The tvättdag

07.25
Att släpa sig upp sju en lördagmorgon innebär huvudvärk, men eftersom det var fasligt längesedan vi lyckades utnyttja en tid i tvättstugan så var det bäst att släpa sig upp. Nu ska jag vila lite. Efter nästa vända tänker jag duscha och diska. Kanske sova.

08.49
Sova är inte att tänka på eftersom världen just nu ljuder av ljuvlig musik från främmande land. När man klagar byts det till dancing queen. Det tråkiga är att min högtalaranläggning skulle vinna en fight, men tyvärr så har jag mina misstankar om att bostadsbolaget faktiskt skulle ta gubens parti, för jag har inte mentala problem. Än.
Tror jag ska åka bil till Ica och handla mjöl. Det är lördag och jag tänker inte nöja mig med något annat än nybakta scones och jucie på någon frukt som jag tål. Har misskött mig lite väl på senare tid och jag börjar bli skrämmande prickig vilket är föga smickrande.

10.20
Sista maskinen är ilagd, mina scones står i ugnen, turen till Ica är avklarad, soporna är slängda, disken är diskad och helt plötsligt har jag en halv lördag att roa mig åt diverse engelska ord. Ska nog färga håret först, börjar se lite väl anskrämligt ut och färgen har snart stått i badrummet i två veckor. Det blir ungefär lika kul som det låter och det är ingen människa utom jag själv som ser skillnad efteråt. Sålänge jag slipper utväxt är jag trotsallt glad.


Imorgon är det tvättdag

Jag och Elin kom precis hem från Eskilstuna. Eftersom jag lånat volvon av papptratt så kände vi att vi var tvugna att ge oss ut. Vi satte sikte på Ben & Jerry glassen i frökens frys och så åkte vi. Längesedan jag körde något annat än min lilla söta kärringbil, fars volvo kommer förmodligen alltid vara en favorit. Svårt att säga varför.

Igår spelade vi Laserdome i Stockholm, det var knasroligt. Tyvärr så var jag överlägset sämst, men det spelar inte så stor roll alla gånger. Jag sköt Pernilla några gånger iallafall och det var huvudsaken. Nästa gång bör vi försöka vara i olika lag så jag slipper få minuspoäng.

Jobbet flyter på bra och det ser ut som om jag går mot en ljusare höst om man ser till arbetstider.

Nu ska jag snabbt fylla i en grid* och sedan sova.

*hittar inte det svenska ordet i min hjärna just nu, men jag sitter och böjer mystiska engelska ord fram och tillbaka. Allt är bättre än spanskans tre miljoner olika former.


Och en betygsdialog var avklarad

Eller om man ska kalla det korsförhör. Jag vet inte riktigt varför men dialogmomentet i varje kurs gör mig fruktansvärt nervös och jag kan inte hantera det. Allt låser sig. Det gjorde det inte bättre att gubben frångick mina uppdrag och ville diskutera och resonera om alla möjliga olika miljöproblem och diverse organismer. Jag tyckte att jag chansade mig igenom allt, men såhär en timme efteråt så känner jag att jag egentligen kunde svaren. Iallafall så fick jag godkänt och det räcker för mig. Någon större användning av mina betyg kommer jag förmodligen aldrig ha, dock så måste jag ha dem.

Nu ska jag ta en knäckemacka och ett glas cola och försöka bli människa igen.  

Hat är ibland ett alldeles för svagt ord. Avsky? Förakt?

Halva dagen är inte riktigt avklarad än men nära på. Nu ska jag vara lite driftig en stund och sedan tänker jag ägna mig åt seriöst wii-spelande.

Att göra:
Diska
Panta
Handla mat
Dammsuga
Baka scones
Ta hand om smutstvätt
Plocka ögonbryn

Förbannade jävla arabmusik. Och Flens Bostad gör ingenting.
3st ska flytta från vår trappuppgång endast på grund av den störda gubben. "han förstår inte bättre". I don´t care, han förstör mina lediga dagar. Han förstör mina jobbdagar också för den delen. Bara genom att visa sig på Ica så är jag förbannad en bra stund framöver.

Sista dagen på första kursen.

Jag har betygsdialog ikväll och jag börjar bli nervös. Det är inget gott tecken. Nervositet är sällan jag råkar ut för och jag har aldrig lärt mig att kontrollera den. Tunghäfta är bara förnamnet. Sist jag var ett riktigt vrak var på uppkörningen och det släppte inte förrän jag trodde att jag kuggat. Med andra ord kanske jag ska svamla på lite ikväll och sedan släpper det?

Usch.

Nu blir det till en liten snabb uppdatering av hjärnan angående diverse formler och småsaker som jag känner sviktar.

Är det en general du har i fickan?

Som ni har märkt så har jag varit ovanligt negativ och tjurig i över en månad. För dem med skarp syn/förmånen att se mig lättklädd så är det ett faktum att jag även lagt på mig några ovälkomna kilo. Eftersom jag inte är nöjd med något av detta så tog jag idag ett beslut. Ett lätt beslut. Ett bra beslut.

Jag är efter lite mer än en månad än en gång en riktig snusare!

Det ska mycket till för att jag ska sluta efter detta.

Dagens två höjdpunkter:

1. morgonfika hos Tilda med kaffe och bulle.

2. tacopaj efter jobbet.

Resten av dagen var så ointressant så den inte ens platsar här. Då är det illa.

Lär avlida framåt eftermiddagen.

Varför kan inte jag sova? Det är helt sjukt.

Igår efter jobbet satt jag i lugn och ro, åt min hamburgare och sippade på en kall. Karln och Al roade sig med ungeför samma sak. Sen trillar Ponk och Johanna in. Det hela slutade med en utekväll i Nyköping och vi var väl hemma tidigast halv fyra inatt.

Kul var det, men jag förstår fortfarande inte varför jag inte kan sova.

Och var är Albin?

Solen skiner.

Idag är det ingen snöblåst inte och vet ni varför? Jag jobbar. Brukar lyckas pricka in det där rätt snyggt.

Hela påsken ska ägnas åt att sälja mat. Förmodligen slår ingen den ensamma gubben som handlade tolv kassar. Han var mysig och så gott som döv. Det gillar vi.

Ikväll dyker kanske Albin in så jag räknar med tv-spelande.

På tisdag är det löning och på torsdag ska vi spela lasedome för att fira min och Pernillas födelsedag. Hon fyllde i slutet av Januari och jag i början av Februari, men eftersom vi bara har en gemensam dag ledig från slitet i månaden så har alla fått vänta snällt på att vi ska kunna följa med.

Jobbet var det ja. Man ska väl vara lycklig att man har ett antar jag.

Petra ställer upp, vi behöver inte ens fråga.

Det är den tankebanan som har gjort mig till den tjuriga jävla surkärring som jag förmodligen framstår som ibland.
Några fina exempel;
"Petra kan vara rastvakt" - Jag lackar sönder på mina kära kollegor som inte kan sköta sina raster som vuxna människor. Vi har helt seriöst ett schema som man skriver varje morgon och sedan följer.
"... kommer inte. Har du några övningar på lager?" - Pappa. Exakt när träningen börjar.
"såg du att du har bageritider på schemat?" - Jovisst, mer stress = mer lön? Det kunde man ju tro.
"Vi hinner inte följa med 91" - Sa jag faktiskt ifrån förra året? Jag vet inte riktigt.
Osv i all oändlighet

Jobbet och innebandyn fräter sönder min skalle just nu som ni kanske märker eller redan har märkt. Det som gör mig mest irriterad är att vad fan jag än hjälper till med, var det än är, detså mer tar folk för givet att jag ska göra framöver. Jag bör säga upp mig, flytta och plugga. Alternativt komma överens med tanken på mig själv som en söt liten marionette.

Det sista är egentligen inte ett alternativ.

Sådärja.

Gårdagen var lyckad. Riktigt roligt om jag får säga det själv.

Det för räcka just nu, bakfyllan är som jag förtjänar och jag ska spela innebandy om lite mindre än tre timmar. Grisbandy med gänget. Kan bli skoj.

H
e
j
D


Bra idé att tacka ja till innebandyn. Mycket bra.

Pizza efteråt.
.

Pengar och sådär

Den här Londonresan tog lite hårdare på min ekonomi än jag velat inse tidigare. Inte ett öre på sparkontot och exakt 640kronor på kortet. Det känns lite sådär att 5000 av nästa lön går direkt till bilförsäkringen. Så förbannat tråkigt.


Jag hatar pengar.

Tänker inte plocka från fonderna. Nope. Icke.

Kanske.

Min nagel har gått av

Trött som en gnu, men dagen kräver ändock sin uppdatering.

Fruktansvärt tråkigt på jobbet idag, alla var tjuriga och fullkomligt oresonabla. Träligt som tusan.

Vi vann matchen över mina kollegor som tur var, det hade blivit halvträligt att masa sig iväg till jobbet under morgondagen annars. Som dessutom redan är årets kundtätaste dag. Ska ni handla imorgon har ni gjort en miss.

Fick tillbaka naturkunskapen. Jag blir så trött på mig själv. Uppgifterna är ihopslängda på minsta möjliga tid och utan någon större ansträngning. Betyget blev as always ett starkt VG. Tänk om jag bara någongång la ner tio minuter extra. Högsta betygen hade haglat in för såpass begåvad är jag trotsallt att plugg på gymnasienivå är något som jag klarar utan att sätta min fot på meningslösa lektioner. Tyvärr är inte det okej. Då är det bättre att sitta där, göra absolut ingenting och prestera hälften så bra på proven, man får iallafall högre betyg än vederbörande.
Jag trodde det var kunskap som räknas? Förbannade fjant sverige.

Det är inte särstavat. Jag vill ha det så.

Härlig frukost och sådär.

Jag börjar jobba om en timme och sconesen är redan uppätna för längesedan. Eftersom jag har en tendens att överdriva så fick jag för mig att jag var tvungen att hå upp 06.45. Fem över sju var brödet klart och straxt efter det hade jag och karln smällt i oss världens godaste frukost. Tidspesimismen har jag fått efter pappa. Jag undviker fortfarande att åka med honom till samlingen eftersom man då kan ge sig iväg 40minuter innan det är dags och sedan cirkulera runt lite i Flen medans man väntar på att tiden ska gå. I tid kom man iallafall.

Match ikväll!
Jag har träningsvärk.


God kväll Lingon.

5 stycken var vi på fotbollsträningen idag. Tränaren skakade på huvudet och traskade ut på planen i snöblåsten och började fibbla med konerna medans vi värmde upp. Det är nog första gången jag kört ett pass med sån manfald och med sådan kvalitet. Imponerad blir man och kul var det. Överjävligt väder dock och hela kroppen gör ont nu. Tackar gud för deep heat (som förmodligen innehåller något halvt livsfarligt, eller möjligtvis något som gör att man får kluvna hårtoppar, och av den anledningen inte finns i vårat livrädda land, men det strunar jag fullkomligt i)

Väl hemma blev det heta crepes med sallad och dressing till. Till efterrätt slängde jag ihop lätta kardemummascones. Fullkomligt underbart. Tanken är att jag ska gå upp lite tidigare imorgon för att hinna göra en ny sats och äta nybakt till frukost. Får se hur det blir, börjar tydligen nio imorgon.

Jag har så mycket bra recept nu att jag måste få ihop dem på något sätt. Får fundera lite.


Då var dagen fylld.

Innebandyn är ju numer bara fjant, vilket säkert är jättekul för samtliga, men kropphyddan anpassar sig snappt till ett sådant tempo. Därför ska jag och min högerfot köra säsongens första fotbollsträning ikväll. Vänsterbenet är stödjeben och det vet ju varenda idiot. Innan det ska vi kolla på lägenheter, handla mat och förbereda så att det bara är att värma på när jag kommer hem. Jag ska även baka kardemummascones, den smala varianten.

Förmodligen skulle jag bli världens bästa hemmafru, nu har ju karln tyvärr bestämt sig för att bli elektriker och inte USA's president så jag får nog satsa på att arbeta trots mina talanger.


Bulle eller inte bulle.

Jag vill baka idag. Någon form av bulle eller kaka, men jag velar lite. Jag bör inte ens kolla på någonting såpass smällfett inom närmaste tiden. Då känns det meningslöst att göra iordning. Men hur givande är det att försöka grädda en avocado?

Jävla liv så komplicerat det ska vara då.

Sporten på tv.

Gårdagen slutade i fullkomlig driftighet. När jag klagat klart så slängde jag ihop alla skoluppgifter, diskade allting, städade köket, röjde badrummet och packade ihop alla mössor/vantar i en snygg låda. Klart som steksmör att snön faller idag.

Imorgon ska vi kolla på två lägenheter.

Jag glömde medecinen till träningen idag.

Jobbet känns kul faktiskt.

Match mot Ica på onsdag. Det kommer bli fruktansvärt. Förhoppningsvis roligt, men vem vet?

Nu ska jag äta macka, duscha och knyta mig.

Sådeså.


Utan rubrik

Jag har alltid propsat på att jag är farlig för mig själv när jag får för mycket tid över. Efter ett halvt sammanbrott igår över hur dum i huvudet jag är som inte utnyttjar min egen kapacitet och hur jävla korkat det är att bara slänga bort livet så är det väl bäst att ta tag i skiten nu tänkte jag. Därför sitter jag här och kollar igenom hyllsystem på ikea och väntar på att kaffet ska bli klart. Bristen på självdiciplin är så skrämmande att jag får lust att sparka mig själv hårt på smalbenet. Tanken är att jag nu ska snygga till mina sista NK uppgifter så jag har skiten klar sen, kan helt ärligt säga att den här kursen bara blir mindre intressant för varje gång man tänker på den. Biologi var givande. Naturkunskap är fjantigt. Jag kräks på upprepningar.Jag vill sticka en penna i ögat och rota runt litegrann när jag tvingas närvara. FY.

Nog om dravel.

När slutade barn leta grodor på fotbollsträningar och bygga legoborgar som hobby?
Guling.

Konsten i att förstöra en lördag.

Steg 1.
Kom hem från en shoppingsemester sent på fredagkvällen.

Steg 2.
Vakna 04.30 av arabmusik som gör det omöjligt att somna om.

Steg 3.
Jobba 8-19 på ett jobb där du inte behöver använda huvudet eller ens en halv muskel, det ingår dessutom att folk får förolämpa dig hur mycket dem själva vill under tiden som du endast kan ägna dig åt smått dold ironi och sarkasm som hämnd. Fruktansvärt givande.

Steg 4.
Ät goda tacos. I för stor mängd.

Steg 5.
Skaffa en pojkvän med samma intressen som din lillebror.

Steg 6.
Drick en lagom dos goda drinkar. Precis såpass att du inte är full och tillräckligt mycket för att absolut inte få köra de närmaste timmarna.

Du är fast. Fruktansvärt roligt.


Det var en huvudstad, en ålder, ett tv-program och en röd skjorta.

Detta kan bli långt, jag har haft så mycket tid på mig att klura fundera och snurra in mig i detta inlägg. Egentligen ska det väl delas upp, men om ni inte orkar läsa en lång text i ett svep så går det alltid att komma tillbaka i omgångar. Nog om tips.

Veckan som gått har inneburit en hel del pizza och en hel del classic hot chocolate utan grädde (de flesta gånger, ibland valde la barista att fullkomligt ignorera mitt desperata "NO CREAM!") På måndagen handlade jag en massa roliga, färgglada, speciella och knasiga kläder och accessoarer. Efter en halv vecka med ovan nämnda kosthållning så kände man sig ungefär som en flottig falafelgubbe, med andra ord så avslutades veckan med svarta kläder, böcker, presenter och TV-spel.

Väder och vind samarbetade inte. London-Eye får vänta till nästa gång, fruktansvärt träligt. Däremot så måste jag lista mina fem bästa köp. Självfallet i listform:
1. Lemsip, 4-5 askar bör kunna skrämma bort varenda förkylning under kommande år.
2. Trench. Jag hittade en klassisk begie till överkomligt pris.
3. Taxfree drickat. Tänka sig att man numer faktiskt får föra in dricka i landet. Sitter och sippar lite Martini till melodifestivalen just nu.
4. Deep heat. Vi stackare i Sverige sitter fast i tigerbalsam och vi vet egentligen inte hur pass effektiv en värmande,smärlindrande salva kan vara.
5. Randiga byxor som är absurt sköna. Dessutom skön halvlång variant med lagom avslappnad knäppning.
Over and out.

Måste säga att  fylla 20 kändes inte speciellt förrän man insåg att jag faktiskt fick släpa med mig två liter Martini hem helt lagligt. Kan låta som meningslös upplysning. Men det är gott.

Imorse började jag åtta. Gubbjäveln på våningen ovanför började spela sin satans musik halv fem. Alltså var jag på jobbet 07-19 idag. Kan också påpeka att "plocka bröd" numer innebär "baka bröd". Lurad in i Bake off träsket utan att jag ens förstod det själv. Smått pinsamt.

Melodifestivalen ska vi yppa en åsikt om också. Jag hejar på Sjögren. Han är sympatisk. Hade jag varit 20-30 (40?) år äldre så hade jag förmodligen satsat mitt liv på att jaga hem den karln. Förmodligen inte efter lite eftertanke, jagandet är inte min grej.

Ska vi dra en linje nu kanske.

Hur svårt ska det vara att slippa grädden?

Jag har landat, på gott och ont. Pengarna är slut. Jag är nöjd. Imorgon jobbar jag 08-19, med andra ord ska jag krypa i säng nu och sova tills jag tvingas gå upp.

Något bättre sammanfattning kommer kanske. Bra har det varit iallafall!

And off we go

Färdigpackad och klar. Resväskan rymmer just nu trosor, bh, strumpor, strumbyxor, pollenmedecin, laddare till mobilen, en nagelsax och en näve tamponger. Passet och pengarna ligger i jackfickan och en pocketbok i handbagaget. Det är ungefär vad jag tänker ta med mig.

Innebandyn igår var spännande. Laguttagningen kom som vanligt ut förbannat sent = inga ersättare till de som inte kunde hann ringas in. Vi var sju stycken. Som vanligt så var inte vår eminenta huvudcoach med, han struntade i det. Jag struntar i honom, Misstänker starkt att om han är kvar nästa säsong så finns det inte mycket till damlag i Flen. Det börjar låta så bland folket. Toleransnivån är nådd. Men nu får det vara nog.

Nu ska jag ägna en stund åt att duscha och äta lite lakrits.

Förmodligen hör ni inte av  mig förrän om en vecka eller så. Todeloo.


Knut på tråden

Lyckades bli fylletaxi igår, det var faktiskt ganska roligt. Fick Martina i framsätet bredvid och hon är alltid kul. Karlns kusin kände som tur var inte igen mig när han och hans vän ville ha skjuts så jag kunde på rak arm säga nej. Annars var jag runt i halva Flen runt halv fyra tiden inatt. Mosade en grävling gjorde jag också. Första gången jag kör på något. Vad jag vet.

Imorgon åker jag för att spendera alla mina pengar. Det ska bli ruggigt skönt.
Innan det ska jag slänga ihop sista uppdraget i naturkunskapen så att det är klart en gång för alla. Just nu har jag en uppgift om istiden och en sammanfattning kvar.

Ska snart hem till Mamma och Pappa och leta resväska. Jag är inte helt hunda på vart den är om jag ska vara ärlig.

Over and ut.

Smördegsinbakad fläskfilé blir det idag, bättre blir det knappt.

Match imorgon, lite oväntat fick jag reda på det på jobbet idag. EFter lite snabbt fixande och trixande så ´slutar jag jobba 15.15 imorgon och matchen är 16.45 i Trosa. Det ska gå.

Jag har inget mer att dela med mig av.

14e Februarisnask

Eftersom hjärtandagen är förbi så sålde vi ut all specialchoklad fram tills idag. I en vit ask, med ungefär 7 bitar (ordinare pris, över 30kr), hittade jag mitt livs kärlek. Det smälte i munnen, nästan så att man blev tårögd. Om inte annat så var det rysligt svårt att slänga bort lyckan. Sällan är man avundsjuk på en container.

Jag har skrivit en lista över vad jag vill hitta i London. Den blev relativt utförlig. Bästa raden är - Aaaaah, LEMSIP!! Massor. Mer än vad jag tror jag behöver. Boots, ungefär som vårat apotek fast roligare, är en av höjdpunkterna på resan.

Har jag sagt att vi ska åka London Eye? P vägrade förra året men jag lyckades få henne att lova att vi skulle åka den nästa gång. Alltså sitter jag högt, högt upp i ett parisehjul inom en vecka eller så.

Nu ska jag som vanligt somna in till en bra bok. Just nu är jag S. King frälst och sover därmed också lite halvilla.

Veckans första riktiga arbetsdag...

...fast jag var där en sväng igår och slängde upp lite påskgodis. Konfektyren är min största fiende. 10-20 ska jag befinna mig på bygget idag och det ska nog gå bra. Kanske framförallt för att Jag just kom på att jag den 11e denna månad befinner mig i London. En hel månad är räddad med andra ord.

Känns lite som om en knäckemacka satt sig på tvären i min hals och skrapar fram en mysig rethosta. Hur man än vrider och vänder på det så var mackan god.

Träningsvärken i axlarna sitter nog fint efter lite kassa idag.

Nu ska jag kila så jag hinner byta om och slänga i mig en kafe i lugn och ro på jobbet.

TjingeL.

Klantjäveln har slagit till igen.

Jag retade kroppen lite väl igår och nu ger den igen med buller och fyverkerier. Träningsvärk i alla möjliga och omöjliga muskler.

Min Astmamedecin är på villovägar. Ser någon en röd fin symbicort i årets design (de har faktiskt bytt sen förra året) så vet ni vilken idiot som tappat den och undertecknad skulle bli lycklig om jag fick tillbaka den snarast. Dyr och livsviktig.

Nu är det dags för frukost.

Aaaah kiwi/banansmoothie

Gott sa Olov.

Jag ska till gymmet idag. Det öppnar snart. Lite tråkigt för jag orkar inte egentligen. Men nu ser dagen ut som följer;

Smoothie att dricka upp.
Disk att diska.
Muskel att reta.
Svett att tvätta bort.
Katrineholm att besöka.
Korvsoppa att äta.
Innebandy att träna....

Äta lite till, duscha lite till, sova lite och sedan är det redan imorgon.

Letar man så hittar man alltid något.

Passet har jag ännu inte hittat, men min stackars kamerasladd dök upp! Det var trevligt.


På 28 kvadrat blir det aldrig någon riktig utmaning att hitta någonting. Passet flög nästan fram och la sig i mina händer. Smått tråkigt, men trotsallt lugnande.

Postutbildning och ärtsoppa

Jag glömde påpeka att karln åt ärtsoppa när vi kom hem från krogen i lördags, när blev de klassiska mackorna passé?

Har ägnat en stund åt en lagom intressant utbildning över datorn. Jobbets påhitt, alla som står i posten ska genomföra den. Jag blev inte klokare och sannerligen inte bättre, men en timmes betalt på min lediga dag fick jag iallafall.

Vi ska äta korvsoppa till middag och jag är sjukligt sugen.

Gymmet öppnar två idag. Tänkte släpa mig dit. Har även planer på att simma lite. Mina allergitabletter bör vara såpass starka så de nöter bort min halvtöntiga klorallergi (som främst, men inte bara, var en anledning till att slippa bada med skolan) 

Exakt en vecka till London. Jag ska börja leta efter mitt pass.

Knäckebröd och grogg tack

Skrämmande skön seger igår och den hela toppades med att Torshällas eminenta tränare betedde sig som en barnunge. Jackpott med andra ord. Träffade även en av deras spelare ute senare på kvällen och hon var föga imponerad av familjen i fråga. Jag tycker det är fruktansvärt roande med ett sånt uppblåst ego och så presterar man ingenting. Mitt humör är räddat för denna helg.

Nu ligger jag och överväger om mitt bakfylletillstånd är värd en promenad eller lite bokläsning. Som vanligt har jag fyndat alldeles för mycket på bokrean och vet inte riktigt vart allt ska få plats.

Imorgon ska jag och karln till Fbostad för att kika vad det finns för lägenheter att flytta in i. Förhoppningsvis flyter allt smidigt för denna situation tär på mig. Lägenheten är mindre än mitt gamla rum i villan hos Familjen, och utan mina underbara gaderober som gick att gå in i. Det är helt fruktansvärt vad lite man får plats med i byrålådor.

Ialllafall. Det blir nog bok nu. Tjingelingo.


hits