Slumrigheten har trallat

Jag jobbade en ovanligt slapp tid idag, 7-14, och i vanliga fall så brukar man vara på G när man kommer hem efteråt. Nu ville det sig så att vi har en Prao-elev några dagar den här veckan och maken till energirik unge får man leta efter. Helt slut i skallen är jag.

Iallafall, just nu håller jag på och tvättar kläder, ska snart nog ta tag i lite annan städning också. Kanske. Kan bli så att jag vilar en timme eller läser lite. Har varit ovanligt trött på senaste tiden, funderar på om mina järnvärden kan vara nere på botten igen. Får kolla upp det inom närmaste framtiden.

Balen är snart och jag håller på att gå in mina skor. Smärta har fått ett nytt ansikte, mina tår känns fullständigt demolerade.

För att göra tillvaron lite ljusare i allt regn så måste jag få påpeka att Pernilla hittade en idiotbillig solsemester till oss i september. En vecka i värme är precis vad som behövs då. Det bockar vi för.

Goa gubbar i Gbg

Jag och karln begav oss vid halvtvå-tiden i fredags och hade fem timmar på ett gammalt tåg framför oss, det var något utöver det vanliga. Skakigt, långtråkigt och framförallt segt. Men det gick bra, nästan allt. Vi glömde vår påse med förnödenheter och böcker på stationen i Flen och väl på hotellet så var Jimbo ruggigt nära att glöma väskan.

Iallafall så tog vi oss fram och hade en kanonhelg. Liseberg och Universeum avverkades, ett antal måltider, en gnutta shopping, drinkar i baren och en hel del slötid. Riktigt skönt att komma bort ett tag och det är inte överjävligt roligt att vara hemma och jobba igen.

Nästa gång ska vi komma ihåg att använda kuponghäftet man får med göteborgspasset och så bör man satsa på spårvagn/buss istället för taxi.

Vart tog det vackra vädret vägen?

Jag hittade kontokortet igår, eller det var snarare så att Albin hittade det. Vi åkte ut till stugan för att leta lite och jag hade tappat det på parkeringen. Hade inte Al varit kissnödig så hade vi nog aldrig kollat just där det låg, lite tur ska man ha. Vi åkte till Jysk och jag inhandlade gardiner och en fotölj.

Fotöljen är utan ben, man kan gunga i den och dessutom har den inbyggda högtalare så man kan koppla den till tv, video eller dator. Hur skön som helst, den kommer stå fint i vårat vardagsrum.

Jag och Karln bokade in helgen i Göteborg igår, valde hotell och bokade hemresa. Ditresan väntar vi lite med. Det gäller att vara småkall om man vill åka till ett humant pris, annars får man vackert punga ut 700kr var för bara tåg och det är inte så frestande. Ska i vilket fall som helst bli skönt att komma bort litegrann.

Sista delen av detta inlägg måste jag få gnälla lite; jag sitter här i jobbkläderna och trodde att jag började 10.00, när jag ska ta snus ur kylskåpet precis innan jag skulle springa iväg så slängde jag ett öga på schemat och det visar sig att jag börjar 13.00, förvisso skönt att kunna dega några timmar till men det kändes dumt att släpa sig upp i så god tid helt i onödan. Ska ägna en stund åt bokläsning. Dr Strange & Mr Norrell håller jag på med för tillfället, blev lite besviken när jag insåg att den är på svenska och inte på engelska, hade fått för mig att det var så.

Highway to hell

Jag skulle till Stockholm, men så blir det inte. Hade planerat min lediga dag så den skulle bli lysande. Som vanligt så skiter sig allt då. Kontokortet är spårlöst borta och med andra ord så får jag vackert sitta hemma. Utan mat.
Jag blir inte bara arg, jag blir besviken och ledsen också. Inte mycket fungerar som jag vill just nu och jag håller på att bli galen. Har städat och rotat runt i lagenheten och kortet är inte här, det ligger inte i Jimmas bil och jag hade det senast igår kväll. Hur jävla bra får allting gå egentligen? Nu tänker jag ta ett lugnande bad och sedan vetefan. Kanske gå hem och se ifall mamma och pappa har någon mat, jag är hungrig. Borde lära mig att använda kontanter snart.

Mår konstigt

Måste få påpeka att jag mår lite konstigt, jag kan inte sätta fingret på vad det är som är konstigt eller så, utan det är mer att hjärnan snurrar till ibland, jag kan plötsligt börja skaka som en bäver och huvudet känns förvånandvärt tomt. Rätt irriterande är det. Just nu tror jag det är vätske-/näringsbrist, men who know?
Tänker åtgärda med frukost och vattenklunkande.

Paris Hilton

jag har ny mobiltelefon och när jag satt och spelade lite spel på den imorse så kom det upp en ruta och innan jag hade hunnit se vad jag knappade in så hade jag köpt Paris Hiltons spel för 50kronor. Man ska samla diamanter och varje gång man klarar ett uppdrag så får man en liten kommentar av arvtagerskan herself, mycket intressant kan jag tala om.

Jag avböjde en jobbtid idag eftersom jag ska till Stockholm och inhandla balskor, Cilan ska få äran att hjälpa mig med detta uppdrag för finskor är något jag absolut inte kan. Hemsk dålig på allt som har med klackar att göra. Har även bestämt att om jag ska inhandla några kläder så får de inte vara svarta, vita eller grå för det har jag överflöd av i min gaderob. Jag vill ha något klargrönt eller blått tror jag.

Iallafall, skolan går fortfarande åt helvete och jag börjar få smått panik innerst inne, men ändå skjuter jag på det hela tiden. helt värdelös människa är jag. Ska försöka få lite gjort imorgon eller ikväll tror jag. Känns viktigt.

Nu ska jag dra på mig lite kläder och smeta över några finnar, det är tråkigt att handla när man ser ut som ett drägg.

Lång dag

Klockan är åtta och jag är trött som en bäver, förmodligen för att jag har varit lite mer effektiv än vanligt idag.
Gick upp redan vid tio över sex imorse, annars brukar jag slita på mig jobbkläderna och springa till jobbet tre minuter i sju de dagar jag börjar tidigt. Det var riktigt skönt att hinna äta frukost, dricka kaffe och ta det lite lugnt på morgonen. Jobbet var kaotiskt, massor av varor och tonvis av kunder. Eller tvärtom. Lagom öm i axlarna såhär i efterhand. Skulle ha slutat två, men kom inte ut från byggnaden förrän runt halv fyra.

hemma bytte jag bara om och traskade iväg, satte in lite kontanter på kontot, solade, gick Lida, handlade och lagade mat. Idag bjöds det på tonfisksallad med bland annat krutonger, granatäpple, salladsärtor och färskt bröd till. Måste få glänsa lite och tala om att det var ruskigt gott.

Nu har jag dushat och läst lite. För att inte somna nu så överväger jag att städa eller koka lite kaffe. Kan inte sova riktigt än, men snart nog så snarkar jag som ett barn. Jimbo är förövrigt i Eskilstuna för tillfället och det känns löjligt tråkigt, men å andra sidan så hinner jag med mycket som jag skjutit på.

En till liten notis; det är inget fel på min fingersättning, det är S-tangenten som är psyko. Fler än jag har problem med den. Sköönt.

Lev livet myra

Dags för en efterlängtad uppdatering. Från min sida iallafall, har gått och funderat på om jag ska uppdatera, men det har bara inte blivit av. Har varit i Sparreholm hos Jimma så gott som hela helgen. Det var lagom ansträngande, vi gjorde en smörgåstårta i fredags som räckte fram till frukosten på söndagen och på söndag kväll så grillade vi. Utöver detta så har vi ätit tonvis med godis och liknande så man känner sig aningen jäst. Ikväll blir det förmodligen fotbollsträning så då får jag väl se till att springa sönder mig själv en aning.

Nu ska jag fylla i mina jobbtider i en jättestor ´kalender som Emelie har köpr och sedan måste jag försöka få lite frukost i mig.

Knipsare

Jag har rotat runt i hela lägenheten efter en nagelkapare, Jag är ingen människa som filar naglarna, då skulle jag få sitta dygnet runt, men jag uppskattar att kunna kapa dem när det behövs. Just nu är de fruktansvärt aviga och ojämna, överhuvudtaget ruggigt slitna. Hemskt är ordet.

Körkortet ligger fortfarande och myser inom mig, körde slut på bensinen i  pappas bil och sedan lämnade jag tillbaka den.

Nu i helgen var tanken att jag och Jimbo sku´lle vara hemma hos honom i Sparre hela helgen och bara ta det lugnt, det har dock havererat och vi ska båda jobba imorgon. Träligt nog så lappar tiderna rätt fint också, 8-15 och 12-21. Så mycket med det lugnet. Men man får utnyttja tiden som finns.

Ikväll ska vi en sväng till Lantz och Kvarnströms residens och vara lite sociala och så ska vi göra smörgåstårta. Det blir smaskens.

Nu ska jag gå på toa och sedan tänker jag tömma min kaffemugg i ett svep.
Ha det dunder i helgen folks!

Körkort!

Jag klarade det och får numer blåsa runt i bil på eget bevåg. Hur skönt som helst. Jag var dock galet nervös imorse och det första jag fick göra var att backa runt ett gathörn, det gick inge vidare och jag trodde jag var kuggad redan då. Där släppte alla spänningar, fick göra om det i slutet av körningen och då gick det bra. Har hämtat upp pappas bil i Sköldinge, han får åka jobbets bil ett tag, ska åka en sväng till Eskilstuna om en timme. Kan bli spännande.

Frukt och grönt

"den här ananasen ser grön ut, är den okej ändå?"
"Jaaaa, lukta på den. Luktar den ananas så smakar den därefter..."
"Jaha, då litar jag på dig"
"mmmm"

Jag kan vara kungen av fruktavdelningen. Förmodligen.

Kom precis hem, vräkte av mig jobbkläderna och drog på mig en morgonrock. Direkt slog det mig att jag borde gå ut med soporna, boka tvättande och köpa groggvirke. Så nu har jag två alternativ (utöver att göra allt detta i min mönstrade utstyrsel)

Alternativ 1
Jag slänger på mig något provisoriskt och gör alla sysslor och lägger mig sedan i badkaret.

Alternativ 2
Jag lägger mig i badkaret och byter sedan om inför kvällen, efter det gör jag alla tråkiga saker.

Kanin så illa.


Resten av dagens planering

För er som är nyfikna på vad jag ska ha för mig/har gjort idag så kommer här en snabb uppdatering.

Jag gick upp vid halv sju imorse och tog en rask promenad runt Lida, ungefär 8-9km med andra ord. Allergin höll sig i skick och jag tog mig runt med bara ett par rinnande ögon. Klart godkänt resultat.
Efter det så åt jag frukost och läste lite för att sedan skynda mig iväg till körskolan 8.45 och hade en lektion som gick något vingligt. Nu har jag skrivit lite, kollat på halva Garfield2, druckit kaffe och fått gott sällskap av Albin.
Har också hunnit med att kränga på mig jobbkläderna och sminkat över mina mörka ringar runt ögonen. Om ungefär tio minuter kör jag min andra lektion för dagen och direkt efter det ska jag rusa till jobbet. Väl där så lär jag sitta i kassan till klockan 20, då pappa hämtar upp mig för lite övningskörning och sedan ska jag hem och äta. Lär även bli en fotbollsmatch på tv att kika på och en välbehövlig dusch. Sedan är även denna dag förbrukad och över. Morgondagen ser ut att sluta ungefär som idag, ska försöka klämma in lite seriöst pluggande också.

Såå, vill ni något så är det bara att traska till Ica eller vänta till efter åtta.
Keep it cool!

"I wanna be a proffesional monsterkiller" - Från tv-serien Angel, Tv6

7dagar, slutspurt

Jag har uppkörning om exakt en vecka och stressan börjar komma krypande, jag känner mig fortfarande för osäker och jag slarvar när jag kör. Under lektionen jag precis hade med bilskolan så gjorde jag en handfull småfel som jag måste försöka få bort, har en till lektion om några timmar och pappa och jag ska köra en stund ikväll. Blir mycket bilåkande nu för tiden. På både gott och ont, förhoppningsvis så lossnar det väl någongång. Måste däremot få tala om att jag är en jävel på att backa, hade trafiken gått baklänges så vore jag världsbäst, men det är också jag i ett nötskal. Mästare på relativt meningslösa saker.

Majbrasor och Margaritas

Valborg iår firades i lägenheten, vi började med en trerätters middag, fortsatte med strawberry margaritas och avslutade med en hederlig fylla.

Riktigt trevligt folk kom över och vi hade en oförglömlig kväll.
Drinkarna slog det mesta, jag lyckades se till så alla mariekex gick åt, ingenting gick sönder, Appel körde en värdelös snapsvisa och alla var goda och glada.

Bilderna från både Åland och Valborg kommer i ett senare inlägg, det blir nog mer talande.

Åland Tournament 2007

Vi kom, vi såg, vi segrade inte.

Jag, Emelie och Thess lyckades lokalisera PeO på söder i Stockholm och efter det blev det en stund i bilkö. Stressnivån hann bli lagom hög och ett tag såg det ut som om vi skulle missa båten, men vi lyckades hinna med den och vi var på väg. PeO skickar sms hem till Albin från båten; "Umeå-tjejerna sitter här nere i cafeterian och dricker sodavatten och äter mackor, men jag antar att Petra och gänget sitter uppe i baren" Han hade så rätt så, deras P2 var strålande och humöret var på topp. Fram till hotellet kom vi framåt kvällen iallafall.

Matcherna gick lite sådär, vi vann första och förlorade resterande två. Det var ungefär vad vi hade räknat med också. Kvällen ägnades åt kalasande, på hotellet för mig och några till och ett par vågade sig iväg ut på krogen.
Den historien får någon annan dra, men jag kan tala om att det var en riktigt händelserik kväll iallafall.

Dagen efter checkade vi ut runt tolv och sedan satt vi i Godbyhallen och kollade på matcher tills det var dags att åka hem igen.
23.30 satte vi våra fötte ri lägenheten igen och var skapligt slut, både jag och Emelie.

Lite kortfattad sammanfattning, annars blir det så rysligt internt.

hits