LONDON

Lite bråttom nu, hinner med en snabb uppdatering.

Jag åker om ungefär sju minuter. Har packat på fem och resten av tiden har jag bara varit allmänt korkad. Med andra ord kollat på vänner.

Gårdagen vart lyckad, as always. Den uppdateringen lär aldrig komma.

Nu ska jag slänga ihop mina sista grejer.

Hörs om 8dagar folks!

Hatar att packa. Kan man betala folk som gör det åt en?

Oboy vilket vackert väder

Jag fryser som en kanin. Utter. Näe, kanin var ett bra ordval. Tog precis en dusch och tilll min stora förtvivlan så var varmvattnet ett minne blott. Nu ska jag försöka mig på attt byta om och packa litegrann. Börjar jobba 10 och sedan lär jag vara lagom avslappnad och packsugen.

Kollar man i min kalender så står det idag;
Jobb 10-14
Stockholm 16.32
Packa då din jävla idiot.

Dagens gästförfattare är Elin. Varsågod.

Dag 1.

21.05 Telfonen ringer. Hallå, det är Petra. Tåget är inställt. Det kommer nån jävla ersättningsbuss istället. Om en stund tydligen. Det var en olycka eller nåt hinder eller dylikt så tåget kommer inte fram. Så tråkigt. Jag blir bara lite sen! Hejdå!

21.20 Telefonen ringer igen. Hallå, Petra igen. Undra när bussen kommer, det börjar bli lite kyligt. Det är jag och en till parling här som står och väntar. Men jag håller ut. Jag blir bara lite mer sen. Vi hörs sen. Hejdå.

21.30 Telefonen ringer. FY FAN vad kallt det är. Nu får bussjäveln ta och komma. SKa det vara så svårt att komma hit? Jag fryser ihjäl.

21.33 Telefonen ringer.. igen. Du Elin, nu står inte tåget med där på den där informationstavlan. vad betyder det? Kommer det ingen buss? Jag hoppas... du vänta, jag måste lägga på. Vi ska ringa och kolla. Hej!

21.50 Guess who.. Det kommer en buss! Den avgick från Katrineholm nyss så snart är jag on the road! Stelfrusen som en pinne men jag håller humöret uppe.

22.13 Bussen entrar Flens station och Petra och parling påbörjar sin resa.

23.01 Bussen släpper av Petra på tågstationen i Eskilstuna.

01.00 Petra står utanför min dörr efter en sen middag på bangårdsgatan.. eller liknande.

Det var kvällen. Ganska mysigt för oss som fick sitta inne och med spänning följa scenariot. Mindre kul för blogginnehavaren i fråga. Godnatt, dags för dag 2.

Dag 2.

Dagen började lysande med ett uppvaknande till Bobby McFerrin - Don't worry, be happy.
Tyvärr resulterade timmarna ute i kylan att Petra drog på sig sjukdom i form av illamående och feber, så sovmorgon var ett faktum. Efter det mysiga uppvaknandet så klädde vi på oss och traskade ut på stan.
Väl där fick jag och Josefina överraska Petra med trökinköp eftersom hennes energi ínte riktigt var på topp. Hon gick hem och lade sig medan vi shoppade trröja och födelsedagspresent.
Efter upphämtningen av Petra och avlämning av Josefina så styrdes kosan hemåt mot Djurgårnsparken. Till sin förtjusning fick Petra syn på en tom glasskål som stod och samlade damm hemma hos mig innan vi gav oss iväg. GULDFISK! skriker hon. Så vi gick och köpte en guldfisk. Jag äger numera en guldfisk - Pebben. Hoppas att han trivs.. Vid en Google sökning på Internet stod det att Guldfiskar behöver minst 60 liter vatten. Min har inte riktigt lika mycket.. gansk mycket mindre faktiskt. Men jag tror han trivs ändå. Bild på den nyblivne familjemedlemmen kommer upp här inom kort.
Nu väntar en middag på Papas Tapas med massa god mat och något enstaka glas med förfriskningar.

Simma lugnt alla!


Puss & Kram Elin


Stress

16 minuter tills tåget går  och jag har inte bytt om, när ska jag lära mig att vara som folk?

Fan.

hade jobbtid idag också. Min sköna vecka blev helt plötsligt förstörd. Jobb måndag, onsdag, torsdag, fredag, lördag & söndag. YES! tror ni jag är pigg?

Usch.

Min dag var helt perfekt planerad, började med helkroppsmassage och sedan hem för mat och lite seriöst dagende. Efter det var det sol, bastu, träning som gällde och sedan hem och ta det lungt ännu en gång.

På vägen hem från massagern, lagom degig och avslappnad, så ringer jobbet och nu kan jag se fram emot en 8 timmar där istället. Kan inte påstå att jag är överdrivet taggad, att jag dessutom lyckas missa båda hallträningarna med innebandyn denna vecka gör mig tjurig. Jag åker snart och då blir det träningsuppehåll iallafall.

12-21.15, de bara älskar att förstöra mina dagar. Kompromissade fram att jag ska få börja ett iallafall.

Merde.

När blir dessa bokade?

Alb
Ett hett tips är att hålla utkik efter dessa grabbar framöver. Det är mer kända som "The Albin y David gör covers på James Morrison band"
Nu när de är på hemmplan och inte gör någon turne så far det mestadels runt i The Brokeback-car och spånar idéer till kommande album.
För bokningar, autografer eller enbart för att stilla nyfikenheten så läs deras personliga bloggar!
Albin  - Denna är rykande färsk och skrämmande aktuell.
David - Har varit med i svängarna en lite längre tid & har hunnit skapa sig  ett öga för underhållningsbranchen.

Heffaklumpar och Tesslor

Jag har en blåsa i munnen, det är väldigt liten. Nästan så liten att man inte ser den. Men den ger en illussion av att vara lika stor som K2. Ont.

Dagen har varit som många andra dagar, kanon. Med gott sällskap, film, fika, idioti och liknande så fördrevs tiden skrämmande fort.

Har lite skrivkramp. Det händer inte så ofta. Lägger ner.

Kaninsko

Nästa svenska lektion är inställd och efter det så är jag i London en vecka, så man skulle kunna säga att jag inte har någon lektion på närmare tre veckor och sedan är det dags för redovisning.
Eftersom jag har såpass lite att göra och endå inte bryr mig om jag måste prata inför grupp eller inte så tog jag på mig att göra ett lite större arbete och redovisa för alla.

Man får smöra lite ibland.

Mitt kort ä'r totally gone. Nu börjar det se kärvt ut. Usch

Grattis Pernilla 19 år!

P

Londonstrul

Strejkande flyledare och liknande kan medföra att jag och Pernilla får åka med annat bolag, tidigare, senare eller något åt det hållet till London. På onsdag vet vi hur det blir, måste väl erkänna att jag nästan blev lite taggad för att åka redan på söndag.

Nu ska jag traggla mig igenom ännu en svenskauppgift och sedan bär det av till jobbet. Förmodligen en av de slöare tiderna någonsin. 17.30-21.15 , det är inga timmar alls. Dessvärre missar jag en träning och det känns inte som om det är värt det. Några fjuttiga kronor och några sega timmar istället för en givande träning med folket.

Gänget lyste upp min dag (utöver en av kurskompisarna på svenskan som lyckats matcha alla lustiga acessoarer man kan hitta)

Tackar och bugar Cilan, Tilda, Albin, Sebbe & Kvarna.


Kontokort

Jag är ganska säker på vart mitt kontokort tagit vägen nu,
Det bör ligga i Davids bil, bland alla mina svenskagrejer och projektarbetsuppgifter.

Lite synd, jag skulle behöva det ungefär nu.

Bandsläpp.

Idag släpptes tjugo akter till Hultsfred och det fanns ett par som fångade mitt intresse.

The Ark - Var ganska väntat, med nytt material i April och väldigt efterfrågade. Jag gillart.
Ozzy - Rykten har gått och man kunde ana att de stämde. Måste ses. 
Wolfmother - Hetare än smält smör. Albins förtjänst att jag snöat in mig en aning på dessa. Blir great. 
Oh no ono - Känns som en kul grej, inte omöjligt att man svänger förbi.  

I övrigt var det rätt glest med spännande saker. Bäst tidigare år har Ark, System och Alfons varit.
Soad lär vi inte se på listan iår, Ark är redan givna och Alfons tar jag nästan för givet att de är där.
Kan bli en dundersommar!

En lätt önskan.

Sommar

Ser ni havet?
Ser ni shortsen?
Ser ni solglasögonen?
Ser ni värmen?

Förstår ni?

Temperaturen är hög uti kroppen...

Nu kan det inte vara många grader ute, jag sitter och huttrar i min lilla gaderob.
Funderar helt ärligt på att krypa ner under täcket för lite värme och någon halvdålig film. Enda nackdelen med att ta en rejäl sovmorgon är att det oftast blir en rejät lång kväll dagen efter och vips så är man inne i den onda cirkeln igen.

Om cirkus 9h och 45min så är det första bansläppet till Hultsfred. Kan bli otroligt mys.
Om 9 dagar så är det London som gäller.
Om 9 månader så fyller mamma år.
Om 9 år så minns ingen vem Darin var längre.

Hyllning till?

I bitande frost och stickande vind drömmer jag mig bort,
sakta stannar stressen av 
För min inre syn ser jag mig själv njuta av stjärnans varma strålar
och vindens ljumma fläkt.
Jag ser mig själv fara valens väg och lyssna till främmande kulturer.
Med många möten, sällsamma platser och stora lärdomar,
utvecklas ständigt mitt stela svenska sinne
till ett allt mer lättsamt, ljust och längtande Jag,


Detta föreställer min senaste svenskauppgift, man skulle helt enkelt använda kenningar och alliteration i ett positivt tal. Tror minsann jag får slipa lite på detta, men sålänge det hela finns i text så är man en bit på väg iallafall. Jag misstänker att poängen med uppgiften är att man ska visa att man förstår vad kenning och allitteration är och det tycker jag att jag fått med iallafall, mitt i allt dravel så finns det där.

Sista dagen på veckan och skapligt lite gjort.

Söndag, en dag som jag  uppskattar, men som jag aldrig lyckas få något vettigt gjort på. Idag lyckades jag sova till långt in på eftermiddagen, tog ett bad och gjorde mig iordning.
Kvällen slutade inte helt enligt planerna, men trevligt iallafall. Dundergod trerättersmiddag hos Karlssons, en omgång Cranium och promenad.
Vi var även ute och letade efter familjens kanin en stund, men han låg varesig inrullad i snöbollar, gömd i brevlådan eller instoppad i buren. Kan inte påstå att vi var de mest engagerade i den jakten. Han dök iallafall upp senare framåt kvällen till Siskos förtjusning.
Hamnade i lag med Pappa Elin på Cranium och vi ägde på alla delar av spelet utom de musikaliska, där körde vi fast helt och hamnade utan tvekan sist.

Kylan ute är obönhörligt, nästan svinaktigt, elakartad. Jag har fortfarande ingen känsel i tårna efter promenaden till Statoil som vi utsatte oss för.

Upplysande inlägg om skolgång

Ida frågade vad det är jag slåss om och då slog det mig att jag faktiskt bara har malt på i flera veckor om papper som jag går och väntar på, hur träligt det är att inte kunna göra något och så vidare. Så här kommer ett inlägg enbart riktat till er som jag inte brukar terrorisera med telefonsamtal om tristess och brevbärarens hånflin.

Allt detta började med att jag valde Natur-Innebandy på Fryshuset i stockholm som gymnasieval, där trivdes jag inte ypperligt. Pendlandet tog på krafterna och lektionerna var dåliga, så jag bytte helt sonika till Natur i Flen. Väl där så låg jag ungefär tre månader efter och ansåg att hela klassen var fullkomligt socialt inkompetenta (nu i efterhand så måste jag få lägga till att många av dem faktiskt är dunder att ha och göra med, men då lärde jag av någon anledning inte känna dem och kände mig bara missanpassad) Det blev med andra ord ett byte till. Nu startade Samhälle-Innebandy i Flen och det kändes som ett lysande alternativ, jag var dock tvungen att gå om ett år, men det kunde jag offra. Vid det här laget hade jag läst klart all matte som krävdes på Sam, en hel del svenska och engelska och ett par andra ämnen. Det resulterade i att jag hade ungefär 7-8 lektioner i veckan, oftast utspridda under dagarna så att man iallafall fick en massa dötid i skolans cafeteria. Dessutom var de flesta av dessa Ledarkurser och Idrottspsykologi, det utbildade jag mig till på fritiden redan innan gymnasiet. Massor av repetition med andra ord.

Ungefär här är vi nu, jag har tjatat, bråkat, slagits, bönat, bett, tjafsat, allt för att kunna läsa fler ämnen och fylla upp all tid då jag bara gick runt i min egna lilla värld, men det har av olika anledningar inte kunnat gå att ordna. I höstas kom jag och Syo fram till att det bästa alternativet för mig vore att läsa in allting på distans, det var ungefär då vi drog igång hela cirkusen. Sedan dess har det varit otaliga möten med andra syokonsulenter, rektorer, biträdande rektorer, telefonsamtal, pappersarbete och liknande. 

Varje gång en lösning har varit nära så har det av någon anledning runnit ut i sanden helt och det har bara blivit blaj av hela idén. Mestadels för att olika regler, reformer och bestämmelser inte fungerar helt överens ihop. 

Just idag så ser det ut som om jag kommer att få läsa resten på distans, men jag har inte en aning om hur det ser ut på måndag. Sådant har ändrats förut. Skillnaden är att denna gång har jag lyckats få hem påskrivna papper om att jag är antagen och att det är beviljat. Det känns som om jag borde kunna räkna det här som färdigt och faktiskt se fram emot att kunna klara av min gymnasietid i den takt jag vill*. Alla som jag frågat har tolkat det på det viset, de har utöver intagningslappen fått läsa ett antal mail och liknande och alla är övertygade om att det är klart. Men jag vågar inte chansa, skulle jag bli glad nu så skulle ett bakslag bli ännu tyngre att bära. Den dagen jag sitter där med böckerna så är alla komplikationer slut och jag kan ägna mig åt det jag hela tiden försökt få igenom; En givande, seriös skolgång utan en massa dötid. 

Lite långrandigt blev det här, men orkar man ta sig igenom det hela så vet man iallafall på ett ungefär hur det hela ligger till.

* Den takt jag vill läsa i är snabb, utan repetition och dötid.   

Döns-dunk-dunk-Brrrrrr-Shc-Sch-sch, ungefär så låter en baslåda.

Screw städning, det blir film istället.

Så får det vara.

Måste få erkänna att jag myser lite när jag tittar ut på det hemska ovädret och vet att jag minsann inte behöver gå ut på två dagar. Inte ens posten kommer förrän måndag. Lite synd är det om Herr
enbentaljushuvet som tvingas stå ute och samla snö. Undrar lite hur många timmar jag egentligen suttit och glott rätt ut på honom från datagadroben.

Min bror lyssnar inte längre på musik, numer lysnar han endast på baslådans dånande. Det är aningen irriterande för min del och jag har rätt svårt att hålla humöret. Då har endå min stubin förlängts med flera meter på bara något år.


RYCK!

Två år har jag slagits ochs nart är jag blodig.

Jag vågar fortfarande inte bli alltför positiv, men efter mailet jag fick idag från Syo1 så lättade ett halvt berg från mitt hjärta. Nu ser allt helt plötsligt ruggigt bra ut. Jag kulle vilja fira idag, eller andas ut och vara riktigt lättad. Men jag kan inte riktigt. Jag vågar inte riktigt.

Får jag ett bakslag nu, av någon anledning,  så kanske jag inte orkar hålla humöret uppe längre.

Men jag har antagningsbevis, signerat med datum och stämplar. Det borde väl innebära att jag kan börja leva igen och inte älta?

Snälla.Innebandy är ibland ruggigt skönt.

F91 gör en av sina bästa matcher idag och var verkligen värda poäng, men det kan inte fungera varje gång. Kämparinsatsen var guld iallafall.

Vi åkte till Gnesta och misstänkte hela tiden att det skulle vara överjävligt väder när det var dags för hemfärd. Så rätt vi hade. Men en sådan resa går lätt när matchen fungerat bra. Vi låg förvisso under så gott som hela tiden och vi drog bara med oss en pinne, men att hålla humöret uppe och jobba som ett lag under hela matchen är som en halv vinst bara det.
Motståndarnas tränare, vissa spelare och även publiken skämde ut sig rejält. Vuxna människor som skriker, drar på sig utvisningar för snack, vrålar förolämpningar och så vidare.. Någonstans har inte hissen gått enda upp i Gnesta. Jag börjar tro att det gäller hela befolkningen? Kom på när vi åkte hemåt att jag aldrig träffat en Gnestabo som verkar helt klar i huvudet.
Skönt att se att vi kan koppla bort störande moment och satsa på spelet, även om det inte blev något skönlir idag så fungerade vi ihop åtminstone.

Nu ska jag ta min överskottsenergi och städa lite.

Godmorgon världen

12 minuter till samling. Önskar verkligen att jag fyllt i matchprotokollet i förväg, tyvärr är man inte alltid helt klyftig.

Får inte glömma Sarahs matchställ och dispens. Whioo

Har inte packat mina grejer, hoppas på noll förseningar idag.

Time to go.

Burret på skallen...

(Josefina, bli inte arg på mig nu)

Slog mig just att jag tvättat håret närmare tre gånger om dagen den här veckan och inte fixat det en enda gång. Antingen har det blivit tofs, hårband eller diadem. Imorse blev det faktiskt alla tre, man kan se ut hur som helst när man går till jobbet.

Nästa vecka ska jag satsa på att göra något vettigt med det åtminstone en gång. Föräldramötet med F91 kanske är ett bra tillfälle att se städad ut? Who knows..

Nä, nu blir det sömn på riktigt.


Sleten

Jag är trött som en varg, är inte van att vara uppe så här många timmar i sträck. Men efter en hel del kaffe och med trevligt sällskap så höll jag mig vaken iallafall.

Kan vara första gången jag ser någon laga en bil med hammare.

Helt lagom fredagkväll iallafall, nu ska jag sova. Innebandy hela dagen imorgon och dessutom lyckades jag lova en onykter Albin att han och Cilamos ska få sova här, the Ottosson family ockuperar nämligen hela Idungatan så de får inte plats hemma.

Innebär detta att jag blir förpassad till soffan måntro? Visar sig.

6 poäng imorgon vore ypperligt.

Natts!

Distraherad, frustrerad, irriterad.. and so on.

Måste det komma bakslag på bakslag?
Idag har jag fått papper från skolan OCH ett mail från syo1. De papper jag har hunnit få gör att det ser ljusare ut för mig, men har jag otur så drabbas jag av regeringens åtskärningar. Antingen blir jag den sista som lyckas få igenom en lösning som denna, eller så blir jag den första att bli förbannad.

Jag orkar faktiskt inte mer nu.

Folk från Sverige pratar mycket väder, så jag får faktiskt..

En dag underhela den här veckan har jag varit tvungen att ge mig ut och vandra tidigt på morgonen. Självfallet råder snökaos just den här dagen. Hur stor är chansen? När jag väl lyckats halka enda fram till jobbdörren så såg jag ut som en vandrande snögubbe.

Jag ogillar snö, utan att överdriva skulle jag faktiskt kunna säga att jag hatar snö. Jag förstår inte alls det roliga? Pulka är kul i 5 minuter, skidor kan man endå inte åka här och att det blir ljusare?
Vad fan, köp en lampa!

Mentalt störd...

...eller bara sjukt oekonomisk.

Inom 2-4 arbetsdagar avslöjar jag varför, om jag har tid. Möjligheten finns att jag är galet upptagen av mina boxar.

Skolgång och dötid

Läste mail från syo nu, tydligen så är jag anmäld och klar till de kurser jag har valt, men det kan ta upp emot två veckor till innan mina papper kommer.
Borde inte snigelposten läggas ner helt snart?

Nu ska jag se över min ekonomi och överväga om jag ska vara förbannat förnuftig eller om jag ska göra allt för att rädda min och Albins dötid närmaste halvåret. Det hela handlar om DVD-boxar.

Skoskav i hjärnan

Skrämmande skön dag. Sov hela förmiddagen och ägnade sedan en stund åt seriöst degande i soffan.
Frågan är varför jag inte har fler av dessa dagar nu när jag faktiskt inte har något bättre för mig?
Jag har varit igång innan elva, oftast redan innan tio, så gott som alla lediga dagar. Misstänker att det är för att jag har lite svårt att slappna av innan brevbäraren har slängt i posten i lådan. Idag kunde jag dock inte störas av den biten, sov hos Emelie och enda chansen att terrorisera brevbäraren hade varit att först gå hela vägen hem till mig..

Nej nu ska jag och Albin hitta på nåt vettigt.

Skumrask.

Pernilla får in mig på ondskefulla kvarter. En bra stund nu så har jag bara suttit och läst meningslöst skvaller om kändisar och skrattat åt lustiga utmunderingar.

Men
detta tar endå priset.

Någonstans måste idiotin få ett slut och det ska helst vara innan jordens slemmigaste gamla gubbe får barn. Tack.

Motivation och koordination

Av någon anledning så är jag galet otaggad inför träningen idag. För det första så skulle jag hellre äta två kilo broccoli än ligga på mattan i brottarlokalen och köra styrkeövningar, och jag skulle mer än gärna färga håret lila bara för att slippa springa efter en boll idag. Väg då in att broccoli enbart är snuskigt och att jag ser för taskig ut i lila hår. Då vet ni vilken nivå jag ligger på idag.

Vill inte alls.

Dessutom misstänker jag att mitt balanssinne eller något åt det hållet har rubbats helt. Jag har gjort illa mig på allt idag. Slog i fotknölen i vevspaken till bilfönstret, det säger väl en del? Kan vara så att jag bara är klantig också, men det vill jag helst inte tro.

Dagar som denna får man ta till diciplin istället, det är inte alls lika roligt med idrott då.

Har man inget att göra så får man hitta på saker att göra.

Jag och syskonen Franzén var en sväng i Örebro idag. Lämnade av C som ska operera ögat, fikade och åkte hem. Några mer eller mindre spåniga bilder från bilen kan komma att dyka upp. Trevligt var det iallafall, även om jag inte var överdrivet social på vägen dit. Somnade innan vi åkt en mil och vaknade till liv när vi parkerade utanför sjukhuset.
Var lite sliten eftersom nattens sömn stördes av Negerns mördarkatt Hess. Dock endast i mitt huvud, hon höll sig ifrån rummet. Vi brukar se till att undvika varandra så gott det går.

Sedan trippade jag och Pernilla iväg till Hammarvallen (nåja, vi fick skjuts av Emelie) efter en halvtimme i solariet och lika lång tid i bastun så var man sött kräftröd i efterhand. Jag jobbar stenhårt på att utrota de linjer som finns kvar efter förra sommaren, lär val vara klar lagom tills det är dags att kränga på sig badkläder igen.

Idag fick jag brev förövrigt, men det var inte riktigt som jag hade hoppats. En påminnelse från biblioteket. Jag måste försöka komma ihåg att lämna tillbaka böckerna inom två veckor, annars tvingas jag ersätta dem och det vill jag verkligen inte.


Skum uppgift enda in i märgen.

Jag måste skriva ett tal som innehåller Allitteration och Kenningar/Känningar. Det ska vara riktat till någon eller något positivt, en hyllning till människan, eller det man nu väljer att skriva om, med andra ord. Sådant är rätt personligt, jag vill inte dela med mig av något personligt till folket i min grupp, får slänga ihop något tjafs om vädret eller liknande.

Sköna skimrande stjärna, du förgyller min dag.

Efter de andras dravel så känner jag ingen större press på mig att göra någon omfattande ansträngning.
Kanske får jag förlänga lite, men delarna som ska vara med ryms i den meningen.

Fossing

Kan inte stödja på foten idag förövrigt. Man tröttnar rätt fort på att ha ont.

Uppfinnaren av Zon-salvan ska ha en eloge. Den har räddat mången dag.

Azulejos y derecha.

Det är utomordentligt väder ut, solen skiner och det är inte alltför kallt. Jag har starka planer på att ta mig längre än till brevlådan snart. Jag har inte sett röken av Herr Brevbärare än, fast han brukar inte komma å här tidigt så det är väl inte så konstigt.

Eftersom gårdagen var så enormt trälig så kan bara den här dagen bli bättre.
Jag ska hinna med en 40minuters lektion, kort fika med Pernilla, ett möte med grabbarna, ett möte med projekthanledaren och en F91-träning. Övrig tid så är jag så ledig som man kan bli.

Nu står dusch och ombyte på repertoaren.
Av någon anledning så blev jag trött nu när jag gick upp igen. Var pigg från klockan åtta när jag vaknade fram till tio då Albin ringde och bestämde att jag skulle gå upp. Har ägnat morgonen åt att dumglo på Hotshots.

Rubriken har ingen poäng förövrigt. Så ni vet.

Känns det som en neggodag?

Den här dagen blir bara bättre och bättre. Värdelös träning, seg hotellbokning, idiotiska system och helt plötsligt har jag massor att göra. Vi har möte med våran handledare till Projektarbetet imorgon och vi måste få det att se ut som om vi gjort massor. Så är inte fallet. Merde.

Jag tänker dock sova nu och ta tag i allt imorgon. Det känns som det mest sunda valet. Ingenting kommer endå bli bra idag.

I all hast.

Kom precis hem från jobbet, nu ska jag slänga i mig mat och sedan ner på träning resten av kvällen.
Första jag möts av i dörren är "Petra, vi har inga målvakter ikväll. Ring in någon"
Jag är ledsen laget, men jag orkar fan inte. Det är inte min uppgift, vi har en coach och tre ledare som kan sköta sånt. Jag har varit igång tio timmar idag redan och lyckats hålla humöret uppe, trots ett oväntat prov och tonvis med otrevliga kunder, jag vill kunna slappna av i en timme och inte sitta fast i telefonluren.

Måste försöka ta mig iväg och ta blodprov imorgon, känner mig en aning för hänging. Förmodligen har blodvärdena rasat igen.

MAT!

Å ärade måndag

Mina planer idag var att gå på svenskan och sedan traska hem och sova igen, det blev rätt sent inatt.
R ringer kvart över nio och frågar om jag kan jobba från så fort som möjligt till sju. Man kan inte tacka nej till jobbtider bara för att man är trött så nu ska jag snart traska iväg.

Sitter i skolan förövrigt, det är en ovan känsla.
Första Svenskalektionen sedan i September och vi går ut hårt med att skriva ett prov, som tur var så skulle vi vara två och två. Jag hamnade med en klockren tjej som kunde allt utom delen om Dante. Den delen är dock det enda jag kan sjukligt mycket om, där kompletterade vi varandra bra.

Nu ska jag traska till jobbet och hälla i mig en kaffe för att vakna till.

Tråkigt att jag missar brevbäraren idag, får inte veta förrän ikväll om mina papper har kommit eller inte.

Ha en bra dag. Tjipp!

Det finns människor till allt.

Galning

Vem ger sig ut och vindsurfar när människor är varnade för att ens gå ut?
Bilden är tagen i Alingsås och ärligt stulen av mig på
aftonbladets hemsida

Temat var kalas.

CharadMed fiskdamm, serpentiner, bål, charader, tävlingar, ballonger och allt som ska finnas på kalas så såg det ut att bli en kanonkväll. Det blev det också, riktigt roligt och riktigt stökigt. Inte för att det sistnämnda är något positivt, men kanske för att jag känner ett viss uns av stolthelt över att ha ingått bland oss fem som faktiskt lyckades få det att se ut som om både Gudrun och Per har busat runt inuti lägenheten. Nyfikna på kvällen? Jimma sammanfattar den bra.


På bilden ser vi Josefina som försöker göra en charad.

Veckan som kommer.

Måndag
SvB lektion, Innebandyträning Dam + Fys, Sola, boka tid hos massören.

Tisdag
SvB lektion, Innebandyträning F91, körskolan,  lämna tillbaka diverse skolböcker.

Onsdag
Innebandyträning Dam +Fys, sola.

Torsdag
Innebandyträning F91

Fredag

Lördag
Match Gnesta borta, Dam. Match Telge hemma, F91.

Söndag

Lugn vecka med andra ord, har dock ingen koll på när jag jobbar. Hoppas att de skolpapper jag går och väntar på dyker upp, annars kommer tristessen kväva mig långsamt. Skulle paketet med mina kläder dyka upp så förgyller även det åtminstone en dag.  


Vi kan vara det enda laget som sjunger snapsvisor för att tagga upp...

Vad säger man? 60 minuter och en fläskläpp senare så håvar vi in 3 poäng. Dugliga domare sa jag, men det tar jag tillbaka allt som hastigast, de stod för ett och annat halvlustigt domslut. Bandysvingar som gick som fördel, tacklingar som även de gick som fördel och efterslängar så det räckte och blev över.

Jag hatar efterslängar, de förstör idrotten och är så ruggigt onödigt.
Är man övertaggad så är det lätt hänt att trycka till för hårt i en närkamp, men att slå en klubba i magen på motspelaren eller en armbåge i ansiktet känns bara meningslöst och fjantigt.

Det ska väl kanske tilläggas att vi har ett par i vårat lag som är duktiga på den biten också. Guds bästa barn har vi aldrig varit.

Jag ser förövrigt ut som en anka nu, det är ganska sött.

Nu blir det mat och bad. Hur kan man glömma att äta en matchdag? Min mage låter som en större orkester och energinivån är löjligt låg.

EKG vad är de?

Jag hittar inte laguppställningarna till dagens match, har alla lag börjat slarva med informationen?
Vill veta vilka av motståndarna som står på banan idag.

Frustrerande.

Dugliga domare iallafall.


Jag gäspade inte alls, försökte bara fånga en fluga.

Uppdatering om gårdagen kommer senare, det inlägget kräver lite bilder och Jag sitter fortfarande hemma hos Josefina och spånar.

Torshälla är vad som gäller idag, kan bli en riktigt rolig match. Vi har hela laget kallat och det får en att fundera över hur mycket speltid vissa kommer att få..
Michelle har vart sjuk hela veckan, vem ska jag spela med?

Efteråt ska jag och Pernilla styra upp vårat boende till London eftersom det fortfarande inte är ordnat.
Imorgon måste vi boka tunnelbanekort också, icke att förglömma.

Nej, dags att tagga till, ta sig till Flen och packa väskan. Jag hatar att packa.
Får iallafall sällskap på tåget, det är alltid en tröst.

Keep up the good work folks!
Hajde.

Välja yrke eller bara slå ihjäl tid..

VäljayrkeHittade en länk till ett test på AMS hemsida på en blogg när jag satt och surfade runt. Tyvärr så tappade jag bort vems bloggen var, men testet har jag kvar.
Vad säger det då om mig? Inte överdrivet mycket. Tycker det ser lika veligt ut som jag känner mig.
Lite förvånad över att Undervisa/instruera kom så långt ner och att teater/musik/film hamnade såpass högt upp på intresseskalan.

Bloggdjungeln.

Senaste timmen har jag suttit och slösurfat runt bland bloggar, inte dem jag brukar läsa utan vad jag trodde skulle vara nya, spännande, roliga bloggar. För mig finns det egentligen ingen roligare läsning än när det rör andras liv, vardag och funderingar. Senaste timmen har jag varit inne på säkert 60 olika bloggar som är så äckligt snarlika varandra så man börjar fundera. Bloggar alla om mode och skönhet?
Gillar alla exakt samma saker? Trånar alla efter samma väska? Är alla stora fan av både kilklack och peeptoe?

Nu säger jag inte att det är fel att vara modeintresserad, det är jag också, men på mitt sätt.

Jag spyr på dagens-outfit inlägg och jag-måste-ha inlägg.

Alla modebloggare som numer har en anledning att hata mig;
Har det hänt något spännande idag eller har det bara kommit in nya klänningar på asos?

Halvtomt eller halvfullt?

Jag har rensat rummet på saker jag inte behöver. Stora som små. Det tog tid och det var tråkigt, men nu kan man faktiskt se att min Ikea-pryl som hänger i taket inte är lika överfull och att datagaderoben helt plötsligt bjuder på oanade utrymmen.

Jag hittade en gammal skiss av ett ansikte jag gjort, tanken är väl att jag ska göra klart den någongång. Får se om det händer. Hittade också ungefär tre miljoner halvtomma tuber med hårjox, lotions, schampoo, solkrämer, ansiktsmasker och liknande struntgrejer som man sparar på sig bara för att. Vid datorn låg närmare tjugo
Offside tidningar som även dem, bor i vår soptunna tills vidare.

Frågan är bara vad man gör med alla Diplom, medaljer och små, vad-det-nu-heter-, minibucklor.
Man har ingen användning alls för dem och de är mest ivägen, men det känns fortfarande dumt att slänga DM-medaljerna, Guld-diplomen osv, det är trotsallt många minnen och mycket jobb bakom dem. Jag la dem i en förvaringslåda tillsammans med mina Hultsfredsjeans tills vidare. Har du någon vettig idé så kläck den gärna!

Nationella resultatet.

Fick mail idag om hur mitt nationella prov gick. Han lät lite bister över att jag inte haft någon miniräknare med mig under första delen. Slutade på ett stadigt VG iallafall, någongång under nästa vecka ska jag traska upp och hämta det betygspappret. Det blev en höjning iallafall, frågan är om man kan lura sig till att få tenta av B-kursen också eller om det skulle innebära att jag får göra om den.

Nu gäller det bara att mina papper dyker upp unde rmåndag eller tisdag nästa vecka. Känns det som om jag tjatar? Kan bero på att jag inte har så mycket annat som snurrar i mitt huvud än just skolan. Alla andra är skoltrötta, jag är trött på att inte få gå i skolan.

Kanske är för kräsen?

Besviken..

Jag hade fått ett kuvert idag, som jag inte trodde kunde vara något annat än mina skolpapper. Ohoj sådan missbedömning. Mamma har tydligen beställt hem försäkringspapper till min Londonresa och det var dessa som kom idag. Jag har hittils, under mina resor, inte lyckats komma ihåg alla papper någon gång. Visste hon det så skulle hon få krupp.

Nu borde jag göra mig iordning, tåget till Eskilstuna går om 50 minuter och i det här vädret lär det ta minst tjugo att gå till stationen.

Håret ser hemskt ut, jag får helt enkelt köra med någon form av huvudbonad idag, basker kanske?
 
Träningsvärken är överjävlig idag, men det var inte helt oväntat.

Man ser mina revben. Jag måste ha jordens lustigaste skelett, hur väl jag än försöker linda in det så syns det. Får nog slå till på en pizza framåt kvällen. Jag hatar ben.

Mamma och jag delade förövrigt på en påse nötter igår kväll, mindre klyftigt. Idag kliar det överallt.

Kan tristess drunkna? I kaffe kanske.

Första riktiga, heltäckande snön har precis lagt sig på marken och vad gör jag?

Mitt idiotiska, korkade, IQ-befriade- spån klickar i godan ro hem ett gäng linnen, solglasögon, vårjacka och så vidare. Inte nog med att det är fullkomligt galet om man ser till årstiden, det är dessutom så att jag ska till London och shoppa hutlöst om ungefär två veckor.


Och vart tog den lilla, lilla hjärnan vägen? Ingen som vet, ingen som vet..


Utöver att det är dumt så måste Jag erkänna att dagen då jag får hämta ut paketet är nästan lika efterlängtad som mitt brev med skolpapper som jag går och väntar på.
Imorse (torsdag) pratade jag lite med brevbäraren, han skulle skynda sig på idag (fredag) sa han.
 
Jag misstänker att han ljuger.

Jag planerar att bli överhypad av kaffe imorgon, det är en rätt kul känsla när man inte jobbar eller gör något vettigt. Det är städat överallt, jag har inga träningar och fikastunden är redan inplanerad. Inget stoppar mig.

Update.

Okej, vi hade inte ägg, socker eller mjölk i tillräckliga mängder för att det ska kunna bli baka av.

Pappa kom hem! NU!

Kvällen syselsättning flashas + 10 snabba

Två flugor i en hejdundrande smäll kommer här ; Det jag tänker pyssla med närmaste timmen är sträckläsning av bok och sörplande av kaffe, med tilltugg. Eventuellt måste jag baka något först och det innebär att jag måste sortera i skafferiet, diska och vänta lite också. Därmed kan ni räkna med att jag är väck till lagom sent.
Sedan hittade jag en lagom rolig 10-snabba lista som jag vacker fyller i för att just Du ska ha något att fördriva tiden med, alternativt för att just Jag ska kunna skjuta lite på bakandet. Här kommer den iallafall.

1. När gick du upp imorse?
Vaknade upp vid halv tio, men gick inte upp förrän vid tio då allas vår personalchef fick för sig att ringa 2-3 gånger.

2. Vad åt du till frukost?
Försöker fortfarande att lära mig äta frukost, just nu har jag kommit så långt som till det mentala stadiet "nu borde jag äta frukost.." , om inte alltför lång tid så kanske det hela blir till praktiskt utförande. Vem vet?

3. Har det hänt något roligt idag?
Det händer roliga saker varje dag. Mest humoristiskt var nog mitt och Emelies moppeproblem när vi skulle låna pappas bil ur garaget. Slutade med att vi fick intervjua en av min brors vänner för att komma fram till hur fan man flyttar på manicken som min bror envisas med att ställa bakom bilen.

4. Vem förtjänar att uppmärksammas idag?
Emelie, hon hjälpte mig att vara huslig. Det kräver en stor eloge! Tackar och bugar E.

5. Är det något du borde ha gjort idag?
Lämnat tillbaka biblioteksböcker, vart på körskolan, betalat räkningar och startat tvättmakinen.

6. Dagens telefonsamtal var?
Hej, jag behöver koden till skåpet..
Den ligger i...
Men kan du inte bara ge mig den?
Jag ka..
Kom igen jag har bråttom.
Haha Petra, jag kan den inte utantill. Den ligger...

Behövde hjälp av farsgubben och självfallet ringde jag i sista minuten så jag var sönderstressad. Han tog det rätt bra dock.

7. Har du tränat något idag?
Jag och Emelie sprang runt-runt i huset en stund, i övrigt var jag nere och domderade på F91-träningen som vanligt. För min egen del så var väl det mest ansträngande promenaden dit och hem.

8. När var du som gladast?
Vad är det för en dum fråga? Jag har varit glad hela dagen.

9. Vad ska du göra imorgon?
Imorgon ska jag gå upp och kolla om posten har kommit. Efter det har jag en lucka och sedan ska jag in till Eskilstuna för en fika med tjejerna. Kvällen är tom än så länge. Jobbar ett långpass på lördag så jag är lite försiktig med vad som planeras in.

10. Vad önskar du dig tills imorgon?
Sommarvärme, eller åtminstone att snöfanskapet läggs ner och förflyttas till okänd ort.

Chickenrace

Långpromenad? vad tänkte jag med egentligen?

Utomhus är det halare än på en nyspolad hockeyrink och snön far åt alla håll, det spelar ingen roll hur varmt klädd man är, snön letar sig in till en iallafall.

Tristessen är avskyvärd, jag överväger att städa min brors rum för att ha något att göra. Då har det hela gått för långt. Nu ska jag ägna en mysig stund åt att betala räkningar och lyssna på musik, sen får vi se om jag kommer på något fyndigt att göra.

Det sägs att det ska vara hälsosamt att gå 10.000 steg om dagen och eftersom jag alltid har varit road av att träna så äger jag en stegräknare. Fullkomligt meningslöst, men det är sådant man får av diverse släktingar som inte har några bättre idéer. Stegräknare och pulsklocka. Än så länge har jag bara roat mig med stegräknaren och jag har 1500 steg kvar sedan jag satte igång den vid tolvtiden. Springa runt bordet på rummet några varv kanske? Ut går jag inte igen. Näver.

Otaggad är förnamnet.

35minuter kvar till träning och jag kan ärligt säga att jag har hjärnsläpp.
Vad ska dem göra idag?

Springa, passa och skjuta. I en väl fungerande övning. Eller snarare i 4-5 välfungerande moment.

Inspiration. KOM HIT!

Rätt seg dag, har vart förfärligt huslig och duktig. Tanken var att vi skulle på pepp-up-bio med Josefina ikväll, men hon bangade. Lång promenad, bra bok och tidig kväll kanske? Jag skulle behöva det.


Nobelpriset i litteratur går till..

Han ni vet, som bor ensam på den där öde ön långt borta. Inte läst honom? Nehe, nej det var konstigt må jag säga, hans verk finns översatta till minst tre olika språk och utgåvan av hans bok har sålt närmare 300exemplar i hemlandet.

Ursäkta världen och Mr Pamuk, men det är den synen jag har på Nobels litteraturpris. Borde det inte gå till någon som nått ut till människor och skapat förändringar? Det är min åsikt.

Efter att ha läst årets Nobelpristagares - Snö, så ställer jag mig ännu mer frågande till varför Paulo Coehlo inte fick det. Får han aldrig priset så gräver jag ner mig. Varenda bok är ett mästerverk och folk börjar inse det nu.  

Galenskaparna.

Kan man låta bli att älska galenskaparna? Har ni missat när de spelar curling eller kör friidrott så bör det laddas ner direkt.

För er lokala som läser här, håll med om att en av dem är skrämmande lik en viss högt uppsatt inom skolan? Eftersom jag råkar veta att min bloggadress läckt ut till halva gymnasiet, med personal, så får ni själva räkna ut vem. Annars blir jag väl stämd för förtal eller något sådant, såpass omtyckt är jag.

Nåja. Gissningar på vem jag menar tas gärna emot. Det kan omöjligt vara bara jag som ser likheten.

Kungen av kok-konsten kulminerar och krossas.

vinnaren
Elin var inne idag och snabbfikade. Det hela slutade med att vi traskade iväg till tandläkaren och jag roade mig med att läsa Kalle Anka & co medans en hurtig kvinna rotade runt i hennes mun.
Peppfika med Josefina på fredag, sådant brukar resultera i nachotallrik, det lär det köra även denna gång. Även om jag skulle uppskatta Chimichangas från Los Bandidos. Fel land, fel årstid och felplanerad ekonomi sätter stopp för den biten. Nachotallrik är inte fy skam det heller.

Frågan är vad jag ska laga till familjen idag, kylskåpet är fullt, men jag saknar grönsaker som behövs i allt jag kan slänga ihop. Hur kan man fylla ett kylskåp med tonvis av mat och inte handla grönsaker? Drömmen om tonfisksallad rök, likaså alla andra sallader. Indisk kyckling är körd tack vare bristen på kyckling, Fylld falukorv är körd tack vare några falukorvsmackor imorse, Helt enkelt så har vi hur mycket som helst, men fantasin är död.
Får slänga ihop lite av varje och hoppas på ett gott resultat. Har vi keso?

Keso är förövrigt tandläkare numera, se upp när släpar er dit, man vet aldrig vart han håller hus. Här i Flen kan man dock vara rätt lugn, jag har inte skådat människan här på mycket länge.

Kvällen tillbringas på hammarvallen, har träning 20-22 och tänkte sola innan. Med andra ord så lever jag där från sjutiden och framåt.

Imorgon ska jag boka masagetid, min knut i ryggen är upprörd och inte ens linementplåster hjälper längre.

Shuffle

Eftersom jag länge varit sugen på att göra den här, men aldrig orkat ta mig tid så är det dags nu..

1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn't make sense.


Will it be ok? Good Luck Charm
How are you feeling today? Hey Boy
How do your friends see you? Mer än vad jag har
Will you get married? Puppet on a string
What is your best friend's theme song? Voodoo Lady
What is the story of your life? Känn ingen sorg för mig Göteborg
What was high school like? Buddy Holly
How can you get ahead in life? Unbreakable
What is the best thing about your friends? Ska vi älska
What is tonight going to be like? Surfing USA
What is in store for the remainder of this weekend? Young Pilgrim
What song describes you? Staring at the sun
To describe your grandparents? Lone wolf
How is your life going? Devil in disguise
What song will they play at your funeral? Dirty girl
How does the world see you? Jailhouse rock
Will you have a happy life? A little less conversation
What do your friends really think of you? Dreaming of you
Do people secretly lust after you? Give it away
How can I make myself happy? Don't be cruel
What should you do with your life? Listen to the music
Will you ever have children? Rock city wankers

Hur ska man tolka detta? En del är pricksäkert.

Innebandy i ett nötskal

F91 drog igång första träningen efter juluppehållet idag, jag hade räknat med mycket folk, men fullt lag var en glad överraskning. Alltid roligt när alla är med. Dessvärre så visade det sig ganska snart att bollarna jag beställde i November fortfarande inte har dykt upp. Med andra ord så fick man snabbt slänga ihop en reservplan. Löste sig rätt bra, de fick springa bort lite julskinka iallafall. Är inte det en av de största idrottsklyschorna på lägre nivå?

Valde tillslut att köra träningen själv, trots generösa erbjudanden om hjälp. Eftersom min tid för tillfället räcker till ganska bra så hade jag redan en grundidé om vad som borde köras och hur. Då fungerar det alltid.

Imorgon kommer Elin till storstan och fikar, det är alltid lika positivt, även om det verkar innebära att jag måste visa mig i skolan. Så road är jag inte av den biten.

Lite jobbarbyxor är aldrig fel att ha, om de är av en annan sort.. Måste dem ju kastas bort.

Min bror snittar på 6 timmar vid datorn, varje dag och trots all denna tid så klarar han inte ens av att lägga in musik på sin iPod själv. Var i tillverkningen gick allt fel?

Ikväll ska jag ner och träna F91, jag hoppas verkligen att det dyker upp någon mer eftersom mitt huvud håller på att sprängas i småbitar. Vad är det för fel på mitt immunförsvar nu för tiden?

Efter det har jag lovat att umgås med Albin och David. Det lät som om Emelie ska vara med också, det uppskattas. De var väldigt inne på att äta glass och grejer, men jag ska nog avstå. Känns bortkastat att ha varit ute och promenerat två timmar om man sedan ska slänga i sig glass.

Däremot så bör jag springa en sväng, min överskottsenergi gör mig spattig.

Jag ser förövrigt ut som en gangster när jag har pappas träningsoverall på mig, 3-4 storlekar för stor och pösig som attan. Det är som att gå runt i pyamas. Jag har samma idé angående storlekarna på jobbkläderna, folk klagar på att mina kläder sitter lika snyggt som en soppsäck, men det är skönt.
Har däremot lovat att den dagen vi skrotar tantbyxorna och köper in vanliga byxor så tänker jag överväga att skippa pyamas-stilen. Nu går inte det eftersom tjejbyxornas början vid fötterna är pyttesmå, för att sedan vidga sig och bli helt omöjliga att fylla ut över höfterna och rumpan, sätter man dem som man ska så slutar de straxt under brösten. Snyggt! Behöver jag påpeka att jag tiggt till mig ett par av herrmodellen?
(vilka förövrigt ockå är hemskt klurigt att fylla ut eftersom det lämnats plats åt ägodelar jag inte har)

Nu ska jag underhålla Albin, han roar sig med att ligga och kolla på Toon Disney i soffan. Känner jag honom rätt så sover han vid det här laget.

Tuesday afternoon

Jag är rastlös. Vill ha mina papper nu, eller helst redan igår. Vore det inte lättare om alla myndigheter la ner snigelposten och började använda datorn?

Nu ska jag och Emelie ut och traska på Flens gator. Jag hoppas verkligen inte att det är kallt.

Imorgon ska jag ta blodprov.


Information på omvägar.

Min innebandytränare upplyste mig om att Pappa är på kurs hela veckan. Borde inte jag veta sådant?
Det här lär innebära att jag får springa massa ärenden åt mamma, laga mat, diska, tvätta, gå ut med hunden och precis allt annat pappa alltid gör. Han är som den ständiga jobbande hemmafrun, han sköter allt i huset.

Vad gör jag om en propp går?


Och sedan..

Dagens möte gick bra, jag vill inte vara för positiv för det har ju skitit sig förut. Men Syo1 och jag har gemensamt bojkottat Syo2 och istället kallat in Syo3. Låter det komplicerat? Det är precis vad det är, men jag ser ut att slutligen ha fått som jag ville. På onsdag ska alla mina papper ha ramlat in i brevlådan och det ska bara vara att sätta igång. Skönt där, min plan är att läsa in de tråkiga grundämnena på nolltid och sedan beta av roligare delar av studierna. Jag är trotsallt, i grund och botten, en riktig nörd så det finns en hel del som jag uppskattar med skolan.

Näe, nu ska jag ta mig ner till Hammarvallen för innebandyträning. Kan bli kul att se hur mycket man lyckats tappa under julen.
Förövrigt så visade det sig att matchen mot Torshälla är på söndag och det passar mig perfekt eftersom jag är så ledig man kan bli då.

Skönt att reda ut saker, imorgon ska jag släpa mig till körskolan också, sen är väl de värsta problemen ur världen tror jag.

Sista innan årets första avgörande möte.

"Jag är där klockan ett, om inte så vänta utanför mitt rum"

Visste ni att jag under förra terminen ägnade lite mer än 4,5h åt att vänta utanför syokonsulentens rum?
Jag hoppas att det inte tar jättelång tid idag, jag vill ha svar. Bra svar.
Dags att ta på sig den positiva mössan, vilket idag får gestaltas av en randig basker.

Vad är väl en måndag utan problem?

Idag ska jag ta mig till skolan, berätta vad som händer för mina föräldrar, träna innebandy, lämna tillbaka böcker, gå till körskolan och försöka få i mig mat.

Har nog aldrig hänt förut att jag vaknat upp och känt mig så eländig. Hoppas att jag iallafall får något svar idag, jag har inga idéer eller lösningar kvar nu. 

Hur det ka gå att träna är för mig en gåta, har jobbat så gott som hela juluppehållet och övrig tid har jag ägnat åt att känna mig utarbetad och träffa folk. Dessutom är jag på gång med en redig förkylning.

Nej nu måste jag dricka vatten och lägga mig ner en stund, huvudet snurrar.

Två bilder som säger det åskådaren väljer att se.

 gaderob
Jag ägnade halva kvällen åt att vika kläder och slutligen så fick jag faktiskt in alltsammans i gaderoben. Överväger att göra en skaplig rensning efter London. Känner någon sig manad att hjälpa till och gärna ta / frakta bort allt överblivet så lämna in en intresseanmälan.

Glöm inte att ange namn, personnummer och baktanke.

En bonus är ifall du är duktig på att vika kläder och damma hyllor.

ägodelar
Jag är ganska duktig på att spara saker som jag anser är lite speciella, eller bara ha dem kvar för att minnas vid senare tillfälle.


Här ser vi diverse konsertbiljetter, en bussbiljett från Italien, Gothia-kortet, vykort från Hultan, festivalarmband, pendlarkort från Stockholmstiden, krokodil från något mystiskt zoo, skum lapp från Bulgarien och en skruv från när vi snodde en skylt.


Alltsammans är saker som bör slängas, men jag har inte hjärta att göra det. De får ligga i min DIF-plåtburk med stulen magnet och samla damm tills nästa gång jag plockar upp och minns.

Mera social söndag

"Jag är ingen mö"
Davids kommentar när vi i bilen hem från Katrineholm diskuterar hurvida han är en nucka eller ej.

Osocial söndag,

Mina fyra jobbtimmar gick fort idag, efter det har jag bara häckat i tv-soffan. Har hunnit med både skidor och fotboll. Nu kanske det är dags att dra ihop lite folk och göra något av värde. Eller så är det helt enkelt dags att slösova med en bok fram tills kvällen, då vi gör något av värde?

Av någon anledning så styrs våra sammankomster aldrig upp under dagtid utan det ska vara så sent som möjligt. Det känns bättre på det viset. Idag borde det bli något otippat eftersom jag är ganska rastlös. Får ringa och se om Emelie är på humör för nån skum idé.

Strukna idéer (eftersom de är på tok för sega för denna söndag)
Tv-spel
Vanliga spel
Film
TVUpdate;
Ingen är hemma just nu, tidigast om två timmar kan det hända något av värde. Lika bra att sova bort den tiden. De övriga bra idéerna skyltar med sin frånvaro.

När fotboll i Januari är som bäst.

Larsson

Vad kan man säga? Jag var lite skeptiskt, men än så länge så ser det ut som om jag haft fel. Fortsätter Henke som han gjorde idag tror jag inte att han är tillbaka i Sverige i Mars. Jag hoppas på det, han är på tok för bra för Allsvenskan.


 Vi ska inte glömma Ole Gunnar Solskjaer, även han är en hyggligt duktig fotbollsspelare.
 Målet han gjorde idag kan han dock tacka målvakten i Aston Villa för.


Hade velat se Mellberg mot Larsson, men den fjanten har dragit på sig för många gula.

Godmorgon världen.

Hur ofta vaknar man helt utvilad vid halv nio?
Det är sådana ögonblick som får mig att fundera.

Förövrigt så kommer jag alltid klura på varför man känner sig bakfull på söndagar även om man inte är det.

Börjar om 15, dags att rusa.

Enkel ekvation.

Imorgon jobbar jag fyra timmar.
Det är söndag.

4h + Söndag = 8h betalt

Vem kan låta bli att älska söndagar?

Lip balm

Lip balm
Mitt Elizabeth Arden - Eight hour lip balm är helt slut.
Det finns inte en gnutta kvar till mina fnasiga läppar.
Läget är inte helt kritiskt än, men det lär väl bli det.
Nu kanske det låter som att jag övereagerar något,
men har man en gång fastnat så sitter man där i klistret.

Prioritet ett i London kanske?
Efter The phantom of the opera, madame Tussauds, Windsor castle osv osv..
Vid närmare eftertanke så ramlar mitt lipbalm ganka långt ner på listan. 
 

Ett av mina berömda utlägg.

Sitter och funderar över om jag ska orka släpa mig iväg till Sebbe och träffa folket eller om jag ska strunta i det och sova istället. Eftersom jag jobbar imorgon är det sistnämnda smartast, men det är ganka långt ifrån roligast. Kanske är tillfälle att dricka upp min Razz som jag har kvar sedan Cypern?

Av någon anledning så är den knappt smakad på. Jag har den alltid med mig om vi ska ut någonstans eller om det är något på gång, men den kommer endå hem kompakt utan att minsta klunk har blivit avlägsnad ur den.

Den enda som har druckit ur den är min bror, han trodde det var vatten.
Eftersom han alltid snor ur mina flaskor som jag har stående så kändes det smartast att förvara detta i en vattenflaska på sängbordet. På så vis trodde han helt enkelt att det var vatten fram tills han en morgon, efter att ha ockuperat mitt rum över helgen, var lite törstig.

Världen är skum. Eller är jag skum?
Tror jag väljer att sova nu faktiskt, ska läsa ur Dylans memoarer först. Den mannen är gud.

Seriös eller bara kluven?

Den här dagen är svår, jag har skrivit tre olika inlägg som jag raderat redan innan de publicerats.
Två har varit negativa, arga och ledsna och ett har varit uppåt och positivt. Mitt humör växlar kraftigt idag, stundvis är jag glad som en lärka och i nästa känns allt hopplöst. Det enda som fattas är egentligen att jag börjar höra röster också. Helt ultimat vore det.

Låg i badkaret och läste igenom lite av allt jag skrivit under hösten och vintern som gått, det väcker en del tankar. Läser man bara bitvis så kan man lätt tro att jag är jordens mest deprimerade människa. Det är jag absolut inte, men vissa saker måste bara ner på papper. Läser man andra rader så skulle man kunna ana en lycklig juppie utan det allra minsta problem, Så är det tyvärr inte heller, nog för att jag tar lätt på små bagateller, och inte bryr mig så mycket om det, så kommer det alltid en dag när allt hostas upp och man mår som skit. Jag avskyr dem dagarna.

Idag är en sådan dag som hade kunnat gå över styr och blivit rysligt deprimerande, men som den sällskapssjuke männika jag är så såg jag istället till att aktivera mig och umgås med folk som gör mig glad.

Hur ska 2007 kunna bräcka 2006, som var ett av de roligaste åren ever, har funderingarna gått. Jag tror inte längre att det blir några problem. Man minns de glada stunderna och sådana har jag många framför mig.


För er om vill få ny syn på livet.

Prova
Att
Högercentrera
All
din
text.
Det
är
skrämmande
Jobbigt
att
läsa
då.

Hade jag använt stor bokstav i början på så många av orden när jag skriver annars så hade ni förmodligen tröttnat rätt fort på min inkompetens, men nu tänker man knappt på det.
Eller har jag fel? Nåväl, dags att göra något vettigt.
Eller snarare gräva ner sig i en galet bra bok till tonerna av Lars Winerbröd.

Endel kastar pengarna i sjön, det tycker jag verkar onödigt..

Mäklarna
Vad gör en sådan om jag en trög
fredagskväll när ingenting händer
och energin är oerhört låg?

Det kan jag svara på:
Tillsammans med min käre vän
Emelie så slänger jag mig i bilen
och åker iväg till Ica för att handla
lite. Allt som oftast kan man hitta
något av värde (ännu lättare är att
hitta något utan värde)
som man
 kan slå ihjäl tiden med. Idag köpte vi avsnitt 1-8 av serien mäklarna som gick på SVT förut.
De senaste tre timmarna har alltså ägnas åt denna sysselsättning.

Vad är brunt, kladdigt och luktar ohyggligt illa?

Undersidan av mina skor!

Hur ofta händer det att man börjar dagen med att trampa i bajs?
Inomhus?
På jobbet?
Vid personalrummet?

Hur hamnar bajs där?

Är det läge att slänga skorna nu kanske..

Potpurri Petra. Föregående år i (ego?) bilder.Nyårslöften.

Jag har en rad olika nyårslöften, som vanligt. Både stora som små. De flesta kan ändras med en vindpust, andra bara måste hållas. De med fet stil är viktiga.


Fira jul och Nyår utomlands.
Planera min tid.
Snickra något.
Färdigställa ett fotoalbum för detta året.
Skaffa körkort. 
Kolla upp ryggproblemen.
Sluta snusa.
Ta minst lika många bilder som 06.
Gå till tandläkaren.
Sluta lägga pengar på meningslösa spel som man endå inte vinner på.
Besöka så många festivaler som går.
Styra upp skolan.
Investera i en vettig mobil.

Sen 2006 uppdate

Minns ni min lista om 2005? Här kommer årets!

Saker som jag minns med glädje
Hultsfred
Bulgarien
Peace & Love
Cypern
Tyskland
Åland tournament
Personalfetsen på Yxtaholm
Shoppingmanin
Långa tv-spelskvällar hos Franzéns
Nyårsfirandet
Örebrocupen med F91

9 människor som lyst upp året
Pernilla
Negern
Elin
Albin
Josefina
David
Jonsa
Cilan
Tilda

8 saker jag stört mig på
Skitsnack inom laget
Meningslösa lektioner
Överfixade småbrudar
Tjatet om att fixa körkort
När man vart tvungen att upprepa saker
Tidsoptimister
Negativa människor
En halv miljon kunder på jobbet

7 känslor som inufunnit sig
Glädje
Smärta
Lättnad
Irritation
Likgilthet
Stress
Frustration


6 fester som varit bra nog att förtjäna ett omnämnande
Hultsfred med kaisa, dissdagen
Cypern, Bardisk kvällen
Bulgarien, Tequilakvällen
P&L, två första dagarna
Nyårsafton, ös.
Amazon, alla utom två.

5 tråkiga händelser
Skolgången
Dubbelbokningar
Minnesluckor
Folket som for
Diverse tjafs

4 ständiga funderingar (så gott som samma varje år)
Hur många isotoper har Uran?
Hur lär man sig lyfta på ett ögonbryn?
Vad ska jag göra i framtiden?
Vad fan händer med skolan?

3 användbara ord/uttryck
Eventuellt
Clean
Hajde

2 drömmar man minns
Alla gånger jag drömt att jag gjort de viktiga saker som borde göras dagen därpå.
Drömmen om att Igor, min tatuering, blev levande och bet mig i hälen.

1 sista önskan detta år
"Förhoppning om att 2006 blir ett mer muntert år med mindre problem" skrev jag 2005, det stämde väldigt väl, detta år har jag seglat runt och bara haft det bäst. Nu under 2007 hoppas jag bara på att ha minst lika roligt och att skolgången ska lösa sig en gång för alla.

Krakel spektakel och Elin..

Elin spontanhandlade världens äckligaste vitaminer idag. Tänkte bara att alla borde veta det.

Matteuppgifterna idag gick bra, resten av dagen har varierat..

Vår lilla fikadate höjde mitt humör avsevärt efter morgonens upplevelser och tur var väl det, jag var inte långt ifrån ett utbrott av det gamla slaget (smått tjurskallig unge, kan inte ha varit lätt för mami och papi) Syo 1 har missförstått Syo 2 och mig, vilket har resulterat i att Syo 1 krånglat till hela min tillvaro. Får räta upp allt på måndag. Om det går, annars får jag hitta på en mer givande plan.

Iallafall så tänker jag nu monsterstäda huset, med början i mitt rum, för att ta reda på var kontokortet är.

Växlade in pengar till London idag, inte helt fel eftersom jag nu inte kan slösabort dem innan det är dags att åka. Packningen ser jag för en gångs skull fram emot. Ett ombyte, tandborste och enorm resväska. Ska det shoppas så ska det... så är det bara.

På måndag drar innebandyn igång igen. Jag har inte hunnit få något riktigt sug efter det ännu, men det kanske kommer så fort allt annat löser sig.

Ikväll blir det sällskapsspel med det vanliga gänget, jag hoppas på geni, men det lutar åt pratmakarna2.
Spelar förvisso ingen roll, jag har planer på att rädda den här dagen genom att vinna överlägset. Man kan ju alltid hoppas.

Emelie upplyste mig om att Amazon den 27e krockar rejält med våran, sedan länge, inplanderade utekväll med Mickan och hennes vänner. Får se hur den kakan slutar.

Vem fan är munter?

Helvetes jävla skit.

Då börjar vi om från början igen då..

Räkna med en uppdatering senare, nu ska jag ta en sväng förbi Eskilstuna för att växla pengar, fika och ljuga ihop en intervju.


Dravel av hög(s)ta grad

Det är fortfarande ingen som fixat min dator. Ljudet lägger av hipp som happ, det har det gjort senaste halvåret och de nya högtalarna fungerar fortfarande inte som de borde. Fast det värsta är väl att min S-tangent håller på att ge upp helt. Det kan nog ingen ordna åt mig. Ingen utom jag själv. Det skulle innebära att jag blir tvungen att öppna plånboken för att köpa tekniska prylar och jag som är i galet behov av ett par nya jobbskor, en solsemester och ett par lagom slappa vardagspjuck.

Ni får börja vänja er vid nonsens utan S. Nonen med andra ord.

Sömn here I come.


Ömn?

Uppenbarelse..

Jag kom precis på varför jag är så galet imponerad och har så svårt att smälta att muppjävlarna badade på nyårsnatten. När jag kom på det så var det hela ganska självklart..

När dumma idéer liknande denna dyker upp så brukar jag alltid haka på och se till att vara med.
Även om jag hade varit i närheten denna söndagsnatt, vilket jag tack och lov inte var, så hade jag bangat. Ingen jävel på jorden kan få mig att bada i januari.

Jag är knäckt! Big time =)

Partytrixaren.

uppgift

Din uppgift under kvällen är att utföra ett partytrick vid upprepade tillfällen.
För att göra det hela lite mer spännande så får du inte välja själv vad du ska göra...
Det ligger en krona till höger om blomkrukan vid datorn, den ska du använda och singla slant.
Du visar resultatet för din publik och blir överlycklig och stolt varje gång. Det spelar ingen roll om det är krona ena gången och klave andra. Du blir lika glad iallafall!

I'm just a brick in your game.

Albin, Skoog och Albert hämtade upp mig efter jobbet idag och vi bestämde oss snabbt för att hyra film,
Den ena blev helt överskuggad av den andra.. namnen är för mig en gåta, sådant lägger jag inte på minnet. Men i den andra var han i Napoleon Dynamite med och de spelade galet mycket baseball. Störtskön.

Emelie och David dök upp efter en stund och kvällen slutade med Saw 3 hemma hos Franzéns.
Galen film, inte riktigt så äcklig som jag väntat mig, men tillräckligt.

Imorgon jobbar jag 10-18.30 och min så gott som lediga vecka försvann rätt fort. På det ursprungliga schemat så skulle jag endast ha jobbat fem timmar idag och varit ledig resten av tiden. det har utökas med jobb Tisdag, Onsdag, Fredag och Söndag. Förhoppningsvis så ringer dem inte om fler tider nu, jag är lite för sniken för att säga ifrån när de väl ringer. Det brukar bära frukt vid löningen sedan.

Ska försöka ta mig upp riktigt tidigt imorgon så jag hinner ringa och kolla vad jag fick på mitt matteprov och göra klart allting inför skolstarten nästa vecka. Somliga kan bara traska iväg och sätta sig vid bordet för att bli itvingade massor av meningslösa fakta. Jag har tvingats slåss för att få göra just den biten, okompetenta lärare och tvivelaktiga ämnen är för mig en enda jävla gåta. Svenska skolan är ett helt mysterium. Men nu ska det ordnas upp, det är nummer ett av mina nyårslöften. Jag ska göra klart gymnasiet iår. Om det så kräver att jag lägger ner andra delar av allt jag pysslar med.

Tillåt mig att idiotförklara några vänner.

När alla andra valde att somna sött under nyårsnatten så valde fyra individer att göra något av det mest skumma jag någonsin hört. De traskade iväg till badplatsen med betämda steg och årets första bad var med ens avklarat.

Vad är det för människor som badar på nyårsaftonsnatten? Det måste ha varit galet kallt.

     


 Men en eloge ska dem ha för en unik idé och nu är det faktiskt ingen annan som kan säga att de har badat tidigare iår än dessa fyra spån.Nej, det här är inget sjölejon!

Eftersom gårdagen var ungefär lika händelserik som en Sverige-England match i fotboll så kände jag att det var dags att ta tag i allt på en gång idag. Albert ringde och väckte mig åtta imorse enbart för att berätta att alla andra hade gått och lagt sig, men att han var vaken. Intressant. Knatade upp straxt efter för att jag blev nyfiken på om Larson har kommit hem än. Stackarn är skotträdd och blir smått agressiv i närheten av alla tre miljoner barn som firar nyår med min familj, därför har han varit hos morfar i ett par dagar.

Hittills idag har jag sprungit en sväng, städat rummet, bäddat rent, betalat räkningar och mixtrat med nyårsbilderna. Nu är jag än en gång trött som en lärka och vill inget hellre än att somna om, men det händer inte. Börjar jobba vid tre och får sedan gå hem redan vid åtta. Älskar när jag lyckas få sådana slötider, det är man inte överdrivet bortskämd med. Nu är dessutom alla rusher slut så det bör vara normaltomt med folk på bygget.

Snart är det dags för London och jag känner redan hur idiotiskt roligt det kommer bli att bränna varenda öre som jag slitit ihop under December. Jag ska ägna mig åt att shoppa upp pengar som jag annars hade kunnat köpra mer än 400 trisslotter för, åkt till Thailand eller Australien, betalat hela festivalsommaren med eller varför inte investerat i fonder. Skrämmande kul ska det bli.

Nyårsafton är alltid i en klass för sig.
text 
 
 
text2 
 


folket

hits