Intressen ändras med tiden.

Jag vet inte om jag börjar bli gammal eller om det helt enkelt är så att jag börjat förstå mig på livet. Dessa lugna fredagar är helt kanon och dessutom slipper man baksmällan imorgon och på det viset är inte lördagen förstörd heller. Galet mycket fruktsallad har min mage fått utstå också, den tyckte inte om det så nu känns det som en buldozer kör runt långt därinne.

För första gången på väldigt många veckor ska jag gå och lägga mig innan ett. Ska bara byta lakan och bädda om lite först. Som vanligt så är jag halvt begravd i böckernas värld. Just nu läser jag Harry Potter and the half blood prince, har bara läst den på svenska innan och när den Engelska utgåvan endå ligger och skräpar i bokhyllan så kände jag mig manad. Som tur är så är mitt minne lika bra som en flundras annars ahde den knappast vart så spännande nu.

Måste komma ihåg att ta med kollektivt självmord till Elin.

Imorgon blir det lite alkohol dock. Fast endast drinkar till TV-spelandet. Räcker bra för mig. Festival vid nästa helgslut och då kan det gå utför igen. Min lever behöver all vila den kan få.

Fridens!


Havet och vinden, med doft av kaprifol

Blev väckt imorse vid nio av att Ulrika ringde och ville att jag skulle jobba. Hon menade på att jag skulle jobba 09-14 i kassan och 14-20 i frukten. För en gångs skull så sa jag ifrån, det hade inte fungerat idag. Trött som en räka och halsen gör än en gång ont. Nu ska jag ta en snabbdusch för jag är galet ofräsh.

Övriga saker som händer idag.
Elin hälsar på mig på Ica.
Albin och Cilan är på begravning i Linköping.
Mamma ska följa med och handla (Aldrig hänt förut, hon trodde jag jobbade bakom "fruktdisken")
Bror fixar sin utslagna tand.

Det är fredag va? isåfall händer det en hel del ikväll också, men det får skrivas upp senare.

Förövrigt satt jag och kikade på hur de lägger upp scheman till jobbet.
Jobbar man 5h i kassan har man 15minuter rast.
Jobbar man 6h i frukten har man 45minuter rast.
Vet inte hur det går ihop sig eftersom kassan är mer fysiskt & psykiskt krävande.

Var fick jag pappalou ifrån?

Efter Tildas diffusa kommentar angående mitt tangentbord så misstänker jag att hon smetat ner det med soyasås. Det vore allt typiskt. Just därför så får hon vänta ett tag till med hennes mat-inlägg om vad hon som galen vegetarian bör äta.

Jag har tjatat ett par dagar om att jag ska städa och har fortfarande inte gjort det. Därför säger jag nu att jag absolut inte ska städa idag. Då kan det mycket väl hända ett och annat i stugan.

Nu ska jag skriva en inköpslista till Pappalou, jag har tagit på mig ansvaret för kommande veckas middagar. Massor av mumsigt kommer det bli.

Först ska jag äta min Galiamelon och se glad ut en stund, imorgon jobbar jag för sista gången innan min mini-semester och sedan kommer en förbenat rolig vecka gå av stapeln.

Vi från Sverige pratar alltid väder så varför skilja sig från mängden?

Idag när jag jobbar hela eftermiddagen så är det självfallet fint väder. Solen strålar och det är få moln på himmeln, vad har jag gjort för ont egentligen?
Nog för att min gårdag var lysande, men efter Hultsfred har jag en bränna som inte är alltför vacker. Ränder efter shortsen är väl något av det sista man vill ha. Det hade kunnat åtgärdas om det här vädret ville komma igår istället för idag. Men icke!

Men vet ni?
Maggan har petat in en veckas semester åt mig från och med på lördag. Det kommer bli en fullkomligt gö vecka. Någon av dagarna åker Jag, Elin & Negern till stendörren och bränner oss sönder och samman. Torsdag åker jag till Linköping för Winnerbäck-konsert tillsammans med Pernilla och på fredagen bär det av till Borlänge för Peace & Love-festival tillsammans med ett helt gäng sköna människor. Bättre kan det knappst bli.

Jag har lite press på mig att bli helt frisk inom 3-4 dagar med andra ord. C-vitaminbrus here I come!

Börjar jobba om 50 minuter, dags att göra sig iordning och släpa sig iväg. Vill hinna med en kopp kaffe innan det är dags.

Konsten att förvalta en ledig dag.

Jag sov som en bäver idag. Länge och djupt. Ingen klocka var ställd, jag hade friheten att slumra tills jag blev trött på det. Störtskönt.
Släpade mig upp och mötte Elin när hon kom från tåget. Vi tog en sen frukost/fika på Violen-fiket. Mitt pass är hämtat så nu kan jag åka iväg precis när jag vill (Eller första Augusti, som planerat) av killen på Polisen fick jag veta att vi fyller år nästan samtidigt, han har en kompis som heter Åbrink i efternamn, fyra sista siffrorna i personnumret stämmer nästan överens med hans och att han gärna tar emot ett vykort. Detta under vårat minutlånga samtal.

Jordgubbar inhandlades på Coop och sen vandrade vi långsamt mot Karlsson.
Väl där bjöds det på skrämmande god dricka, förmodligen rör vi ihop liknande ihopkok till vår TV-spels dag på lördag.

Film och mys hos Negern och nu sitter jag här och printar ner hur dagen varit. För en gångs skull har jag ingen motivation att skriva alls så jag tänker överge det här och ägna en stund åt någon av böckerna jag plöjer just nu.

Nattmacka, ljus, bok, soffa, filt och hostmedecin avslutar mitt dygn utan arbete. Det kan hända att Nationalteatern ljuder i bakrunden också.

Ibland känner man sig olovligt slö.

Jag är jättetrött på att vara halvsjuk. Antingen är man så sjuk så man bara ligger och känner sig halvdöd eller så är man frisk så man kan träna. Nu var det ett bra tag sen jag kunde röra på mig ordentligt och det är nästan så jag klättrar på väggarna. Jag menar, hur ofta är man sugen på att springa en sväng?
Suget att jaga en boll finns alltid, men att bara ge sig ut och svettas.. då har det gått för långt.

Nu ska jag städa rummet, raka benen, kolla på alla mina nya filmer, läsa ut kollektivt självmord, sova och sedan vakna upp som en helt frisk människa. Jag vill träna fysen imorgon.

Förövrigt så har jag fortfarande inte hittat träningsdagboken.

Teknikens under.

Varför fungerar min S-tangent bara var tredje gång?

Resplaner

Mina och Pernillas fikastunder blir bara längre och längre med tiden.
I slutet på Januari åker vi på weekend till London. Jag planerar att få resan betald i födelsedagspresent. Det kan inte vara omöjligt, bortskämd som man är. Nästa resemål efter det blir Milano. Den kan bli något dyrare och får därför vänta ett tag. Det är inte speciellt dyrt att resa i Europa, därför får man passa på nu när man har relativt bra lön, bor gratis och äter gratis. Man får prioritera vad man lägger pengarna på. 
Jag gillar resor.  

Förövrigt så ska jag försöka få till en fikastund med Pernilla under morgondagen. Jag är hör och häpna ledig. (Inte ett kassakvitto eller en banan så långt ögat kan nå)

Mina engelskakunskaper är övervärderade.

Jag har glömt att upplysa världen om att jag fick VG i engelska. Det kan vara världshistoriens största händelse (efter diverse världskrig & tv-premiären av Svensson Svensson). Min engelska är undermålig och framförallt uttalet är skrämmande dåligt. Mitt Väl Godkänd - betyg satt som spiken i kistan. Antingen är lärare inkompetenta eller så krävs det inte så mycket för att få ett bra resultat. Ska höra mig för lite vad övriga i klassen fick.

Måste få påpeka att jag inte är dålig på alla delmoment i engelska, jag förstår det riktigt bra och har ett relativt brett ordförråd. Tyvärr kan jag inte använda orden eftersom stavningen inte fungerar som sig bör.


Den här dagen började iallafall bra..

Jamen jaha. Nu har Pernilla lurat in mig på fakturornas farliga stigar. Vem kan motstå en 25% rea? Inte jag iallafall, halvt snål och halvt slösaktig. Det går inte att låta bli att pillra iväg en beställning på krafs man egentligen inte behöver.

Solglasögon, bikini, underkläder, linne osv. Varenda pinal jag beställde har jag överflöd av redan. Det enda som händer är att hyllorna på gaderoben blir svårare att se.

Som du kanske förstått av tonen i inlägget så är jag mäkta imponerad av mig själv.


Betyg och Bad

Städningen blev aldrig av under gårdagen. Bör göra det nu, men jag är inte så sugen. Inhandlade tre dvd-filmer och två böcker idag. Dessutom lockar badkaret mer än något annat just nu eftersom jag försov mig lite imorse och inte hann duscha. Tanken var att jag skulle släpa mig till Pernilla sen och kolla på film, men det får jag nog stryka. Det finns helt enkelt ingen energi över till det.

Jag fick mina betyg idag, ungefär som väntat så fick jag IG i naturkunskap. Dock så hoppas jag på att kunna göra ett kursomfattande prov när HT börjar så är det fixat sen. Efter ett år på NV med biologi, fysik och kemi så hade jag inte tillräckligt med motivation för att läsa samma saker, fast mindre invecklat, en gång till. Det var dumt. Förbannat dumt. Men ger Mr. G mig en fråga så kan jag snurra upp honom rejält. Killen kan bara saker om fåglar och jag är mer eller mindre intresserad av genetik. Snappade upp en hel del under mitt år som naturare.

Förra veckan hade jag ingenting att läsa. Nu har jag 7 böcker som ligger och väntar. Det känns kanon, bokmal sen födseln och det blir inte bättre.

Som vanligt hinner jag bestämma massa saker under tiden jag skriver. Nu ska jag göra en grovstädning och sedan blir det ett kalaslångt bad. Vänta er inte ett ljud från mig förrän efter nio.


I'm walking on sunshine

Åh vilket vackert väder!
Det tänker jag fira med att städa rummet, fylla i träningsdagboken (Japp,
favoriten har lyckats göra så man har saker att komma ihåg på lov också) och efter det ska jag ta igen lite sömn. Satt vid datorn på tok för länge igår och sedan hade jag en rethosta som inte ville att jag skulle sova, sömnen reducerades till två timmar och det är nästan tio timmar för lite för mig. Börjar sju imorgon och det lär bli en hel del att göra hela dagen, hjälpte till att lasta varuleveransen det sista jag gjorde idag och det såg inte alltför lockande ut. Massor av jobb. Jag är lat, inte arbetsam.

Såg förövrigt att mamma tvättat min tvätt och lagt in den vikt på mitt rum. Jag blev ofantligt glad, sånt händer inte ofta men det kommer alltid som en glad överasskning. Pappas goda gärning för dagen stod också på rummet och väntade. Han har lite dåligt samvete för att vi övningskör så sällan (mestadels för att han jobbar om dagarna och jag oftast på kvällarna) så han hade fått tag på billig öl. En platta till Petra. Jag kan bara tacka och ta emot. Har snart fått tillbaka lika mycket som han fick av mig efter Tysklandsresan.

Städningen får vi ta senare. Jag ska sova först så är det bara.

Fotboll och annat krafs

Så lite kunder som det var under fotbollstiden idag har vi inte haft sen julafton. Det var bra det. Släpade en stol till självscan, utom synhåll för övervakningskamerorna och satt där och var tjurig.
Det var inte mycket mer än vad man hade väntat sig innerst inne, fast en fåfäng önskan har man alltid. Det går inte att ta ur.

En stund hemma hos Karlsson med trevligt folk och god mat gjorde susen för humöret.

Lite synd att Kaisa var tvungen att ha sönder Hultsfredspegeln, det ser lite tomt ut i min gaderob. Får ordna det imorgon.

Vad är väl en kväll på landet?

Fishman
Jag passar på att tacka kvällens värd för en riktigt rolig midsommarafton på landet. Skoog har här lyckats få tag på Josefina och dricka som han egentligen inte alls behöver. Det var riktigt skönt folk och mycket glada miner ute i Stäringe igår. Tänkte först publicera fler bilder, men det är ytterst få som jag inte skulle bli halshuggen för. Vi hade iallafall en lyckad kväll!



Det är skillnad.

Den som trodde att Fishman-vodka och halstabletter fungerade på samma sätt är rejält ute och cyklar.

Min hals är sämre än någonsin och jag vet inte vem jag ska skylla på.

Midsommarafton i ett nötskal.

Nu har jag precis vaknat. Eftersom jag just kom på att ICA stänger tre idag så kommer jag få stressa lite för att hinna med att köpa mitt snus och Skoogs cigg. Vi ska vara hos Helena på någon form av släktmiddag klockan två och direkt efter det ska jag till Negern, där ska vi äta framåt eftermiddagen och ännu lite senare så ska vi hämta upp Fredrik och Markus vid tåget och bege oss mott Skoogie. 
Hur mycket som kan gå fel idag? Det mesta förmodligen. Jag har förbenat vårt att komma överens med släkten och det brukar urarta i någon form av storbråk förr eller senare, de gånger jag inte väljer att vara tyst le och nicka åt alla skumma saker de får för sig vill säga. Nu ska man väl vara ärlig och erkänna att det oftast är familjen som jag inte kommer överens med. 

Hinner inte mer. Dags att duscha och ta sig till ICA. 

Trevlig midsommar och försök att inte få midsommarstången i huvudet!   

Säregen doktor

Bra av mig att sjukanmäla mig idag. Jag tycker inte om att missa jobbtider, men idag lär det vara jävulskt mycket folk och jag hade inte kunnat sitta i kassan.

Istället tänker jag först kurera lite med alla saker som jag genom åren fått för mig att de hjälper mot sjukdom. En av ideerna är att om du ser riktigt sjuk ut så känner du dig också riktigt sjuk. Därför traskar jag sällan runt i morgonrock när jag mår dåligt. Det gäller att inbilla sig själv att man är så frisk som möjligt annars gräver man lätt ner sig. 

Mina teorier är många och inte alltid alltför smarta, men i sinom tid fungerar det. 

Negern sa att hon skulle ringa vid elva. Jag skulle kunna ringa upp, men jag är lite nyfiken på hur lång tid det tar innan hon hör av sig så jag gör inte det.  

Förövrigt så vann Vadsbro över Sparreholm med 3-2 och det kan man bara skratta gott åt.

Kärringsaker roar mig.

Jag skulle vilja gå i pension. Förmodligen så skulle jag platsa som handen i flaskan bland alla tanter. Jag skulle kunna vara upprörd på alla obildade ungdomar, prata om den gamla goda tiden, lösa korsord och sist men inte minst.. Lägga pussel.

Jag blev helt galet sugen på att pussla. Jag brukar få ett sådant knäpp någon gång per år. Alltid när jag har för mycket tid över och inte kan träna, sova eller umgås med mina vänner som sig bör. Runt jul med andra ord. Men några dagars sjukdom mitt i sommaren fixade susen också tydligen.
Däremot tänker jag inte släpa fram något pussel för jag tröttnar lika fort som kartongen åker fram.

Men som sagt, pension är något jag starkt överväger.

(Jag kanske borde lära mig att virka?)

Vad är det egentligen för fel på snigelpost?


Eller snarare, vad är det för fel på dem som skickar det?
Förmodligen aningen berusade. (Det är här en glad gubbe skulle kunna bli infogad)

Vem skickade vykort till mig från Hultsfred?

Sjukanmäld och sinnesförvirrad.

Min jobbtid förkortades ett par timmar. Vandrade hem i regnet runt fyra för att sen totaldäcka i sängen i två timmar, nu har jag precis blivit itvingad mat av mamma.
Passade på att sjukanmäla mig även imorgon, bättre att bli frisk ordentligt än att ta död på sig själv.

Med andra ord så har jag sjukt mycket dötid närmaste dagarna, förmodligen ligger jag halvdöd och sover. Vill du endå umgås med mig så har jag ett rum som behöver städas!


Räka.

Det är inte svårt att skriva smarta texter och sedan publicera dem. Därför är det mer intressant att läsa folks kommentarer på bloggar. Jag har suttit i snart två timmar och är grovt förundrad över hur nollställda endel av de lite mer "kända" bloggarna egentligen verkar vara. Faktist så kan jag bara skatta mig lycklig över att inte behöva falla under den kategorin, jag är lika korkad här som när jag kommenterar.

Skönt att veta vart man själv står iallafall.

Zlatan är Zlatan!

Jahaja, 2-2. Oväntat att det skulle sluta oavgjort? Vet inte det jag. Hur som haver en lagom spännande match att avsluta dagen med.

Sisko bjöd på någon form av morotsbulle, det känns som om den sitter bakom mina halsmandlar och skaver nu. Jag är ivinnerligt trött på att ha ont i halsen nu. Sitter på jobbet och kraxar fram belopp till kunderna, när jag inte gör mitt bästa för att dölja en hostning. Service.

Jobb 11-19 imorgon och bara kassatid. Tror jag har en kvart i självscan, men det hinner man knappast återställa sig på. Men man ska inte klaga. Jag har trotsallt bara tre jobbtider kvar innan det är dags att plasta in isbergsallad och plocka upp äpplen. Efter det har jag bara några få pass i kassan denna sommar, resten i frukten.

För andra dagen i rad har våldtäktstanten handlat av mig. Hon skrämmer mig.

Fick brev från skatteverket idag, måste säga att det verkar meningslöst av dem att skriva allt på grekiska. Jag räknade mig själv som ganska bra på ord innan jag fick det brevet. Kom tillslut fram till att det bekräftade att jag betalat in restskatten och nåt mer. Om jag har rätt är en helt annan femma.

Jag är fortfarande skrämmande negativ till allt internetslang. Kommer hem och min käre bror har hittat en kajal och skrivit "lol" på halva min dörr. Med tanke på antalet hjärnceller i hans huvud så kände jag att en diskussion skulle urarta. Jag tvättade bort skiten och sitter här lagom positivt inställd till livet. 

Detta blev ett rätt osammanhängande inlägg, men ni förstår endå. //Z 




vinnaren

vinnaren

Vinnaren av snushockeyturneringen koras.

Albin som syns på bilden är den jag umgås           
med så gott som all fritid jag har över. Vi gör           
egentligen inte mycket vettigt, men har endå           
alltid riktigt roligt. Tant blå & fabror röd/ vi        
kommer förmodligen alltid uppskatta att göra         
absolut ingenting tillsammans.                             
      
Elin, den andra luringen på bilden är även det
en filur som har hängt med ett tag. Det som
skiljer vår vänskap från mängden är hur lätt vi
har att prata med varandra. Blir man upprörd
över något tar vi upp det direkt. Tveksamt om
det blir bättre än så.  


Höjden av jävlighet men endå glad.

Jag tror vi börjar med det negativa så jag slipper avsluta som en gnällig jävel.
Baksmällan har numer gått över till ren sjukdom. Halsen är sönder, jag har en förkylning som är i sitt esse och för att göra min dag ännu lite hemskare så bestämde sig kroppen för att få mens också.
Det kan med andra ord bli en kanondag på jobbet idag. Jag hoppas verkligen att Pernilla har det kanontrevligt med sin bror och Marcel, annars var gårdagens goda gärning helt förgäves (tog hennes jobbtid för att hon skulle hinna träffa dem).

Nu har jag klagat så det räcker och blir över. Lite positiva saker finns det också. Nästa omgång festivalbiljetter är bokade, Peace & Love i Borlänge 7-8 Juli. Dessutom är det Winnerbäck konsert i Linköping dagen innan så den veckan tenderar till att bli fullkomligt lysande.

Dags att knapra lite piller och sedan släpa sig iväg till jobbet, hämta ut passet är det inte tal om idag. Farbror Blå stänger receptionen klockan ett på tisdagar.

Det blir inte bra när jag tar tag i saker.

Jag kom precis på att jag var och fixade nytt pass för några veckor sen. Det var väldigt duktigt av mig. Mindre bra är att jag glömt att hämta ut det. Undra om det ligger kvar eller om jag kommer tvingas ordna det ännu en gång. Det får visa sig imorgon helt enkelt.

Hultsfred.


Vi skulle som jag tidigare sagt iväg redan 10.30, men riktigt så blev det inte. Jag började packa ungefär då och vi var inte ute ur Flen före tolv.

Banden på Hultan iår var egentligen inga som passade mig, såg därför bara fotbollen och Cirqus Alfon.
Övrig tid slappade jag eller så var jag odrägligt berusad. Mestadels det sistnämnda, man är bara på festival i Småland en gång om året.

Det mesta roliga som hände behöver man som vanligt ha vart med på för att uppskatta, därför blir det en liten lista på godbitar.

Äckligast
Skapligt full kille som sög på Jossans tår. (Alla andra aktade sig för att inte peta med sina egna fingrar i maten)

Fullast
Kan vara Jonsa, men det finns fler som slåss om den utmärkelsen

Otrevligast
Jag när jag slog Jonsa eller han när han hällde sprit på min kudde.

Skitigast
Kajsa sista kvällen. Nerdränkt i ravioli efter att vi kämpat med burken.

Minst humor
Grabbarna som berättade långa lastbilshistorier utan poäng i.

Sämst mage
Bo. Utan kommentar.

Segast Camp
Julia, Pär och Gustav hade inte jordens ös kanske.

Bästa dansen
Albin i sina elefantstring skakade loss. Jag har inte skrattat så mycket på länge.

Årets bojkott
Jag och Kajsa som bojkottade varenda konsert.

Fjolligaste
Kempe när han gick in till stan för att bajsa.

Mest komiskt
Funktionären som sista natten var tvungen att påpeka att vårt camp var det stökigate och skitigaste han någonsin sett.




Små tips och trix.

Hur man lurar bort en bakfylla och vad man kan göra för fel.

Drick ofantligt mycket vatten.
Fel - Blanda i citron och tro att du fortfarande kommer kunna dricka det.

Ta ett långt bad.
Fel - Somna i badkaret, med vattnet på.

Knapra tabletter.
Fel - Försöka klippa upp förpackningen.

Andra små tips är förövrigt fet mat, långsam promenad, lång sömn till dålig disneyfilm och återställare.
Jag valde de tre översta och kan därför med all äkerhet tala om att felen inte är svåra att få till. Framförallt att somna i badkaret är enormt jobbigt när det är dags att torka upp sjön på golvet.

Fotbollen.

Det gick precis upp för mig att en av mina fotbollar är borta. Av alla saker jag valde att lämna kvar på festivalområdet så var det mest korkat att lämna den. Eller så var det mest korkat att ta med den från första början. Varför släpa med sig favoritbollen?
Nu börjar jakten på en ny boll med inbyggd pump i gräslig färg.

Man kan förövrigt heta Boll i efternamn. Är lite sugen på att byta. Åbrink är tråkigt.
 

Ibland gör man saker man ångrar något enormt i samma stund...

Hultsfredsinlägget får komma lite senare när jag är relativt klar i huvudet. Jag mår sjukt dåligt idag.
Gårdagen var inte så tung ur bakfyllesynpunkt men sen får Elin och jag för oss att vi ska liva upp vår kväll lite. Hur tanken på att vi skulle spela ölspel kom upp är jag osäker på. Men det var förbannat dumt. Kul, men dumt.

Ge er aldrig på ölspel när ni varit odrägligt fulla fyra dagar i rad redan. Den femte dagen-efter blir sjukt tung.

För att bättra på detta lite ytterligare så ska jag snart pallra mig iväg till jobbet.

Laget

Laget
Här ser vi laget som mot alla odds kommer bra överens och har roligt ihop.
Förra året var vi två lokala lag som spelade blodiga derbyn mot varandra.
 Iår slog vi oss helt enkelt ihop och blev bättre än någonsin.
Säsongen avslutades på
Åland där bilden är tagen.



Så går det sa Acke.

På grund av eller tack vare den rådande värmen så strök jag dagens joggingrunda och valde att ta en promenad istället. Med min  vattenflaska traskade jag iväg. Jag gjorde dock några missar:

- Jag bytte inte batterier i mp3n innan jag gick.
 Resultat: musiken försvann efter 40 minuters promenad.

- Jag smörjde inte in mig i något solskyddsmedel.
Resultat: Mina axlar är knallröda och svider.

- Jag tog de luftigaste skorna jag hittade, inte de som lämpar sig bäst för promenader.
Resultat: Blåsa på foten.


Packningens konung bor i landet ingenstans.

Jag kan verkligen inte konsten att packa. Eller så kan jag det. I vilket fall så skjuter jag alltid upp det. Skriver en lista på saker jag ska ha med mig och orkar jag så lägger jag fram allt. Annars så struntar jag i det och stressar som aset med packningen tio minuter innan det är dags att åka. Nu har jag faktist lagt fram allting på bordet så jag behöver bara slänga ner det i en lämplig väska och sen bege mig.

Vi styr kosan mot Hultsfred 10.30 imorgon. Förmodligen är vi inte ute ur Flens kommun förrän runt tolv. Vi brukar vara duktiga på att bli försenade. Sen väntar ett stopp i Katrinheolm för att handla proviant och tält. Sen kör vi raka vägen. Eftersom jag fortfarande njuter av att inte ha något körkort så kommer jag passa på att bli skrämmande berusad redan i bilen.

Bloggen kommer att vara tyst fram tills på söndag det är möjligtvis om jag uppdaterar något ikväll eller imorgon som det kommer hända något. Passa på att komma med önskemål om vad ni vill ha mina tankar anågende eller om det bara är någonting ni vill veta.

Kock (?)

Kock
Detta är grabben som kan kalla sig själv för Petras nya granne.
Jag vet inte vem det är mest synd om.



Jobbet är inte alltid en dans på rosor.

Har du någongång sett reklamen för den nya korven? Vad hette're....?
Den ingår inte bland Icas bättre marknadsföringsknep. Förmodligen vet du inte ens vilken jag menar. 
Iallafall så spelas den på tre uppställda skärmar, med hög volym, ständigt i vår butik. 
Att plocka upp varor i närheten i fyra timmar gör en psykiskt störd. 

20 sekunder reklam. Om och om igen. I slående hetta. 

"Ja nu luktar man inte piano" 

Efter dagens fysträning.

Man måste erkänna att det fanns en som var gladare än alla andra när PG annonserade att det idag skulle vara stor del styrka och inte så mycket löpning. Jogga är något jag vill göra i mitt eget tempo eftersom man har olika bra eller dåliga dagar. Endel tider så går det helt enkelt inte att köra stenhårda intervaller utan att må skit.

Styrka däremot. Jag skulle vilja säga att det mesta sitter i huvudet, iallafall när man tränar statisk styrka. När man kör dynamiskt, tex vid armhävningar, kan det helt enkelt vara så att man är för klen och då är det tungt. Men i övrigt går det att pressa sig själv till oanade höjder. Jag tycker om att utmana mig själv när det gäller just styrketräning och därför passade dagens timme mig alldeles utmärkt.

Med tanke på den gassande solen så hade jag fyllt på med ordentligt med vatten. Som sig bör.
Jag var dessutom på ett sjukt tävlingsinriktat humör.

Förmodligen lär jag vara lite mör i kroppen under morgondagen, men idag var det ruggigt roligt att ta i lite igen.

Nu har jag ätit och luktar svett, ett välbehövligt bad står på tapeten.



Flicka 18 söker datakunnig..

Hej, jag heter Petra och är 18 år. På fritiden gillar jag att idrotta och då främst innebandy. Som person är jag trevlig, intelligent och vill gärna kalla mig för spontan. Till utseendet så är jag lång, ganska vältränad och med fina drag. Jag söker dig som kan ordna min dator. Ljudet slutar att fungera då & då, men kommer tillbaka när man loggar ut/startar om. Någon idé?

Svar till Ungmö18

Veckorevyn?

Ägnade en stund åt att ögna igenom ett gammal nummer av veckorevyn. Från April i år var tidningen om man ska vara nogrann. För att tillfredställa oss läsare, som inte riktigt är nöjda med en hel tidning fylld av skvaller och mode, så har de bland annat lagt in en krönika av Karolina Lassbo. Det säger jag ingenting om - skulle hon skriva en bok vore jag den första att köpa den.
De har däremot fått in en "Du har väl läst..? [...] "  där de presenterar tio böcker man absolut inte får missa. Jag gillar idén, men böckerna känns tyvärr lika lockande som en burk surströmmning.

"Tantsnusk på hög nivå" lyder en av kommentarerna. Behöver jag förklara varför jag blev besviken?

Ebba von Sydow har jag svårt för och lär förmodligen ha det framöver också. Men man ska inte sticka under stolen med att det ligger en uns avundsjuka bakom. Hon har ett jobb man inte skulle tacka nej till och dessutom sköter hon det fullkomligt lysande. Veckorevyn i sig är ingen av mina favoriter, men då får man väl ägna en tanke åt att det magasin jag oftast lägger pengar på är Illustrerad Vetenskap

Glada miner i Lund

Lund
Jonsa visar sin tacksamhet för T-shirten han precis fått av Linus.
Den sistnämnda försöker förstå varför vi lagt pengar på ett cyklop åt honom.  



Min andra agenda.

Nu börjar det bli dags att komma igång med träningen på allvar igen. Jag har inte längre något att skylla på utöver jobbtider som växlar lika kraftigt som vädret. Jag börjar lite lätt med en morgonpromenad tillsammans med Josefina, för att sen ge mig iväg till jobbet och slita häcken av mig 12-21.15*. Det är min sköna söndag. 

I övrigt ser kommande tre veckor ut såhär på tränings-, jobb- & nöjesfronten:

Måndag -  Jobb 9-16, Fysträning med laget.
Tisdag - Jobb 16-21.15, jogga 5km
Onsdag - Hultsfred
Torsdag -  Hultsfred
Fredag - Hultsfred
Lördag - Hultsfred
Söndag - Hultsfred

Måndag -  Jobb 14-21.15, promenad 10km
Tisdag - Jogga 5km
Onsdag - Jobb 11-19, Fysträning med laget
Torsdag - Jobb 9-16, jogga 5km
Fredag - Midsommarfirande sjöstugan
Lördag - Jobb 16-21.15, promenad 10km
Söndag - Jobb 10-15, jogga 5km

Måndag - Jobb 7-15, Fysträning med laget
Tisdag - Jobb 7-14, jogga 5km
Onsdag - Fysträning med laget
Torsdag - Jobb 14-19, promenad 10km
Fredag - Jobb 14-20, jogga 5km
Lördag - Ledig helg
Söndag - Ledig helg

Detta är min planering de kommande tre veckorna. Poängen med det här inlägget är att jag ska kunna använda det som extra kalender när min är på vift. Dessutom kan alltid mina vänner kika in om de funderar på var jag håller hus.

* Jag klagar inte på denna tid. 100% OB hela dagen innebär 165kr/h

Rykten.

Endel rykten hoppas man verkligen att de ska vara sanna. Oftast av den enkla anledningen att man ogillar personen det handlar om. De flesta rykten tar jag dock med en nypa salt, det är lätt att en bruten nagel slutar som en amputerad fot. Så gjorde jag även när jag fick höra ett ganska hemskt rykte för några veckor sedan. Jag har nyss fått det bekräftat och kan inte riktigt svälja sanningen. Denna gång handlar det om någon jag bryr mig om och det gör det hela lite svårare att förstå..

Eftersom jag vet att ingen som läser denna blogg kommer förstå ett dyft av det här så ber jag er också, fråga inte. Jag talar om vad det gäller när jag tycker att det är en officiell sak att diskutera.

Sommarlov!

Det är egentligen inte förrän imorgon, men jag känner glädjen redan nu.
Förhoppningsvis kommer jag tillbaka till skolan som en mindre trött människa.
Dagens bästa är helt klart erbjudandet om att jobba viss tid i Frukt & Grönt i sommar. Helt underbart att komma bort från kassan då och då.

Jag känner att min hjärna är inkompetent just nu. Får inte fram ett ord som låter bra.
Ta det piano folks!

Jag är förbannat bra!

Det glädjer mig att se att folk tar åt sig utmaningen och berättar för omvärlden vad de kan. Nu är det min tur och jag har längtat. Tiden har gjort att bloggen har fått vänta lite, men nu är det som sagt dags.

Jag är bra på
Skriva. Gärna om saker som inte har någon betydelse för någon annan än mig själv. Jag skriver oftast för att sedan kunna gå tillbaka och minnas.

Innebandy och ledarskap. Att ha vart damlagets lagkapten sen jag var fjorton bevisar detta, även att jag spelat i distriktslag, går innebandygymnasium och får en hel del lovord från alla möjliga håll. Att det lag jag tränar utvecklats en hel del tar jag också på mig viss cred för.

Något jag är expert på är att göra saker fort. Ska jag städa kan jag göra det på en kvart. Göra mig iordning på tio. Packa något på två. Byta om på tre. Allt går i ilfart bara jag vill.

Slappna av. Jag har somnat på elevrådsrummets bord flera gånger. Bland annat.

Matte. Högst betyg i min MaB kurs, den människa med högst frånvaro någonsin som fått godkänt. Och jag fick inte bara G utan VG. Frånvaron berodde på att jag tyckte kursen var löjlig och de övriga deltagarna hade svårt för matte. Hoppas på att få lite utmaning av C-kursen.

Skolan. Råkar vara en fena på så gott som varenda ämne jag någonsin läst.

Lättlärd. Älskar därför frågesportspel eftersom man alltid lär sig nya halvlustiga saker då.

Ödmjuk. Dock endast vid rätt tillfällen.


Utöver dessa saker så är jag bra på att vara Petra och det är min kanske bästa egenskap. Jag döljer inte mig själv bakom massa smink och fasader. Jag bara är.


Ödmjuk? Inte idag.

Folk borde ägna mer tid åt att skryta och tala om hur man verkligen mår.
Hur ska man kunna växa upp med gott självförtroende när vi är uppfostrade att säga det folk vill höra?

"Hur mår du?"
Man kan ha en hjärnhinneinflammation, man bör endå svara. - jodå, bara fint. Själv?

"Är du bra på det?"
Är vi svenskar bra på någonting? - Njääääe sådär. Eller jovars, fast det finns ju dem som är bättre.

Ni kan räkna med ett helt skrytinlägg från min sida inom närmaste tiden. Alla bör lyfta fram det man är enormt bra på och vara stolt över det.

Min tur att skicka en utmaning till övriga bloggare.
Jag törstar efter att läsa ett inlägg om allt ni är bra på, skryt på och tala om för mig när det är skrivet.
Jag vill veta att Vi kan annat än att klaga!

Pernilla, Josefina, Negern, David, Tilda, Sebbe,Forss och alla mer eller mindre anonyma läsare. Skriv!

Samtalsämnen vid middagsbordet.

Eftersom min familj aldrig har diskuterat speciellt känsliga ämnen med varandra så kändes detta som en typisk söndagspratstund. Söndagar är de dagar vi antingen är helt utmattade efter helgens alla strapatser eller så är vi på gott humör och relativt utvilade. Idag var det inga sura miner och det får vi delvis tacka vår nya granne för. Medans vi sitter och funderar vilken läggning han har (det har nämligen bara synts två män och ingen kvinna. Stor sensation i vårat lilla område) så ser vi hur han springer in i källaren, kommer utfarande med en spade och slår på något för kung och fosterland. När han sedan lyfte upp, vad jag misstänker var en spindel, på spaden och nöjt visar katten som beskådat spektaklet så var måttet rågat. Jag skrattade så jag grät.
Nåja, utöver detta så pratades det vilt om plasma-tv. Mamma gillar verkligen iden och skulle förmodligen tillbringa än större del av sommaren i soffan om det satt en sådan på väggen. Jag tror att hon bara vill bräcka sin syster, det pågår ständigt en outalad tävling om vem som har nyaste prylarna och smartast barn mellan dem.

Efter att jag bytt gymnasieval två gånger och tvingats gå om ett år så får jag väl göra mitt yttersta för att hon ska få njuta lite av segerns sötma.

Det är ungefär
detta jag kan göra för tillfället.

Kanske en aning irriterad, kanske dags att inse sanningen?

Människor som påstår att jag är slarvig, inte har koll på någonting och inte kan planera bör slänga sig i väggen fort. Däremot att jag tycker det är onödigt att slänga bort tid på att städa när man inte har lust, det kan jag stryka under.
Planera saker kan vara en av mina talanger. Anledningen till att folk inte har förstått detta än är för att jag väljer att se möjligheter och inte problem i allt jag gör och därför tar det mesta med en klackspark. Ska jag hålla ett föredrag framför klassen så vet jag att det räcker om jag har en rubrik och behöver inte ödsla tid på att skriva ihop en text, konsten att prata kan jag och kunskaper sitter jag inne med så det räcker. Ska jag åka någonstans när det inte finns någon tidspress så har jag inte färdvägen inrigad och understrykt - fram kommer man alltid på ett eller annat vis och upplevelserna blir fler & roligare

Anledningen till varför jag kom på detta nu är för att mina kära Hultsfredskamrater inte ens vet om de får ledigt än. Får jag vid senare tillfälle veta att de inte ens bett om semester, då lär jag koka över och bli flyförbannad. Hultsfred är om två veckor och Jag har tagit semester onsdag-söndag, biljetten ligger i säkert förvar, alkoholen har jag, tält är fixat, gummistövlar plus ett par billiga tygskor är inhandlade och Jag vet vad jag ska ha med att äta. Somliga kan konsten.

Fem-i-halv -sex-tipset: Köp en kalender.

Studenten

Gårdagen började inte helt lysande. Jobbade 10-18.30 och det var inte alls roligt att höra studenterna åka förbi på flaken utanför när man själv var tvungen att scanna varor. Men efter jobbet tog den fart på riktigt.
Förfest hos Holmas, där en hel del skitäckliga människor var (3-4st pojkar i storleken mini), Vi löste det genom att helt sonika sätta oss vid matsalsbordet och spela ölspel istället. Har du någongång provat att säga "Sex laxar i en laxask" i onyktert tillstånd? Det är svårt. Laxask blir lätt lasktask, laxtax eller laskax. 

Nog om det. På amazon var det skapligt med folk och de flesta var på toppenhumör. Pernilla räddade världen genom diverse utkast. Fast hon var bra snopen när ett av barnen drar upp ett alldeles eget falskleg där hon faktist är närmare 19. Smått komiskt inslag, men ack så sorgligt. 
Störtskön kväll med alla i det gamla festgänget på samma ställe. Jag kan inte önska mig mer än så.

Efter att jag med vingliga steg tagit mig hem så har jag sovit som en stock. Emil hade vart här med lite grejer från Ikea till mig. Den grabben vet hur man räddar en dag!


Den röda tråden får en knut

Satt och läste igenom gamla inlägg och sågatt jag aldrig meddelat hur det gick med albins och min mission. Vi var ute och letade tyskar och vi hittade tyskar. De satt ett gäng på en parkbänk och var allmänt tråkiga. Några kort blev det inte den gången.

Angående detta inlägg så bestämde jag mig för att färga håret igen och grundade med en brun färg. Blekte slingor som jag sedan färgade röda och avslutade med att göra de översta etapperna på håret svart. Som vanligt en salig blandning.

I övrigt så lyckades jag aldrig sluta snusa utan håller fortfarande på. Har dock planer på att lägga av igen så småningom. Närmare 8 veckor klarade jag av innan jag föll dit igen.

Pollenallergin är så gott som över för iår och jag kan vistas utomhus igen.

Hultsfred!

Nu blev jag sådär galet taggad som jag inte vart sen förra året (om man bortser från Innebandy-DM & Bulgarien05) Det kommer bli sjukt roligt och jävulskt mycket nya minnen kommer skapas. Eftersom jag inte riktigt litar på den svenska sommaren så ska jag i början på nästa vecka inhandla ett par oerhört läckra gummistövlar i modell klassiskt. Jag är inget stort fan av gummistövlar så en hundring eller två kan jag tänka mig att lägga ut på detta nödvändiga ont. För er som är Rookies till festival-livet så kommer här en liten packlista på mer eller mindre nödvändiga prylar:

- Tält
- Liggunderlag. (Glömde detta förra året och det var kallt)
- Sovsäck. (Min nya försvann spårlöst redan innan vi kom fram till vårt camp förra årat. Rekommenderas att hålla hårt i denna under de dagar man är nere)
- Kudde. (Det hade jag inte heller någon, men det går bra med en hög med kläder också)
- Alkohol. (Mängden är det kluriga, men räkna med ett antal flaskor/plattor)
- Underkläder för antalet dagar man planerat att vara borta.
- En varm tröja till kvällen.
- Shorts
- Badkläder. (Även om du inte har planer på att bada så kan det vara skönt ifall du tar en "dusch" i vattenkranarna)
- Handduk. (fungerar även som huvudkudde eller matta)
- Något att sitta på (Rumpan fungerar utmärkt, men det kan vara skönt med en stol. Jag tar med en hink iår tror jag)
- Huvudbonad. (Det är få som orkar fixa håret sista dagen och då är det skönare att dra på sig något på skallen. Förmodligen kör jag en favorit i repris på toppluva i kul färg)
- Skor som du inte är rädd om. (Jag fick slänga två par efter förra året. Orutinerat)
- Kortlek. (att alla kort finns är inte nödvändigt. Jag saknade förra året ruter 8, men en sådan raggade jag till mig. Tyvärr rökte albin upp den samma eftermiddag)
- CD-spelare som du inte är rädd om.
- Någonting meningslöst som höjer stämningen. (strandtennis var förra årets, alternativt spegeln)

Humöret är viktigast. Var inställd på att festa hårt och länge. Har du inga planer på det så se till att inte dra ner andras humör, festival är festival!
Har någon en spritpenna så spring så fort du kan. Annars slutar det med att dina favoritjeans ser ut såhär efter en stund.
Jeans
Det var en enormt rolig idé när man fått i sig ett antal groggar, inte lika roligt i efterhand.

Minns ni Spara & Slösa?

Jag är definitivt Slösa. Lyckoslanten lärde mig ingenting.
Det är 23 dagar kvar till löning och för ungefär 9 dagar sedan hade jag ungefär 9000 kronor på mitt konto. Sen åkte jag till Tyskland. När jag klarade teorin unnade jag mig två par skor. Nu ska också hela Bulgarienresan betalas. Dessutom är det hultsfred snart. Jag är sämst på att hålla i pengar.
Hur mycket som finns på kontot nu vill jag inte veta, det skrämmer mig något ofantligt.
Dock så har jag lagt ner några kronor på att ordna passet och det ska nu bara hämtas ut någon dag under nästa vecka. Något bra har man fått till iallafall!

Det känns som om det är tid att göra dagens första ordentliga rörelse, har knaprat i mig några alvedon så någon feber existerar inte längre. Traskar upp till jobbet och hämtar kontokortet (har som vanligt glömt det i bröstfickan på skjortan), tar ett kontoutdrag, går till Pernilla med hennes böcker och jeans samt hämtar upp min skjorta som jag betällde i februari.

Japp, först hade de inte skjortan i lager så jag fick vänta. När jag väl fick den så hade de lyckats skurit i den med kniv så det var bara att skicka tillbaka. Nu finns den äntligen hemma i Flen!

Efter det ska jag städa och noppa ögonbrynen.

Släkten blir större

När jag i lugn och ro försöker smaska i mig en god räksallad och kallprata lite med familjen så berättar min käre mor att en av mina kusiner skaffat sig flickvän. Sen ett år tillbaka.
Liten chock måste jag erkänna, det var den grabben i släkten som jag sett som den ständige singeln.
Det hade alla andra också, nu har den utmärkelsen gått över till mig och jag gillar't!

Sjung för studenternas...

Solen skiner och bättre väder för denna dag kunde man inte önska sig. Cilan tar studenten och fyller år. Egentligen skulle jag nu stå på hennes flak i Stockholm, lagom full och jubla mig hes. Istället sitter jag här. Inte helt roande, men efter en natt av feberfrossa och en morgon av mindre mysiga uppkastningar så fick jag ställa in alltihop och istället ägna dagen åt att tycka synd om mig själv. 

Jag hoppas att Cilan har en toppendag och att jag själv är frisk imorgon så jag kan gå på Flenarnas student iallafall. Även om jag inte sett framemot den lika mycket.  

CilanAlb
Cilan & Albin poserar mer eller mindre glatt.
Din present står här hemma och väntar!

Kunden har alltid rätt. My ass.

Idag är en sån där dag då jag skulle kunna spy galla över ett antal kunder och deras beteenden. Jag tror dock jag låter bli, det inlägget skulle lätt kunna bli ganska hatiskt. Måste dock få reflektera över att det alltid är samma kunder som är på hemskt humör och lyckas reta upp kassörskorna tills man helst skulle vilja slänga en pannbiff i huvudet på dem. Konsten att ifrågasätta allt vi yngre arbetare gör är det många som kan. Eftersom de är 20 år äldre (dock utan en enda erfarenhet som butiksmedarbetare) så har de alltid rätt. Alltid. Är det jag som är inkompetent när kunden tror att vi säljer räkor för 13.60 kr kilot eller när de glömt att scanna in varenda grönsak? Trodde inte det va.
Att tjäna in sina extrapengar på Ica är ibland ofantligt roligt. Dagar om denna är det inte ens nära på värt det.



Skoltröttheten nåt oanade höjder och jag får ångest.

Jag vet faktist inte alls längre. Igår mådde jag fint och var på topphumör. Idag känner jag mig lika pigg som en ål. När jag nu sitter här på golvet i min datagaderob funderar jag över hur längesen det var jag var tvungen att kolla på tangenterna när jag skrev sist. Idag måste jag det, koordinationen fungerar knappt och tankeverksamheten går trögt. Förmodligen så hinner allt detta gå över till det är dags att gå mot jobbet.
 
Min skoltrötthet hänger kvar. Men är det så konstigt då? Jag tycker om att lära mig saker. Följande ämnen har jag läst iår:
- Naturkunskap A, läte kemi biologi och fysik förra året. Samma sak fast mindre invecklat. Tråkigt.
- Idrottsledarskap A, precis samma aker som i alla de ledarutbildningar jag redan genomgått. Trist.
- Idrottspsykologi A, Inte en rad fakta, endast sunt förnuft. Meningslöst.
- Elevdemokrati A, Har vi verkligen gjort något?
- Geografi A, Det enda ämnet där jag egentligen lärt mig nya fakta. Tyvärr ett ämne som jag alltid avskytt som pesten. Iår har det dock varit ett av mina favoritämnen. Lysande lärare.
- Specialidrott, Innebandyträningar med andra ord. Samma sak som man gör varenda kväll och helg.
- Idrott & hälsa A, har vi spelat något annat än fotboll?
- Spanska steg 2, Det enda ämnet som jag varit tvungen att plugga till, även mitt absoluta favoritämne iår.
- Engelska A, bad i början om året om hjälp med grammatiken, fick veta att det inte behövdes. Nehe?

Japp, är det konstigt att man är omotiverad? Under ett år ska man kunna lära sig mer saker än hur man böjer spanska verb i preteritum och vad kontinentaldriftsteorin är. Jag älskar att gå i skolan när jag får lära mig saker. Jag hatar att gå i skolan när man bara sitter av tiden. Egentligen är jag klar med spanskan nu, men jag tänker välja att läsa en kurs till. Dessutom vill jag få in Tyska A och Matte C till hösten. En av mina talanger råkar vara matte och då känns det korkat att inte läsa C-kursen bara för att jag inte behöver. Man vet aldrig vad man kan behöva i framtiden.

hits