Lathet perhaps

Sitter och är otroligt nöjd över mig själv. Har jag gjort något bra? Nope, inte ens nära.

Jag valde att helt enkelt strunta i fotbollsträningen idag och det känns helt oslagbart bra. Istället blir det en omgång pilates. Fruktansvärt trött på astmaattacker och kliande ögon så nu har jag gått i strejk.

Fruktansvärd ointressant läsning

Efter att ha jobbat konstant ett tag så är jag nu inne på min näst sista lediga dag under denna månadens långledighet. Imorgon ska jag rulla igång allt lite lagom igen. Mina fyra dagar har varit/kommer bli som följer..

Lördag
Vaknade, satte oss i bilen och körde en långfrukost ute hos Jimbos far. Hur många kannor kaffe man kan sörpla i sig under två timmar är numer uppe i tre. Jag upphör aldrig att förvånas. Efter det handlade vi mat och jag lämnade karln för Pernilla. Färgade hår, lagade vegetariskt och började lite lungt med några goda Martini. Vår avslappnade tillställning blev snabbt populär och helt plötsligt var hela verandan full av folk. Ekborgen blev det tillslut och en salig blandning av människor. Bäst var killen från Australien som snodde en båt och fick åka polisbil.

Söndag
Jag var fruktansvärt sliten fram till klockan fem ungefär och då var det dags att försöka styra upp morsdag. Varenda skaplig blomma var slut så hon fick Mankells senaste bok Kinesen, den ska vara bra sägs det. Personligen så vill jag ha Bodströms, men det är inte riktigt hennes favoritläsning som jag tolkar det iallafall. Sen sov jag igen.

Måndag
Jag har tvättat. Punkt.

Tisdag
Litet möte med M på förmiddagen, umgås med Thess, träna fotboll och dammsuga. Det är ungefär vad jag har planerat.

Har jag sagt att karln jobbar natt numer? Han kommer alltså hem någongång efter klockan tre inatt. Stackare.


Bloggbilden

Bilden här har länge varit ett mysterium för mig, när togs den och varför?
Jag valde att lägga upp just den eftersom det var den enda skapliga bilden jag hittade där jag inte gör någon form av grimas och är ensam på bilden. Vill ogärna dra ner någon annan i skiten om jag någon dag får för mig att skriva någonting fullkomligt uppseendeväckande. Lite svårt att se vad det skulle vara, men iallafall.
När jag i min något hjärndöda dagen-efter-sinne satt och dumglodde på min egen blogg för en stund sedan så slog det mig var den kommer ifrån. Den är tagen efter en av vårens innebandymatcher då jag blev manglad, fick ett knä i huvudet och en utvisning (förstår fortfarande inte riktigt, men det hör inte hit)

Iallafall så har jag frivilligt lagt upp en bild där jag har en bula i pannan. Ibland ifågasätter jag mitt eget omdöme.

Söndag utan rastlöshet

Kan med glädje meddela att jag är fullt nöjd med att bara ligga i soffan och kolla på schlagerrepris idag. Så nöjd.

När jag klev ut i hallen imorse kom jag ihåg att min röda conversesko hittat en ny kompis i Sebbes vita converse. Jättekul idé att byta sko sådär framåt kvällen tyckte vi. Eller jag iallafall.
Vände jag sedan på huvudet stod det en tom flaska alldeles för stark dricka ensam mitt på golvet. Bara att gå och lägga sig igen.

Måste säga att gårdagen var åtminstone fyrahundra gånger roligare än den här dagen. Utan att överdriva.


Pengar och sådär

Imorgon är det löning. Skitlön skulle man kunna säga. Eftersom jag inte sa ifrån någonting under April så får jag nog skylla mig själv. Två innebandycuper och en Sälenresa gjorde att jag drog in noll OB-timmar. Kärvt i Juni med andra ord. Å andra sidan så har jag absolut ingenting som kostar pengar planerat innan nästa löning, om man bortser från de tråkiga papper som alltid dimper ner i tid och otid.
Mina kära kollegor upplyste mig om löneökningen som skett, det hade jag missat. Numer får jag 40kronor mer i timmen än när jag började som nervös sommarjobbare, inte så tokigt.

Nog om pengar, det är tråkigt strunt.
På lördag är det 99årskalas och det kan inte bli annat än lyckat. De fyra festfixarna gjorde ett lysande jobb förra året och jag räknar med att ha kul.

Sömn var det.

Imorgon är det lön!

Egentligen bör jag känna mig lite stressad nu eftersom jag ligger mil efter i planeringen innan jag kan bege mig till jobbet. Men det fixar sig.

Min huvudvärk idag är inte nådig och den brukar bara öka i takt med att hästfolket med stalllukten, tanterna med de vrålstarka parfymerna och migrationsverket med sin överdrivna konsumtion av axe kommer in och handlar. Kan bli en fruktansvärt mysig dag.

Fotbollsträning ikväll. Jag hoppas på regn, men allt jag ser är blå himmel.

Knaskvart

Fy fan. Sönderhispig kvart.
Jävla Aftonbladet, ibland borde de lägga ut namn så jag slipper störa vänners föräldrar sent på kvällarna. 
Orolig blev jag. 

Nu är det jobbiga över för mig, för min käre vän så är det nog lite kvar.  


Att komma hem ska vara en schlager.

Ni anar inte hur mycket roligare fotboll är när man kan springa utan att dö. Idag kändes det som om allergin inte strulade speciellt mycket, endast konditionen. Jag föredrar det sistnämnda, det går att övervinna med envishet.

Nu sjunger Polens lilla nippertippa deras bidrag till Schlagern, jag har ännu inte riktigt förstått om det är på engelska eller inte. Mycket spännande.

Eftersom vi har haft folk utifrån som byggt om godisavdelningen så måste jag jobba några timmar extra imorgon och ordna upp deras idiotiska påhitt. Extra pengar till Petra för enkelt och onödigt jobb. Tack!?

Jag börjar känna sug efter innebandy nu igen, det gick snabbt. Ibland skrämmer mitt eget huvud mig eftersom jag för bara några veckor sedan var helt övertygad om att jag spelat min sista match.

Teater är det på tv nu, jag ska roa mig med det en stund till och sedan köra en omgång pilates.
Rubriken är världens mest skruvade bok. Men jag gillar den. Tror jag.

Måndag är nog min dag

Sovmorgon och lagom mycket degande och sedan jobbet.
Lagom lång dag. Skapligt med kunder. Andra som gör bort sig.
Helt perfekt.

Dessutom fick jag nya schemat idag och det är endast två veckor kvar tills jag kan roa mig med lite nya arbetsuppgifter och det är skönt.

På vägen hem så kände jag lukten av nyklippt gräs. Det första säkra tecknet på att mina värsta allergiska besvär är över för iår, nu är det inte långt kvar innan mina lungor fungerar som de ska igen.

Jag lyckades fiffla med mina tider så jag kan träna båda fotbollsträningarna den här veckan.

Ibland känns livet enkelt som en paj. Oftast på måndagar, jag älskar måndagar.


Min lediga dag

Vad ska man roa sig med på sin lediga dag?
Varför inte tvätta, handla frukost, tjata sig till kvällsmat, laga maten ensam, äta maten ensam? Låter det förträffligt roligt? Planerar man ingenting själv så får man räkna med dagar som denna.

Rastlösheten dödar mig. Tacka fan för att jag har ett jobb 6 dagar i veckan.

Otålig som jag är...

Orkade inte riktigt vänta in alla tips och idéer angående det där stora tomma hörnet. När David frågade om jag skulle med till Arboga och hämta en grej så tog jag tillfället i akt. Med mitt geografiska sinne så trodde jag såklart att Eskilstuna - Västerås - Arboga låg som på ett snöre, så vad passade bättre än att ta en tur till Ikea?
Nu råkade det bli en enorm omväg, men vi åkte dit iallafall. En bokhylla som slukar massor blev det, en relativt billig också så tröttnar jag på den i framtiden så kan jag utan att få magknip skrota den.

Nu ska den bara byggas ihop.

Jag behöver tvätta bilen också. Ve och fasa.

Inredningsproblematik

Surfade runt för att se om jag hittade något bra att ha i vårat tomma hörn av vardagsrummet. Det är en ganska stor yta som är rätt svårmöblerad. Jag vill ha upp mina böcker där nägonstans och eventuellt någon rolig lampa, men jag hittar inget klockrent. De flesta andra utrymmen ser man direkt vad som hör hemma där, i detta fall har jag inte en aning.

Tipsa mig gärna ni som vet hur det ser ut.

Nu ska jag packa väskan och bege mig mot Valla IP. Dagens match är mot KAIK. Har inte en aning om hur de är spelmässigt, men det lär väl visa sig antar jag.


Några misstag hinner jag alltid med.

Man ska lära av sina misstag sägs det. För att komma ihåg detta så måste jag nu få dela med mig av ett och ett halvt misstag från gårdagens träning.

1. Det var helt underbart väder för fotboll. Full sol och inte överjävligt varmt. Jag bränner mig ytterst lätt, men kan inte få för mig att använda solskydd i sverige. Jag tränade i T-shirt. Resultatet är en otroligt snygg bondbränna.
Framöver får jag kränga på mig linne istället fom detta inte ska se hemskt ut framåt Augusti.

1,5. Vi körde ganska mycket nickträning igår och jag måste få säga att jag är förvånandsvärt bra på det momentet för att vara gammal målvakt. Trodde jag iallafall. Ett par mål gjorde jag och vad fick jag för det? Bula. I pannan. Tjusigt. Hur jag ska motverka detta har jag inte en aning om. Hoppa undan?

Förövrigt så har jag inte en aning om hur många plåtar med bullar jag tappade på jobbet idag. Var det inte stressigt innan så ordnade jag upp det ganska bra.

Mario Party. Jäpp, Jäpp!

Henne testar vi, sade dem med ett hånflin.

Ibland undrar jag varför jag ens försöker. Eller varför jag skulle åka på varenda åkomma som man lider av utan att dö. Inväntar ivrigt diabetes, en näve allergier till och ett trasigt knä. Det blir inte finare än så.
Munterheten kommer sig av dagens fotbollsträning. Hur kul är det att missa halva säsongen innan man ens har kunnat försöka sig på en lång löpning fullt ut? Numer kommer andnöd nästan vid tanke på löpsteg.

Vi har ingen vettig mat hemma. Grannen är en pizzeria. Jag tillagar Pommes med ketchup just nu. Får man skylla på syrebrist i hjärnan?

Sista arbetsdagen för veckan imorgon. Jag vägrade lägga till fler timmar imorgon (hörde ni? Jag sa ifrån) om ni trodde att det innebär en mysig dag så kan jag dementera. 10-20, hela förbannade dagen är förstörd som vanligt.

Usch jag gräver ner mig.

Träningsvärk är inte smärta.

Jag klarade självfallet inte av att sitta och dumsurfa igår. Istället fick jag den geniala idén att trampa några varv på min, sällan använda, motionscykel samtidigt som jag brände av ett par avsnitt lyxfällan. Låter säkerligen som en sund och god sysselsättning, men då ber jag er tänka några centimeter längre. Har du suttit för länge på en cykelsadel någongång?

Ibland räcker det med något litet

Den långtråkiga jobbdagen rullade snabbt in på lite mer spännande saker när tre snattare åkte dit på ungefär en kvart. Rena lyckan på ett ställe där spänningsnivån stannar vid en utskällning för att man inte frågade vilket motiv kunden i fråga vill ha på sina frimärken. Vi fick se kort argumentation, män i uniform och chefer på yttersta helspänn. Matvarubutiker i sitt esse. Imorgon återgår jag till att lägga upp frysta degklumpar med lagom mellanrum på plåtar, självklart iförd min smickrande mössa. Sevärdhet bara det vad jag har förstått.


Äntligen!

När jag kom hem nu så fungerade internet helt plötsligt. Det sägs att det gick att surfa även igår ifall man var lite teknisk och visste vilka knappar man ska fiffla med. Men idag fungerar det för mig. Skönt.
Desvärre svek min motivation för kvällspromenaden direkt. Vore skönt att bara sitta och dumsurfa istället. Framförallt eftersom min lediga dag imorgon ersattes av lite mer än en normal arbetsdag på jobbet. Pengarna måste rulla in på något vis och jag tar det jag får just nu. Har två par sportskor på önskelistan och likaså något att hänga upp på väggarna.

Vad har ni missat?
Åland - Jag överlevde nästan. Förbannade pollenastmaskiten förstörde som vanligt hela helgen och jag förstår inte riktigt varför jag envisas med att ens försöka. Alltid värsta veckan.
Flytten - Det flöt på så smidigt som det bara kan och jag är världens effektivaste människa när det gäller att packa ur kartonger.
Kalasfronten - 20års firande i sparreholm och Malmköpingsduons fest, på det hela en trevlig kväll. Bäst var som vanligt förfesten.
Valborg - Jobbade 10-21.15 och gick sedan vidare till Teklas och stod i gaderoben för innebandyn. Någon som är förvånad att det även var Thess och Elin O som jobbade? Tänkte inte det, vilka skulle det annars vara? Jag måste lära mig att säga nej. Snarast.
Där kommer vi in på jobbet också. Förra veckan var hektisk, hamnade en bra bit över normal heltid och det lutar åt att även denna vecka blir fullspäckad. Deras snack om "vi kan tyvärr bara garantera 22h/vecka" skrattar jag fortfarande åt. Never gonna happen.

Såhär i slutet av inlägget så har jag bestämt mig. Jag tänker strunta fullständigt i dagens motion och ägna värdefull tid åt att titta igenom de avsnitt av Var fan är mitt band och Lyxfällan som jag har missat. Till det tagiatelle, örtsås och svindyra körsbärstomater (man får skylla sig själv när man inte orkar skära upp en vanlig tomat sägs det)


hits