercrew. Istället satt jag och Thess för ovanlighetens skull på Hammarvallen och tittade på match, för att sedan ta oss hem till Lina och Ralle och se någon mysko film. Lagom kväll. Nu är jag trött. Tjipp.

Shoot!

Jag har jobbat för mycket den här veckan, så är det bara. Bör skärpa mig snarast.
Något skiftande humör, ett gäng mer eller mindre träliga indidenter och en trötthet som känns enorm är vad jag har genomlidigt de senaste dagarna. Tråkigast är att jag bara har mig själv att skylla. Tråk.

Efter jobbet idag har jag hunnit tagit en powernap, duschat länge och väl, handlat för resten av veckan, sorterat tvätt, lagat och ätit mat. Nu ska jag roa mig med kombinationen chipspåse+cosmo+torsdagstv+glamour. Kan bli ett skönt avslut på dagen.

Frågan är om det blir någon innebandy till helgen!? Kommer laget någonsin att läggas ut? Kommer vi kunna planera vår helg innan lördag morgon? Det enda som är säkert är att det blir Manson-konsert i stockholm och mycket bättre än så blir det inte.

Idiotbok

Hur många människor blir hyllade för att komponera ihop meningen "Varför glam och stoj blir som porlande bäck, varför bubblet i glaset går ut i varje ven och gör känslan bitterljuvast sköna?" ? Jag för min del hade blivit underkänd, bunden, kastad på ett gammalt spår och förr eller senare överkörd av ett vilset lok. Hagman däremot lyckas knyta ihop det till slut och fast det är överjävligt tradigt att läsa så kan man inte låta bli.

Jag vill slå honom.

Snabbinfo

1. Jag, Pernilla, Josefina och Elin såg american gangster på bio igår, Jag har sett den förut. Men bra var det.
2. Lite onödiga utgifter har jag klarat av idag. Bland annat present till hunden.
3. En tamagotchi går inte att väcka när den sover. Jag ville ju mata fanskapet.
4. Någon som var full ringde och ville prata, presenterade sig vänligt och jag lyssnade inte så nu har jag no idea. Jag la på, fyllesamtal är inte skoj.
5. Thess äger ingen micro och får därför värma snabbmat i ugnen. Det kan knappt kallas snabbmat då.
6. Pernilla tvingade på mig en bok på akademiska bokhandeln som ska vara jättebra. Nu ska jag läsa tills jag slocknar för att se så hon inte lurat sönder mig.
7. Jag är fortfarande upprörd över att jag inte fick spela idag, jag var taggad.
8. Helt seriöst så undrar jag ibland varför jag orkar bry mig om saker.


Nu efter ungefär två minuter kom jag på lite till som måste vara med. Det känns ytterst relevant just nu.

9. Mitt nya hårband, som ska ersätta min gamla uttjatade tjocka hårband av tyg när jag tränar, passar inte. Jag är för tjockskallig. Huvudet är abnormt som Pernilla så vänligt påpekat för mig.

Relax

Jag har en tendens att dra upp axlarna mot huvudet, på det viset ser man lätt ut som en rädd kanin och det är jag inte riktigt nöjd med. Dessutom blir man stel som fasen.

Ont gör det.

Slappna av.

Hejdlöst effektiv

Jag slutade för 24 minuter och har hunnit posta julkort, fixat mat, slängt i en maskin tvätt och lagt den andra i tumlaren. Sådant som annars tar en evighet för mig att få tummen ur och ta tag i. Nu ska här betalas räkningar så det står härliga till.

Det sista som hände på jobbet idag var att ett barn klättrade på en kundvagn, välte den och fick alla varor över sig. Hatar när barn gör illa sig.

Snart är det träning. Jag är otaggad, men det ska nog gå att pressa sig igenom två timmar idag också. Min vad har börjat krångla, jag har svårt att förstå varför jag aldrig kan få vara helt skadefri. Alltid är det något som spökar. Tanten på apoteket och David var rätt överens, det låter som en överbelastning. Med tigerbalsam och lite vilja så behöver jag inte vila förrän juluppehållet så det ska nog gå vägen. Lite gnäll kan folk få stå ut med dock och det ber jag om ursäkt för på stört.

Eksem eller nåt på magen, kan det försvinna? Vart kom det från? Vad är poängen?

Mysig morgon på jobbet.

Jobbade först med R vid posten. Dialogen kommer därifrån.

"Jag gör klart det här, sen åker jag hem" - R
"JAHA!? Varför?"
"Jag har vinterkräksjuka" - R

Min enda kommentar är: TACK!


Isak och jag avnjöt en romantisk ica-frukost idag. Vi brukade äta munkar ungefär en gång om dagen, men sedan jag slutat på frukten så har det inte hänt på flera månader. Idag skulle vi slå på stort och köra en frukost ihop, då var munkarna helt slut. Isak fick helt enkelt agera gentleman och rota fram några ut frysen, tina dem på lagom värme och servera. Det hela slutade med en kanonfrukost som på den gamla goda tiden*.

Annars gick dagen som ett snabbtåg. Jag hade fått för mig att jag slutade halv sju, vilket var helt fel då jag vackert fick traska hemåt vid fyra. Bugar för den.

*Om man bortser från att jag efter ett tag vantrivdes på frukten och den enda jag kom överens med var Isak så kan man räkna det som den gamla goda tiden.

Förbannade träning.

Passningsövningar. Jag blir lika arg varenda gång.

"de behöver det för att bli bättre", men vad fan, jag vill väl också bli bättre. Är inte så jävla häver själv. Inte EN passning fick jag i närheten av mig själv, om man bortser från uppvärmningen. Inte en enda. Är det konstigt att jag blir sämre för varje år som går? Motivationen börjar sina och det lär inte göra saken bättre.


Alla påstår dessutom att jag har gått ner en massa i vikt, jag har inte en aning. Har dem rätt så är det väl bäst att jag äter upp mig igen för jag var fanimej bättre förr.

Jackpot.

Min lilla idé om att gå upp tidigt för att höra om de behövde mig på jobbet fungerade. Numer jobbar jag 10-18 istället för 15-21.15, vilket innebär att jag helt klart hinner träna. Fruktansvärt skönt.

Potpurri utan Gessle.

2-2 spelade vi idag, inga fortsatta kommentarer eftersom jag fortfarande inte lyckats lugna ner mig.

Imorgon ska jag göra en fuling och försöka byta lite jobbtider så jag kan träna. Det vore helt enkelt kalasbra. Om det inte fungerar så får jag helt enkelt släpa mig till gymmet. Min förkylning är som bortblåst och därför är det dags att ta nya tag, inte bara för innebandyns skull utan för att jag känner att jag mår bättre ju mer vältränad jag är. Om jag dessutom börjar äta som vanligt folk så ska jag nog kunna bli lite pigg också. Skulle sitta som en sockerärta i magen.

Sista meningen så passade jag mig själv. Sockerärtor är precis vad jag har i magen, 30 kronor gröna bönliknande skapelser har jag mumsat i mig och det är, utan att överdriva, godare än godis. Folk har fått för sig att de ska kokas och förstöras, men det är ren idioti kan jag upplysa er om. Rått är gott!

Nu bör jag göra lite naturkunskap, det där med att jag skulle göra klart den fort gick åt skogen när jag helt plötsligt fick tokmycket jobbtider. Nu börjar jag istället få tidsbrist så det är bäst att göra något vettigt.

En vink till karln också, han mår lite sådär idag.

Varenda jävla gång.

Trött blir jag.


hits