Fan

Efter en jobbdag som innebar 11-21.15 så var jag rätt trött. Piggades upp av vännerna som mötte upp mig på jobbet och joinade hemma. Dagen har flutit på relativt smärtfritt, men så får det ju inte vara. När jag skar upp baguette till mina delikata mackor så skar jag mig självklart i handen. Rookie-mistake. Nu bultar hela näven och det har inte slutat blöda än. Det får fan ta och ge sig fort, med ytterligare 11-21.15 framför mig så vill jag gärna kunna använda båda händerna annars lär jag bli en plåga för mina kära arbetskamrater. 

Flooorball

Det var ett tag sen jag skrev något om innebandy, vilket inte är så konstigt eftersom jag varit grovt förkyld och tränade min första träning på över en vecka idag. Jag har så svårt att förstå att man har spelat så otroligt många år nu och ibland ser det ut som om man började igår. Någongång bör man väl sluta göra enkla misstag? Just dessa fadäser är min stora specialité. Mellan varven lyckas jag komma upp till en nivå där jag själv kan känna mig nöjd, men i nästa stund slår jag en idiotpassning och halkar ner på noll i mina egna ögon igen. Fruktansvärt rutinerat.

När började folk utse sig själva till något extraordinärt? Vi utövar en lagsport, då ska man bete sig som ett lag. Efter förra helgens idioti innan matchen så hoppas jag att Mr Coach ryter i och bänkar folk. Någonstans måste man dra en gräns och min är förbipasserad.
Nu får fan Karln ta och komma hem. Jag har slagit alla rekord på Tetris-topplistan.

Husmor

Det har visat sig att byrån kommer fungera utmärkt trots den trasiga delen, den syns inte ens. Inte än iallafall.
Tyvärr så har vi absolut ingen plats i denna lilla skokartong för en byrå så nu har jag placerat ut den i hallen och det är trångt. TRÅNGT. Men på den här ytan så får det lov att bli så om jag ska slippa använda två fotöljer som gaderob fram tills vi flyttar. Ibland får man bita i det sura äpplet. Fördelen är väl att jag snart ska sätta igång och städa och man kan i princip räkna med att vara klar inom en halvtimme, sådant är underbart.

Jag känner mig lite som en ensamstående mamma idag. Jag har snickrat en byrå själv, jag har handlat mat, ska snart städa, sen kommer ungarna hem för att äta (i detta fall mina kära vänner P, T och kanske M) och sedan går jag och lägger mig ensam och löser lite korsord. Det är en sådan dag jag gillar ungefär en gång var tredje månad. Den absoluta fördelen är att när maten väl är klar och man har gjort allt annat innan så kan man lugnt umgås med folket och sedan inte bry sig mer på ett tag. Fullkomligt kalas!

Bäst att jag sätter igång, ska även trycka ner kläder i den omtalade möbeln.

Snickarbyxorna höll inte måttet

Jag tänkte att jag skulle sätta ihop sista grejerna till byrån. Det var ett misstag. En planka ramlade i marken och gick av. Hur dålig kvalite får billigt skit ha? Någon form av hållbarhet måste man väl kunna räkna med?
Nu fibblar jag med resterande del av byrån för att se om det kommer att synas mycket att en av brädorna är trasiga.

Jag behöver lite hjälp med mina trä-kunskaper. Vad är det för skillnad på en planka och en bräda? Är det synonymer eller är det någon skillnad?
Som ni sett så använder jag det helt enkelt som synonymer, fast jag inte har den blekaste om det stämmer eller inte. Slå mig för all del!

Ibland drar man på sig snickarbyxorna åt fel håll.

Jag och Thess ägnade måndagskvällen åt en tur till Ikea. Jag kom hem med byrån jag skulle ha och lite till.
Hitills har jag lyckats skruva ihop de fem lådorna och lite småsaker. Har inte orkat kolla på resten än. Funderar på om jag ska göra det före eller efter jag går och handlar mat. Lite svårt att bestämma mig.
Ska även hämta in lite grejer från andra lägenheten, jag är fruktansvärt trött på att ha hälften på varje ställe. Ännu mer trött blir jag av att inte ha någon som helst uppsyn över sakerna. Har inte en aning om vad som görs med dem. Även om jag mycket väl vet att E inte sitter och skär upp sakerna, eller något annat korkat, så flyttas det runt i all oändlighet och jag har för tillfället ingen kontroll alls.

Dessutom behöver jag byta gardiner här.

Veckans bästa kommentarer;

"Du kan gissa dig till koden..."
Jobbarkompis angående ett inlogg. Hon hade rätt.

"Jasså, så du är ny här?" 
Stamkund som handlat av mig dagligen i tre år.

"H ringde, han ångrade sig, vi ska ha godiset på andra sidan" 
R efter att jag rivit och plockat ihop en halv avdelning

"Köp hem någon smaskig mat, färdiga mackor typ"
Mamma bjuder på middag.

"Vaddå? Näää, typ som vanligt... du vet"
När jag frågar bror om vilken mattekurs han läser.
 
"Någon har spytt i kassa 5"
Någon hade uppenbarligen spytt i kassalinjen.

"Det var bättre förr"
Varje vecka, varje dag.

"Göm dig, det kommer några som luktar fruktansvärt äckligt"
Mycket trevlig kund som förvarnade om att bajsparet var på ingång.


Jag finns kvar, i viss mån

Eftersom jag har dragit på mig en redig förskylning och inte kan varesig träna eller sova ordentligt så tyckte jag inte att det gjorde något att det blev mycket jobb denna vecka. Nu såhär i efterhand känner jag mig rätt mör, det ska erkännas.

Julgodiset har anlänt till bygget vilket innebar arbetstider från 10-19.30, 9-19,40 och 8.30-18 under tisdag- torsdag. Jag ska dock inte klaga, hade all rätt att gå hem tidigare, men det var på något vis rätt givande att riva hyllor, packa ner vanligt godis, plocka upp julgodis, flytta samma julgodis, stapla det snyggt, flytta det en gång till och sedan stapla om det. För en gångs skull fick  jag lite utrymme för eget tänkande i en arbetssituation, sen att det konstant for i backen eftersom jag ständigt hittade nya pallar med godis som jag inte visste fanns, det är en annan femma. Nu är det över för ett par dagar iallafall.

Idag så åkte jag och P in för julhandling, det slutade ganska bra. En present till pappa och en till lillebror fick jag med mig hem. Även en alltför dyr tröja, en nyårsklänning, ett par vantar, en vinterjacka, en glasburk, lite smink och en soptunna till badrummet införskaffades. Jag drar mig för att kolla kontot. Är bara överjävligt glad att jag var klok nog att flytta undan halva lönen innan vi åkte. 

Det här inlägget gör ingen människa klokare så det är bäst jag lägger ner. Ska kolla facebook sen ska jag slå in paket/städa/läsa. Det visar sig. 

Nu vet ni iallafall att jag lever.  

Matchen

Efter gnällande i en vecka från min sida så kändes det lite som att det var upp till bevis idag och det skötte jag finemang. Ska jag fortsätta såhär så hör jag hemma på bänken. Katastrofalt dåligt var det inte, men det är ingenting att vara nöjd över. Laginsatsen får vi dock inte glömma, det är lätt att snöa in sig på sina egna misstag, det såg bättre ut än vad det gjort de senaste matcherna och vi vann med 10-4, känns lite tungt att vi släppte in fyra, men å andra sidan så har vi aldrig varit några höjdare med att leda matcher, det slutar oftast i en alltför spännande kamp. Därmed får vi skåla för att vi inte bjöd in Strägnäs mer än vad vi gjorde och för sköna tre poäng.

Jag har lärt mig dricka te!

Började dagen med ett raseriutbrott, som inte var så kraftigt eftersom jag var fruktansvärt trött. Enligt schemat på jobbet skulle jag idag ha jobbat 9-15, den tiden står inte med på grundschemat, personschemat eller ens veckoschemat. Hur i helvete ska jag då veta om den? Vill de att jag ska stå där nere klockan åtta varje morgon för att se om jag är ledig eller inte? Den uppoffringen är jag inte beredd att göra. Jag får mina misstankar om att de har börjat samla ihop ett gäng händelser för att de ska kunna ge mig sparken.

Struntsamma, angående skolan fick jag idag ett toppenbesked vilket innebär att jag kan koncentrera mig på naturkunskapen fram till jul.

Albin har bjudit över på morgonfika till klockan tolv, det känns mys.

Ikväll har vi hemmamatch mot Strägnäs. Innan det ska några ur laget käka och snacka lite hemma hos Carita och efteråt samlar vi samma gäng hemma hos mig för att kolla på film. Kommer bli kanon.

Whats new?

Jag har glömt att ta upp några saker här och endel saker är helt enkelt upcoming. Nu kör vi.

Pernilla har tagit körkort, det gratuleras!
Albin är hemma på långvisit vilket alltid är himla trevligt.
Jag har kapat håret närmare två decimeter och har inte riktigt vant mig än, men skönt är det.
Det är snart löning och jag kommer nog överleva. Nog.
Innebandymässigt så är jag lite mer upplyst, resten visar sig på matchen imorgon.
Lägenheten är ganska stökigt och jag planerar att städa imorgon. Kanske.
Jag har blivit förälskad i Newbody's active socks. Otroligt sköna.

Nu ska jag titta på efterlyst och försöka lära mig att dricka te. Eventuellt ska jag diska innan insider.

Jävla skitväder.

Less är vad jag blir. Däremot hittade jag en mystisk blogg för en stund sedan, helt osammanhängande och det gör mig på glatt humör. Mestadels för att jag faktiskt kan anse mig själv som bättre än någon vid sådana tillfällen. Det är inte alltid man har sådana happy moments över något som faktiskt kan vara bra. Annars brukar jag få nöja mig med att vara outstanding på PLU-koder på jobbet, tror bara det är Pernilla som är i samma klass. Jag förstår inte hur svårt det kan vara att lära sig lite siffror för endel.

Idag är det fika med Tilda och Elin som står på tapeten. Jag bör kanske göra mig iordning snart, men det finns ingen ork. Struntar förmodligen i den biten. Koka kaffe och ta på mig långbyxor kan vara något och tänka på kanske.

En eloge till Emelie som tog ett stort kliv igår, det var det enda rätta.

Spelarmöte

Eftersom jag inte är sämre än att jag kan använda huvudet så valde jag att knipa käft så länge jag orkade på spelarmötet idag, mina åsikter får tränarna höra utan mellanhänder. Endel saker som sas var bra, andra såg jag som rent hyckleri.

Och vad som än sas, även om jag är osäker på om något var riktat till mig, så är jag fortfarande lika paff över att bli bänkad så gott som helt i en avgörande DM-match. Så jävla jämnbra är vi inte och så jävla dålig är jag inte. Jag vill fortfarande påstå att jag hade kunnat tillföra något under den matchen. Det är min åsikt och den skulle jag kunna stå för inför vem som helst, jag överväger fortfarande om det är en bra idé att ta upp det, eller om jag ska strunta i att ifrågasätta och bara le och se glad ut.

träningen efteråt var väl sådär, jag har alltid uppskattat att köra övningar. Anser att det blir för plottrigt och oinspirerat att bara spela match hela träningarna.

Nu bör jag duscha och sedan ska jag väl läsa lite i min bok om rinkebymorden som jag fick av min käre moster, hade ruggigt svårt att lägga ifrån mig den igår.
P, påminn mig om att du ska låna den av mig sedan, tror att du kan tycka att den är intressant.


Snurrigare än medel

Min blogglust idag har nått överraskande höjder. Jag har egentligen ingenting att skriva om och då blir det hela ännu lite roligare. Det är 11dagar kvar till lön och hur jag ska klara mig är den stora frågan. Dessutom är det en skitlön som väntar och det är ju perfekt inför jul.

Jag och min kompanjon Thess har just nu en mycket givande diskussion angående ögonbryn på msn, bättre än så blir det nog inte idag misstänker jag.

Varför inte slänga in en veckoplanering här tänker ni nu!? Så det kan jag väl göra.

Måndag
Jobb 15-19.30, spelarmöte/träning 20-22
Tisdag
Nautilus, fika med Tilda, fika med Elin
Onsdag
Jobb 10-20
Torsdag
Jobb 10-16, nautilus, ev bowling med föräldrar
Fredag
Match Strägnäs hemma 19.15
Lördag
Jobb 11-21.15
Söndag
Nautilus kanske?

Det ska även in en hel del pluggtimmar här, men de brukar kilas in framåt kvällarna.

vitlökslabb

vitlökslabb


Pernilla var nyfiken på hur min vitlökslabb ser ut.
This is it!

Vad är väl en helg i Valla?

Såhär såg min snurriga söndag ut.
Klockan sju släpade jag mig ur sängen för att åka iväg till samlingen, vi hade DM igår och två matcher att se fram emot. Klockan 09.00 var det matchstart och jag spelade två perioder som back, utan att göra ett enda rätt. Morgonmatcher är inte min grej. Sista perioden fick jag spela forward, vilket helt plötsligt innebar att jag och Ida gjorde mål i varenda byte. Helt otroligt flyt hade vi i spelet, förvisso inte mot ett speciellt bra lag, men det var mer än vad många andra klarade av under den matchen. 

Inför match två hade jag hunnit tagga till ordentligt. Med sådant flyt under slutet av första matchen så bör det ju kunna gå bra i den andra.  
Det fick vi aldrig veta. Två byten, resten på bänken tillsammans med Thess och vi förlorade matchen och åkte ur DM.

Jag vill inte verka bitter eller självgod, men det gör jag förmodligen ändå, men både jag och Leonken är bra mycket bättre än åtminstone fyra av de sprättar som stod på planen under sista matchen. Det hade räckt med oavgjort mot ett lag som vi vann mot för några veckor sedan och vi förlorar med 3 mål.

Ibland har jag ytterst svårt att förstå hur folk tänker.

Efter det blev det firande av Lillebror på födelsedagen och självfallet också farsdag. Det innebar släkten och smörgåstårta. Trevligt värre.

Duktig idiot.

Det blev absolut ingen sväng till gymmet förut, vi hittade på bättre saker att sysselsätta oss med. Vänner och kladdkaka med andra ord.

Karln och jag var hos hans mamma och åt lite middag tidigare, god mat och trevliga människor. Uppskattas alltid när det känns som om man inte är en nagel i ögat.

Har handlat presenter inför morgondagen, men lagom diskreta medel så slipper jag förhoppningsvis bli ihjälslaget på grund av valet av paket till lillebror. Det får visa sig.
Var hos familjen en sväng och pratade försäkringar, slog i lite paket, drack kaffe och redde ut vissa saker.

Nu på kvällen skulle jag ha åkt till Thess och kollat på film, något vi planerade imorse. Men jag är helt väck i huvudet och känner mig inte helt kry så jag ställde in det. Är beredd på att bli lynchad imorgon, men det är jag värd.

Ska försöka få lite sömn nu, har samling 07.45 i Valla imorgon. Morgonmatcher är det värsta jag vet.


Jag vet inte vad som är så svårt...

Om jag vänligt och bestämt säger "Nej jag vill inte vara med", vad tror människor att de ska uppnå genom att tjata?
Mysig stämning? En jätteglad Petra? Jag förstår inte logiken, misstänker starkt att det inte finns någon.
Skillnad hade kanske varit om jag dragit någon dålig bortförklaring, men mina ord är svåra att misstolka denna gång.

Jaja...

Vaknar upp idag och har bestämt med Thess att vi ska till gymmet. Jag är genomtrött och inte alls sugen. Dessutom blev man inte direkt mer taggad av att all äcklig snö ligger kvar. Det finns dock ingen återvändo, det blir ett lördagspass på gymmet.

Jag fick ett blåmärke i förrgår på träningen, för att jag knöt skorna för hårt. Löjlig är vad jag är.


Tops!?

Jag fick just
"Jag visste att du var och hämtade kameran"
till
"Jag visste att du var ute och rännde efter karlar"

Höll på att bli en diskussion. Dags att tvätta öronen. Grundligt.

Jag må vara världsbäst, för att vara ödmjuk

Börjar med att ge en vink åt Thess.

Sådär. Idag har jag avslutat religionen, nu ska jag inte tänka på det igen. Någonsin. Om jag nu inte får för mig att läsa B-kursen, men det är föga troligt. Bra är jag iallafall. Huvudsaken är inte att vinna, det är att genomföra. Som det gamla djungelordspråket lyder.
Nu har jag slängt mig huvudstupa in i Naturkunskapen och tänkte avverka den snabbare än vinden blåser åt fel håll.

Jag har förövrigt ont i halsen. Det är inte roligt alls.

Så vad gör jag?

Jag fortsätter att fila på min labbrapport, men den blir inte bra. Fast det kanske duger. Det är svårt när man inte vet vad människorna har för krav.
Har varit en sväng på gymmet, men det gick åt skogen och jag har nu fasansfullt ont i bakre lårmuskeln. Det får allt lov att gå över eftersom vi har DM i helgen. Ska släpa mig till jobbet klockan fyra för att avverka fem timmar.

Nu ska jag googla runt och pränta in lite energiformer i hjärnan.


Min hjärna skrynklar sakta ihop sig och dör.

Av tre anledningar så känner jag mig aningen hängig idag:

1. Jag har sovit lite för länge och har en hemsk spänningshuvudvärk.
2. Jag börjar få lite ont i halsen.
3 Det snöar ute.

Jag hatar snö.

Skolgången och kvällsnöjet

Det jag hann med i mina kurser idag var; boka en tid för betygsdialog, skriva en halv rapport, sätta igång en ny laboration och dra ut lite betygskriterier. Hinner förhoppningsvis fila lite mer på rapporten ikväll.

Kvällsnöjet var bowling, precis som förra tisdagen, tillsammans med Jimma och hans pappa. Förra gången vann jag, idag blev det lika mellan mig och Jimbo. Vet inte hur vi ska sätta poäng på det. 2-1-0 ?

Fika hos Emelie blir nästa destination.


Skolgången

Jag har betygsdialogen i religionen på fredag, tyvärr så jobbar jag under den tiden så jag måste försöka klura lite med jobbet. Det brukar dock lösa sig. Tillsammans med karln har jag inhandlat det jag behöver till min laboration i Naturkunskapen alltså vitlök, klorin, växtgödning, ML-mått (fick jag gratis av en trevlig människa på apoteket).

Det jag nu behöver är:
7 st tomma kryddburkar
14 st nålar

Har Ni något av detta till övers så hör gärna av Er.

Nu ska jag väl se till att slänge ihop en rapport över min elräkninglaboration. Fruktansvärt tråkigt, men är det något jag kan så är det att skriva labbrapporter.

DM på gång.

Thess brukar kunna rädda mina förmiddagar, men idag lyckades hon med motsatsen.
Hon berättade, utan att skämmas, att vi har tre matcher på söndag. Det känns sådär. En match räcker fint för min del, dessutom fyller Patrik år och det är farsdag.

Körigt.

Saker som jag har puttat framför mig för länge

Det här blir en lista på saker jag måste göra snarast;

1. Traska iväg och få en annan sorts P-piller, dessa får mig att må illa.
2. Beställa nya tandläkartider.
3. Gå till doktorn och kolla om jag har Struma, inte för att jag tror det, men varenda läkare jag träffat de senaste tre åren har sagt åt mig att kolla upp det så det kan kanske vara på sin plats.
4. Diska
5. Vitlökslabb till NK, känns meningslöst, men det är den förmodligen inte eftersom den är med där.
6. Gå och fika hos mormor, har inte direkt dragit på det, men det bör bli av.
7. En jävla budget.
8. Träffa alla människor som jag träffar för sällan.

Ingen hejd

Min lugna kväll igår blev inte riktigt som planerat. Kul var det, men idag får man allt rehabilitera sig själv och det bör gå fort. Vi har sen match idag så det kändes okej att gå ut, efter en vecka av enbart innebandy så var jag skyldig mina vänner utanför laget det. Träffade Sanna och på den vägen är det...

Jag glömde att tvätta bort sminket igår och mina ögon är i det känsligaste laget så de är knallröda och svullna idag. Det kanske skrämmer Mesta!?

Nu ska jag ta och diska tror jag.

Små bekymmer går att få ihop en text om

Jag har hittat passerkortet och jag har hunnit inse att antingen är mina kläder i skåpet på jobbet eller så får jag helt enkelt lyfta fram rådjursblicken och se till att få nya.
Däremot är jag orolig för mina jobbskor. De är en av mina senare investeringar och jag skulle bli fruktansvärt arg om de var borta. Mestadels för att mina fotsulor fortfarande lutar åt det överansträngda hållet, men också för att jag är trött på att saker försvinner. Det finns helt enkelt ingen hejd på människor. Det senaste är att vi måste låsa skåpen i personalrummen. Okej att vi var tvugna att flytta på tändarna till kassan eller lämnar ut dvd-filmerna över disk. Men att låsa skåpen!?

Har folk insett hur många gånger jag lyckas slarva bort nyckeln under en dag?

Trött

Jag är kalastrött och började fundera lite...
Vart är mitt passerkort till jobbet? Har jag jobbskorna och alla jobbkläder på jobbet?
Hur ska jag hinna till förfesten efter jobbet? Vart fan ska pengarna komma ifrån? Tänk om jag glömt jobbkläderna på hammarvallen, det vore värdelöst. Dock inte speciellt chockerande isåfall.

Nu tänker jag sova som ett barn och så får vi hoppas att allt löser sig.
Over and out.

Someway... before you take my life

image373

Just nu går denna skiva konstant i lägenheten, det är David och hans band Somway som har skrapat ihop den.
40 kronor köpte jag den för och såg det som ren välgörenhet. Såhär i efterhand hade jag kunnat ge mer, den är klockren.

 
Blir ni sugna? David fixar försäljningen till er alla.

hits