Dagens hjälte.

När jag sitter här och tycker otroligt synd om mig själv så måste jag få ge en eloge till Emelie. Tjejen är nere och hämtar varsin kyckllingrulle till oss. Eftersom det inte går några roliga repriser idag så hyr hon även film.

GULD!

Jag mötte Lassie, Di di didi di.

Davids inflyttningsfest var det som gällde för gårdagen. Karln rymde till Sparreholm och jag fick med andra ord klara mig på egen hand. Det gjorde jag med bravur, till en början. Eftersom jag skulle ha åkt till farmor idag så ville jag vara i vettigt skick, alltså nöjde jag mig med halvsvaga drinkar baserade på gin. Framåt kvällen så träffade jag dock en gammal bekant, Jack Daniels. Piratkänslan infann sig lite i efterhand och idag känns det som om jag är ute på nåt av de sju haven.

Jag hade trotsallt förbannat roligt och kvällen rundades av med kaffe och långt samtal med Albin hemma i köket.Jävla JD.

Let the spirit fly...

Fredag och jag börjar inte jobba förrän klockan tre, det innebar att jag gick upp vid nio och tvingade i mig två mackor till frukost. Vilket tog ungefär en timme, har svårt att förstå hur folk kan uppskatta dagens första mål mat. Jag har alltid haft oerhört svårt att äta inom de närmsta timmarna efter att jag vaknat. Iallafall, sedan släpade jag mig iväg till gymmet och körde en omgång. Det är fortfarande otroligt tråkigt, men har jag betalat för kortet så ska den användas också. Nu borde jag snart ladda kaffebryggaren och äta min matlåda.

Ska hinna skriva klart en skoluppgift och plocka undan lite kläder också. På denna lilla yta så blir det fort stökigt, men det är mys iallafall.

Gårdagskvällen blev en spontantur till Katrineholm med Emelie, Ida och Mickan. Alltid trevligt att slå ihjäl lite tid med innebandysnack och för att rädda min otroliga tristess av att vara ledig en helg så blir det förmodligen så att vi åker och kollar på Katrineholms seriepremiär i Nyköping imorgon. Jag hoppas det, annars kommer jag bli knas.

Träffade Sanna på Hammarvallen efter träningen, det var roligt. Alltför längesedan, tror jag får övertala henne att bjuda mig på kaffe någon dag.
 
I övrigt så är det Davids inflyttningsfest imorgon. Då ska han även få min, helt värdelösa, födelsedagspresent. Han får helt enkelt hålla minen för jag kan inte planera och handla presenter i Flen, det går bara inte.

Hur man handlar

1. Plocka på dig dina varor i valfri takt.
2. Ställ dig i kö
3. Plocka upp dina varor på bandet, hälsa på kassörskan om denna är trevlig nog att hälsa. Annars kan ni strunta i det och gärna göra precis tvärtemot mina följande tips.

När ni plockar upp varor så finns det alltid lite saker att tänka på. Ska ni köpa 10L mjölk och två påsar med maränger så är det ganska logiskt att lägga upp marängerna sist, detta underlättar framförallt om ni handlar mycket. Ska ni bara köpa dessa två så gör hur ni vill.
Visst är det trevligt att få alla streckkoder åt samma håll, men det är avskyvärt att behöva vänta på någon som står och vrider på varorna tio gånger och sedan lägger upp dem på bandet, då är det bättre att låta bli. Vi hittar dem snabbare.
Bygg inga varuberg, detta kan förstöra en hel dag för en kassörska. På de flesta ställen finns dessutom skyltar angående detta, ignorera icke. Varorna ska ligga en och en. Då går det snabbast och det är trevligast.
Lägg inte varor ovanpå plastpåsen. Det gör så att vi antingen får rycka utav bara helvete för att få loss den, eller måste göra massa onödiga lyft.
Vi går vidare, jag har egentligen hur många idéer som helst på den här punkten, men jag låter dem vara.

4. Ska du betala med kort kan du dra det redan innan varorna är färdigscannade av kassörskan. Du får iallafall bonus på alla varor och det kommer inte dras några extra pengar från ditt konto. Magiskt va?
5. Glöm inte att godkänna. Vill du inte ha kvittot så kan du säga det och gå och packa. Du har nu klarat dig igenom som en precis lysande kund ocg humöret stiger litegrann på den uttråkade medarbetaren.

(6. Om du, mot förmodan, ska använda kontanter så är du så gott som förlorad redan, det spelar ingen roll hur pedantisk en människa är, det tar iallafall bra mycket längre tid och skapar mer frustration "vänta jag tror jag har 6.50" "Nej det hade jag inte" "jooo vänta här var en femma" "NÄ FAN, använd tjugan du fick för en kvart sen". Jag hatar kontanter och jag tror det ligger något i ordet som visar vilka som klamrar sig fast vid dessa bakteriebomber. konTANTER)

Sammanfattning kan man nog kalla detta

Jag har läst ut De bortglömda barnen som Pernilla så vänligt valde ut åt mig igår, även om hon själv inte minns det. Väldigt gripande och ytterst svår att lägga ifrån sig. Helt enkelt ruggigt bra.

Har utöver det hunnit med en vända på gymmet tillsammans med Elin och lagat lite mat i min ensamhet. Quesadillas har jag nu rört ihop två dagar i rad, skär lite i hjärtat att jag ska behöva vänta ett tag innan jag äter något så gott igen. Lysande maträtt.

Karln har varit hemma en sväng och nu åkt ut på golfbanan med sin pappa. Jag valde att stanna hemma, är helt övertygad om att det regnar inom en halvtimme.

Ska nog gå och byta min lott. Köpte lotter för 100 för några veckor sedan och sen dess så går det bara runt, runt.

En - Två - GÅ!

Det har hunnit bli tisdag i stugan och min förkylning, som tidigare bara legat och nosat lite i skymundan, har slagit ut och blommar för fullt. Jag skulle gärna skylla på U som lät mig stå utomhus och vänta på honom i över 20minuter igår, men är man så korkad att man tar på sig shorts så får man nog skylla sig själv. Med andra ord så är jag fortfarande tjurig på honom, men jag är mest arg på mig själv.

Måste slänga mi gi soffan och läsa klart boken jag håller på med, den är otroligt svår att slita sig ifrån. Tack Pernilla för tipset!

gårdagens inlägg...

var iallafall speciellt.

Fucking söndagar

Helt seriöst, jag gnäller när jag jobbar och nu måste jag få lov att klaga lite till. Jag klarar inte av att vara ledig, en hel dag utan något inplanerat och utan energi. Fullkomligt galen blir jag, kan inte ta mig för att göra något heller, sitter 10minuter, tröttnar och byter till nästa grej. Jag tror att jag borde jobba lite varje dag för att komma till min rätt. Dock med betoning på lite. Det behöver absolut inte vara idiotlånga dagar som igår. Nu ska jag gå och handla lite tror jag, eller läsa lite. Svårt att säga.

Kalas igår

Igår blev det en lite reducerad tillställning. Vi började hos Johan och Carita, sedan bar det av till Bo och Evelina. Jag och Karln blev inte så långvariga eftersom båda jobbar idag. Han började tidigt och jag jobbar länge. Skönt nog så är jag riktigt pigg idag, däremot ser jag utt som skit, men det ser ju inte jag när jag jobbar iallafall så det går iallafall. Kvällen var riktigt trevlig iallafall, vissa gäster gjorde mig oerhört förvånade, men så kan det vara.

Hann byta till mig en ölindränkt tröja av Carita och skapa världens bästa spellista. Tröjan eftersom Carita fick öl på sig och när jag ändå skulle hem så kunde hon gott få slippa lukta öl. Spellistan bestod av varannan låt The Ark, de hade bara en. Hey Kwanongoma. Ni nära vet vad det innebär. 

Vad har ni missat?

Jag har fortfarande inte lyckats dra på mig någon riktig träningsvärk på gymmet, men jag jobbar på det.
Jag har bestämt mig för att köpa en bil och får den nästa vecka, med andra ord är jag luspank närmaste halvåret/året.
Jag har varit och handlat kläder med lillebror, han vill inte ha några färger alls.
Mitt hår har hunnit driva mig till vansinne ett tiotal gånger om dagen. Det är överallt och bara ivägen.
Folk fortsätter sin, vid det här laget, uttjatade diskussion om min vikt och jag fortsätter att leva på skräpmat och mackor. Inte i ren protest, utan av ren lathet.

Nä, nu ska jag göra något. Kanske.

Klantjäveln förtydligar

Jag har inte tappat bort ett par skor, utan två. Sanslös är vad jag är.

Klantjävel, skärp dig!

Om ni under dagen försökt fått tag på mig så kan jag vackert erkänna att jag någongång igår tappade bort min mobiltelefon. Har goda förhoppningar om att den ska dyka upp dock, gör den inte det så befinner jag mig just nu i ekonomisk kris. Hittils denna månad har jag hunnit tappa bort ett par innebandyskor, en iPod och nu mobilen. De två förstnämnda är för alltid förlorade, telefonen får allt lov att komma fram annars blir det panik. Ytterst jättepanik.

Nu tänker jag gå och lägga mig, det här har varit den längsta och minst innehållsrika dagen på otroligt länge. Jag klarar inte av att vara ledig när alla andra människor är upptagna eller utslagna. Överjävligt är vad det är.

Sov gott folks.

Just nu;

Jag har extremt tråkigt. Gick till Ica och köpte lotter för hundra riksdaler. Nu ska här skrapas.


Jag skrapade hem samma summa som jag köpte lotterna för. Ska nog gå och byta dem snart. Om jag orkar.
Har hunnit kolla på damfotboll en timme eller så, Brasilien-Kina. Var inte jätteförvånad över 4-0 resultatet.

Imorgon har vi innebandymatch.

Vad ska jag göra idag?

haha jag kommer aldrig kunna säga nej

Förlängde just mitt arbetspass avsevärt, R ska ha barn och måste åka. Klart man ställer upp.
Slänga i sig mat och ta sig ner snarast med andra ord.

Tjipp.


Gräv ner er och er besatthet

Senaste dagarnas samtalsämne i lunchrummet har varit det faktum att jag - enligt övriga rödskjortade medarbetare - har gått ner i vikt. Detta är något som jag kraftigt motarbetat, främst eftersom de tror att jag gjort med hjälp av att sluta äta. Vilket inte riktigt är min grej. Som ren protest kände jag mig tvingad att köpa med mig en chokladbit upp på lunchen igår och folk höjde faktiskt på ögonbrynen. Det är helt sanslöst hur lite det händer i den där byggnaden.

Förövrigt så kan jag glatt påpeka att jag var hemma hos min käre mor och far igår och lånade vågen. Mina bastanta 68 pannor finns kvar och så länge jag får bestämma så tänker de inte gå någonstans heller. Jag råkar gilla mig själv, men det har folk svårt att förstå.

Anledningen till att de tror att jag hetsbantar? Jag har bytt ut min jobbpyamas som har varit två storlekar för stor, i herrmodell. Mot byxor i rätt storlek och en figursydd skjorta. Dessutom blev jag faktiskt lite brun under semestern och det hjälper säkert till endel.

Vad göra, vad göra?

Idag börjar jag jobba halv tre och jag har lite problem med vad jag ska göra innan. Här är de saker jag måste göra;

Välja kläder till ikväll
Äta upp min matlåda
Tvätta håret

Detta tar väl ungefär en halvtimme om man är lite effektiv, jag har tre alternativ på saker att göra som jag inte riktigt kan välja mellan;

Ta en promenad
Städa rummet
Beställa lite kläder

Ska jag hålla mig till sanningen så räknar jag med att "städa rummet" inte blir av idag. Så viktigt är det inte, bättre att jag håller mig på gott humör än att förstöra detta med meningslöst dammsugande.


Hello Kitty!

Efter gympasset igår har jag träningsvärk, men just nu har jag inte hittat fler ställen än bröstmusklerna, triceps och nedre ryggmusklerna. Bör väl få känningar i benen vart efter dagen går, hon sa att jag förmodligen får ont i bröstmusklerna, insida lår och nåt mer.. nacke tror jag det var. Nog om det.

Vaknade upp och kände mig utvilad för ungefär en halvtimme sedan, såg att jag missat samtal från jobbet och kände att jag egentligen inte har något livsviktigt att göra idag så jag kan lika gärna jobba. Skulle ha kört 16-18.30 åt Isak och det känns fjantigt att bara få betalt för så kort del, så jag drog iväg ett sms till chefen (lite snål, lyckades ringa mamma igår och prata i 20minuter så nu fick gott R ringa mig).

Jag ska göra mig iordning lite halvt nu så jag ser ut som en människa igen. Av någon anledning så ser jag enormt trött ut idag. Sedan ska jag slänga upp godis på hyllorna till 18.30.

Simma lagom snabbt!

Inte en sten i magen

Hur kommer det sig att jag är på så löjligt bra humör idag?
Ingen psykokund har kunnat ändra på det. Skööönt.

Vad är det för dag idag?

Måste få påpeka att jag idag har varit iväg och kört instruktionspass på gymmet och jag känner redan nu hur träningsvärken kommer smygande. För att tvinga mig själv att gå dit igen så har jag redan kostat på mig ett årskort för en mindre förmögenhet. Bara att köra på så fort värken har lagt sig alltså.

Jag börjar jobba om en timme, tycker det är fruktansvärt träligt dessa dagar då Karln jobbar 7-16 och jag jobbar 16-21.15. Träligt överhuvudtaget, med mina idiotiska jobbtider så blir det helt enkelt så att den lediga tid man får satsar man på att vara med Jimbo eller peta in ett träningspass. Känner hur vännerna glider iväg de veckor då det är intensivt på jobbet... mindre roligt.

Nu ska jag iallafall kissa, hitta lite hårspännen och en snodd och sedan traska iväg. Alltid skönt att hinna ta en kaffe innan man sätter sig i kassan. Jag hoppas lite på att jag bara har kassatid idag och att jag stänger med någon rolig människa, men det är väl föga troligt.

Nu låter det som om jag är lite bitter här, men det var längesen humöret var så bra som det är just nu. Tyvärr är jag lite hungrig, men jag får väl köpa en macka eller nåt. Fil kanske?
Jag ska även hitta någon som passar för att besvara min fråga angående vilken dag det är. Har på känn att det är onsdag, även om det känns som en torsdag.

Keep up the good work, folks!

Efter en vecka i solen

Jag kom hem från Cypern igår natt och har hunnit med lite för mycket sen dess, men det kan vi ta i ett senare inlägg. Min och Pernillas resa lär gå snabbt att sammanfatta. Att som ungdom åka iväg på charter innebär en del förpliktelser; man ska äta gott, komma hem jättebrun, festa gärnet varje kväll och träffa massor av nytt folk som man aldrig kommer att se igen. Vi struntade i dessa idiotiska idéer och satsade på att ha riktig semester. Vi solade så gott som hela dagarna, gärna i sällskap med en bok eller lagom diskreta snarkningar. Vi drack och åt gott, i rimliga mängder och vi struntade fullständigt i att ta kontakt med alla dräggfulla engelsmän och danskar som vinglade runt överallt. För första gången så kommer jag hem från en semester och känner mig riktigt utvilad, det kära vänner, är guld värt. Ännu har inte solsvedan lagt sig helt och jag skulle uppskatta ett badkar med lotion att slänga mig i. Har även lyckats få cravings efter Yatzy, eftersom det är ett öagom ansträngande nöje och tidsfördriv.

Iallafall, en kanonsemester utan att vi slog ihjäl varandra fullkomligt.

hits