Läktartyper

När man sitter nere på Hammarvallen, eller Hemmavallen som endel föredrar att kalla sporthallen här i Flen, så lägger man märke till vissa typer av människor.

1. Vi har den skrytsamma, men ganska misslyckade unga killen. Han står brevid sina kompisar eller med sin tränare och gör allt för att upplysa världen om alla stordåd han uträttat den senaste veckan. Detta är irriterande för människorna i närheten av honom, men framförallt för stackaren som tvingas vara med i konversationen (eller monologen, att nicka då och då kan ibland vara jävulskt svårt)

2. Vi har tjejgänget som knappt är byxmyndiga, oftast i form av någons lillasyster och hennes vapendragare. De samtalar högt om vem som är snyggast för att snabbt byta ämne till vem som bör vinna Idol. Emellanåt kommer det hurrarop till någon av brorsans kompisar som de lyckats snappa upp namnet på. Relativt mysig grupp, stör egentligen inte något avsevärt om man inte lägger ner energi på att försöka förstå meningen med deras prat. Då kan man bli riktigt förvirrad, något syfte finns nämligen ytterst sällan.

3. Vi har vänner och bekanta, de sitter i grupp och samtalar om allt mellan himmel och jord. För en manisk sportintresserad kan dessa säkerligen vara störande, men de flesta ser dessa som en harmlös grupp. Enda höga utropen framkommer vid mål och eventuellt utvisning.

4. Vi har, enligt mig den värsta gruppen, mamman som verkar smått påverkad och envisas att yla i falsett hela matchen igenom. Att individen aldrig har slagit en passning själv spelar ingen roll, läktarcoacher är en av det viktigaste funktionerna i laget. Klaga på domslut, snacka skit om motståndarlaget, hejja på sonen och "peppa" övriga laget hör till den ensamma kvinnans repertoar. Denna kvinna retar upp hela publiken och oftast även det egna lagets föräldrar och spelare.

Som ni kanske förstått så lyckades jag hamna sida vid sida med en mamma av sista typen idag och för första gången någonsin så tackade jag min lyckliga stjärna för att mamma aldrig sett mig spela en match.

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits