Semesterprojekt i glad anda

Gaderob
Eftersom mina gaderober i rummet såg alltför tråkiga ut så håller jag, med hjälp av David, på att åtgärda detta. Vi målar insidan helt vit, lyfter bort dörrarna och slutligen ska det bara hänga tyg framför. Just nu är det dock lite kaos. Jag har färg överallt och sängen fungerar som tillfällig gaderob. En omgång färg till så bör den vara vitare än undersidan på mina överarmar.

Tillfällig gaderob

Lättad

Lönen stämde och nu ska jag sörpla kaffe och vara nöjd fram tills David kommer. Då ska vi skriva CV och måla gaderob.

Skakig.

Jag fick helt sjuk lön. Måste till jobbet coh hämta lönespecen för att ta reda på om det verkligen kan vara sant.
Är det sant så vet jag inte vad jag gör idag. Dansar glädjedans och bjuder på god mat kanske.

Då ska alla runt omkring va me' och skråla

Första dagen på min sista semestervecka innan September. Klav upp relativt skapligt, läste kapitlet om Hinduismen, kokade kaffe och bytte om, läste kapitlet om Buddhismen, nu sitter jag här och sörplar kaffe och funderar på om jag ska skicka in ett arbete idag. Träligt nog går det inte att förhandsgranska eftersom de har fel på sina servrar just nu, det innebär att om jag öppnar rutan så måste jag göra klart det direkt. Kan vara hur krångligt eller ta hur lång tid som helst. Svårt det där.

Har en gaderob att måla och så ska vi printa ihop ett CV till David. Det är dagens största uppgifter, imorgon har jag planer på att åka till Ikea, får se om det blir nåt med det.

Seg som räven

Mamma, mormor och Larson har varit och hälsat på här på eftermiddagen. Mormor verkade nöjd med allt från balklänning, till lägenhet och även pojkvännen. Skönt där, däremot så var hon inte lika nöjd med tatueringen. Har inte riktigt vågat visat den tidigare, men hon tog det relativt bra iallafall.

Snart blir det tacopaj och så ska jag hem till mamma och hämta lite tvätt. Efter det ska jag försöka få in lite religion i mitt dumma huvud. Det kan trotsallt inte vara helt omöjligt tycker jag. Buddhismen ligger närmast till hands, jag känner mig relativt säker på alla termer så nu kör vi på riktigt. Framöver räknar jag med hjälp från min allvetande vän Pernilla.

Peace & Love kommer snart!

Midsommarens utgång

Jobbet blev rätt träligt eftersom vi inte fick hem rätt varor alls och det kändes som om dagen var hur lång som helst. För övrigt så stängde jag i förrgår och öppnade igår, det får vi inte göra eftersom det blir för lång tid emellan. Det var ingen som brydde sig om och det resulterade i att jag var hur trött om helst igårkväll. Med andra ord så var jag ruggigt otaggad. Träligt, men det är lite så under påtvingade festdagar, det blir aldrig lika bra. Överskattat är vad jag anser. Hoppas den piggare delen av människorna hade roligt iallafall.  

Inga mellanslag

Måste folk envisas med att trimma motorer, eller vad de nu håller på med, utanför mitt fönster när jag försöker sova en extra timme? Verkar smått meningslöst tycker jag.

Nu ska jag slänga på mig jobbkläder, riva av nio timmar på jobbet och till kvällen tänker jag däcka till en halvdålig film, instängd i mitt rum. Jag är lite trött.

Måste få slänga in en parentes. (Trött, men med humöret på topp)

Näst sista dagen innan semestern.

Jag lyckades få sprutan det första jag gjorde idag, nu har jag en timme och 45 minuter kvar till årets värsta dag på jobbet. Med tanke på att jag höll på att få spatt under gårdagen när folk envisades med att stå i vägen ungefär överallt så kan detta bli massivt jobbigt. Fast när jag överlevt denna dag så jobbar jag ett slött pass imorgon och sedan har jag sådär galet mycket semester som bara jag kan ha. Då räknar jag inte antal dagar utan vad jag ska lyckas pressa in under dessa nio dygn. Det är ett och annat.

Gårdagens bästa konversation mellan en medelålders tant och hennes mamma;
- Mamma, ska du inte ha någon paprika för att få lite färg på salladen? Det ser så mycket roligare ut då.
- Jag har redan plockat ner en gurka i korgen.

På någon nivå så missförstod nog dessa två varandra.

Förövrigt så stänger jag även idag och det kan mycket väl bli långdraget, mest på grund av personalen.
12-21 here I come.

Failed

Det blev ingen spruta eftersom folk aldrig är där dem ska, med andra ord så får jag skjuta på det till morgondagen.
Däremot så blev jag redigt varm, vederbörande är hemskt dålig på att klä sig efter väder.

Nu ska jag koka kaffe och sedan ska jag och David fika i oss på tok för många kalorier. Men har man inte brytt sig förut så är det kanske inte dags att börja nu. fast jag borde göra det snart, börjar känna mig som en uppblåst ballong. En uppblåst svettig ballong.

Men vadfan. Kaffe sa vi. Och lite musik perhaps.

Dagens första mission

Jag ska nu vandra iväg och se om någon har lust att ge mig en redig spruta. Det kan bli intressant.
Först och främst, bäst att tillägga innan jag blir anklagad som lögnare, ska jag hämta tidigare nämnda attribut på apoteket.

Hur man håller minen på Hultan

                      
              image361


Nu har jag förminskat bilden en halvmiljon gånger och den blir inte mindre. Ni får leva med skönhetsmissen.     

Midsommarfirande på kvantum

Idag och imorgon har jag två fullkomligt värdelösa jobbtider, 14-21 & 12-21. Lagom tills jag har hunnit hem, duschat, ätit och degat lite så sover alla människor som små barn dagen efter julafton. Det är bättre att jobba morgonpassen, även om det innebär något mer träliga telefonsamtal och ointressanta göromål. De här två dagarna lär bli kaotiska, Dagen innan midsommar är den värsta dagen under hela året. Runt jul handlar Flenarna som galningar, men det blir trotsallt bara halvmycket folk. Midsommar är galet, varenda sommargäst är nere och deras vagnar med varor skiljer sig rejält från lokalbefolkningen. Om vi bestämmer oss för att grilla oxfilé så köper vi en oxfile. Dessa människor lastar vagnen med oxfilé, lax, skaldjur för flera hundra, fina ostar, massor av färsk sparris, smörgåstårtor och så vidare.. Hungriga människor. Fast det gör inget, antalet är värre. Sjukt med folk, jag har redan ångest över hur man ska lyckas komma ut med nya potatisbingar imorgon. Usch.

Blandad kompott

Idag är jobbtiden 12-20 och känner du att du inte har något överdrivet intressant att göra så går det alltid att lysa upp min dag vid frukten, eller om du ska handla så kan du iallafall undvika att köra på mig med din kundvagn. Det skulle förmodligen rädda min dag fullkomligt.

Iallafall. Jag har sovit som ett barn under natten, slocknade direkt efter hemkomsten från Eskilstuna. Jag, Pernilla, Jimma & Albin fick för oss att åka på bio och det var bra gjort. Oceans thirteen var helt klart sevärd.

Snart är det midsommarafton och jag har som vanligt lite svårt för att hitta gnistan att festa under sådana högtider. Allt känns påtvingat, men det brukar ordna upp sig endå. Det är sällan jag inte kan tvärvända och bli övertaggad straxt innan det är dags.

Nu ska jag dra på mig min jobbpyamas (som mamma så vackert kallar den på grund av passformen) och sedan ska jag överväga om jag orkar hålla mig sams med alla på jobbet idag eller inte. Vi har ett gäng rötägg som jag alltid är frestad att säga några väl valda ord till och får jämt se till att knipa käft. Inte riktigt min grej, men det är en fråga om energi.

Ouh, telefonen ljöd från sovrummet. Tjipp.

Kaniner i skogen

Det är nu jag borde plugga religion, det är då man kommer fram till att man har en ruggig lust att monsteruppdatera bloggen. Gärna 5-6 helt meningslösa inlägg i rask följd. Religion är inte skolans mest intressanta ämne, framförallt inte nu i början när det bara handlar om att trycka in oliga uttryck i hjärnan så man ska koppla resten av texterna. Segt som tusan när allting är snarlikt och betyder ungefär samma saker, fast ändå inte.

Jag ska nu övergå till att vika kläder, alternativt slänga ner dem i några nyinköpta förvaringslådor och hålla tummarna för att någon annan viker dem någongång. Är man bara tillräckligt envis och orkar vänta tillräckligt länge så löser det sig. Antingen för att någon annan tröttnar och viker skiten eller för att man glömmer bort det helt.


Far jag kan inte få upp min kokosnöt

Hel, ren, hemskt mätt och med en svidande panna så har jag redan lyckats tagga om inför Peace & Love. Det ska bli allt som inte Hultsfred var. Eftersom jag tenderar till att ignorera tråkiga saker så är det bäst jag skriver ner några viktiga till nästa packlista medans jag kommer ihåg det;

Något mot regn - Vem äger?
Något varmt - Jag uppskattar att få plocka fram understället igen.
Allergitabletter
Solskydd
Annat groggvirke än powerking.

Det är allt man behöver.

Näe. Liggunderlag och sovsäck måste jag komma ihåg och ett gäng människor som dricker som hästar (eller ser ut som hästar, det är nästan lika roligt)


Relax don't do it...

Jag är äntligen hemma från Hultsfred igen, förmodligen är det sista gången jag tar mig dit. Lite beroende på vad det är för folk som drar förstås. I år var det egentligen bara ett ända band jag verkligen ville se och det var The Ark som spelade igår 22.00 (outstanding spelning by the way) vi anlände i tisdags och har stundtals haft riktigt roligt.
Men till skillnad från tidigare år så har det inte varit konstant roligt och jag kan inte direkt påstå att festivalen var värd en veckas semester, utvilad är jag knappast, dock så får man väl lägga in ett plus vad gäller solbrännan.

Imorgon börjar jobbet igen och hinner jag med en dusch till idag så ska jag nog kunna känna mig som en hel och ren människa 07.00 imorgon.

Kort mening om vädret bara - ösvarmt på dagarna, svinkallt på kvällarna.

Måste komma ihåg underställ till Peace & Love.

Balen och studenten

Balen var klockren och jag hade ruggigt roligt, min kavaljer Johansson skötte sig utmärkt i sin enormt vackra Djurgårdenslips och bordsplaceringen var toppen. Någon vals blev det däremot inte förrän när slutet på kvällen var nära och Ugglas "efterfest" spelades av bandet, detta för att vi gjort en pakt och bestämt oss för att inte dansa vals innan vi fick höra någon Ugglalåt. Kanonkväll helt enkelt, tyvärr lite för dyr.

Att fira studenter är ingenting jag har sett fram emot, det skär i hjärtat på mig. Självfallet tycker jag det är kul med mina vänner som lyckats genomföra tre överjävliga år och nu kastas ut i vanliga livet. Men min egen insats under dessa år gör mig bara deprimerad. Helt enkelt är det en blandning av glädje och deprission. Gårdagen gick okej, turen till Eskilstuna idag kändes bara massiv. Jag hoppas Elin uppskattade det iallafall.

Nu ska jag äta en studentmiddag och sedan ka jag gräva ner mig.

Update; balen

Klockan är närmare halv fyra än två och hur jag ska hinna äta, sminka mig, fixa naglarna, plåstra fötter och få i mig godtagbar mängd alkohol innan halv sex är för mig ett mysterium. Att hårfixandet skulle ta en halv miljon timmar hade jag inte räknat med och jag är tjurig, tvär och bitsk.

Nog slösat med tid. Acetonburken måste hittas. Pronto.

Vad är väl en bal på slottet?

Jag vet inte vad ni säger, men idag är jag trött. Skrämmande trött. Eftersom folk lätt får för sig att det ka gå att prata och uppmuntra bort min trötthet så tänker jag inte nämna min inställning inför balen ikväll. Ska snart ner och fixa håret, det lär ta halva dagen och efter det måste jag göra något åt naglarna. Känns det som något jag vill lägga en ledig dag på? Jag tror verkligen inte det. Förhoppningsvis blir det roligt ikväll, även om jag misstänker att jag haft precis lika roligt om jag gick dit och hoppade över 50% av alla förberedelser.

Har jag upplyst om att mina järnvärden är låga som satan igen? Var iväg en snabbsväng imorse och tog blodprov, det var inte överdrivet roligt. Har legat över minimumgränsen ett tag, nu är jag lost igen. Inte konstigt att jag känt mig överdrivet hängig den senaste tiden.

Iallafall, nu måste jag upplysa laget om hur lite jag kommer kunna träna framöver. Tjipp.

Jag luktar blää

Har precis varit och solat, luktar inte godis just nu. Egentligen ska man inte dusha direkt efter, men jag kan inte låta bli. Det luktar illa.

Dagen kommer att tillbringas i Eskilstuna tillsammans med folket, Josefina ska klippa och färga mitt hår och sedan är det någon liten form av tjejkväll på gång. Kan bli riktigt trevligt. Däremot så ska jag köra eftersom jag behöver vara hemma imorgon.

Alla ni som ännu inte har köpt biljetter till våran fest i helgen och till den nästa helg.. Det är hög tid nu!


hits